Bazı soruları gördüm de, biri demiş ki Türk kelimesi müslümanım diye değiştirilsin, biri demiş osmanlı torunuyum diye değiştirilsin, biri demiş Almanlar da bizim gurbetçilere okutsa hoş olur mu... Tartışma büyük ama öte yandan Türkiye'de, Türklük birleştirici bir unsur olduğundan okunmasında sorun görmüyorum çünkü herkesi tatmin edemeyiz. Adam ne mutlu müslümanım diyene densin diyor mesela. :) Herkesi tatmin etmek imkansız. andımız tekrar okunmalı mı? Sizce tekrar okutulmalı mı orijinal haliyle? Lütfen tartışmadan, herkes fikrini belirtsin.
Andımız okullarda orijinal haliyle tekrar okutulmalı.
Andımızın Türklükle ilgili kısımları çıkartılarak okutulmalı.
Andımıza karşı deyilim okumak isteyen okusun ama türk olmayanlara zorla okutulmasına karşıyım sorun burada. Yoksa banane kemalistler yedi yirmi dört istedikleri gibi bağırsınlar antlarını okusunlar ama ben türk olduğum halde ne mutlu türküm diyene dedirtemez kimse bana zorla. Bunu demiyorum diye de beni topraklardan kimse kovamaz. Cumhuriyetten önce yaşayan insanların torunları da yaşıyor bu toprakta. Öyle görünüyor ki artık 28 şubatçı diktatör zihniyet önce andımızı herkese dikta edecek daha sonra da kamuda tesettür yasakları uygulayacaklar tekrar. Bu işin sonu 10 kasım 9.05 te saygı duruşunda bulunmayanları fişlemeye kadar gider. Bu ant denilen şeyin bütün etnik azınlıkların zorla okumasını savunanlar bilsin ki iç savaşa giden sürecin yolunu yapıyorlar. Kemalist diktatörlüğe boyun eğmemek için çocuğumu bu devletin okullarına asla göndermeyeceğim mesela. İSLAM da bile zorlama yokken senin dinin sana benim dinim bana mantığı varken kemalistlerin herkesin tek tip olması anlayışına bir türk olarak asla boyun eğmeyeceğim ve benim gibi boyun eğmeyecek bir sürü insan da olacaktır. Bu kararlarla dediğim gibi zaten ayrışmış olan toplumu fiziki olarak iç savaş yaşatırsınız böyle olmasını istemem şahsen.
Andımızda bir insanın idealist bir insan olabilmesi için kendine neler kazandırması gerektiği kalıp kalıp yazıyor. fakat insanlar her şeyi yok sayıp ırkçı söylem çapında bir ağlama senfonisi oluşturuyor.
Andımızda; İlkem, küçüklerimi korumak'' yazar. cemaat evlerinde erkek çocuklarını s*iken insanların andımızı sevmesini beklemiyorum zaten.
Valla Türk’üm dese de müslümanım dese de, cümlenin devamı “doğruyum Çalışkan’ım ilkem küçüklerimi korumak büyüklerimi saymak” kısmını kimse benimsemediği sürece günde 100kez de okutsalar boş. Yaşlıya yer vermemek için uyuyor taklidi yap, dedeni babaanneni şaklaban yerine koy dalga geç, çocukları taciz etsin pedofililer, çalışkanlık kısmına zaten hiç değinmeyeceğim ortada. Sonra holey adımız geri geldi diye sevinsinler🤣 tweetleri okurken çok çok güldüm. Hiçbiri ilkeleri benimsememiş sonra holey geri geldi 😂😂😂😂
Eskiden andımız okunurken herkes ne mutlu Türküm diyene dediğimiz kısmı bağırarak okurdu küçüklükten millet , vatan gibi toplumsal ilkeler çocuklara aşılanıyordu şu anda çocuklara andımız nedir oku desen hiçbir şey bilmiyorlar. Ne mutlu müslümanım diyene ne demek ya herkes müslüman olmak zorunda değil sen dinini seçebilirsin ama vatanını seçemezsin ben böyle saçmalık görmedim.
