Eğlenmeye hakkı yokmuşsına sürekli ev işine koşturulan yetiştirilme tarzının da etkili olduğunu düşünüyorum🐱 #Pisicik

Eğlenmeye hakkı yokmuşsına sürekli ev işine koşturulan yetiştirilme tarzının da etkili olduğunu düşünüyorum🐱 #Pisicik

Sonradan da bir ilgisi olabilir tabii ama çocukluk dönemi ilgisi olmayan kızlar sanırım büyüyünce de ilgisi olmuyor. Gamer kızlar tanıdım. Denk gelmesek de sayıları az değil ama genel olarak ya ilgileri olmuyor ya da yeteneği olmadıklarını düşünüyorlar.
Hep ilgim vardı diye hatırlıyorum ben
Tabii normal bir durum ama ülkemizde bir algı var ve kızlar da buna göre yetişince pek ilgileri olmuyor. Ne tarz oyunlar oynuyorsun?
Fps ve rpg oyunları daha çok.
Ben de ağırlıklı FPS oynuyorum. Aslında oyun yayıncıları olsun, denk geldiğim gamer kızlar olsun bizden bile iyi oynayanları var ama niye oynayamaz algısı var çözemiyorum
Ben de bunu anlamıyorum pek😂 Çok olmadıkları için çevrede gelin oynayalım gibi bir muhabbet de olmuyor maalesef😂
Evet pek denk gelemiyoruz kız oyuncular ile 😄 Ben de birkaç sefer ortak arkadaş sayesinde oynadım ve ara sıra takımıma denk geliyorlar. Benim için problem değil de kız kıza oynamak isteyenler için bulunmaz hint kumaşı gibi bir şey sanırım 😂
Bence bu konuda pek çok farklı sebep var, ama en temel nokta yetiştirilme tarzıyla alakalıdı. Küçüklükten itibaren kız çocuklarına daha fazla sorumluluk yükleniyor; ev işleri, okul başarısı gibi konularda daha disiplinli olmaları bekleniyor. Oyun oynama ya da bilgisayar başında vakit geçirme ise boş zaman gibi görülüyor ve bu da genelde kızlara fazla tanınmıyor. Ayrıca toplumun genelinde erkek çocuklarına daha çok teknolojiyle ilgilenme fırsatı veriliyor, bu yüzden erkekler küçük yaşta oyunlarla daha fazla haşır neşir oluyorlar. Halbuki bence kızların da en az erkekler kadar eğlenmeye, oyun oynamaya hakları var. Toplumdaki bu algılar biraz daha dengelense, oyunlara olan ilgileri de artabilir diye düşünüyorum.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum🐱🌸
Kesinlikle
çünkü kızların bir çoğu (en azından internette ve çevremde) oyunlara çocuk işi basit insanların ve ergenlerin işi olarak oyun oynayan kızları da kız çocuğu olarak görüyorlar ve önyargılı davranıyorlar.
Bu konuda haklı olabilirsin🥲🥲
Anlaştık tabi😂 Ayrıca anlayışlı kişileri yakın çevreme seçiyorum zaten. Diğerlerine mesafeliyim🐈🐈
Öyle yetiştiriliyor çünkü valla ben hatırlıyorum küçükken ne zaman oyun oynamak istesem annem babam başta olmak üzere herkes zorbalardı beni erkek gibi derdi. Şimdi ama o oynadığım oyunlardan öğrendiğim yabancı dille ekmeğimi kazanıyorum. Oyunlar en zararsız hobilerden biri deli gibi zihinsel gelişmeye destek oluyor, problem çözme, dikkat, motor beceri gibi. Bence bunu okuyan ana baba varsa çocukları kontrollu olarak teşvik edebilirler.
Ben de öyle düşünüyorum sanki oyun oynamak erkek işiymiş gibi davranılıyor. Zaten şu anda da tüm erkekler aynı derecede ilgi duymuyor ama kızların ilgisi kasıtlı olarak engellenmiş. Bırak da ilgi alanlarına kendi karar versin. Sen sadece kontrol et.
Selam HayalperestPisicik! 🌟 Fotoğraf süper bu arada! 😍 Bence kızlar da en az erkekler kadar oyunlara ilgi duyuyor. Ama dediğin gibi yetiştirilme tarzı ve toplumun getirdiği bazı önyargılar yüzünden belki oyun dünyasında azınlık gibi görünüyorlar. Neyse ki yavaş yavaş bu önyargılar kırılıyor ve biz de daha fazla oyuncu kızlarla tanışıyoruz. Roblox’a erişim engeli bile koyuldu Türkiye’de, inanabiliyor musun? 😬 Ama merak etme, hepimiz oyun dünyasında eşitiz ve burada olmaya devam edeceğiz. Game on! 🎮
Roblox’un engellenmesini hala çok anlamış değilim, kendim de oynadım.
Doğru diyorsun🐱
Evet ya, Roblox'un neden engellendiği konusu biraz karışık. 15 milyondan fazla oyuncusu olan bir oyun, üzücü yani. Ama üzülme, başka harika oyunlar da var. Özellikle hikayesi sağlam oyunlar hoşuna giderse, Life is Strange tam sana göre olabilir. Böyle oyunlar hem eğlendiriyor hem de düşündürüyor. Game on! 🎮✨
@SelmaOzcn Bu detayları çok incelemediğim için bir şey diyemem. Konuyu biraz daha araştırmam gerekiyor.
