Merhaba dostlar. Merak ettiğim şeylerde biri, oyunların insan sağlığını ne yönde etkileyebileceği, burada bahsedilen sağlık hem fiziksel hem zihinsel sağlık arkadaşlar.Çok oturmaktan kilo almak, kas zayıflaması ve şiddet içerikli oyunlardan etkilenerek şiddete meyilli biri olmak gibi fakat tüm ihtimalleri merak ediyorum. Sizce oyunlar insan sağlığını ne yönde etkiler.
Eğer günlük hayatında spor yapmayan full sürekli cips yiyen bilgisayar başında takılan biri ise bayağı etkileyebilir, metabolizması hızlı olan biri ise hayır etkilemez 😄
Ben bile kendi hayatımı iyileştirmeye bakıyorum eskiden enerji içeceği cips kola vs. içip yiyip dururdum kilom da 105 di 2019 senesinde bir hastalık geçirdim korna yaşamış gibi bacaklarım titreyip durdu nefes darlığı kusma 1 ay 5 gün evde yattım okula bile gidemedim çok kötüydü. Artık eve enerji içeceği getirilse bile içmiyorum içesim bile gelmiyor
Hem ruh hem beden sağlığı olarak olumsuz etkileyebilir. Çünkü hareketsiz kalınıyor. Kardiyolojik hastalıklar, karpal tünel sendromu, boyun/bel fıtığı, obezite, göz bozukluğu gibi. Şeker hastalığı olan kişi oyun sırasında çabuk sinirlenince şekeri çıkıyor. Bu onun için oldukça zararlı.
Fazlası zarar tamam, azı da karar vs demiyorum, oyunların insan üzerinde birçok olumlu etkisi de var, problem öçzme yeteneğini geliştirir, pratik düşünmeni sağlar, liderlik vasfını güçlendirir vs vs vs artırılabilir bunlar
Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi oyununda fazlası zarardır. İnsanı toplumdan soyutlayıp, psikolojik zararlar verebilir. Oyunu eğlenmek için oynamak gerekiyor. Adı üzerinde oyun. 😀
Suyun bile fazlası zarar veriyor insana. Her bireyin hayatının her yerinde dengeyi sağlayabilmesi gerekir. Kötü yanların etkilerini bertaraf ettiğiniz sürece oyun oynamak hem hayal gücünü, hem refleksleri, hem de hızlı karar verme yeteneğinizi geliştirir. Ayrıca şiddet içerikli oyunlar oynadığınızda, şiddet eğilimi kazanıyorsanız beyniniz gelişimini tamamlayamamıştır daha
Bir çok oyun var öyle Trend olan Pubg eskisi kadar popüler değil :D bu açıdan bakarsak hepsi olumsuz etkiliyor zaten :) ama Pubg yi yengem falan da oynuyor bazen çocukların ihtiyaçlarıyla ilgilenmektense oyunun başında oluyor bu tarzda düşününce evet biraz daha farklı oluyor :D