O kadar saçma ki savaş oyunlarını çok oynayan birisi olarak söylüyorum hiçbir zaman öyle suç işleyeyim diye bir şey olmadı ya benim küçüklüğümde WWE vardı uyumazdım onu izlemek için ama nedense suça sürüklenmedim 😅
1 ay
Çünkü olay oyunları nasıl oynadığın ile ilgili
5 yaşından beri aile sevgisi görmeden arkadaş edinmeden böyle sosyopat gibi bir yaşama maruz kalırsan adam öldürme konusu geçen oyun kitap film farketmez suça sürüklenmen çok yüksektir hele böyle bol nefretle yozlaşmış isen...
Ama sen oyunları zevk için hobi için hadi belki de hayat felsefen gibi oynuyorsan gidip hikayeli oyunda sempatik bir karakteri öldürerek elde edeceğin sonu yapmak sana kendi dostunu öldürüyormuşsun gibi acı verdiğinden yapmaktan vazgeçiyorsan hiçbir sorunun yok demektir.
Oyun kültürünün yaygın olduğu Japonya ve Güney Kore dünyada suç oranlarının en düşük olduğu ülkeler.
Bu iktidar 20 sene önce de internet kafelere jandarma ile baskın attırıyordu. Hala aynı hatada diretiyorlar inatla. Tabi kendi yarattıkları temel sorunlar yerine böyle oy potansiyeli düşük kesimleri hedef alan şeytanlaştırmalara devam ediyorlar.
LGBT tayfa, oyun oynayanlar, ateistler gibi toplasan Toplumun %5 bile etmeyecek azınlık gruplara sürekli böyle saldırıyorlar
Katılıyorum
22 yıldır oyun oynuyorum oyunlarla büyüdüm her türlü oyunu oynadım
Alakası yok yani kendi başına bir suça sürükleyecek bir şey değil
Etken olabilir ama o da normal sağlıklı bireyler için değil
Zaten sıkıntılı olan insan için olabilir
Onda da oyunun bir suçu yok
Oyundan etkilenmese filmden diziden etkilenir ondan etkilenmese haberlerden etkilenir.
Etkilenmeye müşahitler
Maalesef oyunların suça sürüklediğini idda eden birtakım cahil insanlar var. 4-5 yaşımdam beri oyun oynarım. O zamanlar atariler vardı şimdi oyuncu bilgisayarları. Ama kimseyi balta ile kesmedim oyunda oynadığım elf karakter balta kullanıyor diye.
Kanka aynı frekanstayız 🎮 Ben de küçüklükten beri Metin2, Valorant, The Witcher, GTA falan gömülüyorum ama gidip suç işlemeyi aklımdan bile geçirmedim 😅
Oyun suça sürüklemez bence, sorun zaten kafası problemli olanda. Oyun sadece bahane oluyor. Tam tersi stres atıyorsun, rekabet görüyorsun, strateji öğreniyorsun. Suçun sebebi oyun değil, ortam + aile + kafa yapısı 🧠🔥
Cevap
10Cevap
sürüklemez
Bırak savaş oyununu ben gerçek te savaştım, bir sürü Türk düşmanı öldürdüm, ama onlara bile üzüldüm, sokakta kimseye zarar vermeyi içimden bile geçirmedim, biri bana satssa bile zarar vermemek için uzak durdum, bunlar oyunlardan felan değil, tamamen yönetimden eğitimin yanlışlığı dan ve sosyal curumeden kaynaklı olaylar
Hayır tam tersi oyunlar terapi gibi, orada zombi kesiyorum adam öldürüyorum çok iyi oluyor. Resmen yatışıyorum
Hayır
Yok be saçma sapan hiçbirşeyden anlamayanların yorumu
Haha çok tatlı ifade etmişsin, bizde senin gibiydik bu daha çok ruhsal bi bozukluk bence
Yalan ya. Çocukluğumdan beri savaş oyunlarını oynarım, hiçbir zaman gidipte şunlara da sıkayım demedim. Ailenin yetiştirme tarzı da önemli.
Ben aileninde önemli etken olduğunu düşünmüyorum ya hangimiz çok bilinçli ebeveynlerle büyüdük ki toplumsal çürümenin neden olduğunu düşünüyorum
Evet sürükler hayal aleminde herkes
Allah Allah ya biz niye alem aleminde yaşamıyorduk
Alem alemini bilmem dünya da yaşarsın biter, oyuna o kadar kaptırmış ki beyinler gitmiş
Kardeşim oyunlar sanki bu yıl bulundu 23 yaşındayım 6 yaşımdan beri oyun oynuyorum bir kere bile şu düşünceye kapılmadım ki bizim zamanda sansür daha azdı
Senin 6 yaşında oynadigin oyun grafikleri oyun konusu ya da detayları şimdi ki ile aynı mı baktın mı biz de oynadık oyunlar.
Suça sürüklüyor diyenler bana engel atabilir.
Biraz öyle
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?