Oyun ve tiktok bağımlılığı nasıl bırakırım?

merhabalar size bir şey danışacam telefon bağımlılığından nasıl kurtulurum telefonda günlük ekran sürelerim hergün ortalama 8 9 saat oluyor ve bunun kötü olduğunun farkındayım ama bırakamıyorum vee bu sürenin yarısından fazlasınıda pubg ve tiktok oluşuturuyor bu ikisini bir türlü bırakamıyorum mesela bir film veya video izleyecek oluyorum ama odaklanma sürem az olduğu için 5 dk sonra sıkılıyorum ve çıkıyorum sonra tiktok izliyorum sürekli pubg oynuyorum daha lisede olduğum için (12. sınıf) istemesemde ailem yemek parası veriyor ve ben bu yemek paralarını sürekli pubgye yatırıyorum bunların kötü olduğunun farkındayım ama istesemde bırakamıyorum pubg ve tiktoğu sizce nasıl bırakabilirim ne yapabilirim bu ekran süremi filan azaltmak için yardımcı olur musunuz gençliğimin en güzel yılları telefon yüzünden gidiyor ve vaktimi çok boşa harcıyorum bu arada sınavlarımda sürekli düşük geliyor sınav çalışasım gelmiyor onun yerine telefona bakıyorum bağımlı olduğum için yemek paralarınıda birikim yapmak yerine gidiyorum pubg ye yatırıyorum bunun içinde ne gibi birikimler yapabilirim nasıl kurtulabilirim lütfen yardımcı olur musunuz

Oyun ve tiktok bağımlılığı nasıl bırakırım?