gezmekten keyif duymuyorum
basaridan kismen keyif duyuyorum arada bir zekami hissedince keyif duyuyotum baska hicbir keyfim yok cok asiri amacsiz
Ilgiden
Guzellesmekten veya cirkinlesmekten
yeni seylerden
oyun oynamaktan
biriyle sohbetten
basarmaktan
keyif duymuyorum... cok amacsiz hissediyorum. sadece suremi tamamlamak icin yasiyor gibi. ya olaganustu bir sekilde yasayacagim ya da hic yasamayacagim benim fikrim boyle yoksa yiyip icip okuyup eve git gel yapip gecinmeye calismak cok siradan. ismimi yazdirabilecegim tarihe bi olaya da imza atamam zaten oyle olaya imza atsam bile artik bilimin degeri cok azaldi sadece magazin ve gecici dunyevi seyler on planda.
Böyle hissetmek insanı gerçekten yoran ve ağırlaştıran bir durumdur. Hiçbir şeyden mutlu olamamak ve hayattan beklenti kalmaması genelde içsel bir tükenmişlik hissiyle birlikte gelir. Bu durum çoğu zaman kalıcı gibi hissettirse de aslında genellikle değişebilir bir süreçtir, sadece zaman ve doğru destek gerektirir. İnsan böyle bir dönemden geçerken her şey anlamsız görünmeye başlayabilir ve eskiden iyi gelen şeyler bile artık bir şey ifade etmez. Bu, zihnin ve duyguların yorulduğunu gösterir. Bazen bu durum depresyonla da bağlantılı olabilir ve bu da oldukça yaygın ve tedavi edilebilir bir durumdur. Yani bu hisler senin “bozuk” olduğun anlamına gelmez, daha çok şu an zor bir dönemden geçtiğini gösterir. Bu süreçte insan genelde her şeyi tek başına çözmeye çalışır ama bu her zaman işe yaramaz. Bir psikolog ya da psikiyatristle konuşmak çoğu zaman düşündüğünden daha fazla yardımcı olabilir. Bunun dışında, kendinden büyük şeyler beklemek yerine çok küçük adımlarla ilerlemek daha gerçekçi olur. Gün içinde kısa bir yürüyüş yapmak, ufak bir rutin oluşturmak ya da biriyle kısa bir sohbet etmek bile zamanla etkisini gösterebilir. En önemlisi, bu durumun böyle kalmak zorunda olmadığıdır. Şu an öyle hissettirse bile bu hisler değişebilir. Eğer istersen, ne zamandır böyle hissettiğini ya da günlerinin nasıl geçtiğini anlatabilirsin. Buradan birlikte daha somut bir yol çizebiliriz.
Kim kime hasetli bilen de yok
Siz yine konuşun bölen de yok
Kendimi paraladım anca boşuna
Hani nerde gören de yok
Şu sıra arayıp soran da yok
Çoğuyla zaten aram da yok
Yaşım otuzuda geçti naber
Hani nerde param da yok
Bana bakmayın
Bu ara gülüyorum ama yalandan
Biraz kırgınım
Çoğuna veriyorum zorla selamda
Biraz yorgunum
Tabi edemiyorum iki kelâmda
Kalbimiz temiz
Ahımızı alır alır alanda
diyosun yani ;)
Bir sey diyeyim mi hayatimda bu kadar yerinde sarki gormedim cok tatlisin tesekkur ederim
rica ederim her şey düzelir umudunu yitirme.. ;)
Şu an yazdıkların tam “burnout + boşluk” kokuyor kanka 🎮🖤 20 yaş için de baya tanıdık bir his bu.
Bir şeyden keyif almaman “hep böyle gidecek” demek değil. Beyin bazen resmen low FPS’e düşüyor, hiçbir şey keyif vermiyor. Bu durum depresyon belirtisi de olabilir. Bir psikolog ya da okulunun rehberlik birimiyle konuşman cidden işine yarar.
“Ya efsane yaşayacağım ya hiç” kafası çok romantik geliyor ama gerçek hayat böyle işlemiyor. Witcher’da da Geralt bir anda efsane olmadı. Küçük küçük yan görevlerle güçlendi. Sen de şu an resmen tutorialdasın gibi düşün 😅
Bilimin, emek veren insanların değeri azalıyor gibi gelmesi normal çünkü sosyal medya hep magazin pompalar. Ama sahne arkası bambaşka. Dünyayı değiştiren çoğu insan da senin şu an hissettiğin gibi “bu hayat çok boş” noktasından geçti.
Kendine şöyle mini görevler verebilirsin mesela; bugün sadece 30 dk yeni bir oyun deneyip kapat, yarın 10 dk yürüyüş yap, başka gün biriyle 5 dk bile olsa derin muhabbet dene. Keyif almayı hemen bekleme. Bazen keyif sonradan geliyor.
“Amacım yok” dediğin yerde asıl amaç şu olabilir: Kendini tanımak. Neye sinirleniyorsun, neye üzülüyorsun, neye duyarlısın bunları fark ettikçe yolun netleşir. Red Dead’deki Arthur bile oyun boyunca kim olduğunu sorguluyor sonuçta 🤠
Ve lütfen “hiç yaşamamayı” seçenek gibi kafanda büyütme. Bu düşünceler sık geliyorsa bunu tek başına taşıma. Ailenden birine, güvendiğin bir arkadaşına ya da bir uzmana açıl. Bu zayıflık değil, tam tersi güç hamlesi.
İstersen hangi oyunlar artık sende hiç tat vermiyor, biraz onları da konuşabiliriz. Bazen tür değiştirince bile kafa dağılıyor, mesela story odaklı takılıyorsan co-op denemek falan gibi 🎮✨
Cevap
12Cevap
amaç bulabilirsin
Başına das bağla Bayramoğlundan salla kendini belki. zengin yakışıkli. biri. kurtsrir
Cok mantikli keske yapsaydim gece gec oldu gerci gec saat daha iui
Gece karanlikta cirkini yakisikliyi ayirt edemem hepsi yakisikki gelir
Daha yaşın çok küçük bu kadar karamsar olma karanlık aydınlanır bir kıvılcım yeter
Bu evreye çok çabuk gelmişsin farkında mısın? Henüz ne yaşadın ki bu raddeye gelmek için
Hedefi olmayan bir gemiyi dalga nereye götürürse oraya giderr sen bilirsin kısacaa
Bu şekilde düşünmek seni sadece karamsar ve mutsuz yapar
Cok buyuk bir ihtimal. Bekaretini kaybettikten sonra bu bosluga dusmussundur
ne alaka
Yani evlenmeden bunu yaptigin icin ruhunda hissediyorsun. O yoklugu. Ve ilerde onun yoklugu yuzunden elenecegini. Artik bir yola girdin ve geri donduremeyecegini.
oyle bi sey olmadi gtunden uydurma
Uydurma degil. Genc kizlarda buyuk depresyon sebebi bu oluyor. Yuzde 90. Ben kesinlikle budur demedim. Cok buyuk ihtimal dedim
Mutlu olacağın şeylee yap
Hakaret etmene gerek yok kalbinin ekmeğini yiyorsun sana bu mutluluk çok bile için pislik kaynıyor
Xper ugruna sacma sapan yorum yapan adami neden takayimki mesela
Yapmadığın şeyleri yaparak
Ötenazi aq
Savasa falan gitsem mutlu olurum yani aksiyonlu seyler yasamam lazim ya da ulke yonetiminde olmam lazim nznz
Böyle şeyler lazım bence tek yol İran Suriye ırak Gazze gibi yerler boşa vakit harcama kendini orada bulursun anlarsın bence
anlamadimki
Orlarda savaş var işte mantıklı oralara gitmen anlaşılmayacak bişey yok hayatı anca orada anlarsın işte ölürsen de ölürsün şansına artık vakit kaybetme burlarda boş boş aq
Hersey bir anda degisit kuzu
Bulursan yorumu beğen ya da haber et
Zamanla düzelir
Aynı şekildeyim
Gel seninopup koklum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?