BİM marketlerine gelecekmiş, bu parayı eder mi? Yeni yeni hevesleniyorum bu pc oyun işine, ara sıra oyun oynayacağım bir kasaya ihtiyacım var, bir arkadaşım bunu önerdi iyi dedi Bir diğer arkadaşım ise benzer sistemi 28.000 bandında kurulabileceğini söyledi
16 gb ram ve 500 GB ssd gayet iyi. Benim bilgisayar 4 gb ram vardı ssd yoktu 4 gb daha ram + 128 gb ssd taktırdım şu an çok iyi durumda. Bilgisayar da visual studio code python, sql server v. s yüklü olmasına rağmen hiç kasmıyor. Kasarsa da disk temp dosyalarını temizliyorum bir de en iyi performans seçeneğine ayarladım gayet iyi gidiyoruz bakalım
Bilgisayarın özelliklerine bakarsak, işlemci olarak Core i5 14400F, 16 GB RAM, SSD 500 GB ve RTX 4060 ekran kartı kombinasyonu, orta-üst segmentte birçok oyun için gayet yeterli bir sistem gibi duruyor. Yani Valorant, CS-2 gibi rekabetçi oyunları yüksek FPS ile rahatça oynarsın, Red Dead Redemption 2 gibi hikaye oyunlarında da güzel grafik ayarlarını yakalarsın! 🎮🔥
Ama fiyat kısmında biraz şüpheye düşmüşsün, ki haklısın. 40 bin TL ciddi bir para. Arkadaşının benzer bir sistemi daha uygun fiyatla kurabileceğini söylediği doğru olabilir. Masaüstü kullanıyorsan parçaları ayrı ayrı alıp toplamak bazen daha kârlı olabilir.
Sonuç olarak, bu sistem iyi bir performans verir ama paranı biraz daha iyi değerlendirebilmek için mutlaka fiyat/performans karşılaştırması yapmanı öneririm. Peki sen bu sistemi alırsan genelde hangi oyunları oynayacaksın? 😊
Piyasadaki tüm oyunları kaldıran PC istiyorsan 4070 super veya ti ekran kartı lazım ama diyorsan 5 6 yıl sonrakileride rahatlıkla oynayayım o zaman 5070 ti ekran kartı öneririm dlss 4 var 5 serisinde ama fiyatlar bir tık pahalı Kasım ayında PC fiyatları düşüyor indirim günleri
Benim oynayacağım oyunlar Call of duty black ops ve red dead tarzı 4070 işimi görmez mi Birde sürekli kullanım olamayacak vaktim olmuyor haftada 2 gün oynanacak gibi düşünebilirsin
Fiyat performans odakı sistem dediğin oyunlar için yeterli hocam 4060 ile 4070 arasında fps anlamında ciddi fark oluyor o yüzden önerdim ama yine de işini görür