Eve yorgun gelsem bile oyun oynamadan duramıyorum gün boyu mutlaka oyuna girmem gerekiyor girmeden duramıyorum bu bağımlılık huyumdan nasıl vazgeçebilirim?🤎

Eve yorgun gelsem bile oyun oynamadan duramıyorum gün boyu mutlaka oyuna girmem gerekiyor girmeden duramıyorum bu bağımlılık huyumdan nasıl vazgeçebilirim?🤎

Yani bunu kendi kendine durdurman gerekir yani kendi hayatımdan örnek vereyim bedensel engelliyim bir iş bulmaya çalıştım onca yere başvurdum ama hiç biri bana bir şans vermedi şu an kendimi sadece bilgisayarda değil spor yapıyorum kitap okuyorum müzik dinliyorum dizi film izliyorum yani hayatım kışın evde geçiyor ama kendimi hep oyuna bağlamıyorum hareket edebilen biriyim tutunarak veya deynek ile yürüyebiliyorum günde 2,5 litre su bitiririm kendi sağlığıma dikkat ediyorum gelişimime odaklanıyorum ama işte dengeyi bulmak istesem de bulamıyorum 🤷♂️☹
Bence oyun oynamayı seviyorsunuz bu yüzden bu kadar fazla oyunlara zaman ayırmanız normal ve doğal, ama tabi ki hayatınızda da yapmanız gerekenler olabilir sorumluluk ya da hayaller ve hedefler gibi bence bu yüzden oyun oynayacağınız zaman belirli saatleriniz olsun mesela şu saatte oynayacağım 2 saat gibi şeklinde. çünkü tamamen kısıtlarsanız bu sizi sıkabilir çünkü oyun oynamak insanı mutlu eder :)
Ben hayata geri kaldığımı hissettirdiği için bıraktım artık, oyun oynadığımda zamanım boşa geçiyor gibi hissediyorum.
Gün boyu eve gitsem de hemen oyuna geçsem diye düşünüyorum bağımlılık gibi bırakamıyorsun
Cevap
6Cevap
Yani sende biraz azaltmaya gayret et. Günde 24 saat oynamak yerine mesela sadece 2 saatini oyuna ayır. Bu sayede diğer işlerinlede ilgilenmiş olursun. Oyun oynamak tamam güzel ve kafa dağıtmalık bir aktivite ama çok sıkta oynanması pek doğru değil bence. Az azaltmaya gayret edersen hem senin için daha yararlı olur hem de sağlığın için.
Bagimlilik ve bundan kurtulmak kesinlikle ama kesinlikle irade isi. Ayni sey cikolata vb icinde gecerli olabilirdi. Yemeden duramiyorum nidasina karsilik " e basta almama iradesini kullanmalisin" diyorum. Sende beynine ve kendine "oynamicam onun yerine kendime bakim yapicam ya da yuruyecegim" seklinde bir baskalik yaparsan bence oyundan vazgecersin diyorum ben.
#bence 😇💙
Yapacağın tek şey o oyunun başına ve bilgisayarın başına oturmamak olacak veya otursanız bile bence bütün oyunları bilgisayardan silin tekrar yüklemesi uzun süreceği için oyun oynama isteğinizde ortadan kalkacak diye düşünüyorum..
Abla 😂😂cidden bağımlısın ben bile anladım hergun oyun sorusu soruyon hangi oyunları oynuyon
Seni mutlu eden şey oysa bunda bir problem yok bence gün boyu çalışıp strsini öyle atıyorsun
oynama kardeşim gelmişsin kaç yaşına ne irade var ne bir şey çöp gibi yaşıyorsunuz
valla iradesiz olan kişi çok bariz, bağımlısı olmuşsun
Maaşımı nerden biliyon it sjsh
Ahaha kişi nasıl da kendinden bilir işi
Oyunu sil ve spor yap
Bir anda bırak bir daha girme
hangi oyun bu *
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?