Eskiden ülke kurucusuna hakaret. Vatan hainliği demekti. Bu dönemde ülke kurusunun annesine; 'genelevde çalışan f*hişeydi' dediler. Yetmedi;bu ülkeyi kuran adamın babası belli değildi dediler. Onun heykellerine tükürüp yerde sürüklemek istiyorum dediler. Bu eskiden mümkün değildi. Mesela eskiden muhafazakarı gerçek muhafazakardı. ... şimdi siyasi muhafazakarlık diye bir şey keşif ettik. Eskiden mesele ülkücüsü gerçek ülkücü, milliyetçisi gerçek milliyetçi, solcusu gerçek solcuydu. Şimdi mi? Şimdi mesela sosyalistim diyor. Köylü ve işçi sınıfı berbat durumda ama kendisi acıkınca pideli köfte yiyor. Solcu bunu yapmaz. Adam ülkücüyüm diyor Hitlere hayranlık duyuyor mesela. Yahu Adolf nasyolist sosyalisttir diyoruz. Hadi ya diyor. Bileceksin. Bak git sor en son yaşadığın şehirdeki şehidin adı soyadı ne diye. Cevap yok! Mesela eskiden bu ülke ermenistan hariç tüm komşularla dost. Bu mükemmel prestijdir. Ama artık herkesle düşmanız. Kıbrıs harekatında bize yardım eden kaddafiye bile madik attık. Ama kendisi Türk dostu olan bir liderdi. Eskiden barıştan beslenirdik. Artık kaostan. Eski derken mesela 1hafta kadar eskiden gübre fiyatı 1.30'du. Artık 4.80. Sonra yerli sebzeye niye zam var? Yahu arkadaşım; Eskiden iyimser, namuslu ve akıllıydık. Şimdi kötümser köpeğe bile tecavüz eden ahmaklarız. Mesela inşaat şirketi sahimi; Bu milletin orasına koyucam diyor. Biz ağzımız sulanarak alkışlıyoruz. Çocuklarımız şehit oluyor; Biz isimlerine bakıp üzülme şerefine bile nail olmuyoruz. Afyon, çukurova, alpu ovası dururken Amerika ve suriyeden patates alıyoruz. Yetmedi... Sığmadı... Biz var ya biz geleceğin tarihi ibret belgeselinin başrolünde şu an oynuyoruz. (İstisnalar hariç) Bak altını çiziyorum. İstisnalar hariç!
Kimse yoruma gelip bla bla yapmasın. Söylediklerim devede kulak. Ve resmi ispatı olamayan tek kelimem yok.
@urpain çok haklısın. Şalvarınıda al git zibidi. Şu memlekette sayılı güzel insan kaldı. Onları da size yedirmeyeceğiz! Avrupaya gitmiş. Birde herkese sataşmıssın. Sende sudi arabistana git. Bu ülkeyi kuran zihniyet ve insanlar belli. İsteğin iranda mevcut. Hadi naş.
@urpain zaten bir şeyleri anlasa şerii düzenden vasıfsız tebadan ileri gidemeyeceğini anlardı. Haklısın ya almazlar ki vatandaşlığa. Nedir bu Arap özentiliği ya. Türklük nereye geldi ya sabır ne diyeyim.
@EncLume Bir de utanmadan Avrupa’ya git diyor, Euro 7,5 olmuş adımız “goatfucker’”a “muslimbomb”a çıkmış bunlar yüzünden utanmadan sıkılmadan böyle diyor ! Türk’üm dediğimizde yüzlerini ekşiterek bakıyorlar, ne günlere kaldık.
Öncelikle desteğiniz ve iyi niyetiniz için teşekkür ederim.
