Bankadan 30 bin tl çekmek için 3 saat bekliyoruz. Normal mi?
Nasıl düzelecek ekonomi fikri olan var mı?
Nakitler nerede?
Nasıl düzelecek ekonomi fikri olan var mı?
Nakitler nerede?
Gemi su almaya başladı. Şuanda düzelme ihtimali yok. Sadece milletin sermayesini direnç olarak kullanıyorlar. Şahenk grubu , ülker grubu bu durumu 3 sene öncesinden gördü ve tüm varlıklarını sattı. Hep yurt dışına yatırdı.
Bankalar da paraları söylemlerin aksine dolara yatırdı. Eldeki nakit günlük ödemelerden.
Ve daha da düşüş olacak. Swapların %25 kotasına çekilmesi, yurt dışına ihracat yapan firmaların elde ettikleri döviz geliri 6 ayda bozdurma zorunluluğu gibi suni yöntemlerle türkiyedeki paranın çıkışını yavaşlatıyorlar.
Ekonomi düzelmeyecek. Bunun bilincinde olmak lazım. Bilincinde olanlar önlemini çoktan aldı zaten.
Bankaların kasasının para ile dolması ekonominin iyi olması demek mi yani :)) az olunca da kötü mü? Sanal rakamlarla real rakamlar bir olmaz. Bankanın kasasında sürekli nakit durmaz beklersin başka yerden gelir. Önceden haber verirsen ona göre hazırlarlar.
Abdye git orda da böyle parayı çekmeden bir gün önce haber verilir nerdeyse paraların çoğu banka kartlarındaki rakamdan ibarettir paranın %10 gerçek para gerisi aslında yok ve sanal
Yol yapmıştır köprü yapmıştır daha koca şehirde ilkokul bile yok her yer imamhatip çok biliyorlar artık bu Deren’in suyu nereye akıyorsa ye ye doyamadılar.
Cevap
52Cevap
Normal değil tabiki 30bin çok para değil 100bin 200bin desen anlarım
likidite krizinin yüzünden atm'lerden 50-100 tl'den fazla çekemezsek şaşırmam. Benzer bir sorunu bende yaşamıştım.
ayın 13'ünden sonra ya tamamen batarız ya boğulmaktan kurtuluruz diye düşünüyorum. Merkez bankasının "bağımsızca" karar almasına bağlı her şey.
Her bankanın farklı işleyişi vardır bu sebepten bekleyebilirsin. İkinci soruya gelecek olursak Nakit in olmamasının sebebi ihracat a bağlı ve kurlara. He ne zaman paramız olur diyecek olursan da asla olmuyacak 200 yıl önceki beyinler ile yönetilen bir ülkede yaşıyoruz maalesef.
Verdikleri kredileri toplayamadıkları ve aynı zamanda dışardan ucuz para bulamadıkları için para sıkıntıları var bütün bankaların. Hatta ucuz parayı geçtim artık zırnık koklatmıyorlar Türk bankalarına, piyasaya güvenmedikleri için..
sende benim gibi 3-4 bankada hesap açtır, parayı vadesiz hesaplarda dolaştır hangi banka verirse artık. geçen sene 135 bin lira parayı bu şekilde 2-3 saat içinde çektim.
Cumhuriyet tarihinin en tehlikeli krizi kapıda. O yüzden sürekli televizyonda saatlerce milletin gazını almaya çalışıyorlar. Yakında gökten yazarkasa yağar.
Bankaya bir gün önceden bildir 40-50 üstü çekeceğinde
Nakitler amerikada 6da biri değerinde dolar olarak bekliyor. Bu ekonomi düzelmez. B*k çukurundayız ve çırpındıkça batıyoruz. Sonumuz hayrola
Bankalarda nakit para olmaması gibi bir durum olamaz, çünkü bankaların kâr ettiği açıklanıyor. Ayrıca ülke batsa bile banka batmaz.
Ekonominin düzelmesi bir 5 seneyi bulur bana kalırsa. Bu yaşadığımız yenilir, yutulur cinsten değil çünkü.
sirkülasyondan dolayıdır bence bu durum..
20 bin ve üstünü bir gün önceden ayırtılmanız lazım..
ayrıca bu dönemde en güzeli kiralık kasa tutmak bankadan..
Bankalarda kasada nakit tutulmaz. Ancak o gün tesadüf biri para yatırdıysa sen denk gelirsen anca öyle olur. Yani ekonomi bozuk ama bu bozuk değilken de sistem böyleydi.
Recebin bardaklarını satsınlar.. 2019 a hazırlıklı olmak lazım
Eee hayırlı olsun nur topu gibi bir krizimiz yolda sayılır bazı at gözlük lu insanlara az bile diyecem ama kurunun yanında yaş da yanıyor
Türk lirası piyasa da çok fazla dolar o yüzden yükseliyor. Sizin şube paraları göndermiştir. Şubelerde olmaya bilir merkez şubeden gelir.
