Kaynak
4 yıllık fakülte mezunu erkeklerin başvuruları değerlendirilecekmiş. Tabi kadın gibi ikinci sınıfa düşürülmek için yırtındıkları bir canlı türüne layık bulamamış olabilirler. Bu nasıl bir zihniyettir anlamamın imkanı yok.
4 yıllık fakülte mezunu erkeklerin başvuruları değerlendirilecekmiş. Tabi kadın gibi ikinci sınıfa düşürülmek için yırtındıkları bir canlı türüne layık bulamamış olabilirler. Bu nasıl bir zihniyettir anlamamın imkanı yok.Aslında cinsiyetçilik falan değil, tam tersi kadın üstünlüğü. Akp kadınlara zor işleri vermiyor, kadınların askere gitmesini en son isteyecek parti Akp'dir. Kadınların tersanede, inşaat işlerinde, çöpçülük, kanalizasyon temizliği gibi işlerde çalışmasını isteyecek en son parti Akp'dir. Nedeni ne biliyor musun? Akp erkek düşmanı, cinsiyetçi ve feminist bir parti. Ben akepe ye hiçbir zaman oy vermedim, asla da vermem. Kadınlar neden pilot olamasın ki, kadınlar erkeklerin yaptığı her işi yapabilir ve yapmalıdır.
Iyide Haberin iceriginde Hava kuvvetlerinin aciklamasinda kesinlikle bir daha bayan pilot alinmicak denmiyorki. Temin donemlerinden dolayi bu sefer erkek pilot alincak yaziyor.
Peki sen neden basta bunu boyle sormuyorsunda. Benim yorumuma yonelik duzeltme geregi duyuyorsun. Amac dogru bilgiyle soru sormakmi. Yoksa yarim yamalak sorup insanlari kendi ordusuna kiskirtmakmi..
Senden sorunu güncelleyip düzeltmeni bekliyorum.. Cunkü sen burda siradan bir kac experlik bir profil degilsin.. Mademki fenomen oldun senin sorumluluğun bizlerden fazla..
Tskler eig icin.
Haber linki nerede? Alımla ilgili haberde " Herhangi bir kadın ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak" gibi garip bir madde dışında kadınlarla ilgili madde bulamadım?
pardon linki farketmemiştim. Bu gerçekten rezalet
Tsk Yalanladı haberi
@dönemdekigerçeklik insallah yalandir
Saçmalık! Ne demek kadın pilot alınmıyor yaaaa neyin kafasını yaşıyor bunlar?
eksileyen ataerkil beyinliyi kınıyorum!
Cevap
78Cevap
Neden olduğu hakkında detaylı bir açıklama gerekiyor
Buradan %50 kesime sesleniyorum bu sizin eseriniz gururlanırsınız artık..
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan "Kadın pilot alınmayacak" iddiasına yalanlama
"Bu yıl içinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda temin var. Birincisi Hava Harp Okulu'nun birinci sınıflarına yani hazırlık sınıfına olan temin. Buraya 4 tane bayan temin ettik. Bunlar 5 yıl sonra teğmen olarak mezun olacaklar ve pilot da olabilecekler. Herhangi bir sıkıntı yok. İkincisi şu anda hâli hazırda Hava Harp Okulu 4. sınıfları da teğmen olarak mezun ediyoruz. Üçüncü sınıflara da 6 kişi temin ediyoruz. Onun da kılavuzu bugün yarın çıkacak. Sadece dış kaynaklı temin edeceğimiz mühendislik kaynaklarına 15 Hafta sonra kısa bir askeri eğitim alacakları için bayan tercih etmedik"
Araştırın Zarar gelmez.
Haber paylaşırken Provokasyon amaçlı olanlara alet olmayalım.
Eleştirelim ama bazılarının eline de koz vermeyelim. Saygılar.