Okunmalı, okutulmalı çocukken pek umrunda olmuyor anlamı ama büyüdükçe anlıyorsun ! Bu ülkede bu ülkenin kurucusuna hiç bir zaman sahip çıkılmadı. Yani artık birşey demiyorum ama eğer Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı ve onun önderliğinde gerçekleştirilen vatan savunması bu millet şu an Anadolu'da barınamayacaktı belki de bazı gerçekleri Gerçekten göz önünde bulundurarak düşünmek gerek fakat şimdilerde gençlere askerlik yapmak bile zor geliyor. Nereden nereye geldik yapacak bir şey yok dilerim ki dünya ülkeleri arasında büyük bir savaş çıkmasın ve ya ülkemize karşı yapılan yıpratmalar savaş boyutuna gelmesin yoksa Suriyelilerle birlikte ülkeyi terk edecek çok insan evladı var. Sonuçta bu ülke bir gemi ise bizde tayfası oluyoruz. Bu ülke yok olursa herkes yok olur. Kürt , Türk , Laz , Çerkes , Alevi her neyse işte... Benim tavsiyem okuyun , okutun öğrenin Öğretin tarih tekerrür olmasın. Çünkü bir daha Mustafa Kemal Paşa gibi bir lider başımızda olmayacak. Sonuçta savaşların kaderlerini tayin eden Başkomutanlardır. Ben şu an bu vasıfları taşıyan bir lider göremiyorum. Umarım hiç gerekte kalmaz. Fakat bu ülkenin kurucusuna herkes saygı duymalı onu yükseltmek yerine karalamaya çalışmak saçma Arapçılık , Cemaat olayları , Hocalar , Şeyhler bizi kurtarmadı. Bizi kurtaran Atamızın ileri görüşlülüğü , bilime adanmışlık , laiklik bu önemli bir detay bunu unutmamak gerekir... İnsanlar nankörlük yapmasınlar bizi Ümmetçilik kurtaramadı , kurtarmayacak da umarım dediklerim bazılarının canını yakmamıştır. Gerçekler acıdır ne de olsa...
1932 den 1913 yıkına kadar tam 81 yıl boyunca, "Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğine adn içerim" Demişiz. Nedense yürümeyip yerimizde saymışız.
Elin gevuru ilim fen matematik bilimde çığır açmış alt yapısını yollarını 1940 lı yıllarda tamamlayıp, uzaya çıkmış koloni kuracak hale gelip bilmem kaç yğzbin ışık yılı ötedeki yıldızların atmosferini inceleyip analiz eder yaşam var mı yookmu irdeler hale gelmiş. Peki biz ne yapmışız hergün and içtiğimiz halde ne yapmışız sağ sol, kılık kıafet, ezan Türkçe mi olsun Arapça mı. Şu kızı nasıl tavlasam, bu adamı nasıl kazıklasam. Devleti nasıl soysam. Tesettürlü kızları okuldan nasıl atsam. 80 yıl boyunca gereksiz şeylerle uğraşmışız. Hani hertün ad içiyorduk "açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim" diyorduk. Neymiş demekki and içmek bir işe yaramıyormuş. İçini doldurabiliyorsan andını yap. Ama bir 80 yıl daha tesettürle halkın inançlarıyla oynamak için and içeceksen içme.
İlşm fen kimya matematik uzay bilimi modern dünyanın fennini yakalamak için and içeceksen iç. Bu ülkenin evlatlarını 80 yıl boyunca karda kışta yapmurda and adı altında bekletilmiş olmadını doğru bulmuyorum.
Avrupa ve ve atlantik ötesi ülkelerin 1940 lı yıllarda tamamladığı yollar köptüler barajlar gibi alt yapıları biz 2018 yıllarında tamamlar hale gelmişiz. Gevur dwdiğğmiz ülkeler yürürken biz yerimizde saymışız.
Demekki neymiş andımız hiçbir işe yaramamış. Veya Ulu önder Atatürk ün yolunu ve hedefini yanlış anlatmışlar.
Atatürkün yolu ilim fendir. İstikbal göklerdedir demiştir. Bize gösterilen yol tesettürle uğraşmak, halkın inaçlarıyla uğraşmak, sağcılık solculuk hırsızlık olmuş.
Ben yıllarca and içtim, bağıra çağıra okudum küçükken, anlamını düşünmedim bile, şimdi ne atatürkçüyüm ne de Türkçü. Nereye gitti benim içtiğim antlar? Ne gerek vardı bana sonradan yaptığım için utanacağım bu anıları vermeye? Kurduğunuz atatürkçü düşünce sınırlaması benim dünya görüşümün ve ideolojimin çok çok altında, beni böyle sınırlayamadınız ama kendiniz dahil birçok çocuğu sınırlayabileceğiniz için seviniyorsunuz. Ne mutlu size, ne atatürk ne inkılap ne sistem eleştirilecek, robotlar yetiştireceğiz. Bu robotlar da tarihçi olacak, pisliklerimizi halı altına süpürecek. Ama olsun eleştirmeye başlamasınlar, saygı duysunlar.
