Oyun bir oyun parakendecisinde ön satışa çıkarılmış, 70 Euro fiyat ile. Rockstar'ın da benzer bir fiyatta satışa çıkarması bekleniyor. Benzer fiyata çıkarılsa bile Türkiye'de ortalama 700 TL üzerinde olacak. Sizce bir oyun için bu değer mi?
Yeni GTA oyunu 70 Euro fiyatla satışa çıktı! Buna değer mi?
Eskiden insanlar CRACK (koruma kopyalama kilidi kırılmış) OYUN ararlardı bunu sebebi genel olarak eskidende oyunların pahalı olması (Fakat fiyatlara bugünkü kadar böyle uçmamıştı !) ve Amerikayı Avrupayı zengin etmemek için. Şimdki Z-Kuşağı tiplere bakıyorum bu işlerle çoğunun alakası YOK. Derinlemesine teknolojiden teknik konularla uğraşmaktan uzak Amerikan IPhone çocuğu olmuş çoğu. Bilgisayar başına oturup teknolojileri ve nasıl çalıştıklarını araştıran öğrenmeye çalışan çok az. Bakıyorsun 700TL'lik oyunu bakkaldan ekmek alır gibi gidip alıyor ! bu kadar ucuz basit ve Amerikan kapitalizmine esir olmuş şekilde düşünüyorlar yaşıyorlar. Tabiki oyun yapan yazılımcılarında para kazanması gerekiyor diyecek bazıları o konular çok eskilerden beri konuşulan konular :-) fakat dünya çapında satılan ve çok güzel paralar yapan bir oyunu sanki oyun firması parasızlıktan batıyor kapanıyor garibanlıktan ölüyor gibi görüp düşünmek mantıksız? Esasen bizim ülkemiz ekonomik olarak batıyor garibanlaşma yolunda hızla ilerliyor. Oyunun fiyatının doların artmasından dolayı 700TL olduğununda farkındayım fakat yukarıda yazdım , bizim kendi ülkemiz ekonomik olarak zordurumdayken sadece oyun oynamak için keyfine kendi ülkesinin parasını bu oyunlara yatarmak hiç mantıklı değil. Oyunları ya arkadaşlarınızdan alın ya da PC'de Crack olarak çıkmasını bekleyin öyle oynayın. 700TL'ye oyun oynayacak kadar zengin bir ülke değiliz. RUSLAR gibi düşünün ! Zaten şuand açok zengin olan Amerikan oyun firmasını dahada zengin etmek için koşa koşa gidip 700TL vermeyin.. Ben milliyetçilik konusunda Rusları takdir ediyorum, kafalarını çok çalıştırıyorlar oyunları Amerikan teknolojilerini vs inceleyip çözüyorlar ve paralarını Amerikaya kaptırmıyorlar :-)
Orada bir değil, üç oyun var. Oyun başı 23 euro eder.
Ayrıca bu biraz collector's item. Ve yine ayrıca, artık bazı şeyleri lira ile fiyatlandırmayı bıraksanız iyi edersiniz. Sadece üç yıl önce bugün 400 lira idi 70 euro. Liranın değeri olmuş kağıt kadar. Bir liraları biriktirip hurdacıya verseniz kar edersiniz.
Avrupa'da en yüksek oyun fiyatı 80 Euro; burada 70 Euro'ya 3 eski ama efsane oyun var. Eğer Avrupa veya Amerika'da olsam sıkıntı olmazdı ama Türkiye'de bu paraya değmez tabi.
Bakın amerikada olsak bu rakamlar çok uygun. Yanı buraya göre 70 lira kaba bir hesapla 5 paket sigara parası. İnsanlar zevke bu parayı verirler. Ama bizim ülkemiz sağolsun çok gelişmiş ekonomiyw sahip olduğu ve uçuşa geçtiğimiz için bize sadece 700 TLcik. Bu paraya kirada oturan insanlar var. Kesinlikle mantıklı değil.
Bizlere nostalji yaşatacak ondan eminim Vice cityde Tomy Vercetti sanandresde Carl Jhonson olacak bu arada sanandres beğenilebilir hikayesi benim fikrim bence verilir mi verilmez lakîn bunların videosunu çekenlerden izlenir çünkü oynanan oyunu bir daha güzel grafiklerle oynanacak.
Hikaye odaklı bir oyuna 700 TL asla vermem. Ama oyunun 700 TL olarak çıkacağını da sanmıyorum. Ülkemizdeki kur dikkate alınırsa bir fiyat düzenlemesi mutlaka gelir. Yoksa çıkacak GTA 6'nın fiyatını siz hesap edin, o da saçma olur zaten.
700TL olmaz bi kere. öyle garip tahminler yapmayın. oyun fiyatları her ülkeye göre belirleniyor ve kur direkt olarak çevrilmiyor. olursa en fazla 300'e gider belki.
İyi de, adamın bir tabanı var. Global falan yapmıyor ki kimse. Ne yani, bizim ülke fakir diye her şeyi 5 dolardan mı versinler? Elin adamının ne günahı var?
Değmez bir remake oyun için gerçi remake dedim ama bu remake değil remastered remastered bir oyun için 70 euro 700tl değmez sonuçta yeni bir oyun değil
Unreal Engine motoruyla yapıldığı için bir kaç şüphem var. Ayrıca asla ama asla 70 euro gibi güzel bir parayı GTA üçlemesine vermem, steam de indirimleri beklerim.
Şu oyuna ısınamayan bir tek benmiyim acaba? Rdr serisi güzeldi ama bunu hiç sevmedim. Kaç kere başladım ve bıraktım. Bu yeni çıkan bedava olsa yine oynamam açıkcası
Hayır değmez tabiki de, Rockstar Games dalga mı geçiyor eski gta oyunların 70 euro'ya satıyor gta oyunları remake bile değil 70 euro'ya satıyorlar, kafayı yemişler, lütfen yakın almayın değmez.
Çeşitli ülkelerde 1800 euro civarı asgari ücret alan insanlar için sorun olmayan paradır. Bizim için ise 'vay babayın başdüşmanını..' parasıdır. El yakar, uzak durulasıdır.
Bence güzel bir oyun olur yani şu devirde az cok ps4 ve ps5 oyun fyatlarını biliyorsan zaten normaldir yeni cıkan bir oyun hen ve yapımcısı da iyi bence verilebilir
En fazla 200 TL civarı olur diye düşünüyorum belki 250. Düz hesap 10 katı ile çarpıp 700 TL olan bir oyun görmedim ben steamda. Oradaki kur farklı hesaplanıyor.