Aslında ben '' gamer '' olma konusunda farklı düşünüyorum. Mesela çok sevdiğim bir oyunu hard, ya da easy modunda bitirmiş olabilirim. Bu beni kötü yahut süper bir oyuncu mu yapar? Hayır. Oyunu sevmek, oyun dünyasının bir parçası olmak, oyunu oynarken adapte olup ilerleyebilmek kafidir. İnsanlar genelde '' başarılı '' olmak kıstasını çok farklı kurmaktadır. Mevzu keyif almak, yapabilmek ve bu dünyaya dahil olabilmektir. Eğer ki başarıyı '' çok iyi oynamak '' olarak addedeceksek, o zaman 8 ayda bir sistem upgrade yapmamız, günde 8-9 saat oyun oynamamız gerekir ki bu hem israf, hem de asosyalliğe götürür kişiyi. Gerçek yaşamdaki rollerin hakkını verememe gibi de olumsuz sonuçlar doğrurur. O açıdan her şeyin fazlası zarar olduğu gibi uzak kalmadan, oyunlar konusunda acemilik çekmeden, hep bir mesafeden takip ederek ve arada keyifle vakit geçiren biri gamer'dır gözümde benim.
Ve, sorunuza gelecek olursak, bir kadın her şey olabilir bu dünyada. Aksini söyleyen ataerkil imitasyonu cahil kesime aldırmamak gerek.
Kadınlarda gamer olabilirler, Dediğin gibi kadınlar günümüzde her alanda aktifler. Gamer olma konusunda da cinsiyet ayrımı yapmak çok büyük bir hata olur. Hatta çoğu kadın, gamer olma konusunda oldukça başarılı ve büyük bir kitleye hitap ediyorlar, bence bu gerçekten ulaşılması çok zor bir başarı çünkü oyun dünyasında büyük kitlelere ulaşmak hiçte küçümsenmemesi gereken bir başarı, Oyun oynama konusunda da son derece başarılılar. Hem eğleniyorlar hem eğlendiriyorlar. Birçok kadın gamerın oynadığı oyunlar kolay oyunlar olmamasına rağmen çokiyi oynuyorlar. Hatta şunuda söyleyebilirim pek çok kadın gamer özellikle fps oyunları konusunda benden çok daha iyiler. Bu nedenle kadınlardan gamer olmaz gibi yanlış bir zihniyetle düşünmemek gerektiği kanaatindeyim.
''Hatta şunuda söyleyebilirim pek çok kadın gamer özellikle fps oyunları konusunda benden çok daha iyiler'' mmorpg oyunlarında da öyle bence öyle gözlemledim. bu yılda bile hala bu tarz tartışmalar var nadiren de olsa bu tarz tartışmalara dahil ediliyorum denk geliyorum. üzücü ^^
Bence bu tarz tartışmaların olması çok yanlış. Cinsiyet ayrımcılığı yapmamak gerekiyor. Kadınlarda her alanda iyiler ve başarılılar. Oyun dünyasında da başarılar. Gamerlık konusunda kitlelere ulaşmak çok daha zor çünkü genellikle yayınları ya da videoları izleyen kitle oyunları seçerek izliyor, örnek vermek gerekirse csgo seven kişi csgo yayını yapmayanı izlemiyor veya fifayı çok seven birisi fifa yayını yapmayanı izlemiyor, Durum böyleyken kadın gamerın hem oynadığı oyunları doğru seçmesi hemde milyonlarca takipçiye ulaşması çok büyük bir başarı, Bende oyunlara çok düşkünüm, çeşitli oyunlar oynamayı seviyorum ama gamer olmayı düşünmedim çünkü gamer olmanın zorluklarını biliyorum ve izleyici kitlenin tavrını iyi biliyorum. Bu zorluklara rağmen kadınların gamer olmayı seçmesi ve milyonlara ulaşması kesinlikle çok büyük bir başarı. Bu nedenle kadın gamerları tebrik ediyorum çünkü ulaşılması zor bir başarıya ulaştılar. Oynadıkları oyunların yanında izlenmeyi sağlayan 2. etken sohbetleri muhabbetleridir ve bence kadın gamerlar bu konuda da başarılılar, sohbetleriyle izleyici kendilerine çekmeyi başarıyorlar.