Yazılanları okuyunca aklıma Emine Ülker Tarhan geldi. Cumhuriyet Halk Partisinin eklemeddin'i aday gösterdiği seçimlerde Chp bünyesinden ayrılarak bağımsız aday olmuştu, kendisi emekli hakimedir. Neden aklıma geldiği ise adaylık süresindeki bir açıklaması; (Buyurun sizlerle paylaşayım)
"-Bana göre, ‘çatı benim, çatı benim’ diye şişinip duran bir adam doğrulanmamalı, onun kurallarına uyulmamalıydı. ‘SİZ SANDIĞINIZ KADAR ÇOK, BİZ DE SANDIĞINIZ KADAR AZ DEĞİLİZ.” denebilmeliydi inançla… Çünkü, toplum, siyahla gri arasında seçim yapmaya zorlanmamalı, ‘ben kırmızıyım’ diyenlere de seçenek sunulmalıydı."
-EMİNE ÜLKER TARHAN
Resimde ekleyeyim de, Türkiyenin nasıl bir hanımefendi yetiştirdiği görülebilsin. Hiçbir grup bla bla bla yapmazdı o kürsüde konuşurken.
Şunu söyleyebilirim artık parası olanda bu ülkede mutsuz yüzü gülen bir tek insan var mı samimyet yok yalan almış başını gidiyor saygı sevgi yok eski sohpetler gezmeler yok kısaca hiç birşey kalmamış insanlar birbirine düşman neyi paylaşamıyoruz bilmiyorum tüm sınır kumşularımızla düşmanız say say bitmez...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Önceden insanların daha fazla şey okuduklarını, araştırdıklarını hatta tarihlerini bildiklerini görürsünüz. şu an ki Türkiye fabrika ürünu gibi belli bir düşünceye sahip. Bakın Zamanında Ecevit döneminde Kıbrıs H. Olaylarında dolar artmıs, halk ayaklanmış. şu an halk agzını açamiyor. Sarbon, dolar, mülteciler, zamlar, ekonomik krizler...
2008de dolar 1tlydi, şimdi 7. Eskiden lahmacun 1.5 tlydi, şimdi 8. Eskiden youtube gibi yerler yoktu. Sokaklar çocuk doluydu. Kadıköy çöplük değildi harbi harbi elit bir ortamdı falan
Eski zamanla şu an ki zaman arasında yüzlerce fark var diyebiliriz. Insanlar arasında bir saygı bir öz güven vardı şu an bu yok ! Arkadaşlıklar dostluklar samimi içten tertemizdi, şu an ki dostluğun arkadaşlığın gerçekçi çıkarsız menfeatsiz olduğunu kaç kişi söyleyebilir bize ! Bir çocuk vardır tertemiz kirlenmemiş çocukluğumuz vardı, sokak aralarında oyun oynayan çocuklardan geçilemeyen kalabalık birlik içinde tertemiz çocukluğumuz vardı, şu an ise bu çocukluk kalmadı, kaç anne baba çocuğunu güven için de sokağa bırakabiliyor oyun onasın diye ! Eski türkiye de büyüğe bir saygı küçüğe bir hürmet vardı kac ilimizde bunu adam gibi uygulayan kaldı? Eskiden vatan millet vardı şimdiler ise ihanet dolandiricilik hep bana var ! Ah eski turkiye ah eski çocukluk ah eski dostluk arkadaslik vatan millet sakarya sevgisi... Birgün gelecek hep bir ağızdan pişmanlık şarkısını söyleyeceğiz, şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler☺☺
Eskiden devlet denen bisey vardi ve hükümet yaptiklarinin hesabini verebiliyordu simdi devlet parti devletine döndü ne asker kaldi ne yargi ne örgütlü toplum nede bagimsiz özgür medya hükümet ne kadar çalsa çirpsa kimsenin giki cikmiyor be kadar israf yapsa sen napiyorsun kardesim diyemiyor muhalefet denen bisey zaten kalmadi tüm türkiye onurunu gururunu şanini şerefini ve egemenligini tek adama baglandi o adam giderse ülkede nasil bir kaos nasi bir bosluk olacak bu ülke nereye gidecek belli degil... ülke gittikce geriliyor islam ülkelerinin en gelismis en özgür ülkesi olma özeligini belkide kaybedecek...
