Bazı oyunlarda olmuyor. Ancak herkesin oynama tarzı farklı. Aynı zorluk kimi için fazla gelirken kimi için az oluyor. Türü fark etmeksizin her oyunda, en azından tercihe bağlı olarak bir zorluk ayarı olmalı.
Oyunu oynayıp öğrenmek isteyene biraz sıkıntı bir durum bu. Şimdi ben bir oyuna kolay zorlukta oynarsam oyunu bilmediğimden ilk başlarda da sonlarda da zorlanabilirsin. Ama sen oyuna alıştın ve en zor modda oynamak istedin, o zaman geçmiş olsun, oyun düşmanlar zorlu, basit bir şeye tek yiyorsun. Oyun sana daha çekilmez ama alıştığında dert etmezsin bunu çok yaşadım kafasında. Yani demek istediğim şu zorluk ayarı olmalı ya da olmamalı kısmı kişiden kişiye göre değişir. Şahsi görüşüm bu.
Bu yapay zekanin refleks düzeyi ve oyuncunun refleks düzeyiyle alakalı aslında. Zorluk ayarıyla oyun içi düşman ya da rakip ne ise onların refleks veya isabet oranlarını ayarlıyoruz sonuçta bu bir yarış, dövüş, spor, zeka ya da strateji için aynı şekilde. Bu sebeple olmalı çünkü her insandan aynı refleksleri bekleyemezsiniz. E spor dediğimiz camiada da durum böyledir. Bir sıralama durumu hakimdir ve bilgisayar oyunlarının geneli pratik zeka ve refleks - el göz kordinasyonu - üzerine kuruludur. Özellikle bunu fps diye tabir ettiğimiz silah oyunlarında - pubg, csgo... vb - farkedersiniz. Yaradılış ya da gelişim artık hangisine bağlı diyorsanız bu sebeplerle refleks ve kıvrak zeka noktasında ileri düzeyde olan ve hatta kulaklarını iyi kullanabilen kişiler genelde başarılı olur ve yüksek sıralama elde eder böyle herkes kendi düzeyinde oyuncularla eşleşir tıpkı zorluk ayarı - difficulty - gibi.
Evet olmalı bence kesinlikle. çünkü zorluk ayarı olmadığı zaman bir oyun mesela başlangıç da çok gereksiz zor geliyor bu da kişiyi oyundan soğutabiliyor. bazen de ileride çok kolay geliyor. bu da sıkıcı oluyor. ama bazı oyunlarda mesela Gta gibi daha çok zorluk ayarlarına göre değil hikaye odaklı olduğu için de olmayabilir. ben genel olarak zorluk ayarlarını tercih ediyorum kesinlikle. Her oyunda zorluk ayarı olması, oyunculara farklı seviyelerde zorluklar sunarak, herkesin oyunu kendi istek ve becerilerine göre oynamasını sağlar. Bu, oyuncuların daha fazla zevk alması ve oyunun daha uzun süre oynanmasını sağlayabilir.
Gördüğüm en iyi gamer sorusu bu. Kesinlikle olmalı hatta online oyunlar da yeni başlayan adama eski kullanıcı oyuncular denk gelmemelı. Daha oyunun mantıgı , mekanıklerı kavramadan karsımıza shroud gibi oyuncular cıksın istemeyiz 😂
Kesinlikle olmalı. Hatta her oyunda adım adım zora götürmeli ya da seviyeyi fark ettirmeden arttırmalı. Çünkü bazı oyunlar fazla basit ya da zor kalıyor ‽