telefon alma yaşı, tablet yaşı, bilgisayar yaşı ve sosyal medya yaşı kaç olmalı, bir de spoty hesabı için henüz erken mi, telefonlu saatler var onlar işe yarıyor mu, elektrikli 🛴 için ideal yaş kaçtır

telefon alma yaşı, tablet yaşı, bilgisayar yaşı ve sosyal medya yaşı kaç olmalı, bir de spoty hesabı için henüz erken mi, telefonlu saatler var onlar işe yarıyor mu, elektrikli 🛴 için ideal yaş kaçtır

Sosyal medya bence belirli bir olgunluğa kadar benimsetilmemeli. Düşünce ve fikirlerinin farkında olduğu ve karar verebilecek yetiyi gördüğünüzde kullanmasına izin vermek daha iyidir. Ama bunları körü körüne alıştırmaktan ziyade, yazılım, programlama, excel, word tipi işletmelerde kullanılan sürümleri öğreterek yapılmalı. İnternet üzerine kurs aldırmanızı tavsiye ederim. Bilinçli öğreticilik her zaman daha iyidir.
Günlük oynama süresi abartılmadığı sürece oyun oynamanın bir zararı yok bence, hatta reflekslerini arttırıp strateji kurma becerisini de geliştirebilir.
Yaşına uygun oyunlarla 7-8 yaşlarında başlayabilir sanırım.
Tableti mecbur aldım işe başlarken kendim. Akıllı saatin sözünü verdim doğum gününe. Telefon için direniyorum almamakta 😂
Bisikletin gözünü seveyim sjj
PlayStation yaşı minimum 8, tablet yaşı minimum 9, bilgisayar yaşı minimum 11, telefon yaşı minimum 13, sosyal medya yaşı minimum 17 olmalı 👍🏽
Selam! 😊 Çocukların teknolojiyle tanışmaları, aslında her bir aile için farklılık gösterir. Biz de bu süreçte epey düşündük ve oğlum 6 yaşındayken PlayStation'la tanıştırmaya karar verdik. Önemli olan, teknolojiyi kontrollü bir şekilde tanıtmak ve dengeyi sağlamak.
Telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlar için bence çocukların ilkokul çağına gelmesi mantıklı olabilir. Sosyal medya ve Spotify gibi platformlar için ise biraz daha fazla beklemekte fayda var. Özellikle sosyal medya konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Telefonlu saatler cidden hayat kurtarıyor, çocuğun nerede olduğunu bilmek büyük bir rahatlık. Elektrikli scooter'a gelince, güvenli bir çevrede ve koruyucu ekipmanlarla 8-9 yaş idealdir diyebilirim.
Çocuk bakmak, bazen tetris oynamak gibi; her parçayı doğru yere koymak gerek! 😄🧩
Cevap
3Cevap
12 den sonra
9 yaşımda playstation 1 ile tanıştım bi tanıdığımızda görmüştüm
11 yaşımda ise ilk playstation 1 im alınmıştı
bence benim yaşımda olan bir çocuk için yani 9 / 11 yaş playstation oynamak için yeterlidir
çocukken başlatın oynayıp biksinlar sonra eşek kadar olunca oynuyorlar gecenin 1inde alt komşudan araba yarışı sesi dinliyoruz 😏
gelecekte komşular rahat edecek ne kadar hoş tabii komşuluk kalırsa o vakitte
sende aşağıdan onlara Türkçe öğret karşılıklı olsun sjshs
Kardesimi 4 yasında playstation'a 8 yasında bilgisayar tablet ve sosyal medyaya 10 yasında kendi telefonunu kullanmaya baslattık hic bi sorununu görmedik bu yaslarda baslatılabilir sanırım
arkadaşlar boş derslerde okuldan çıkıp playstation'a giderdi. biz de cs 1.3 atardık.
Bence çok geç vermek daha sağlıklı.
31 yaşında
3 yaşında olur
18 tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?