Oyunu ilk aldığınızda, normal olarak standart zorluk seviyesini seçiyoruzdur. Oyunun ilerleyişi, gelen yaratıkların zorluğu veya arkadaşınızla girmeniz bu seviyelerin düşürülüp arttırılmasında büyük etken. Bazı oyunların seviyesi bile seçilmiyor, o oyunlardan korkunnn :).
Sizin sevdiğiniz zorluk seviyesi hangisi?
Oyunları hangi zorluk seviyesinde oynamayı seviyorsunuz?
Genelde normal olarak başlarım. Kolay sıkıcı gelirse oynama hevesim kaçıyor çünkü. Normalde kolay geliyorsa direk son seviyede açar kanser olduktan sonra alt f4 basar çıkarım.
Bazı oyunlarda olduğu gibi düşmanlar hiçbir şekilde gelişmezken (aynı aptalca hareketlere sahip falan...) yalnızca canları artıyorsa zorluğu çok arttırmam. Sonuçta her türlü öldüreeğim o düşmanı. Doğru düzgün vuramıyor bana... Lakin bazı oyunlarda olduğu gibi (örneğin god of war.) zorluk artınca düşmanlar sapıtmaya başlıyorsa maxa çekerim. Veya cod gibi oyunlarda da. Sonuçta orada da düşmanlar 1-2 atışla ölüyor. Lakin maxlayınca zorluğu siz de... Daha iyi oluyor bir bakıma.
Insane Extreme vs en üst zorluk ne ise onu seçiyorum oyunlar artık herkes oynayabilsin diye yapıldığı için acayip kolaylaştı ölmeden bitirdiğim oyunlar oluyor son zamanlarda zor modu beni zorlayan tek oyun RE8 Village idi.
İyice oturtursam normal derecede oynarım, zaten oynadım oyunda kolay - normal bir de dereceli dediğimiz zor seviye var. Zorluk seviyesi oyuncuları oynayışına göre ilerliyor.