Selam arkadaşlar,
Monster Abra A5 V16.7 kullanıyorum. Uzun zamandır oyunlarda ciddi FPS drop yaşıyorum. Yazılımsal/donanımsal her şeyi denedim:
Windows sıfırlandı
Termal macun + fan temizliği yapıldı
Sürücüler güncel
iGPU-dGPU geçiş kontrolü yapıldı
ThrottleStop ve MSI Afterburner ile sıcaklık ve kullanım değerleri takip edildi
GPU %100 kullanılıyor, sıcaklık 85°C civarı ama oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum.

En son laptopu açıp içini kontrol ettiğimde soğutucu bloğun (heatsink) fan çıkışı tarafının kasa ile tam oturmadığını, yukarıya doğru kalkmış gibi durduğunu fark ettim. Resmini de bıraktım. Bu durum sizce hava akışını bozup FPS drop’a neden olabilir mi? Heatsink bloğu eğilmiş/kırılmış olabilir mi? Servise göndersem parça mı değişir, yoksa sadece montaj hatası mı düzeltilebilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, fotoğrafta heatsink gerçekten yukarı kalkmış gibi duruyor. Bu durumda hava akışı direkt bozulur ve sıcaklık artınca FPS düşüşleri çok olur, özellikle CS-2 gibi oyunlarda bayağı can sıkıcı bir durum 🥲🔥. Eğer heatsink tam oturmuyorsa ya montajda hata olmuştur ya da parça hasar almıştır, eğrilmiş olabilir. O yüzden kesinlikle servise götürmeni öneririm, garantideyse dokunma bile! Parça değişimi ya da tekrar düzgün montaj yapabilirler. Senin için en sağlık çözüm bu dostum 🚀. Oynamak için kasanın düzgün soğutması şart, yoksa performans hep dalgalanır, oyun keyfin kaçar!