Türklük bu ülkenin birleştirici gücüdür, bence okutulmalı.
Farklı ırktan insanları düşünmek ve incelik adına, bugüne kadar çok şeyler kaybettik. Okumayarak da Türklerin isteği yok sayılıyor; onu napıcaz? Bence okumalıyız. Almanya'da şu bu diyorlar da orada neler okutuyorlar biliyorlar mı acaba?
Dine saygılı olalım diye kapalı kadınları iş ve okul hayatından uzaklaştırdılar. Diğer ırklara saygılı olalım diye Türklere haksızlık edildi.
Bence bunların hepsi yanlıştı. Türklük bu ülkede birleştirici çatıdır; altında olmaktan gocunmaya gerek yok.
ANDIMIZIN OLUŞUMU 1932 yılında bakanlık görevine gelen Reşit Galip'in Eğitim Bakanı olarak okul çocuklarına söylettiği andımız bazı değişikliklerle günümüze kadar devam etti.
Dr. Reşit Galip kimdir? Rodoslu, eski İttihatçı, Şeyh Sait'i astıran İstiklal Mahkemesi'nin hukukçu olmayan üyesi. Atatürk'e kafa tutmuş ve onu Rus lokantacı karı-kocaya İş Bankası'ndan verilecek usulsüz bir krediye aracılık etmekle suçlamış. Atatürk onu sofradan kovduğunda "Bu, milletin sofrasıdır; kaldıramazsınız!" diyerek kafa açınca Atatürk sofrayı terk etmiş. Daha sonra onu affettiğinde iki asker çağırıp iskemlesinden kaldırtmış ve mealen "Ahan da biz adamı istersek böyle kaldırtırız" diye aşağılamıştır
Eminağaoğlu: Sıra Türkçe ezanda Eski Cumhuriyet Savcısı ve CHP üyesi Ömer Faruk Eminağaoğlu da bir tweet atarak, Reşit Galip'in andından sonra Türkçe ibadeti ve Türkçe ezanı beklediklerini yazdı.
Ömer F. Eminağaoğlu @eminagaoglu 1932 yılında Milli Eğitim Bakanı olan, 1933 yılında Andımız'ı yazan Reşit Galip, Ezanı da Türkçeleştiren kişidir. Andımıza kavuşmuşken elbette hiç kuşkusuz ki, "bir gün Türkçe ibadete, Türkçe ezana da..." diyelim.
Bugün, Türk siyasi tarihinin karanlık sayfaları olarak hatırlanan tek parti döneminin en büyük zulümlerinden Türkçe ezanın kaldırıldığı gün. İlk Türkçe ezan, 30 Ocak 1932 tarihinde Hafız Rifat Bey tarafından Fatih Camii'nde okunmuştu. Türk müziğinin ünlü bestecilerinden Saadetin Kaynak'ın seslendirdiği Türkçe ezanın kaydı 1993'te plak yapılmıştı. 16 Haziran 1950'de, Başbakan Adnan Menderes'in yoğun çabası ile sona eren Türkçe ezan işkencesi 18 yıl sürmüştü. Arapça ezanın özgürlüğüne kavuştuğu gün Bursa'da bir camide ikindi ezanı tam 7 kere okunmuştu.
Empatiden ne kadar yoksun insanlar var bu ülkede yahu! Türkiye vatandaşı olmamız bizi Türk yapmaz. Ben Türk değilim, Türk diye bağırmak zorunda da değilim! Okutulması görüşünü savunmayanlara yönelik yallah başka ülkeye gibi söylemlerde bulunmak kimsenin haddine değil. Bu ülke senin olduğu kadar da benim!
Burası Türkiye, Türk olmayan da var evet ama bizde de böyle arkadaşım, yerse. Herkes Türküm diyecek, istiyorsan sen içinden Müslümanım da ekle, Osmanlı torunuyum da ekle. Bizim gurbetçiler de o şekilde yaşıyorlar, benim kuzenim okuluyla kiliseye gidiyor mecburen, orada kendi inandığı dinin duasını okuyor, ayak uydurulur yani siz merak etmeyin. Andımız okutulsun. Ha, insanları oyalamak içindir iki güne kalkar ama destekliyorum andımızı. Bize bazı şeyleri hatırlatıyor.