Kadın pilot hala yetişiyor. TSK'ya göre kadınların sonradan pilot olması erkeklere göre daha zormuş bu yüzden sonradan üniversite bitirip TSK'ya başvuran kadınları kabul etmiyorlar çarpıtıp hiçbir şekilde kadın pilot olamaz demek yanlış ancak yinede ben fırsat eşitliğinden yanayım kadın adaylar zorlu sınavlardan geçebiliyorlarsa pilot olabilmeliler ancak hiçbir pozitif ayrım olmamalı sonuna kadar liyakat ;)
Ek olarak eğer TSK haklı gerekçeler sunduysa hiçte cinsiyetçi olmayan uygulama. Mesela bir duyuma göre kadınlar uçak alçalırken basınçtan dolayı orgazm oluyormuş ve olmayan kadın çok çok azmış bu gibi kadın doğasından kaynaklanan nedenler gerekçe sunulduysa ve sonrada yetişen kadınların buna uyum sağlaması çok zaman kaybettiriyorsa bana göre normal bir uygulama.
Bende bir soru sordum bu konuda yorum yaparmisin. Olayin aslini yazdim
Yuh ! Dünyanın ilk kadın pilotuna sahip ülkeydik , şimdi halimize bak. Yazıklar olsun be ya.
Evet zaten erdroğan orduyu da istediği gibi yaptığı için bunlar normaldir. Önce cemaatle içine zıçtılar şimdi de kankasıyla mahvediyolar.
Şu seçimde başkanlığa ve akp ye oy veren kim varsa dilerim tanrıdan sürüm sürünsünler.
Gerekli açıklama yapilmış TSK tarafından. Ama buğday tanesi büyüklüğündeki beyni ile öküz büyüklüğündeki vücudunu kontrol edemeyenler, sloganlarla igdis edilmiş beyincikleriyle kıçlarindan anlamaya meyyal oldukları için, köpek gibi hırlamalari pek bir tabii oluyor...
Tsk'da boyle bir şey olamaz.
Zaten haber de Hava Kuvvetlerinin aciklamasi da yazıyor.
Olanaksız böyle bir şey.
Binlerce yıllık Türk töresinde, kültürunde kadının önemi, konumu her zamana bellidir.
Değişmez !
Hele hele Türk Milletinin en güvendiği kurum boyle bir şeyi asla yapamaz, yapmaz.
TSK’nın Hükümete bağlı bir kurum olduğu bu kararla birkez daha kanıtlanmıştır. Hükümetin buntarz tutumları devam ettiği sürece TSK Da bu tarz kararları defalarca tekrarlayacaktır. Ve ayrıca koskoca Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanının cep çantası gibi ordan oraya gitmemelidir.
Sizi bilmem ben eski bir hava harp okulu öğrencisi olarak bela okuyorum canım yana yana. Okuldaki kız arkadaşlar geliyor aklıma. pilot olan devrelerim. Çok üzücü çok bagnazca
Suudi Arabistan'da da ilk kez kadın spiker haber sundu. Arabistan ileri gidiyor biz geri gidiyoruz. Yakında Arabistanlılar 'Yobazsan yallah Türkiyeye' tabirini kullanırlarsa şaşırmam :D
orduda bazı konularda kadınlar erkeklere üstündür çoğu konuda da erkekler daha iyidir.
kadınların daha üstün olduğu konularda kadınların olması hayati önem taşır. bu alanlardan kadınları çıkartmak çok saçma
Senin ben zihniyetini s*keyim
@burakorki26 profilini baktığım tam bir apt*l ergen gördüm. 3 kuruşa yaptığı kasları sergileyip kendini satmaya çalışan bir canlının da bu vahşi yorumu hiç etkilemedi beni
Tsk tarafından yapılan resmi bir açıklama varsa sizden ricam onu da paylaşın. Anlayalım olayın aslı ne
Bunu anlamamak zor değil kadına şiddetin bu kadar arttığı toplumda devletin de bir şey yapmaması bir nevi desteklemedir ve en sonunda bunlar olacak neler neler olacak daha
Hava bombardımanı yapılacağı gün kadın regl olsa bombalayacağımız teröristlere "Pelinsu teğmen çok hasta siz bir yerinizden kıpırdamayın, kanatlısını takıp gelsin" mi diyeceğiz?