Eskiden hoşgörü vardi. Güven vardı, samimiyet vardı. Ülkeyi ecevit gibi namuslu insanlar yönetirken hatalarını, kusurlarini halktan korkmadan canlı yayında açıklayacak kadar kaliteli insanlar vardı. Şimdi ise itin teki çıkmış piyasaya kendinden olmayan herkes terörist, hain, dolar artar faiz lobisi, faiz artar bilmem ne lobisi... ve bu karaktersizi destekleyen milyonlarca cahil var..
@salvarlihafiz kardeş, ahlaksızlığı, sahtekarlığı bu kadar çok meşrulaştırmayın bari. Hem Türkiye Türklerindir. Sizin gibi arap sevici böcekleri arabistana alsak zahmet olmazsa?
@salvarlihafiz Bu devleti işgale gelenler 1920lerde gördünüz başlarına neler geldi... avrupalı veya arap fark etmez, yatacaklari yer yine bir avuç sudur :)
9 ay önce aynı bilgisayarı 2.75k ya alırken Şu an 5k ya alabiliyorum eski türkiye ile yenisi arasındaki farkta bu heralde. ha tabi kullanmadığım arabam için yol yapmışlar. eskiden okurken öğrenciler geleceğe umutla bakardı bense ilerde ne bok yicez diye düşünüyorum.
En azından kullanmadığın bir araban var kardeş. Ve 5 k da verebiliyorsun bir bilgisayara o zaman sıkıntı yok. Hatta o yorumu da 8 binliralık I phone İle yapmışsındır
@fatti0042 kullanmadığım arabamdan kasıt arabanın olmaması hadi olsun diyelim dolar kaç oldu yakıt fiyatı ne kadar? telefonumu merak ediyorsan onu 2 sene önce 600 liraya almıştım xiaomi mi4 yani ne iphone u?
Bu çok normal. herşey değişime açık olmalı. bu iyi ya da kötü olb. ama çoğu değişimler kötülüğü içerisinde barındırır. çünkü insan ve tabiat ilk fıtratta güzel ve iyi olanı seçer. ''değişmeyen çalkalanmayan fikirler, tenceredeki çorba gibi dibini tutar''
Biraz siyasi olucak ama AKP (önceden daha bir kıymetimiz vardı parasal olaraktan da millet kaçmak istemiyordu pek yurtdışına özellikle de öğrenciler) şimdi şiddet tecavüz basın haklarına sansür kadın hakları ihlalinde dünya 1. Si 2. si yiz paramız artık yenden bile değersiz bir hale geliyor be daha çok uyuyan daha başarısız itaatkar bir gençlik geliyor işte aradaki fark bu
Her zaman eskiye özlem vardır. Şimdiki Türkiye'nin de iyi yanları var ama mevcut baskıcı siyasi yapı uygulamaları, tvler insanın aklıyla dalga geçiyor.
Keske bir lider çıkıp üreteceğiz, fabrikalar açacağız, eğitime okul öncesi dönemden başlayacağız dese gelecek güzel olsa. 80 li 90 lı yılların sokak röportajlarını izlemek bile yeter insan kalitesi olarak çok geriye gittik
milletin tek derdi siyasi olmuş sanki o zamanları cok biliyorlar. eski derken ne kadar eski? eskiden insanlar her istediği şeyi alamıyordu. şimdi bir insan her istediğini alır hale geldi. ama eskiden güven vardı sokapa çıktımmı arkamıza bakmazdı kimse sevgi vardı saygı vardı. komşuluk olsun arkadaşlık olsun ilişkiler daha sağlamdı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken en azından sağlığımız vardı m k. artık oda kalmadı. brezilyadan gelen bozuk ete ucuz et diye manşet atıp para veriyoruz. bütün domatesin kilosu olmuş 6.5 tl , çoğunda yad bile yok. almıyoruz kendimiz yetiştiriyoruz, Peki yetiştiremeyenler. tarımımız vardı eskiden en azından. ilaç fiyatları bu kadar pahalı değildi. tarımcılık desteklenirdi Ecevit zamanında. Tamam kolay ev alınamazdı, ama iyi beslenirdi insanlar... hemde pahalıya değil
valla et pisirrken korkar oldum bu et sarbonlumu diye kurban eti ama belli olmaz diye bir ara patates dendi suriyeden ithal hani allah sonumuzu hayretsin kimde halkin hakkkini yiyosa allahta onu brter etsin
aslinda cogu kimse durumdan memnun degil ama bu oylari nasl aliyo anlamis degilim onu tutanlarda sanki babasinin ogullaryms gbi koruyo sanki ondaki luks kendilerinde varmis gbi buda ilginc bise eskiden ecevite kasa firlTan smdi memnun..
