+1 yılTam tersi çocuğu okuldan soğutur. Üniversitede dersten kalırsan ne olur sadece o dersi alırsın ama üniversite hariç diğer okullarda ne olur örneğin çocuk müzik dersinde flüt çalamadı ve müzikten kaldı bu yüzden geçtiği tüm dersleri tekrar görecek ve bundurum ona okulu soğutturur. Bir çok çocuk sınavdan 80 100 alırken sınıf tekrarı sonrası çok düşük notlar almaya başlamıştır. ya da benim zamanımda ögretmenler toplantı düzenler çocuğun zayıf olduğu dersin öğretmeni misal müzik bana para ver geçireyim derdi. Ben küpesini satıp öğretmene verende gördüm arabasını satıp ögretmene verende. Yani türk milleti olarak lafta dindarız gerçekte din ve ahlak yok bu yüzden her halt dönecektir yeni düzende.
45 Yorumla- +1 yıl
6 ders diyor tek dersten kalma yok ! Eğitimci misiniz bilmiyorum ama okullarda şu anda okuma yazma bilmeyen, okuduğunu anlamayan, hiçbir becerisi olmayan, üniversite sınavında 0 hatta eksikere düşen yüz binlerce öğrenci var... geç kalınmış ve uygulanmayacak bir karar çünkü öğrencilerin yarısı sınıf tekrarı yaparsa okul yetersiz kalır.
- +1 yıl
@Ogrtmn_hnm Sanırım yazdığımı anlamadınız. Çocuk 6 ders alıyorsa ve 1 tanesinden kalıyorsa bu onun o konuya ilgisinin olmadığını gösterir ve bu yüzden sınıfta bırakıp tekrar 6 dersi sıfırdan aldırtmak ona okulu soğutur. Örneğin bir çok dersi 80 100 olan çocuklar müzik resim gibi derslerde başarısız ve bu yüzden benim dönemimde sınıfta kalan vardı. Yani sistem yanlış. Hadi kalma varsa tek derste kalma olsun çocuk o dersi ek alsın.
Üniversite sınavında ise 0 alımı yanlış doğruyu götürdüğü için gerçekleşmekte. Bu olayıda kaldırsınlar bir çok çocuk ciddi puanlar alacaklardır.
Benim zamanımda ödül vardı. 5 doğru 1 yanlışı silerdi şimdi her sınavda yanlış doğruları götürüyor. 20 soruluk matematik testinde 4 tane yanlış yap zaten sıfır aldın. - +1 yıl
Zaten 1 dersten kalan dersten kalıyor bir üst sınıfa geçiyor 5 dersten kalan da bir üst sınıfa geçiyor 6 dersten kalan da bir zahmet oturup düşünsün ben okula niye geliyorum diye 🤦🤦 😂 şaka bir tarafa ama gerçekten okumak istemeyen sadece sistemden dolayı okula gidip gelen o kadar cock çocuk var ki istemiyor ne okulu ne okumayı sevmiyor doğal olarak da bütün dersleri zayıf nasıl olsa sınıfta kalma da yok ! Lise mezunu okuma yazma bilmeyen okuduğunu anlamayan binlerce insan var sokakta...
Çok yerinde bir karar hatta bence bu karar ortaokullarda uygulanmalı lisede okumak isteyen gençlerimiz de çok ama aynı sınıf içerisine denk gelince aslında yanındaki başarılı olabilecek çocuklar da kötü yönde etkileniyor. Eğitim en başından sistemsel olarak uzmanlar tarafından sıfırdan ele alınmalı böyle yüzeysel kararlar pek işe yaramayabilir. Reform yapılmalı ! - +1 yıl
@Ogrtmn_hnm biz halen anlaşamadık. Çocuk tek dersten kalırsa tüm dersleri geçtiği dersler dahil tekrar alacak. Çocuklara gelirsek sorun çocuklarda mı acaba yoksa eğitim kalitesinde mi? Fizik öğretmeni ayşe oku burayı sınıftakilerede dinleyin deyip 2 saat elinde telefon oyun oynarsa o çocuklar ne verim alacaklar o öğretmenden veya eğitim sisteminden. Bence sorun çocuklarda değil eğitim sisteminde. Halen bilgisayar dersleri bilgisayarsız sınıflarda tahtada öğretmenin anlatmasıyla yapılıyor. Bu durumda çocuk bilgisayar yok evden getirmek yasak fizik kimya dersinde laboratuvar yok nasıl öğrensin
- +1 yıl
Hayır olayı çok yanlış anlamissiniz tek dersten kalınca sınıf tekrarı falan yok zaten olamaz da dediğiniz gibi çocuğun ilgisi olmayabilir ama şu anda uygulamaya giren sistem 6 dersten kalana bütün dersleri tekrar al deniliyor (sınıf tekrarı)
5 dersten kalan üst sınıfa geçer kaldığı dersleri alttan alır.