O zaman artık daha yüksek sesle: Ey Büyük Atatürk; Açtığın yolda gösterdiğin hedefe Durmadan yürüyeceğime, Ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu TÜRKÜM diyene...
Malum partinin Türklüğü sevmediğini biliyoruz. Ama ben bir Türküm ve elbet bir gün hesap soracağız. Var olsun AtaTürkiye
He bir de Arkadaşlar anayasa der ki " Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes TÜRK'TÜR." Yok ben şuyum yok ben buyum andımız söyletmeyin çocuklara diyenler vatandaşlıktan çıkabilirler
Irk anayasa maddesiyle belirlenmez, kimse ırkını seçmez, kimse bir yerde yaşadığı için ırkından ödün vermez, 3 kuşaktır Almanyada yaşayan Türklere "ben Almanım çalışkanım" diye marş okutsalar hoş olur mu?
Peki haklısın benim saydığım madde yanlış hatırlamıyorsam 66. madde olması lazım. Yani Vatandaşlık bağı olan herkes Türk maddesi. Almanlarda var mı böyle bir şey? Varsa sıkıntı değil okutabilirler. Yoksa isyan çıkarmakta haklıdırlar. Onun dışında hadi bunu da geçtim. Madem ki öyle düşünüyorlar biz büyük bir şevk ile okurken, onlar okumasınlar. Susabilirler. Kimseyi zorunlu tutmuyoruz. Bu kadar basit.
Peki böyle bir şeye gerek mi var? Fişleme gibi, herkesi and içsin diye dikeceksin, açık açık birileri okumayacak, bu yaşta bu çocuklara siyaset mi öğreteceğiz? Bu çocuklar 8 yaşında atatürk mü tartışacak? İnkılap mı tartışacak? Anayasa maddesi mi tartışacak? Gerçekten lüzumu var mı? Bir aile yeterince bağlıysa çocuğuna her akşam okutsun ama okulda heleki bugünlerde ayrımcılığa neden olur.
Evet var. Türklüğün ve Atatürk'ün gün geçtikçe unutturulmaya çalışıldığı şu günlerde var. Biz her gün okuduk. Benim kardeşim de her gün okudu. Kimse ayrımcılık yapmadı. Ayrımcılık yapanlar asıl buna karşı çıkanlar bence. Bırakın bir ya. Bir salın çocukları. Çoğu insan okurken okumayan da olmaz merak etme sen. Evet gercekten lüzumu da var. Aksine birlikteliğe neden olur, o bu yok biz var. Türklük var. Neyin ayrımcılığı olsun.
ben atatürkü sevmiyorum ki, benim çocuğum neden okusun, düşünemeyeceği yaşta atatürkü sevmek zorunda hissettiği bir yerde bulunmasını istemem. Hala aynı çocuksunuz, hala çocukça alınganlıklarınız ve hevesleriniz var. Atatürkü zorunlu yaparak kabul ettiremezsiniz, bir insan düşünmeye başlar etraflıca değerlendirir ister sever ister sevmez, çocuk yaşta manipüle edip üzerinden prim yapılacak amiyane tabirle putperest yetiştirmekten farkı olmuyor.
Ha sen hiç sevmiyorsun. Tamam bilader. Boşuna yormayalim birbirimizi :) Kalp kırmaya gerek yok. Çünkü bende ağır konuşurum gereksiz münakaşaya gerek yok. Zorunlu yapmıyoruz bu arada. Sadece olması gerektiği gibi. Buna katılıyorum. İster sever, ister sevmez. Ama saygı duyar. Bunun gibi. Benim şu an da sana duyduğum saygı gibi mesela. Saygı önemli çünkü. Hayırlı günler. Allah'a emanet ol
ne saygısı ne zaman kiminle konuşsam saygı diyorsunuz da ben bir saygısızlık yapmıyorum gidin evinizde ailenizde atatürkçülük oynayın diyorum bu saygının top noktasıdır. Sizi kısıtlayan yok siz de çocukları kısıtlamayın seven karar verebileceği bir vakitte sevsin, atatürkten şüpheniz mi var ki çocuklara düşünemeyeceği yaşlarda sevdiriyorsunuz? Sinirlenip ağır konuşma isteğinizi de anlamıyorum farklı görüşte iki insan medeni bir şekilde konuşamayacak mı?