@alev9595 torpil vs işleri dönüyordur. gençlerden pek veren yok.40 + insanlar vefat edince bu adamlar pek tutunamazlar. inşaat şirketleri teker teker iflas etmeye başladı. çimento Demir yetiştiremiyoruz inşaatlara. Bir zamanların koyu akplisi akrabamız bugün partiden döndü. ülke de gerçekten üreticiler son günler de zor durumda , olay çok yansıtılmıyor anca üretenler bilir. son günler de de kasaplar sıkıntıya girdi , beni alakadar etmez , eden bulacak belli
İnsanlar değişti. Eskilerde huzur neşe vardı. Yokluk çekende olmuştur ama kıymetini bilirlerdi. Şimdi varlık içinde mutsuzuz kimsenin kimseye güveni yok.
Atatürkten uzaklaştıkça, onu unuttukça Gemimiz Titanic oluyor. Batmadan önce sınıflara ayrılmış batarken kurtulması gerekenlerin kurtulduğu en son kalanlara eşit muamele yapıldığı ve herkesin (!) öldüğü titanic.
bu topraklarda bizler 1071 tarihinde geldik. Kim kimi kovuyor güzelim. Sen o kıt tarih bilginle kendini 1923 e sınırlamış olabilirsin belki ona bişe diyemem bu da senin “olmayan” çapını gösterir. Şurda iki hipotez sun desem ayy o ne yhaa slk şey diyecek tipler gelmiş ali kıran baş kesenlik taslıyor. Kızım biz ölümü düğün gören bir milletiz. Bizler şehadete susamış bir toplumuz. O çomar dediklerin Kurtuluş Savaşındaki dedelerin torunu tamam mı bitanem. Sen şimdi git berkecanlarşa srurbaksta takılmacalarla devam et haydi yürüüüüüüü. yallah avrupaya
ve beyin göçü dediğimiz şey tam da bu ks canlar ahahahahajajja. cevap veremeyince ozmoron doğlorondo çoçoklor oçor. bütün güzellikler seninle olsun canımım içi güldürdün beni devamm. sebastian😉
Atatürkün adı anıldığında bu kadar çomar bir görüş yazmasaydın bkz; Birinci yorumunuz. Oturur seninle insanca konuşurdum ama bak bakalım kendine bunu hak ediyor musun? Atatürk düşmanı nankör biriyle bu zamana kadar hiç bir ciddi muhabbetim olmadı olamaz. Düşünemeyen insan benim muhattabım olamaz. Şimdi Atatürk ün sana emanet ettiği ve her gün (!) onlarca askerimin canını feda ettiği bu kutsal topraklarda rahatına bak ve benden uzak dur.
ben paşaya hakaret etmem. benim atam yukarda bahsetmiş olduğum tarihte bu toprakları bize armağan eden güzel insanlar. İnsanları tek tipleştirmekten vazgeçin. Tek dersimiz bu. Birazcık saygınız varsa tarihi onjektif olarak okuyup analiz etmenizi tavsiye ederim starbakstan arta kalan vakitlerinizde hadi şimdi size iyi akşamlar. Ver mehteri verrrr
Halen anlayamıyorsun değil mi? Mehter de benim marşım, İstiklal marşı da İzmir marşı da plevne marşı da. Starbucksa da 1 ya da 2 defa gitmişimdir hem ne alaka? Sizin yaptığınız bu objektif bakmamak. Neyse son yazdıklarından sonra dediklerimin doğru olduğuna ve muhatabım olamayacağına tekrar inancım arttı haydi verdim mehteri git bakalım.
