Özgecan’ın tecavüz edilip, vahşice öldürülmesinden sonra başlattığımız kampanyamızda dönüm noktasına geldik. Kadına karşı işlenen suçlarda erkeklere verilen iyi hal, ceza ve tahrik indirimlerinin tarih olması için çok önemli bir dönemdeyiz.
Bugün, Türkiye’de bu talebe katılan 1 milyon 125 binden fazla kişi var. Ancak, siyasilerimiz hala suskun. (Güncelleme: CHP ve HDP, #ÖzgecanYasası için söz verdi, teşekkürler)
Bu sebeple, aşağıdaki mektupla Türkiye'yi yönetmeye aday 4 partinin liderlerine sesleniyoruz: #ÖzgecanYasası çıksın, yasalar kadınları korusun! Sen de imzanı ekle, bu isteğe katıl.
TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEYE ADAY 5 LİDERE MEKTUP
"Bizler, Özgecan Aslan cinayetinden sonra kadına karşı işlenmiş suçlarda keyfi uygulanan ceza ve tahrik indiriminin kalkması için imza vermiş 1 milyon 125 binden fazla kişiyiz. Siz bu ülkeyi yönetmeye aday 4 büyük partinin liderlerisiniz. Bugün eşini öldüren bir erkek sadece duruşmada kravat taktığı için indirim alıyor. Aynı şey bir kadın için geçerli değil. Bir kadına tecavüz eden erkek kadın mini etek giydiği için tahrik indirimi alıyor.
Biz bunun yanlış ve adaletsiz bir uygulama olduğunu size anlatmak istiyoruz.
Sayın Ahmet Davutoğlu,
Sayın Devlet Bahçeli,
Sayın Figen Yüksekdağ / Selahattin Demirtaş (HDP, söz verdi),
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu (CHP, söz verdi),
Sizden isteğimiz, ülkemizin bu kanayan yarasını görmeniz ve bu haksız uygulamayı sona erdireceğinize söz vermeniz. Gelin bu adaletsizliği yok edelim ve bunun adına da 'Özgecan Yasası' diyelim.
change.org 'den alintidir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş. elinize sağlık teşekkürler...
Duyarlı bir hareket.. Teşekkürler.. İmza atıyorum...
İmza atmıştım. Teşekkürler.