Biliyorsunuz ki yeni oyunlar her zaman daha yüksek sistemlere gerek duyuyor. Bu yüzden her oyunu yüksek grafik ayarlarında oynayamıyoruz. Yeri geliyor bazı oyunlarda donmalar ve takılmalarla karşılaşıyoruz. Bu tarz durumlarda sizin tercihiniz ne olurdu? Geforce Now kullanmak mı yoksa sisteminizi yükseltmek mi?
Oynayamadığınız oyunlar için bilgisayarınızı yükseltmeyi mi tercih edersiniz yoksa Geforce Now mı?
Geforce now ı kullanmadım hiç ama ekipmanı yükseltirim ki o da hemen olmaz zaten baya sonra olursa olur bence ekipman yükseltme daha mantıklı hemen değil ama baya zaman sonra ekipmanın olması daha iyi. Geforce now için internet hızı lazım artı birde oyunları alman lazım falan filan aslında o da pahalıya denk geliyor.
Orta vadede eskimiş hack bilgilerimi tazelemek için bir bilgisayar alacağım. Piyasada ucuza "intel xeon nehalem ex" çekirdekler satıyorlar bunlar bir önce seridir son sürümün enerji tasarrufu az diye artık diğerleri tercih edilmiyor bolcana üretilmişti. 20 çekirdekten bahsediyorum i serisi bunların yanında oyuncak kalır. Bunlarla arge çalışmalarımda olacak.
Valla oyun için değil de, uzun süre götürecek yüksek özellikli laptop almayı düşünüyorum ama bir türlü ideali bulamıyorum. Stoklardaki ürün kısıtlaması da var.
Genel olarak i7-i9 11. Nesil ya da Ryzen 7 veya 9 5. Nesil işlemcili
RTX 3070 ya da 3080 ekran kartlı.
16 gb ramli
Ve renk gamutu yüksek ekranlı bir laptop almak istiyorum
Geforce mantıklı aslında😇, oyunlara çok zaman ayirabilecek boşlukta olsam ve oyun zevkim daha geniş olsa almayı düşünürdüm ama zamanım yok ve de pek öyle oyun zevkim geniş değil.
Ben bir şey demedim zaten. Benim kendi topladığım bilgisayar var zaten babamın yardımı olmasaydı alamazdım. Ekonomi zaten iyi değil bu ülkede. Yani bir soru sordum diye bana sataşmanıza gerek yoktu.
internet altyapisi gercekten iyiyse geforce now tercih ederim. altyapim desteklese turknete gecmek istiyorum 1000 mbps hiza ulasmak icin ama iste Şu an 100 e 6 oldugunu icin cok sevemedim.
peki birsey sorucam. 100 download hizim var 6 upload hizim var. ben turknete gectigimde 100download 100 upload hizim mi olur? yani altyapi 100destekliyor demek her iksiinide 100mu desteklemis oluyor
Yok öyle bişey ksbd ikisi farklı değerler bunun teknik verileri var abim telekomda çalışıyor da ben o kadar hakim değilim ama düşündüğün gibi de değil hatla paketle altyapı ya bağlı durumlar hep
ya altyapi sorguladigimda max 75 gozukuyor ama download hizim 100mbps goruyor ama upload max 8 goruyor. ve sorguladiginda teksayi cikiyor 75 gibi ondan sordum altyapininsorguladigi da cikan sayi hem doenload hem upload mi oluyor diyr