@urpain hahahaah iyi biliriz ömrümüz o şerefsizleri iflayla geçti çok bedeller ödedik😉 hükümet sarmaş dolaşken biz iki hocamızı şehit ettik bu uğurda bir taneside iftira ve kumpasla hapse mahkum edildi.
bu arada yukardaki yorumlarınızı tekrardan okudum sizi gayet iyi anladım ve anlıyorum paşayla derdimiz yok hakaret etmeyiz lakin yaptıklarıyla hayat görüşümüz uyuşmuyor bu kadar. Kalbinizi kırdıysam da özür dilerim.
@urpain sene 1998 şehit hızır ali muratoğlu hoca yer: ismailağa camiisi. sene 2006 şehit bayram ali öztürk hoca yer: ismailağa camisi hadi bakalım çalış gel
@salvarlihafiz Ben Liberal’im, herhangi bir tarikate veya “hoca”ya bağlı değilim. Çünkü düşünme yeteneğine sahibim ve bundan kaybaklıdır ki başkalarının düşüncelerine ihtiyacım yok. Kendi ismim veya profil resmime laf söyleyebilecek biri değilsin. Ceketliavukat yapsam ismimi bir fark olacak mıydı? veya yüzümün görünmediği bir fotoğraf koysam? Birazcık tutarlı olun ve kendi beyninizle düşünün. Tek başınıza varolmayı öğrenin.
@urpain woowww bir adet beynini özgürce kullanan liberal daha tespit edildi. Harika size beyninizle mutluluklar😉 şimdi size tarikatımı anlatsam, yoksa tasavvufun mahiyetini veya felsefesini mi açıklamaya çalışsam neyse.. bayan liberal iyi geceler. size
@salvarlihafiz Şu rahatlığa bak skflamfksl Sanırsın ki seks kasedi çıkan, fuhuştan gözaltına alınan, millete yanmaz kefen satan benim hocam sanki kdlfşslfşslflaş Allah aşkına söyle felsefe tasavvuf neresinde bunun slflslkfal
@urpa konuya o kadar bîvakıf olduğun cümlelerinden belli oluyor. Beynini yeterince özgür kullanamıyosun bence. o dediğin ithamların hepsi malum yapı tarafından tezgahlanmış. mahkemeyle de sabit. Yanmaz kefen olayı talihsiz açıklama. Ve lakin o da saptırılıyo. Adamın dediğiyle lanse edilmek istenen şey tamamen farklı güzelim😉
@urpain görüyonmu cübbeli reizi koskoca liberalloşları nasıl ayet paylaştırdı hey Allahım sana şükürler olsun. APLA ŞEN DEVAM ET BÖYLE LİBEYAL LİBEYALL 😉
@salvarlihafiz Allah bile bu adamı sevmiyordur bak sana bu kadarını söyleyeyim, cennete gireceğini açıklamış adam lan bu hala savunuyorsun skfçalflaş Bu arada konu dağılmıyor, böyle yaparak rezillikleriniz de saklanmıyor. Uğraşma kendini daha da razil ediyorsun cevap veremeyişini saklamaya çalışırken : ))))))))))))))
@urpain evet sayın seyirciler bir liberal tatmin olma programının sonuna daha gelmiş bulunuyoruz. Kendileri artık haşa Allah adına hükümde veriyorlar. Tamamm ya bu dinciler tü kaka pis aman yaklaşmayın. urpa: off nasıl rezil oldu slk şey shajsjsjsjs?
@urpain kanka cübbelinin her dediğine doğru diyen tiplerden değilim. Bana bu videolarla gelme ben bizzat canlı dinlemişimdir. 😉 canısı sen hani liboştun bir anda akhi kesildin başıma. ahahah. şimdi sırada kim var kimi tekfir ediyoz ahahahah. yürrüüüü haydii güzelim uykun yok mu senin?
@salvarlihafiz Sizin gibilerin nesli tükenmedikçe uyku yok bana müptezel. Liberaller sana ne yaptı söyle hele kslskkfşalgşslfla Hadi benim ülkemin içine ettiniz senin sevebin nedir? Elindeki telefondan g*yündeki dona kadar her şey şikayetçi olduğunuz kapitalist düzenden geliyor.