Bence olabilirler kendilerini oyunda geliştirebilirseler iyi bir oyuncu pro lakabı olabilirler oyunları bunun için çok kötü gören de var ama görmeyin denemekten zarar gelmez bende Assasin's Creed oyununu oynamayayım oynamayayım diyordum en sonunda steam den alıp oynadım ve çokta beğendim muhteşem bir oyun Ezio karakterinin hikayesi muazzamdı
Bir de Counter-strike 1.6 da ben bunny yapmayı bilmiyorken hep üzülüyordum neden iyi bunny yapamıyorum diye sonra da kendime güvendim ve yapmaya başlayınca prosu oldum artık ordan oraya ninja gibi uçuyorum 😄
Kızlar/kadınlar denemekten vazgeçmeyin oynayın vakit geçirmek için sadece sosyal olmak gerekmiyor oynayın 😇
Oyun oynayabilmenin cinsiyetten bağımsız bir eylem olduğunu düşünüyorum. Ben oyun oynuyorum, dürüst olmak gerekirse çok iyi oynadığıma inanmıyorum çünkü pek zaman ayırmıyorum. Ama oyunda bir sürü kötü erkek oyuncuya denk geliyorum, aynı şekilde çok iyi oynayan bir sürü kadın oyuncuyla karşılaşıyorum. Bu tam tersi de oluyor. Kişiye göre değişir. Erkekler kadınlardan daha iyi oynar gibi bir yargının doğruluğu tartışılır. Bu kanının oluşmasında etkili olan şey de kadınların oynayamaması değil, bilgisayar oyunlarını görece erkeklerin daha çok tercih etmesi diye düşünüyorum.
Elbette olabilir neden olmasın ki? Ama şöyle bir şey söyleyeyim gamer olacağına sporcu olmayı tercih et. Yine oyun oyna ama sürekli hale getirme bence çünkü; ileride vücuduna çok zararı olabilir. Kardeşim 25 yaşında ve bu yaşta kas romatizması fıtık başlangıcı oluştu. Gözler gözlük falan. Sağlık çok daha önemli. Hareketsizlik öldürüyor bizi ne yazık ki :(
kardeşine geçmiş olsun. aslında soruyu direkt kendi üzerimden sormamıştım genel olarak bu algı üzerinden fikir, yorum almak istediğim için sormuştum. ^^
Evet evet kusuruma bakma lütfen sorunu cevaplayamamışım 🤭 Elbette çok da güzel olur neden olmasın? Kadınlarımız her alanda var olsunlar ben çok destekliyorum bu durumu. Bir ara kız arkadaşım ile sesli lol oynuyorduk gayet de eğlenceli geçiyordu mesela hahah.
Olur neden olmasın? ayrıca kadınların kendilerini erkeklerden geri görmelerine çok uyuz oluyorum, kadınlarda erkeklerin yaptığı herseyi yapabilir tm güç olarak erkeklere yetisemezler ama diğer şeylerde rahatlıkla kapisirlar ve ezerler kadınlar insan doğurur toplumu oluşturur hadi erkekler de bunu yapsın? oyun oynamak beyin ve refleks işidir bu ikisi sizde varsa nie iyi bi geymır olmayasınız? 🙏😊
halk arasında ''kadınlar iyi oyun oynayamaz'' diye bir algı var bunu sende biliyorsundur. ^^ düşünceleri, yorumları merak etme amaçlı sorulmuş bir soruydu yoksa kendimizi geri gördüğümüzden değil. 🍬
eğer bir işte başarılı olunmak isteniyorsa ilk önce o yapılacak işi sevmek ve o işe merak duymak gereklidir kişi yaptığı işi seviyorsa mutlaka başarılı olur bu araba sürmek müzik enstrümanı çalmak futbol oynamak ve gamer olmak gibi çoğaltılabilir
kadın onu yapamaz bunu yapamaz diyorlar kadın insan değil mi arkadaşım. kadının zekası yok mu eli kolu bacağı beyni yok mu nasıl yapamaz diyebiliyorsun isteği olan her insan istediği işi yapabilir
yetkili yerlerden olumlu görüşler yazan minnoşların artmasını talep edeceğim. 🍬 ayrıca böyle ''kadınlar iyi oynayamaz'' algısını ben dahil hepimiz biliyoruz bence yokmuş gibi davranmayalım pls. :D
Maalesef söz konusu kadınlar olduğunda her konuda yetersiz görünüyoruz. Çok yaşıyorum böyle durumları. Konudan örnek vereyim. Mesela oyuna girdiğimde 'kızlar kolsuz, oynayamaz ki, ona güvenmeyin' gibi gibi laflar duyuyorum ama çoğu erkekten iyi oynadığımı düşünüyorum.