Saygısızlık yapmıyorsun da durduk yere çocuk diyen sensin. Ailemle Atatürkçülük oynardık belki de ailem yok canım ya. Senin çocuk demene karşılık diyorum ki ağır konuşurum yani anladın mı? Yoksa banane ister sev ister sevme. Burası Türkiye sevsen de sevmesen de Türksün, onun dışında Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ister kabul et ister etme çocuğum önemli değil benim için. Devlet büyükleri kabul ediyor ya, gerisi boş
Bence okutulmasından önce özellikle doğru, çalışkan olma gibi içinde geçenlerin benimsetilmesi lazım yoksa boş boş denmesinin ya da sabah and içtiğin şeyi sallamamasını öğreteceksen gerek yok Onun dışında bence tekrar okutulmaz çünkü sadece danıştay iptal vermiş kesin değil bence
Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı olan her insan din, dil ve IRK farketmeksizin Türk kabul edilir Yani bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türküm demesinde, okumasında ne gibi bir sorun var anlamıyorum bu, bu kadar basit yani neden bu tartışma konusu haline geliyor yahu
andımızın okunması falan değilde bu ülkeyi nasıl dünyada söz sahibi ülke haline getirebiliriz parası güçlü refah seviyesi yüksek bir ülke haline getirmek için çalışsak daha iyi olur yıllardır andımızı okuyup duruyoz ne değişti ülkede oku oku dur okumakla yücelmiyor maalesef yerlerde sürünüyor sürünmemesi için icraat lazım oda yok
Bakın, her sabah istiklal marşı okunsun, ama and okunmasın. Bu ülkede sadece Türk yaşamıyor. Ayrıca Türkiye Türkiye'den büyüktür. Biz sürekli Türklükten bahsedip övünürsek, Arakandaki Müslümanla aramıza duvar örmüş olmaz mıyız? Somalili ile aramızdaki iletişimi koparmış olmaz mıyız?
@dostumbee dinsiz bir devleti dinsiz bir insan ister. Allah'ın şeriatini reddeden, Islâm'dan çıkar. Dalgalanan bayrağımız da değişmeli sizin zihniyetinize göre. Zirâ şehitlik sadece Islâm'da var. O hilal Islâmın simgesidir.
Din de olmalı tabi ama devlette olmamalı, git kendin neye inanıyorsan inan, bu kişiseldir, devlet meselesi değildir. Ayrıca, dine inanan bir insan olduğum da söylenemez, çıkalı çok oldu. Bayrağımız değişmemeli çünkü o simge gökteki hilal ve yıldızların simgesidir, İslam'ın değil. Tekrar soruyorum, Somalili kim?
@dostumbee senin mantığını anlıyorum. Lâkin Islâmiyet bir dinden ötürü, yaşam tarzıdır. Islâm devleti olmak, Islamiyeti dayatmak demek değildir. En güzel örneği Osmanlıdır. 600 yıl boyunca hiç kimsenin inancına dokunmamış, hatta onların inançlarının ayakta durması için bir çaba sarfetmiştir.
Bak kardesim, sen ister dindar ister dinsiz ol, bu benim hayatımda birşey değiştirmez. Yargılamam da. Somaliliyi örnek gösterdim. Ülkemizin Somalideki faaliyetlerini örnek gösterdim sadece. Bu Suriyeli de olabilir, ıraklı da, herhangi Afrikalı da olabilir.
Bu eğitim sisteminde doğruyum ve çalışkanım demenin bir anlamı yok ayrıca niye yasakladınız neden yasağı kaldırıyorsunuz yoksa seçimler mi yaklaşıyor !!! içi doldurulmalı bu eğitim sisitemiyle sonuç ortada!!!
Ben sabah erkenden çocukların dikilip, her gün and içmesini bu çağda mantıklı ve eğitici bulmuyorum.. buna ısrar edenler o zaman hiçbir eğitim öğretim yöntemini elestirmesinler.. bilinç sabah akşam and içince oluşuyorsa, içimizdeki bu kadar vatan düşmanı nasıl oluştu?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türk olmak için illa ırkının türk kökenli olması gerekmez. Kendini türk hisseden herkes türktür. Bundan rahatsız olan arkadaşlar demek ki türklüğün de varlığından rahatsızlar. Tartışmaya açık bile değil benim gözümde bu konu. Kesinlikle okutulmalı. Ne mutlu Türk’üm diyene!
hiç biri denmemeli andımıza gerek yok.. dünyanıın hiç bir ülkesinde çocuklara and okutulmuyor.. topraklarında çeşitli milletlerin yaşadığı bir ülke için ırkçı bir yemin metni and dediğimiz şey.. ve birleştirmek yerine daha çok böldürüyor..