@urpain liboşummm elimdeki telefonu bilemem ama g... tmdeki dondan giydiğim şalvara kadar ipliğinden kumaşına kadar yerli muahajaja. senin mabadındaki donu bilemem lakinn. senin sevgilin falan yok benimi kurban seçtin gece gece?
@urpain sen liberalliği ne sanıyosun bacım bilmiyom ama bu sana insanlara hakeret etme yetkisi vermiyo biliyosun değilmi varlığından şüphe duyduğum o beyinciğibe bunu yaz liboşum
@urpain hadi bitanem uyu artık beyin fonksiyonlarını kaybediyosun yazamıyosun sağlıklı bir şekilde. bunu başka bir zaman hatta reelde konuşabiliriz uzuunm uzunn medeni bir şekilde😉😉
@urpain ahajajjaajjajahaha. kanka sen kızsın değilmi? ya çünkü bir kız için fazla iticisin be güzelim evde kalırsın sen 😉😉seni diğer liboş kankilerinde everemezler
şöyle anlatayım sana tatlım çomar diye tabir ettiğimiz halk kesimi var ya, heh işte onlar sürekli derler çöp dağları vardı ekmek karneyle alınırdı falan filan geçenlerde tayip çıktı dedi buzdolabını kim getirdi lüks göstergesidir falan filan teknolojiyle değişmesi kaçınılmaz olan şeyleri yaşayıp kula şükrediyorlar. olay budur
Bir sürü fark var ama eskiden bir samimiyet vardı ya ne biliyim yalım 19 ama ben daha 10 yaşların da iken komşularımız ile filan piknik yapardık çoluk çocuk Şimdi ki komşularımız ssdece merhaba merhaba
eskiden insanlarda saygi samimiyet vardi simdi yok maddiyat olarakta eski turkiye simdi malum hersey disardan ithal ama o zaman gercekten yerli ve milliydik
eskisiyle de yenisiyle de bir fark yok tek istediğimiz var aynanın karşısına geçip ben şu bokum diyebilmek. Bunu geçmişte daha çok diyorduk şimdi daha az diyebiliyoruz. Olay budur
Özgür olmak bir şeyi değiştirir mi? Eskiden namus ar nedir biliniyordu? Müslümanlar artık bize dokunmuyorlar diye uyku moduna geçti. şu an ki sistem beğenmemek için yeterli. Eskiden imtihanlar vardı insanlar kıymet biliyordu.
@rihemevurgun onların seviyesine iniyorum hanımefendi ben bırda saçımı sakalımı süpürge ettim sizi savundum siz yine gidip gelip bana sarıyosunuz? kaderin cilvesi...
Hakkınızı helal edin. Ama seviyenizi düşürmeye değmeyecek insanlar. Rabbimin rizasını gözetmek gerek. Amacım eleştirmek değil. Hatadan vazgeçmek hepimizin yapması gereken bir şey
@Kurtkitap helalim olduğu zaman eşime neden itaat etmiyim ki? 😁 Buna kölelik denmez saygı denir. Saygıyı öğren Köleliğide öğren Sonra gel konuş. Hadi kendi yoluna.
@elisolder çoğul ekli konuşmussun. Ayrıca görüş sahibinede küfredemezsin görüşünü bildirmiş. Sen nasıl görüşlerini anlatıyorsan oda görüşlerini anlatabilir HAKARET ETMEDEN KÜFÜR ETMEDEN.
@Elisolder size nasıl hitap etsem diye çok düşündüm ve lakin bulamadım. Bayan kanalizasyon lütfen ağzınızdaki o pislik salyalarınızı başka bir tarafta akıtın. Zira kokuya dayanılmıyor. Siz kendiniz gibi düşünmeyen insanları hakaret etme hürriyetine nerden sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz. ikincisi benim pkk sempatizanı olduğumu nerenizden çıkardınız. Sizin kibi ağzımdan b.. k. kusacağıma 21. yüzyıl bedevisi olmayı hertürlü yeğlerim. Şimdi basın gidin.
En İyi Cevaplar