Aslında bir oyunun cinsiyetle bağlantısı olmamalı. Eğlence yani bu. Erkek kız ne fark eder? Yeteneği olan, oynayabilen oynasın yani🤷🏻♀️
o kadar iyi anlıyorum ki... bazıları hiç cinsiyetçilik yapmıyor bazıları ise kadın olduğunu fark ettiği an bazı ithamlarda bulunuyor. kesinlikle katılıyorum. 🍬
Olabilir gayette. Oyunlarda kız olduğunu anlayınca hemen r yapan erkeklerden gamer oluyor da düzgünce oynayan, takımı taşıyan kızlardan mı gamer olmuyor? Kadınlar da gayet güzel gamer olabilir. Hatta çok yakında kadın gamerların sayısı artacak ve 'kız mısın' gibi şaşkınlık dolu soruların devri kapanacak ☾
Olabilir, gayet iyi oynayan kızlar/kadınlar var. Thetabetaplays YouTube kanalını bilen varsa İpek'in ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu biliyordur, sevgilisi 1.6 döneminden beri CS oynamasına rağmen her defasında İpek'e kaybediyordu :D
Oyunda sizinle aynı maça denk gelmiş bir kadın var ise oyunu en az sizin kadar iyi oynuyordur zaten. Boş yere cinsiyetçilik yapmaya gerek yok. Herkese nasıl davranıyorsanız onlara da aynı şekil de devranın. Ne pozitif ne de negatif yönde ayrımcılığa gerek yok. Oynayan pek çok kadın arkadaşım var. Hepsi de kadınlara karşı olan bu önyargı sebebiyle oyun içi sesli iletişimi kullanmaktan kaçınıyor. Önyargılarımızdan arınalım.
Kız cocukları barbi bebeklerle oynarken Biz gta , counter , call of duty oynuyorduk😂 O yuzden cok calismalari lazim jdjd Ayrica kizlar savaş oyunlarini pek sevmezler
Oooo iiyiymiş helal olsun kız sana ben baktım da benlik değilmiş ben beceremiyorum bu oyunları en son yıllar önce iyi kötü counter strike oynadıydım o da iyi kötü işte bir daha da böyle oyunları oynayamadım zate oyun sevmem
evet, biraz yanlış anlamışsın sanırım. sormak istediğim şey şuydu; oyunlarda kadın oyunculara karşı bir önyargı var. kadın olmak iyi bir oyuncu olmayı engeller mi? sadece erkekler mi iyi oyuncu olabilir? bunu soruyordum. :D
bence yanlış düşünüyorsun şöyle ki; en kötü oyuncunun cinsiyetle alakası olmamalı kadın, erkek fark etmez. bunu cinsiyetsiz pratik eksikliği diye adlandırmak daha doğru bence. 🍭
Saçma sapan oyuncular hep erkek gibi ama, neyse teşekkür ederim. Lolipop güzeldi. Bayram yakın. 🍬 Oyun dünyasından anlamam aslında farazi konuştum. Hile yoksa oynamam bu arada 😂
Her kız da ayni degil tabi ki iyi oynayani kötü oynayanı var ve çoğu hem cinsim de bir takımda oyunda kız biri denk geldigi zaman direk yürümeye başlıyor 😂
Ama değişiklik olmasi güzel oluyor şahsen bazıları gayet de güzel oynuyor :) yediremiyorlardir belki :)
Etrafımda oyun oynayan kız arkadaşım yok işin kötü tarafı işte 😂
9mm bir tabanca bulsaydık ya ak47 nerden bulcaz sana bizim tabur da bile 4 5 tane falan vardı 😂 o kadar iyi nişancıyım diyorsun yani sjdbamdnsn maliyetsizsin güzeel 😂
Askerlik yaptığım topçu taburun da erzurumda bizim batarya (bölük) de 1 toplam taburda 4 5 tane mi ne vardı yani az bulunuyordu ondan 😂 açiklayici yazmamisim özür dilerim 😂
One tapci gamer fenomenim fenasiniz hardcore oyuncusunuz siz kesin 😂 bende fena değilim ama hee yedirmem kendimi
Ben basketbol olarak görüyorum ayrımı. Yani kadın basketbolcu da var erkek de ama erkek basketbolcuların yapısı gereği smaçları blokları olsun kadın oyunculara göre daha fazla ve bu da izlemeyi keyifli hale getiriyor
Yatkınlıkları bazı alanlarda erkek kadar değil bizde onbinlerce yılın aktarılmış tecrübesi var o yüzden tam deminde eksik ya da abartılı hareket etmiyoruz
Bir kadından iyi Gamer olur. Gamer özünde çok sık video oyunu oynayan ve bunu severek yapan insanlara deniyor, belli bir cinsiyeti kapsamaz genele hitap eder.
