Sıkıntı çıkar 🔪
Bi beğenin ama yine de
Bir dede tavsiyesi

Merhaba,
Aslında oyun oynamak her bilgisayar kullanan ya da her çocukluk çağı geçiren insanların yaşamak isteyeceği bir duygudur. Kendim bizzat iyi hatırlarım ki kasetli atari vardı her parçasını televizyonu kurup sıra ile oynardık tabii ki şimdi hepimizi basit geliyor ama o dönemlerin bir güzel tadı vardı İnsanlar televizyon izlemeyecek bizler atari oyunu oynayacağız, çok hoştu ama şimdi elimizde telefon tablet bilgisayar ve internet kolay ulaşım araçları olduğu için o eski heyecan ve eski mutluluk hiçbir zaman kalmadı çocukluk tamamen monoton hale döndü ve obez hali dönen çocuklar devamlı mutsuz olan gençler oldu.
İnsan az ulaşabildiği şeylerin kıymetini daha iyi bilir bundan dolayı bizler belki de en güzel çağlar'la yaşadığımızı düşünüyorum, bundan dolayı zeka geliştirici simülasyon oyunları her zaman faydalıdır mesela simülasyon oyunları trafikte araç kullanırken sizi büyük yardımcı olur ama aynı şekilde zamanı aşırı derecede israf eden çocukları şiddete yönlendiren oyunlar ve bağımlılık durumları zararlıdır özellikle pandemi döneminde devamlı evde kaldığımız için insanlar daha fazla teknoloji ile haşır neşir oldu ve bu da bizleri uyku düzeninin değişmesi sağlığın bozulması asosyal olmak gibi obez olmak gibi durumlara sevk etti. Dolayısı ile oyun oynamak faydalı zararlı olması kişinin kendine bağlı bir durumdur.
Oyun oynamak, refleksleri geliştirir, kişinin hızlı düşünüp karar vermesini sağlar, hafızasını canlı tutar, dikkat ve odaklanmasını güçlendirir. Yani oyunlar candır.. ❤
Oyun oynamak bilimsel olarak kişinin sezilerini, yaratıcılığını geliştirmekle birlikte bir çok yan etmen sahibi ediyor. Bokunu çıkarıp 20 saat oynayanlar ayrı tabi.
Cevap
52Cevap
- Faydalıdır.
- Evet, gördüm:
1) El - Göz koordinasyonumu geliştirdi.
2) Hepten-gitmeli akıl yürütme becerimi geliştirdi.
3) Sürüş, Saldırı, Savunma vb. yeteneklerimi geliştirdi.
- Zararları:
1) Sanal - Gerçek ayrımı güç olabilir. Oyundan çıkınca "jet lag" oluyorum, sanki.
2) Video oyunlarını çalıştırmak için kullandığımız donanımların yaydığı radyasyon
çoğunlukla psikolojik olmakla birlikte, fizyolojik olarak da bizi olumsuz etkileyebiliyor.
3) Oyunun kurgusu gereği oyunda ilerlemek için oyuna yatırım yapmak gerekebiliyor ve
sanalda yapılan bu yatırım, "gamer" olmayan bizlere gerçekte bir kayıp olarak dönüyor.
Şimdiler de para ediyor espor olarak ama ben asla şu tadı değişmezdim.
Tek jetonla koskoca oyunu bitirmek başında seyircilerin ve bir an önce bitirse bize de sıra gelsin diye bekleyenler. Artı salon sahibinin size jeton satmamak için küplere binmesi keyfinin yeri bambaşkaydı.
Süper 🤣
Kesinlikle ve kesinlikle zararlı olduğunu düşünüyorum. Ben neredeyse indirdiğim her oyuna bağımlılık derecesinde yapışıyorum, elimden hiç düşmüyor, evet eğleniyorum oynarken ama içten içe göğsümde hep bir suçluluk, baskılayıcı bir ağırlık oluyor. Önemli olan işlerim hep aksıyor, kitap okumak, kendine bakmak, sevdiğim dizi ve filmleri izlemek, spor yapmak, kısacası yapmak istediğim hiçbir şeyi yapamıyorum. Aslında bile isteye kendi kendimi sabote ediyorum, potansiyel başarılarımı kendi elimde yok ediyorum oyun oynayarak, daha doğrusu "ediyordum". Oyun bağımlılığından kurtuldum artık, yalnızca bir oyun var düzenli oynadığım, onda da günde en fazla 1 saat izin veriyorum kendime, yoksa işi içinden çıkamıyorum, ne kariyer kalıyor, ne arkadaşlık, ne aileyle zaman geçirmek. Her zevk veren şey iyi değildir, bizim için faydalı olan şeyleri yapmalıyız. Gelir kapısı oyun olan, oyun oynayarak yabancı dil öğrenen insanları tabii ayrı tutuyorum.
Anladım😊
faydalı ama ne oynadığın ve nasıl oynadığın önemli sabahtan akşama kadar lol gereksiz örnek 4 saat yararlı assasins creed ordan ingilizce kelimeler öğrenirsiniz ve hatta tarihi araştırmalar yapabilirsiniz googledan ben yurt dışındayken sınıfta ki en iyi kelime hazinesi bendeydi 1 en yüksek not ilk sınavda sınıf dağıtımı yapılanda 1 di çıkarken ne değişti diye yapılan sınavda da 1 di lise de İngilizce öğretmeni eden kelimesini bilmiyordu benimle idaaya girmişti cennet demek olduğunu bilmiyordu ben bunu assasins creed den öğrenmiştim total war shogun 2 oynadığım için yurt dışında ki japon arkadaşım bu hanedanları nerden biliyorsun dediğin de total war dan demiştim mmorpg oynarsanız yabancı guildler ile oynayınız ben öyle yapıyorum orda sürekli konuşma dönüyordu ts zamanında şimdi ki uygulamalarda kimse konuşmadığı için mmorpg çok oynamıyorum oyunlar hem eğlence hemde öğretici araçtır
Doğrudur
Yararlı. Çünkü oyun oynarken dış dünyadan uzak duruyorum ve kendimi oyuna verdiğim için hem bedenen hemde zihnen rahat oluyorum. Kafamı dış dünyadan başka şeyler rahatsız etmiyor aklımı yoran şeyler olmuyor sadece oyuna odaklanıyorum ve eğleniyorum kafa mı atıyorum
Böyle düşününce faydalı 😊
Aynen : )
oyun oynamak bir bulmaca çözmek gibidir
bulmaca bir beyin jimnastiğidir
oyun oynamakta bulmacaya benzer
oyunu tasarlayan kişi gibi düşünmek
oyundaki şifre ne olabilir
burada ne yapmam lazım bana ne gerekli
oyundaki karakteri kendimizin yerine koyup böyle bir durumda kalsaydım ne yapardım düşüncesi ile düşünmektir bence oyun oynamak
Oyun oynamanın en önemli faydalarından biri de stres atmanıza yardımcı olması. Arada oyun oynamak, sizi stresten uzaklaştırabilir ve kafa dağıtmanıza yardımcı olabilir. Özellikle yoğun çalışma dönemlerinde arada oyun oynamak iyi gelebilir.
Bencede
Gözlere zararlı... Bir de oyunda ki bir puzzle çok zorsa ki muhtemelen çok kolaydır ama 3-5 saat bulamazsın o ufacık ayrıntıyı işte o zaman sinir, anksiyete, bipolar falan derken yakabilirsin devreleri...
Olur Ya
Half-life da o tüneldeki böcek ağzıma ağzıma atladığında bildiğin dünyam kararmıştı mesela... needen geldiyse aklıma o lanet..
Oyun oynamak hele ki arkadaşlarla oyun oynamak sizi oyun bahanesiyle çok farklı dertlerden hem uzaklaştırabilir hem de sorunlarınızı düşündürterek çözüm yolları aramanız için zaman tanır. İnsanlarla etkileşime geçtiğiniz veya geçmediğiniz her oyun sizin nasıl ve ne için oynadığınıza göre hem zararlı hem faydalı olabilir.
Haklı
Oyun için çılgın masraf edenler var, hile yapmak için oynayanlar var, bağımlı olanlar var, kaybetmeyi yediremeyenler var...
Bence kendini bilmeyenler oynamasın.
Doğru söyledin 👍🏻
Eğer eğitici, öğretici ve zeka geliştirici oyunlarsa belli bı sureye kadar faydalıdır fakat onun dışındaki oyunlar zaman kaybıdır, yani sıkılınca ya da vakit geçirmek isteyince oynanır
Haklısın
😊😊
Faydası var. En basitinden eğlendiriyor ve mutluluk hormonu salgılıyor. Zararını görmedim. Oyun esnasında sinirlenir ya da öfkelenirim ama bunu zarar olarak görmüyorum kendimce.
Haklısın bak 😊
Müptelası olmamak kaydıyla, bağımlı olmamak kaydıyla zekayı geliştirdiği söyleniyor. Tabi ki oyunun konusu da zararsız olmalı. 😎
Doğru 😌
World of Tank oynarken sürekli taktiksel düşünmek gerekiyordu.
Boş durmaktan iyidir. Faydası var😄
Günlük hayatta taktk ne işe yarar 🤣
Boşver faydasını ben eğlenmeye bakıyom
Eğlenmesi var ayrıyetten sinirlenmesi de var 😄
Her şeyin fazlası zararlıdır. Ayarında olduğu sürecek sıkıntı olmaz bana göre.
Doğru
Stres atma yerim ya, tek zararı gözlere, gece 3 ten beri oyun oynuyoruz şu an pamuk gibiyim 0 stres.
Evet Ya harika 😄
Ben 1 yılda oyun oyanarak sadece 185 bin tl para yaptım yediklerimde hariç 😂😂
Vay be 🤣
Son benceme yorum yapar mısın
Oyuna göre değişir zihin geliştirme oyunları var bilgilendirme amaçlı oyunlar var bir de lol csgo valorant pubg fortnite vb gibi amaçsız oyunlar var onlar bir işe yaramaz güzel zaman geçirme stres verme küfür etmek gibi şeyler dışında
Zararlı tabiki hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak ya ben sinir krizi geçiriyorum oynarken
Bende ya
Zamanı boşa harcamanın en kolay yollarından, zararlı tabiki
Doğru da ne bileyim ☹️
Faydası e spor olur onun dışında tamamen zaman kaybı 😄
Olabilir
Her şeyin azı karar, çoğu zarar demişler. Gerçek hayat ile oyunu birbirine karıştıracak hale geldiysen zararlı demektir.
Selam :)
Tadında güzel oyun oynamak ya, her şeyin fazlası gibi oyun oynamanın da fazlası zarar.
Lise sondayken bunalımdaydım telefonda 30 saatten 3 kez pokemon red oyununu bitirmiştim. Hiç ingilizceye ilgisi olmayan ben, oyun sayesinde bir sürü ingilizce kelime öğrenmiştim. Bunun yanında ingilizce cümlelere aşinalık olmuştu. Sonuç sayısal mezunu olmama rağmen ingilizceye yöneldim ingilizce öğretmenliği okuyorum, mutluyum. O oyundan öğrendiğim kelimeler hala okuma ve dinleme yaparken karşıma çıkıyor.
Bilgisayar oyunları, yoğun çalışma yıllarında bana hep arkadaşlık etmiştir
Oyun tutkum hala devam ediyor ama mobil oyunlar
Bende Ya 🙂
🙂👍
Oyun sayesinde çocukluğumda ingilizce öğrenmeye başlayıp tüm okul hayatımda karizmam oldun😅
🤣
Bazı oyunlar düşünme kapasitesini geliştiriyormus. Bazı oyunlar ise zaman geçirmek için. Fazlası zararlı olabilir.
Zararlı hem zaman açısından hem de sağlık açısından fazla oynandığı takdirde.
Faydalı faydali en azindan kimseyle kavga etmiyorum ksjnwksjsjs
Saati ayarlamak şartıyla zevkli ve faydalı olabilir
Zararlıdır. Vakit kaybından ve asosyallikten başka neye yarıyor ki.
asosyallik mi. vakit kaybimi. d. d
Sinirimi orda çıkarıyorum ve gerçek hayatta pamuk gibi oluyorum :D al sana fayda
Zeka oyunları oynamak faydalıdır. Diğer oyunların çoğu boş ve gereksiz. (Özellikle savaş oyunları)
Faydalı buluyorum. Gerçek dünyadan kaçmanın bir yolu işte. Kısa sürüyor olsa da. Film izlemek gibi.
Bence fiziksel olarak zararlı (boyun göz baş ağrısı gibi ) ama diğer yandan stres atıyorsun rahatlıyorsun yeni bilgiler öğreniyorsun yeni çevre keşfediyorsun tabi bunlar dezavantaj da olabilir biraz sana bağlı
Bence yararlı. Çünkü İngilizcemin tahmini %90`nını oyunlardan öğrenmişimdir. Oynadığım oyunlar genellikle strateji tarzında olduğu için bir zararını görmedim. Hem stres atmak için faydalı ve zaman öldürmek için iyi bir araç.
herşeyin fazlası zarardır. çok oyun oynamak isteyen varsa mad games tycoon falan oynasın. ekonomi simülasyonu falan bir şeyler öğrenir hem.
Fazlası zararlıdır tabii ki
Oyun oynamak faydalıdır, beynin çalıştığını gösteriyormuş
Eğer görev içeren bir oyunsa sorun çözme yeteneğini geliştirir diye okumuştum bi yazıda.
Fazlası zararlı
Dozunda olmalı tabi bu benim görüşüm
Faydasını zararını bilmem ama kafa dağıtmaya birebir..
Az oynamak imkansız kaptırdığın zaman kurtulamıyorsun yaşama amacın haline geliyor oyunsuz yapamaz hale sokuyor uyuşturucudan farkı yok
Bir kere oynamışığım yok 😄
Bir kere bile mi
Yıllarca oynadım bir faydasını görmedim
Dürüst adam 🤣
ingilizce konuşuyorsan faydalı oyun
Haklısın ☺️
Bağımlılık yapıyorsa zararlı yoksa eğlenceli
Doğru bende hep bağımlılık 😞
oyun gençliğimizi çalıyor ömrümüzü çalıyoreee
Benim gibi oynarsan zararlı :D
O kadar da değiliz 🤣
xD
Lisedeyken oynamayin. Sadece ders çalişin. İlerde oynayacak vaktiniz çok olucak. Zararli değil. Ama Türk insani herşeyi fazla fazla kullandigi icin, disiplini olmadiği için kesinlikle zararlidir. Zamaninizi boşa harciyor.
refleks strateji karar verme durumlarını geliştirir.
zararları bağımlılık yapabilir zaman kaybı yaratabilir. eğlenmek için oynarken toksik oyuncular sinirlendirebilir :D
Zararlıdır ama kafa dağıtmak için bazen oyun oynanabilir
Zararlıdır. Fazla oynarsan.
Abi sende ps5 var di mi
Tamam bill abi
Oyun oynamayı bende seviyorum, Fazlası elbette zararlı
Bizim zamanımızda zararlıydi. Şimdi ki nesil daha bı akıllı sanki. Hem oyun hem hayatı idare edebiliyolar. Hatta para bile kazanıyorlar. Biz metin 2 diye yedik bitirdik
Oynadığın oyuna bağlı gerçi ben oyun oynamayı da sevmem ama bence oyun oynamak zararlıdır çünkü senin zamanını çalar ve oyunda kaybettiysen eğer seni sinirli yapar bu yüzden zararlıdır 🙂
o sen genel sormussun ama nasıl oynadıgına baglı herseyın fazlası zarardır tabı ama her hangı bır zararı bence oyunların zararından cok faydaları olabılır ne bıleyım yanı boyle kanka :)
Zararlı mı faydalı mı bilmem ama insanların veremediği mutluluğu oyun veriyor. Bu yüzden bana göre faydalı 😏😊
Herşeyin fazlası zarar.
yaratıcı oyunlar faydalıdır aksi nişancı, savaş oyunları falan ne kadar farkında olmasakda bize zarar veriyor
Dinen bakarsak boşa geçirdiğimiz zaman doğru değil. O iş yerine sevdiği işi yapıp hem güzel zaman hemde faydalı olunabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?