"Bu ülkede yaşayan herkes Türk değil" gibi yorumlar yapılmış. Bunu savunanlar yakında ülkenin adını da değiştirmek ister. Çünkü 'Türkiye' kelime olarak Türk yurdu anlamına gelir.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hain degilim, hic bir siyasi olusumun avukati veya savunucusu da degilim ama ben karar veremedim acikcasi. Guzel bir eser, ancak cocuk yasta sadece okumak icin okuyorsun gibi. Kendimden hatirlamaya calisiyorum, tuylerim diken diken olarak mi okuyordum animsayamadim. Diger bir husus, agac yasken egilir.. Bunun aciklamasini yapabilecek varsa dinlemek isterim, tarih bilgim iyi degildir; Almanya da okutsalar boyle bir sey nasil bakariz?
aynısını düşünüyorum, kendimizi başka bir yerde azınlık olarak görüp empati yapamıyoruz. Bir Kürt'e "Türk'üm" dedirtince ülkene ekstra bir faydası olmaz, hatta bildiğin cahillik olur. 1920 deki inkılapları savunup koruyacağına yemin etmek açık fikirlere engel teşkil eder, 21. yyda yaşıyoruz daha dahi daha açık fikirli insanlar da reform fikriyle gelebilir, bir insanın hareket kabiliyetini Atatürkün düşünceleriyle kısıtlamak bağnazlık bence
Valla bilemiyorum ya, bir yandan ulke butunlugu saglanmali ama nasil. ? Hainlerin onune tas konulmali, bu adamlar dagda yasamak yerine icimizde yasiyor. Meclisteler.. Yabanci ulkeler de bu butunluk nasil saglaniyor acaba, bagnazlik deyip okumamak mi bize fayda okumak mi bu iyi dusunulmeli.
bunların 70 lerde pkk gibi bir oluşuma girmelerinin bence en büyük nedeni öncesinde 2. sınıf vatandaş olarak görülmeleri. Ben Türküm ama samimi olmak lazım, bir zaman hükümetleri Kürtçe konuşuyor bahanesiyle diyarbakırda falan adam asmış nefreti Türkçülük oynayan adamlar aşıladı o teröristlere. Yabancı ülkelerde hiçbir vatandaş dağa çıkacak kadar bilgisiz bırakılmıyor eğitimi hakkıyla veriliyor
Evet dogrudur hocam, zaten insanlar cahil. Itn biri de verdimi gazi tamamdir. Hayatimda gordugum en sacma seylerden birisi de irkcilik. Hic bir kimseye bir faydasi da yok.
malesef "evet ırkçıyım" diye bitiyor tartıştığım insanlarla olan konuşmalarım çoğu kez bu cevabı aldım, insanlar muhakeme yeteneklerini üzerinde bulundukları ideolojilere karşı kullanamıyorlar.
Iskenceye, katletmeye kesinlikle karsiyim oyle bir sey olamaz. Bizimkiler orada ki Turklerin yanlis hatirlamiyorsam bagimsiz olmasini istiyor. Hangi anlamda bagimsizlik oldugunu bilmiyorum. Eger bagimsizlik istegi yeni bir devlet kurmak vs gibi bir sey ise, buna bakis acini merak ediyorum
Ben o olayı yarım yamalak biliyorum, çin devletinde bunlar bağımsızlık arayışına girmişler aynı burada pkknın yaptığı gibi çinde onlar terörist sayılıyor, çine saygı duymak lazım konu gerçekten buysa.
ben şahsen spiritüel konularla ilgileniyorum, şeytan, melek gibi konularda satanist oluşumlar hakkında azımsanmayacak bilgilerim var takip ettiğim kaynaklar bu mason, satanik örgütlerin cia gibi uzantıların bizim ülkede Erdoğanı indirmeye çalıştığını biliyorum bu yüzden arkasında duruyorum. Hatta benimle beraber olup Erdoğanı sevmeyen arkadaşlar da vardı bir celsede cia'in darbenin üstüne MK deneylerini Erdoğanın üstünde denediğini öğrenince savunmak zorunda kaldılar.
