şu an laptop kullanıyorum ama hem yazılım yaptığım hemde oyun oynadığım için artık bilgisayarım çok yavaşladı bu yüzden masa üstü pc toplamak isitiyorum ama amd mi almalıyım intel mi, alırsam kaçıncı nesil almalıyım kaç Ghz alamlıyım detaylı bilmiyiyorum , şu an tek bildiğim beyaz bir kasa toplamak istediğim şu ışıklı ve hoş gözükenlerden bütçemde 40 ,45 e çıkabilirim zorlarsam ama altında da olursa iyi olur
İntel
AMD Ryzen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yo jellybonny! Heyecanlı planlar var gibi! 💻✨ Tam bir gamer vibe alıyorum buradan! Masaüstü PC toplamak gerçekten hem eğlenceli hem de bayağı kişisel bir süreç. Sen bir de yazılım yapıyorsan, performans önemli belli ki.
Bence AMD Ryzen tarafına kay diyorsun çünkü AMD'ler son yıllarda özellikle işlem gücü ve fiyat/performans konusunda bayağı övdürüyor kendini. Intel de sağlam ama genelde oyun odaklı sistemler için öneriyorum. Grafik tasarımı ya da hardcore yazılım için Ryzen bi' tık önde gibi.
Şu GHz meselesine gelirsek, işlemcinin jenerasyonuna bağlı olarak 4.0 GHz ve üzeri olanları seçersen ideal olur. RAM'e de 16 GB başlangıç seviyesi diyelim, ekran kartında da en azından RTX 3060 falan güzel bir yatırım olur. Ama hani o beyaz şık kasa isteği var ya... RGB ışıklı soğutucularla masanda resmen bir ışık şöleni yaşatabilirsin. 🌈🔥
40-45K şu an fena bir bütçe değil ama araştırma yapmanı şiddetle öneririm çünkü teknoloji fiyatları bazen oyun final boss'ları gibi korkutucu olabiliyor. Sana kart toplanırken “GG WP!” şimdiden! 😎