2 gün önce asus rog strix g17(2023) aldım oyuna girince klavyeye kulağımı dayadığımda cızırtı sesi geliyor yani coil whine var. sanırım bobin faz sayısı az ekran kartında. sizce ilerde bu ses artar mı şuanlık çok dikkatli dinleyince geliyor sadece oyunlarda oluyor
Coil whine, genellikle yüksek performanslı grafik kartlarında ve bazı elektronik cihazlarda görülen, elektrik akımının bobinlerdeki değişimlerinden kaynaklanan bir ses fenomenidir¹. Bu ses genellikle yüksek FPS'lerde daha belirgin hale gelir¹. Ancak, coil whine'ın herhangi bir performans kaybına neden olmadığı ve sesin zamanla artmayacağı belirtilmiştir²³.
Eğer bu ses sizi rahatsız etmiyorsa ve sadece çok dikkatli dinlediğinizde duyabiliyorsanız, cihazı iade etmek zorunda olmayabilirsiniz. Ancak, ses zamanla daha belirgin hale gelirse veya sizi rahatsız ederse, iade veya değişim seçeneklerini düşünebilirsiniz.
Sonuç olarak, bu kararı verirken, hem mali hem de zaman açısından hangi seçeneğin sizin için en uygun olduğunu değerlendirmeniz önemlidir. Bu konuda bir karar verirken, teknik destek veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizi öneririm. Her durumun kendine özgü nüansları vardır ve bir teknik destek profesyoneli, sizin durumunuza en uygun tavsiyeyi verebilir.
O paraya 4070 Tİ + 32 gb RAM masaüstü alırdın ne gerek vardı buna. Mağazadan bilgisayarı aldıysan iade olayı biraz sıkıntı ama internetten aldıysan durum başka
Bana soracak olursan iş için bunlar gereksiz. Senin düşünceni az çok anlıyorum hem iş hem takılmaca ama takılma kısmı için gerçekten yetersizler. İş için uygun düzgün dizüstü bak derim
Knk tamamen akım ve yeni nesil bobin meselesi ilk duydum sayende öğrendim teşekkür ederim ayrıca normalde tamircilik yaparım da eskide kaldık bu cihazlara para çıkmadığından denk gelmedik
Ses cidden berbat yani ağlıyor resmen direk iade geç