6 dersten kalırsa sınıf tekrarı
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSadece liselerde değil orta ve ilk okul kademeside dahil olmak üzere bir kişi hakkını veremiyorsa bir üst sınıfa geçememeli. Sanayide çırak sıkıntısı var. Ülkede diplomalı işsiz sayısı aşırı derecede arttı. Usta sayısı çok az bu yüzden artık hiç kimse hakkını veremiyorsa üst sınıfa geçmemeli, zorunlu eğitim olmamalı çünkü bir şey için zorlayınca ters tepiyor. Eğitim kalitesi çok düştü bir an önce eğitim sistemini Finlandiya gibi eğitimi mükemmel olan bir sistemle değiştirip yolumuza devam etmeliyiz. Bizim eğitim sistemi kırk yarmalı bohça gibi oldu. Her gelmek milli eğitim bakanı içine ziçti sistemin.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle etkiler Çünkü bir tanıdığım daha 4 işlemi bilmiyor ve şu an lise mezunu böyle bir şey olmamalı aşaramayan çocuklar Okulu bıraksın serbest meslekleri atılsın İlla Her Çocuk okuyacak diye bir kaide yok ama sen her çocuğu hiçbir şey bilmeden sınıfı geçirirsen üniversite baraj puanı kaldırırsan o çocuk boş bir üniversite mezunu olursa tam farklı mesleklere yöneleceği yaşlarda vaktinde boşuna üniversite Okumakla geçiriyor ve Sonuçta işsiz kalıyor Aynı şekilde Bence üniversitedeki gereksiz bölümlerde gereksiz üniversitelerde kapatılmalı ve üniversite sayıları azaltılmalı kaliteli öğrenciler çıkarılmalı az ve kaliteli
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet etkiler bence
10 Yorumla İyi değil bence.
Üniversitelerde yeterince zorlanıyor çocuklar.
Lise çağları da en zor dönemleri ergenlikten dolayı.
Lise de zorlamaktan ziyade kolaylık gösterilmeli.
Çocuklar erken bıkıyor okumaktan.
Neden ve nasıl çalışması gerektiği öğretilirse buna hiçbir zaman gerek kalmaz.31 Yorumla- +1 yıl
6 dersten kalmış birine ne kolaylığı ya? Okuldan alıp, trafik lambası olmayan yerlerde lamba olarak gorevlendirmek gerekiyor öylesini. 6 dersten kalmis birisinin ne faydasi olacak bu ülkeye? Egitim daha da zor olmali, kaliteli olmali. Ben kendi doneminle kiyasliyorum, birde simdi ders vedigim cocuklara bakiyorum rezil durumdalar. Herkes okumak zorunda değil. 14-15 yasinda gitsinler sanayide calissinlar, kuaförun yanina girsinler, terzi kalfası olsunlar. En azinda bir meslek ogrenmis olurlar. 6 ders değil 3 dersten kalanı atacaksin okuldan direk.
+1 yılGeçilecek puan yüksek bir puan olsa sınıf tekrarı yanlıştır derdik 50 puanı zaten herkes geçer ben 9. Sınıf iken pandemi yoktu dolmuşa çok arkadaş bindik çoğu kişi sınıfta kalıp okulu bıraktı liseyi bitirince bırakacaklardı zaten en azından erken bırakıp işlerine döndüler sonra geriye kalan 3 yıl eşeği kayıt ettirden o bile müdürün gözüne baka baka diploma aldı ondan sonra niye ülke gelişmiyor.
10 Yorumla
+1 yılEğitim başarısını etkileyebilir, çünkü belki kişi o zaman kötüydü ve kötü bir donemdeydi. Sınıf tekrari sadece öğrenciye kötü hissettirebilir. Arkadaşları üst seviyede ama kendisi yine aynısını göreceği için zor bir dönem olabilir.