Yani öylede ben aşko kuşko derken oyunu çok ciddiye almıyorlar bu yüzden takımla pek bağları olmuyor o anlamda dedim sürekli olarak taşınmaya ihtiyaç duyuyorlar hatta açık konuşayım hiç ace atan kızda görmedim ben yıllarımı oyunlara atamış biri olarak :D
ya anlattığın tipi anladım bu arada oyunu ciddiye almayan, gereksiz hareketler yapan oyunculardan bahsediyorsun ve bunda haklısın ama cinsiyete bağlı olmasaymış keşke. :D fps oyunlarında özellikle Valorant'ta çok fazla var ace atan kadın oyuncular. ^^
Ben gördüğüm kadarıyla söylüyorum :D valoranta pek alışamadığım için oynamam çok nadir girerim ama ciddi anlamda kızların oyuna bakış açısı erkekler gibi değil lolde denk geldiklerim hep sup oynuyor mesela ne bilim cs de denk geliyorum sürekli olarak erkeklerle bir flört içerisinde felan kız gamer deyince erkekler kadar pek böyle doyurucu gelmiyor insana bir tırsma geliyor felan :D belkide kız oyuncu sayısı erkeklere göre az seviye olduğu için bu şekilde göze batıyorda olabilirler
Ahri, Jhin varken support oynamak bana biraz acıklı geliyor. yine de support oynayacağım diyorsa Zyra falan oynanır. düşünceni çok net anladım teşekkürler. :D 🍬
Sağol teşekkür ederim :D bana hak verdin yani dimi senin gibi kızların cidden değeri bilinmesi lazım her kız aynı değil bize adam akıllı gamer kızlar lazım öyle discordu instagrama çevirip ben gamerim diyerek gezen kızlar leş cidden bu arada supta lux ve pantheon üstüne tanımam :D
Aynen birazcık kol lazım dfsdffgdgd ama kasıldığında acayip tilt edici ve güçlü bir karakter mesela morg ve pykede öyle ben şimdi farkettimde oynamadığım sup karakteri yokmuş ya sdfs:D
Haha özellikle kostümsüz olanlar daha ürkütücü geliyor insana :D hele adc yasu ile sup yone gördüğünde oyunu direkt onlara emanet et hiç oynamana bile gerek yok sdffdg
Elbette bir de basketbol seviyorsa Allah beeee, karşılıklı Nba 2k22 oynarız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
taktiksel evet ama ani karar almaya dayalı oyunlar için pek oluru görünmüyor. borsa simsarlarına östrojen hormonu aldırırlar. çünkü ani karar verip zarara uğratmasınlar diye. bu yüzden kadınlardan asker yönetici olur ama duruma göre değişir. birde kadınlar ayrıntılara erkekler genele daha dikkat eder. büyük resmi görebilmek önemli.
Gamerlikle cinsiyetin alakası yok. Çocukluktan beri oyun oynuyorum ve net kararım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olur. Bir ara ben de düşünüyordum, sağ olsun babam da destekliyordu ama maddiyatın başka yere gitmesi gerekti, olmadı. Oyun oynamasını severim ve hakkıyla oynadığımı da düşünüyorum.
Eğer kızın yeteneği varsa tabiki olur. Benim kız arkadaşım pubg de benle hemen hemen aynı oynuyordu. Yakın mesafede benden iyiydi. Orta mesafede ben daha iyiydim. Ama olur yani.