Ayrıca çekemden önce haber verseydin gittiğinde alırdın hemen
Para aynı miktarda. Sadece el değiştiriyor. Zenginler değişiyor...
hangi bankaymış o ben hesaptan çektim 45 bin tl gitti kasadan çıkardı verdi hemen :) garanti ve akbankta sıkıntı çekmedim
İşbank
bazı günlerde nakit sıkıntı olmuş olabilir. oda sana dank geldi demek ki sonuçta aldın ya sen ona bak :)
Yani hala gelmedi para bekliyoruz personeli 😑
yuh yani o nasıl şubeymiş
şubesine göre değişiyor demek ki
her bankada nakit işlemi olmuyor
Tüm dünyada aynı maalesef; paralar sanal olarak tuşlarla çoğalıp azaldığı için böyle sorunlar çok normal...
çok normal. toplu para çekimi yapılacağı zaman bir gün öncesinden haber verilir. ona göre çekim yapılır.
4 sene önce 25 bini çekmek için bugün git yarın gel yapmışlardı bana halk bankası
Ekonomi üretimle düzelir. . ve ne zaman dışa bağımlılığı bitiririz o zaman düze çıkarız.
Bisi sorucam. ama xperim. yok mesaj kutum. acik. ilk sen atarmisin
1. olarak ben işimden dolayı günde binlerce tl çekip yatırıyorum bankan sıradan bir bankamı ticaret bankasımu çünkü bizde böyle sorunlar olmuyor biraz abartıyorsun sanki
Bize vermiyorlar bile hiç olmazsa sana veriyorlar 😀
Bana mesaj atıyorlar sürekli kredi verelim evet yazıp gönderin hesabınıza aktaralım diye. Yanlışınız olmasın hanımefendi
Tabii ki normal. Ben yurtdışındayım. 5 bin dolardan fazlasını çekebilmek için 2 gün önceden sipariş vermen gerekiyor.
Güzelim bankaya gitmeden önce arayıp sorman lazım şu kadar para çekeceğim hesap uygunmu diye, bankalarda öyle yüklü miktarda para olmaz sürekli.
30 bin yüklü miktar mı yahu hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz?
Bu her zaman böyle idi daha önceden bankaya bildireceksin onlar parayı hazırlar sen gidersin
Gayet normal bir durum
Genelde küçük şubelerde o kadar para olmaz zaten. Bankaların nakit sıkıntısı çözülmesi için para basıldı ve bankalara dağıtıldı.
Alakası yok ya
eskiden de böyleydi
30 bin nakit hemen vermezler
Eeewt normsl.15 bin ustu zamn zamn ayirtman gerekiyor
yabancı güçlerden önce.
kendi içimizdeki menfaatçi-işgüzar düzeni düzeltmek lazım
Sube den sube ye degisir 30 bin dk bile önemli az önce 60 bin cekdim anında aldım
Tulumbada su kalmadı,
En azindan cekebilecegin bir 30 binin var :) çok da şey yapmamak lazim...
bunlar hep dış güçlerin oyunu işte 😜
😂😂😂😂
@paramatik
yaşı bizim jenerasyonu anlamayacak kadar büyük olan bey amca cümlemin sonuna emoji koydum ve soruyu soran anladi dalga geçtiğimi😉
@paramatik sorun değil beyfendi😊
Bir gun incesinden haber vermeniz gerekir
bu halk devam dedi ablacım
Normal bence zaten 30 bin hemen vermezler
Hunharca yiyeceksek bir yorumum olabilir 😅😝
Sen mi geldin ablacımmm amanda aman 🤣
Gözün yollarda mı kaldı senin 😅😎
Ablasının gülü özlettin kendini 😂
Özlemmm duygusunu yaşatmayı seviyorum 😅😅😝
O benim işte 🤣🤣
Gözü yollarda olan sensin ama 😝😎
Aşdşdşdşd tamam git gelme bir daha
Oyyy oyy bak hemencecikte alınıyor teknolojikurdu seni kurtarıyorum işte o o teknolojiden tadını çıkarsana 😎😎😎😅
🤣🤣🤣🤣 defol
😅😅😅 gidersem üzülürsün ama 😏
Deneriz 😏😏
https://i.hizliresim.com/4zy1BY.gif
Deneyenin hali 😎😎😏😀
Ahaha özgüvenli velet 😁
Gördün mü sarıyı yolunda keyfinde, teknolojiyle uğraşanın halide ortada 😆😆😎😎😎
:)))) dur fotomu değiştiriyim lütfen üzerine alınma şalsldlf
Ahahha bak bak İngiliz oyunları yine başlıyor değiştir bakalım sarhoş anıma denk gelmeyi bekle bence 😆😆😆😎😎😎
Tıp demiş burnundan düşmüş sahibin 😅😅😎
Aşdşeşfşşdşf sen me bilrsin şaşsşd
Heyecandan yazmayıda unuttu 😅😅😎
Öffff ahahahaaha
30 bin tl mi çektin kız😀😀
Ben değil personel gitti
üretmeden dışa bağlılığı azaltmadan düzelemez.
recebin ulkeyi getirdigi hal bu.
düzelmesi için daha çok bbekleriz
İnşallah iyi bir yere gider
Hemen o kadar nakit vermiyorlar diye biliyorum.
1 gun onceden ayirtmak gerek.
Batiyoruz ne olacak
Allah yardımcımız olsun
ciddi sıkıntı
Olurmuu büyüyoruzzz biz bir keree
Ben hiç beklemiyorum sana öyle denk gelmiştir
ohhaaaaa be
Para yok para 💵
😄 biraz zor
Gidişat kötü.
Normal değil
düzelir