Şuanda erdoğanın ne kadar korunma yöntemleri olsa da kaynaklarım akli dengesinin eskisi gibi olmadığını söylüyor, bildiğin delirtmeye yarıyor insanı. Şuanda çok önemli bir dönem atlatılıyor, amerika ile müttefik olmamamız lazımdı ve olmadık. Zaten göz kapayana kadar 3. dünya savaşı çıkacak, bunların bir anlamı da kalmayacak sonrasında.
ülkeyi süpergüç kimse yapamaz, bir sınırı var. Amerika şeytanlar tarafından yönetiliyor ve ajan yetiştirip diğer ülkeleri de yönetiyorlar, ülkeyi bunlardan birinin eline kaptırırsak özgür ve bağımsız bir ülke olamayız. Ve yarın kötü ile iyinin savaşı çıktığında en kötüsü biz şeytanlarla müttefik olmuş olacaktık. Aynı suudların yönetimi kaptırıp şuanda şeytanlık yaptığı gibi.
Kaldırılması hata. Türküm demek artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım anlamı taşımak demek oldu ırkımızı sembolize etmekten ziyade. O yüzden Kürt ve diğer etnik gruplardan herkes gocunmadan bağırarak söylemeli.
Biz hergün yemin ettik ve anladik kendi capimizda uyguladikta, sizin mantiğinizla hareket etmek cok sacma uygulamayalim diye hic etmeyelim, olur mu öyle şey dersleri anlamiyorlar diye derste vermeyelim o zaman
Neden ders demedigim halde sürekli ders diyorsun. Ben okutulmamasi gerektigini söylüyorum Şu an okutulan nesli de görüyoruz heosi abd ve avrupa hayrani Türk malini kucumseyen gencler. Cocujlar icin andimiz Sabahin köründe disarda zorlq okutulan biseydir ve anlamazlar. Anlamadiklari seyi uygulayamazlar. Sen simdi yine ders dersin ama neyse
Mantiğinizin yanlış olduğunu soyluyorum ayrica milli bilinci aşimak icin andımız cok güzel birsey anlasilan siz andimizi okurken yurekten katilmamissiniz ki boyle dusunuyorsunuz. Sizin derdinizi biliyorum ben de konusmayacam hadi selametle.
Hergun ben birine bir yemin etsem ve bu yemini uygulamasam bir onemi var mi bunun. Hic okutmamakbyerine haftada 2 gun okutulmali diye düşünüyorum en azindan olcaksa boyle olsun
Bu ülkenin yemeğini ye, bu ülkenin askeri seni korusun, güvenliğin burda şağlansın, paranı burda kazan, ama bir Türk'üm demek zoruna gidiyorsa ülkemden gidebilirsin..
Kimbilir bizim millet evet okutulsun hayir okutulmasın diye birbirini yerken, arkada planda çaktırmadan hangi yasayı onaylaylıyorlar. Gündemi mesgul etmek için ortaya atılmış bir konu olarak görüyorum bunu.
Okutulması bir dayatma gibi algılanabilecegi için uygun görmüyorum, Türklük ve Turkiyecilik farklı konular bazı hassasiyetleri gözardı etmemekte fayda var diye düşünüyorum
Kesinlikle okutulmalı da şimdi hangi 1. Sınıf öğrencisi 2 3 günde andımızı ezberlicek iphone 8 kullanan mı yoksa pcde direksiyon setiyle araba yarısı oynayan mı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türklük birleştiricidir sözüne katılıyorum. Millet ırk olarak bakıyor ve Türklüğü hazmedemeyen istemiyor. Müslümanım diye değiştirilsin diyenler herkes müslüman mı? Osmanlı torunuyum diyenin kafasını yaşamadığım için ona cevap vermiyorum. Almanlar gurbetçilere okutsun, eğer o ülkede yaşayacaksanız oranın kurallarına uyacaksınız. Ama merak etmeyin her ülkede Türk okulu var alman okulunda okumasına gerek kalmaz gurbetçilerin. Sonuç olarak andımız okunacak o kadar.
tabiki okutulmalı... üstünden 100 yıl geçsede okutulmalı... büyüklere saygı küçüklere sevgi ve Atatürk'ün yolundan çıkmcağına dair yemin ediliyo bundan güzeli mi var
Türkiyede yaşayan herkes anayasaya göre Türk’tür. Milletimiz için çalışmayı öğütler. Ben Türk’üm doğruyum ve çalışkanım. Tc vatandaşı olan herkes öyledir, öyle olmalıdır. Okumak zorun mısın dersen, evet zorundasın.
