Çocukların bilgisayar, telefon başına geçme ve ekran başında kalma süreleri olumsuz yönde gelişme gösteriyor. Bu olumsuzluktan onları korumaksa ebeveynlere kalıyor. Sizce çocuklar video oyunları ile ne zaman tanıştırılmalı?

#gamer
Çocukların bilgisayar, telefon başına geçme ve ekran başında kalma süreleri olumsuz yönde gelişme gösteriyor. Bu olumsuzluktan onları korumaksa ebeveynlere kalıyor. Sizce çocuklar video oyunları ile ne zaman tanıştırılmalı?

#gamer
Gelecekteki ben diyor ki;
Ben tanıştırmayı planlamiyorum ancak kendisi bir şekilde tanışırsa oyunlarla o zaman öğrenir ama ben onu çocukken pc, tablet herhangi bu tarz da oyunlarla tanıştırmayacağım.
Onu önce konrol sahibi bir birey olarak yetiştirmek amacım sebebiyse karşısına çıkacak illaki ve bu tarz şeylere gereken vaktinden de fazlasını vermemesi için onu öncelik olarak kontrol sahibi yetiştirmek sonrasında dışarıda arkadaşlarından ya da herhangi bir yerden, duyar öğrenirse de o kontrol sahibi biri olarak ancak o zaman oynayabilir. ne kadar zaman vermesi gerektiğini de bilir.
10 iyi sanırım. Ben şunu fark ettim bilgisayarla tabletle arası olan çocuklar daha zeki oluyor bizim zamanımızda yoktu. Onlar daha zeki bizim çocukluğuma göre
4 5 yaşındayken o zamanlar mode olan windows xp bilgisayarımız vardı, kendi kendime alışıvermiştim,
Benim için bir sıkıntı olmadı.
Ama herkesin bu konuda çocukkenki hassasiyeti davranışları aynı olacak diye bir şey yok.
Ve ekleyeyim c2nsel arzularım o yaşlarda başladı.
Cevap
3Cevap
Ülen şmdi ki cocuklar cocukluk mu yaşıo biz eve girmioz diye dayak yerdik annemiz den şimdiki cocuklar dışarı cıkmamak İcin direniyor sosyalleşme yok insan icine girmiyorlar sokakta top koşturan cocuklar yok
5. sınıf ideal gibi yaklaşan ergenlik dönemi, sosyal ilişkiler , medya takibi vesayre hep ortaokulda başlıyor ön ergenlik döneminden öncesi hem bir şeyleride daha iyi anlıyorlar artık.
7 yaşları olabilir, legonun oyunları var onu oynayabilir
Olabildiğince geç başlamalı bence. Belki 10 yaşından sonra.
Çocukken
Mümkünse hiçbir zaman
Liseden sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?