Saçma sapan bunun geçerli bir sebebi olamaz. Erkekler kadar kadınların da gayet iyi olduğu mesleklerden birisi kaldı ki bir çok meslekte kadınlar gayet iyi hakkını veriyorlar.
Bu iktidar baştayken daha çok köle ve ikinci sınıf gibi görülürüz. Bok yoluna gidiyoruz, hem de tekbirlerle, desteklemelerle falan.
Cumhuriyeti silmeye yoketmeye devam ediyorlar en son yerli üretim dediler TÜRK MALI yazısını kaldırdılar TÜRKLÜĞE dair ne varsa değiştirip yerine arap kültürünü getiriyorlar yavaş yavaş.
TSK 'nın içi Akplilerle doldu. Şaşırmadım hiç. Ah ulan ne çok korkuyorsunuz okumus egitimli kadinlarimizdan.
Amaç cahil toplum yetiştirmek. Kadınları önemsememek.
Isin aslini sorumda belirttim yorum atarmisin
TSK ya iki kadın pilot alındı ikisi de ülkeyi bombaladı
Başka alanlara yaptırım uygulamak varken, ne bileyim kadını ötelemek de çağ dışı kaldı..
ŞAŞIRMADIM ÜLKEYE DE BU YAKIŞIRDI ZATEN GEÇ KALMIŞLAR
Bak kardeşim emin ol TSK nanın yanlışı olmaz sonralıkla bu ayrımcılık değil erkekler bu işlerde daha başarılı
Astsubayı general yaptılar haberin yokmuydu? Astsubay en fazla teğmen olabilir. O da 2 yıllık üniversite mezunuysa
Askerim belki
Mutlaka bir sebebi vardır. Cinsiyetçilik olarak algılanmasında bu konuda erkekler daha iyi.
Cem yılmazın dediği gibi bugün özel günüm deyim diyip sokarım savaşınıza kaldırmıyom uçağı demiştir bitanesi belki ondandır
gun gecmiyor ki ileri gidebilmek icin daha radikal kararlar alalim nerede rencide edici sacma adimlar var alayi bizden cikiyo
her geçen gün geriye gidiyoruz nolcak, avrupa da bizi kıskanıyor
Tebrikler, harbiden geriye gidiyoruz, üzgünüm, Sabiha Gökçen.
Ben sebeplerini ciddi ciddi merak ettim açıkcası nasıl bir bahaneyle bu karar alınmış
Bu ülke için gerçekten acı kararlar. Her şeyi değersizleştirmeye çalışan birileri varken işimiz zor
Tamamen iktidara hakim olan ideolojinin doğal bir sonucu.
Kadın erkek eşit olmalı bence pilotluk yakışıyor bayanlara
medeni, gelişmiş, modern Türkiye'den sonrasını okumadım. bir gülme tuttu beni asdkjaskdjhaksjd
Ya siz okudugunuzu anlamiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz. Basliga bakip yorum yapanlar ve basligi okuyup gerisini okumayanlara tavsiye edilir. Zaten kaynak cumhuriyet ve sozcu olunca zihniyet belii oluyor
Yazık çok yazık ileri gidicegımız yerde yavas yavas gerilemeye gidiyoruz. bir kaç ay sonra halimiz ne olucak.
Aktif kullanılamıyor bayan pilotlar arkadaşlar, TSK da fazla kalıyorlar bize bizi yarı yolda bırakmayacak personeller lazım.
