Hogwarts Legacy daha çıkmadan en çok satılan oyun olmayı başarmış. Özellikle PS5’de ilk sırada. Harry Potter dünyasında geçen bu oyundan beklentilerin neler? Hogwarts’a giden sen olsan büyücülük dünyasında nasıl bir yolda ilerlerdin?
Yıllardır orijinal oyun alırım yani 2000'lerin başından bu yana ve genre olarak her oyun türünü oynamış biriyim. Bu oyunu da baya merak ediyorum, HP evrenini oldukça seviyorum ancak bu fiyatlar ne yazık ki çok pahalı bir oyun için.
699 TL, veremeyeceğim bir rakam değil ancak bir oyuna vermeyi istemeyeceğim bir rakam.
Haklısın. Kimse istemiyor ama ekonominin durumu sağolsun ya vermek zorundasın ya da korsan bulup indireceksin. Yıllardır ben de orijinal alırım. Yeni oyunlar 180 liradan çıkarken okuldaydım harçlıklar ucu ucuna yetiyordu indirim bekliyordum. Şimdi çalışıp maaş alıyorum yine indirim bekliyorum yeni fiyatlar sağolsun. Bunu beklemeden verdim aldım, severim ben de Harry Potter’ı. Geçen ay bi de nintendo’dan Zelda’yı aldım ki o daha kötü TL de değil dolar üzerinden. Türkiye de mağazası bile yok sağolsunlar. Yaklaşık 1500 lira gitti 80 dolar. Şimdi çalışmayan, maaşı olmayan bir insan kısaca öğrenci bu oyunları nasıl alacak? Çalışan biz alıyoruz oynamaya vakit bulamıyoruz tüm gün işte geçiyor vakit. Saçma sapan bir durum.
Şubatta yayınlanacak Harry Potter evreninde açık harita hikayeli bir oyun. Oyunlara ilgiliysen ve Harry Potter’ı seviyorsan bak derim. Gerçi fiyatı biraz tuzlu ama ekonomi dolayısıyla her türlü oyun çok pahalı şu an yapacak bişey yok.