Anayasayı da yok sayıyorsan neden Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz? Ağaç yaşken eğilir, ben her gün okudum. İstiklal marşını da hala okurum. Gençliğe hitabeyi de ezbere bilirim. Bu yeni bir uygulama değil, olması gerektiği halde kaldırılan bir uygulamanın geri dönmesi.
@urpain türk isen yallah orta asyaya seni tutan yok burası demokratik bir ülke ve öyle olmaya devam etmeli daha da ilerlemeli demokrasi senin gibi gericilerin yeri türkmenistan özbekistan
Ben demokratik bir ülke olan TÜRKiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve öz be öz Türk’üm. Burası benim memleketim benim toprağım benim vatanım. Kimseye git demiyorum farkındaysan, ama buradaysan anayasanın sana emrettiği şeyleri de yapmak zorundasın. Yok ben yapamayacağım anayasa öyle olduğumu söylediği halde Türk değilim ben diyorsan da seni kabul edecek başka bir yeri seçmesi gereken sensin. Ben değil.
Bu ülkede sadece türkler yaşamıyor kürt bir insana ne mutlu Türküm diyene dedirtmek faşistlik olur bence ne mutlu turkiyeliyim diyene olmalı ve eyyy büyük atatürk yerine başka bişey gelmeli
Değil. Çoğunluğu müslüman olan laik bir ülke. Müslümanların ağırlıkta olması bir ülkenin müslüman ülkesi olduğu anlamına gelmiyor. Kanunlarda da öyle bir kanun yazmıyor.
Laiklik bir inkılaptır. Atatürk din ve devlet işlerini ayırmak için bunu bu şekilde uygulamıştır. Şapka vb kanunlarla beraber de daha modern bir ülke haline getirmiştir.
Tabiki okutulmali, burası Türkiye, laz, kürt, macir ne olursak olalım Türküz, aksini iddia eden defolsun gitsin bu memleketten !
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bırası Türkiye , burda yaşayan insanlara Türk dendiğine göre Türküm demenin bir sakıncası yok. Türküm demekten gocunan varsa istedikeri ülke vatandaşlığına başvuruda bulunabilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
"Ey Muhammed! De ki: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir." /EN'AM 162 benim tek yeminim, andım budur. başka tanımam küçücük çocuklara kemalizm yerine Allah sevgisi işlenmeli
Cocuklar sabahin köründe okuyorlar ve hic bisey anlamiyorlar biseyi ne kadar sık yaparsan onemini yitirr sadce siradan hale gelir ve cocuklar icinde andimiz sbahleyin disarda zorla okutulan biseydir. Sen ne dersen de
Istiklal Marsini hergun okumuyosun ki hafta da iki kere okuyosun ve okurken mutlu oluyosun. Cocuklara hergun yenin ettiriyolar cocuklar anlamiyor tabi. Kucuklerimi sevicem buyujleirmi sayicam diye yemin ediyo sinifa gider gitmez hocasini dinlemiyo arkadaslarina vuruyo dalga geciyo. bir anlami var mi hergun yemin ettirmenin yok işte
Basit mantikla düşünüyorum bende Türküm. Siz her icinde Türk gecen seyi savunuyosunuz Türk mu geciyor tm okutalım okutulmak. Zorunda niye e Türk geciyor. Diyosunuz. Hergun okutulmasindan sa hafta 2 gun okutulmali ki anlamini yitirmesin.
Dinle bir yeminin alakasi ne ki acaba. Bu mantikla gidersen hergun ayni seyleri yiyebilirsin lezzitinden hic bisey eksilmez en basitinden. Uymadiklari bir yemini her gun ederlerse evt degeri yok bir sure sonra sadece zorunlu okutulan bisey olur bir anlami olmaz. İstiklal marsi zorunlu olmasa okullarda cuma gunleri kimse okumaz hocalar kapilari tutuyor kacmasinlar diye boyle ogrencilerle dolu bir ulkeye sen hergun yemin ettir dur bir onemi yok
@nuri238e8 Tamamen kaldırılıp değeri yok edilmemeli. Ayrıca benim yorumuma bak. Ben her gün okutulsun mu demişim yoksa okutulmalı mı demişim? Neye göre karşıt fikir oluşturdun?
19 yaşında hayatı boyunca tek bir kitap okumamış , beyni bilgisayar oyunlarından , süslenmekten ve karşı cinse yürüme odaklı çalışan cahilin tekisin. Kaybol 70 ıq lu veled
En İyi Cevaplar