41 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum daha 4 işlemi bilmeyen bir çocuğu sınıf geçirttiriyorlar mesela Bundaki mantık nedir Ben Avrupa'da yaşıyorum ve burada da sınıfta kalma olayı var Bu öğrencinin psikolojisini etkilemez Bence Hatta belki daha hırslanıp daha çok çalışır Çünkü çocuklarda Ben liseyi Türkiye'de okudum Nasıl olsa sınıfta kalma olayı olmadığı için çalışmama durumu vardı çocuk Öyle ya da böyle geçeceğini biliyordu Ve hiç ders çalışmıyordu Ama sınıfta kalma olayı olduğu için belki o korkuyla daha çok da çalışabilir
+1 yılBence iyi oldu. Hatta okumaya gözü olmayana da sanayi yolları görünmeli çünkü ülkeye ara eleman da lazım. Lise bitiyor çırak kalfa yaşı geçmiş elinden bı iş gelmez bisyden anlmaz sonra da al sana iş kaygısı ailelerin gelecek kaygısı vs vs...
20 YorumlaTek başına yeterli değil ama önemli bir adım. Herkes liseyi bitirmek zorunda değil. Ya da uygun liseye gitmeli. Herkesin okumadı üzerine kurulu bir sistem gerekli iş gücüne yeteneği olan insanların geç işe başlaması demek.
10 Yorumla
+1 yılyahu millet ayrılmak yıkılmak için bahane arıyorlar zaten şu insanları cesaretlendirip eğiteceğinize ekmeklerine yağ sürüp daha da cahilleştiriyorsunuz bence tamamen saçmalık kalma felan olmamalı
20 Yorumla
+1 yılElbette etkiler. Aslında başarısız olan birine sınıf geçirtip eskaza aldığı birkaç puanla üniversiteye yerleştirerek nur topu gibi bir merkep yetiştirmenin alemi yok. Harcanan paraya, verilen emeğe yazık.
10 YorumlaUygulanacağını sanmıyorum. Ben lisedeykende vardı. Derslerin düşük olsa bile normalde normalde yüksek performans girmeyen hocalar onlara giriyordu geçiriyorlardı. Sadece devamsızlıktan kalan kalıyordu
20 Yorumla6 dersten kalırsa zaten devlet onu elektrik direği olarak işe alsin. 6 dersten zayıfı olan bir kişinin vatana millete ne faydasi olacak, hangi işinde başarılı olabilecek.
10 Yorumla
+1 yılBen kalktığını bile bilmiyordum. Üzücü ama bazen çift dikiş dedikkeri olay iyi olabiliyor. Keşke daha düzgün bir eğitim olsa da hiç gerek kalmasa.
10 Yorumla
+1 yılBir defa ailelerle öncelikle eğitim şart çocuk sınıfta kalacak diye öğretmen dövüyor zaten sınıf tekrarı olması gerekiyordu bunca zaman sınıfta kalanların günahı neydi
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 630 cevap paylaştı. 6 dersten kalanı bırakacaklarmış, zaten toplam kaç ders oluyor ki? 6 tane dersten geçemeyen de bi zahmet tekrarlasın, sonra memleket diplomalı cahil kaynıyor.
10 Yorumla
+1 yılBunlar da ne b. k yediklerini bilmiyor ardks!
Her sene baska bisi deniyorlar, bu cocuklar da kobay sanki 😡😡
30 Yorumla
+1 yılHapishanelerde de af cikiyordu ya eskiden bi sureligine tembel ögrencilere de af cikmisti sanirim ama bedeli agir olunca tekrar geri geldi..
10 Yorumla
+1 yılKişisel başarıyı ciddiye almaya vesile olur dilerim. Ergenler fazlaca sorumsuz ve küfürb@z takılmayı adamlık zannediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılEtkiler tabiki. İki sınıf tekrarında da postalican direk açıktan bitirsin. Tabi yapılacak çok şey var bir düzenlemeyle her şey iyileşmez
10 Yorumla
+1 yılŞimdi mezun olmak daha kolay iki dersten çakinca kalıyordun şimdi öyle değil kurtarma sınavı veya 5 veya 6 dersten kalırsan sinifda kaliyorsun
10 Yorumla
+1 yılEtkiler ama etkilemeli de. Tek kötü yanı 6 dersten sonra kalma varmış. Bu sınır en az 3 olmalıydı. Şimdi herkes mezun oluyor.