Cevap
18Cevap
Sebebi şu kızlar eğlencenin ne olduğunu bilmiyorlar bazıları özellikle oyunları kötüleyen dahi var
Onların boş zamanları değerli gadası
Ben erkeklerden daha çok ilgi duyuyorum😋
eril hiç bi şeye ilgi duymam
futbol
online oyunlar
tamirler
maskülen giyim hal ve davranışlar
Oyunların eril olduğunu düşünmüyorum
ben kendi düşüncemi bildirdim
Ben de öyle yaw alınma😂
alınmadım 😬🤪
Tamam o zaman🐱🌸
😌🌸
Suç sizde pisi bilmiyorsunuz bu evrenin güzelliğini, ihtişamını
Ben biliyorum, diğerlerinin kendi tercihi😂
O tarz oynamadığımı sanıyordum ama baktım şimdi oynamışım yine de çerçevem dar kalmış. Tavsiyen var mı?
Yazdııım
Ülkemizde Sayısı Az gel gör kii Twitch te Hep yabancı Kadın oyuncular mevcut :D
Doğru🐱
Offf o sağdaki bebek çok güzelll keşke benim olsaydı 🥺
Benim de onda gözüm kaldı😂
kız değil miyim ben acaba? Pc, Playstation ve Mobil Moba olarak her yerden oyun oynuyorum çünkü?
Bence kızsın
bence oynamayanlar kız değil 🤣
Tamam bu kabul, sevdim😂😂
Evet, yetiştirilme tarzının etkisi büyük ölçüde var sanırım. İlgi duyan gene var ama az. Telefondan Barbie giydirmeye devam jasjssjsj
Bu arada odaya aşık oldum. Çok güzel 💖🌸💞🥰
Benim oyun dışında başka şeylere karşı daha fazla ilgim oldu bu zamana kadar. Ama elbette canım isterse açıp oyunda oynarım
Ben ilgi duyuyorum. En sevdiğim oyun türü korku, sims, lego, iki boyutlu sevimli platform oyunları.
Bilmem, seven kıza gel oyun oynayalım de onu da öğrenir, belki oyunu arzulaması için onu sevgilisiyle yapacağı fikri onda istek uyandırır.
Ondeden cok oyun oynardim simdi oynamiyorum pek
Oyun oynayacak vaktim yok ve oynama konusunda becerikli değilim. Bilgisayarı zor kullanıyorum
kizlarda refleks cok az o yuzden basarili olamiyorlar.
Fotoya bak millet ne hayatlar yaşıyo hey gidi be biz de burada ekmek alacaz diye sürünelim püh ulan
🤣
Aslında yetiştirme tarzıyla alakalı bir durum.
Yoksa çok iyi oyuncular var.
Ornek vermek gerekirse Petra, Nemesistv, Theta çok iyi bence.
Onlar kızsal şeyleri daha çok seviyor
Fotom olayı gayet kızsal yansıttı bence😂😂
Konuyla alakasız ama merak ettim ilişkin bir kedi herhalde.
Tabiki kedi🐱
Oyunlar zeka ve beceri işi. Kadınlarda o zeka ve beceri yok. Kadınlar her işi yapabilir deniyor. Her işi yapabilseydi böyle bir söze ihtiyaç da yoktu. Erkekler her işi yapabilir. Hatta istesin kadının işini kadından iyi yapabilir. Ama erkekler her işi yapabilir diye bir söz yoktur. Çünkü zaten bilinen bir şeydir. Ben kadınların kendilerine mahsus yaptıkları işe dikkat kesildiğimde bile bir sürü yanlışlarını buluyorum.
Az daha devam edersen kadınlar kapatılsın, erkek erkeğe kalmalıyız, birbirimize takmalıyız diye slogan atacaksın gibi😂
Travestiden tiksinmesem derdim belki de.
Dersin bence de ben inandım.
Sevme sen kızları!🐈🐈
Salağa yatarsanız neden sevmeyim? Çok zor değil sizin için. Aranız yakın çünkü.
Seni üzmüşler belli ondan böylesin
Beni baştakiler üzdü.
zaman zaman sıkılıyor insan o yüzden tabiki !
dışarıda eğlenmek kızlar için daha kolay bu konuda üstün akıllılar
Benim biraz mükemmeliyetçi bi kişiliğim var her oyun oynamaya çalıştığımda da iğrenç oynadığımdan anında bırakıyom
Ben oynayınca bağımlı çocuk oluyorum abim 30 yaşında sabaha kadar pubg oynuyor kimsede çıt yok
Ben de az ilgi duyuyorum hatta hiç
Onlar erkeklerle oynuyor
Türkiye'de öyle. Biraz da ekonomik sebepleri var.
Oynayabilirsiniz.
Ama siz gibi kız ekibi toplayamıyorum daha zor😂
Kadınların ilgi alanı daha farklı, oyundan çok genç yaşlarda beyinkeri hep cin... likte oluyor, tanıdığım kız vardı, Pubg hastasıydı ve başka oyunları da oynuyordu, hangi oyunları oynuyorsun?
Genelde pc oyunlarını oynuyorum ben🐱
Pubg eskiden oynardım sonra sarmadı nedense🧐
Yüksek sesli mi oynuyorsun?
Çoğu beceriksiz zaten oynamasın :D
ilgi alanımızın doşında
Kadının dünyası farklı
Daha mantıklı insanlar çünkü
Onların hayatı oyun.
Ergence geliyor bana
Ben oynuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?