Kalmıyorlar dicektim pardon
ona artık TSK demeyelim de AKP diyelim. Başka kurum yok çünkü türkiyede
Yazık ya Sabiha Gökçen ilk pilot kadın Türkiye bunların elinde ne hale geldi yakında arabada kullandirmazlar iyice Arap ülkelerine benziyoruz
Bence çok saygısızca ilk kadın pilot savaş pilotuydu sanırım Sabiha Gökçen iken düşülen duruma bak..
Medeni, gelişmiş, modern Türkiye? Ahahahahahhaaaahahahahah
Herkes hak ettiği gibi yaşar kadınların da çoğu bu hükümeti istedi
daha beter olsunlar. bunu hak ediyorlar ve hak ettiklerini alıyorlar.
Reis çözer merak etmeyin. Artık şalvarlılar da uçak şoförü olabilecek. Hedef 2023!!!
Tek derdimiz buydu ya zaten iyice saçma sapan oldu bu kararlar
Haklı çünkü kadınlar olası bir durumda panik yapıyorlar, Diyarbakırda aynı kadın pilot panik yapıp 2 F16 düşürdü.
arabayı zor kullanıyorlar mk. park demıyorlar. sımdı pılot olurlar bızı felan vururlar :)
@mayıs_ hahahha baya bır feministsin. gerçekleri göremiyecek kadar ama haksızsın. istatistiklere bakarsan kadın surucu oranı erkegın 4 te bırı kadar e tabı kıde daha az olacak. kadın surucu oranı cok az fark edebılırsen araba kullanırken genelı kendınden gecıyor dıkız aynasını ruj surmek ıcın kullanan varlıklar yanı daha ne dıyeyım :) :)
Hükümeti sevmem de dur hemen velveleye başlamayin. Kadin pilot sayisi zaten çok az teşvik edeceklerine baltalıyorlar bunlardan bir sap olmaz belki mantıklı bir aciklamalari vardır diye umuyorum.
kendi ordularını kurmak ıstıyorlarkapalı kızlarda öyle marjınal degıl pılot olacak kadar bu nedenle cahıl yobaz pılot alacaklar:)))
işte ne guzel zamanı gelınce pkk lı kadınlar, yahudı kadınlar bızım askerlerı bombalar kadına ordumuz dövülürGerızekalı geri kafalar 21 yy a bı gelemedıler
Doğru bir karar arabayı suremeyen varlıklar koca ucagı nası sürsün kanks
Sen beynini kullanamıyorsun. Niye adam yerine koyuyoruz gibi bir şey.
@VukuatlıAvukatt az ötede havla kanks kulaklarım ağrıyor
Hahah. Ahh canım laf mı soktun sandın çeen. Hakaretleri sırala da kendini mahkemede bul. Hadi öptüm. Seni tek öpecek kadın olacağımdan azıcık mutlu da olmuşsundur. Gerçi bu da acıma duygusuyla ama idare et. Fazlası içimden gelmiyor
Neden? Havada kadın erkek eşitliği yok muymuş...😀😁
haklarına girilen kadınlar dava açmalı
Ekonomi yetmedi toplumda çöksün tam olsun
Hak verilmez alinir...
Meshur Yeni Türkiye Yolundaki Adımlar
Tamda pilotaja yönelmiştim, üzdü
Çalışmalara başlıyoruz dedikleri buymuş meğer.
Günden güne geriye gidiyoruz
Hedef 2023 kafa 1800 ler
Ülke kadınlar cevaplasın?
İrana dönücez yavas yavas
Bu oran oranin gelismis ve modern bir yer oldugunu mu gösteriyor
Cahil cahil konusma. modernlik orayi burayi acmak degil insanlarin dusuncelerine ve yasam tarzlarina saygi duymaktir. benim annem tesettürlü babam da hacidir. bilip bilmeden konusma. bos yapma. irandan onlarca insan turkiyeye kaciyorlar. bir kari koca sirf dovmeli diye idam edilecekken turkiyeye sığındı. sen neden bahsediyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar