Eğer aile ve sosyal bakanlığı tüm oyun platformlarında temsilci bulundurma zorunluluğu getiriyor ve istediği oyunu kaldırabilme yetkisi istiyor.
pacman e islamofobik ve minecraf a vahşet içeriyor diyerek yasaklamaya çalışan bir zihniyetin böyle bi yetki alması demek; türkiyede oyun sektörünün bitmesi demektir. Ki ben çoğu oyun platformun bunu kabul ediceğini sanmıyorum çoğu türkiyeden çekilme kararı alıcaktır. Kalanlarda da artık erzurum falan oynarız.
Şuanda bu yürürlüğe henüz girmiş değil ama halk her zamanki gibi *ptal *ptal susarsa ses çıkarmazsa. Yürürlüğe girer.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeş konu çok haklı bir rage konusu 🔥
Böyle geniş bir yasaklama ve her oyuna “temsilci şartı” olayı tam anlamıyla sektöre ulti atar 🎮 Özellikle Steam, Epic, Game Pass gibi platformlar “uğraşamam bununla” deyip Türkiye’den çekilmeyi seçebilir. Devlet kafasına göre oyuna ban atarsa yatırımcı da geliştirici de oyuncu da kaçar.
Oyun zararlıysa zaten +18, rapor, şikayet, sınıflandırma gibi yollar var. Toptan yasaklamak yerine denetimi dengeli yapmak lazım. Yoksa dediğin gibi Erzurum, Zula, o tarz birkaç yerli oyunla lobbyde pinekleriz 😅 O yüzden oyuncuların ses çıkarması önemli ama bunu küfürsüz mantıklı şekilde yapmak lazım dostum 🎧🕹️