10 Yorumla
+1 yılYa etkiler ya da ters tepebilir ama temennim etkilemesi yönünde olur umarım. Biraz ciddiyet disiplin şart artık.
10 Yorumla
+1 yılGerekli sınıf tekrarı haberde de denildiği gibi ,4 işlem bilmeyen mezunlar oluyor bu şekilde resmen haksızlık
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 878 cevap paylaştı.
+1 yılLise de tekrar getirirler ama üniversite sınavlarında barajı kaldırırlar ne kadar güzel sistem
10 Yorumla
+1 yılOhhh iyi olsun tembeller kalsın da akıllar başa gelsin
20 YorumlaEtkiler tabi ki ama bu biraz da biz hocalara bağlı. Yani emeksiz geçirmeyelim.
12 YorumlaHer gelen keyfine göre sistemi değiştiriyor. Madem yanlıştı o zaman niye yaptınız.
10 Yorumla
+1 yılGeri geldi evt ama ztn çoğu okuda devam ediyordu. ve en doğrusu bu şekil.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 991 cevap paylaştı.
+1 yılİyi olmuş ancak öğretmenler genelde kıyamıyor bir şekilde geçiyor çoğu öğrenci
10 Yorumla
+1 yılGitmiş miydi ki 5 sene önce kuzenim tekrar okumuştu lise 1i
10 Yorumla
+1 yılBu sene sınıf tekrarı yaşayan çok öğrenci olur gibi
10 Yorumla
+1 yılBizim öğrenciler sürekli dersten kaçmaya çalışıyorlardı, çok iyi oldu.
10 YorumlaÇoktan mezun oldum neyseki kdkdjdksjskdkjsks benim sorunun hep devamsxlıktı ya
10 Yorumla
+1 yılTürkiye de eğitim sistemi hep dibe batmaya mahkum
10 YorumlaNasıl anlamadım ben lise okurken sınıf tekrarı vardı
2014/2015 başladım
2018/2019 da bitirdim12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBence daha donanımlı öğrenciler yetiştirmek için şart
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİyi olmuş bence haybeye sınıf geçiyorlar bir şey öğrenmeden.
10 Yorumla
+1 yılİyi oldu da 6 dersten başarısız olmalı.. Çok da caydırıcı ya da teşvik edici değil..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 433 cevap paylaştı.
u +1 yılSınıf tekrarı kalkmış mıydı 🙄
22 Yorumla- +1 yıl
www.google.com/.../
Evet kalkmış zamanında - +1 yıl
İlginç 😅
- Eğitim & Kariyer konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılSınıf tekrarı yapan öğrenci, okumayacak öğrenci ne bararısı
10 Yorumla Benim zamanımda vardı ve ben hala var sanıyordum sldsl ki bence de olmalı başarıyı da çalışmayı da muhakkak etkiler
10 YorumlaOlması gereken bu. İnşallah halkımız öğretmen dövmeye başlamaz tabi.
10 YorumlaE gelsin zaten okulla alakası olmayan insan mezun olmasın
10 YorumlaTabiki etkiler kendinden bı haber varlıklar sınıf geçemesin bı zahmet
10 YorumlaHayir, ezberci sistemi hicbirsey düzeltemez.
10 YorumlaEvet etkiler iyi oldu. İlk önce düşüş olacak sınıfta kalan çok olacak sonra yükselişe geçecek yine
00 Yorumla
+1 yılBence iyi olmuş
20 Yorumla
u +1 yılEtkiler ama bazen faydalı da.
10 Yorumla
+1 yılEğitim sistemi sıfır ztn
10 Yorumla
+1 yılE zaten bu kuralların çogu vardı
10 Yorumla
+1 yılHiçbir etki edeceğini sanmam.
10 Yorumla
+1 yılİyi olduğunu düşünmüyorum.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenciler lanet edecekler
10 Yorumla
+1 yılherkes okucak diye bir kural yok
10 Yorumla
+1 yıliyi olmadı gereksiz zaman kaybı olacak
10 YorumlaEtkiler çok iyi olmuş
10 YorumlaYalamaç yapıp yemeye benziyor. 🤔
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Kalktığından bile haberim yoktu.
10 Yorumla
+1 yılZaten lisede sınıf tekrarı vardı hep
10 Yorumla
+1 yılBence iyi oldu çabalasınlar biraz.
10 YorumlaOlabilir.
10 Yorumla
+1 yılİşliyeceğini sanmıyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım