Take-Two'nun çok sevilen oyunu Grand Theft Auto V, 165 milyon satışın üzerine çıktı. Bu gelişme sayesinde GTA V, ABD'de son 10 yılda en çok satılan oyun unvanını kazandı.Tüm GTA serisi ise toplamda 375 milyon satışı geçti. 165 milyonluk satış sayısının yalnızca GTA V'e ait olması ise çok büyük bir başarı.
O zaman şöyle sormuş olalım, sadece çok satılan oyun mu iyi oyundur? Az satılan ya da çok da bilinmeyen ama sizin gönlünüze taht kurmuş bir oyun var mı?
GTA V, 165 milyon satışın üzerine çıktı! Sadece çok satılan oyun mu iyi oyundur?
Bence evet, bir oyun çok satıyorsa iyi oyundur. Çünkü insanlar oyuna ödeme yapıp onu satın almayı tercih ediyorsa (geçen onca yıla rağmen) bu oyunun yeniden oynanabilir/bağımlılık yapıcı olduğunun bir işaretidir. Elder Scrolls Skyrim de 11 sene önce çıktı ama hala kendine özgün bir hayran kitlesi var. GTA 5 de aynı şekilde ve bu durum her iki oyunun da gayet kaliteli olduğunu gösterir. Mesela Max Payne 3 de bilinen bir oyun ama bu kadar tutulmadı ve çok satmadı. Bana kalırsa çok da güzel bir seri değil çünkü yeniden oynanabilir bir oyun değil, lineer bir kurgusu var.
GTA5 iyi oyundur ama şu sistem gereksinimleri beni bitiriyor ya oyunu bırakmama sebep oldu resmen inşAllah bir gün bilgisayarımı iyileştirip GTA5 e geri dönerim
GTA 5 iyi oyundur fakat çok satan her oyun iyi oyun anlamına gelmez tabi bu Çok satandan kastımız belli bir barajı geçenler olsun Top 5-10 a girenlerden bahsetmiyorum :D Anlık Trend yakalayıp patlama yapan ama sonra oynanmayan oyun çok :)