Bence bu sistem için Güney Kore çok iyi bir örnek. Sadece yaş sınırı yeterli değil. Oradaki sistemin aynısı getirilirse, oyunlardan alınan zevk bambaşka olur kesinlikle. İlla bir yaş sınırı gelicekse 16 iyi bence. Belli bir olgunluğa oluşmuş oluyorlar en azından.
valla bu olay karışık. ben mesela mmorpg ye benziyor diye grafikleri öyle diye lole başladım 10 yaşımda. o yaştan biliyordum yani o çocuktan çocuğa göre değişir. bence kimlik ya da telefon numarası istemeli girişte. zaten yaş sınırı var oyunlarda önemli olan aile denetimi
Çoğu oyunun yaş sınırı var lakin multiplayer oyunlarda bu işlem pek uygulanmıyor. Bunun için, kimlik doğrulama sistemi ve +15 yaş sınırlaması çok daha iyi olabilir. Tabi bu yaş sınırı oyun türünden türüne farklılık gösterebilir.
Sınır olmaması gerekir çok iyi oynayan küçük çocuklar var özellikle fortnite oynadığım zamanlar takıma geliyordu bir çok kez bizi galibiyete taşıdı hatta ingiliz bir çocuk vardı çat pat anlaşıyorduk çok komik oluyordu
Çok doğru demiş. Lol'e giriyorum 8 9 yaşında çocuk ana avrat sövüyor. Valoranta giriyorum 11 12 yaşında çocuk kanser ediyor üstüne küfür ediyor fakat, dün yayın yaparken oyunuma 10 yaşında bir çocuk geldi ve tarih araştıran bir çocuk bu osmanlı padişahlarını ve ıslahatlarını bilen bir çocuk. "Nereden biliyorsun" dedim "araştırıyorum abi" dedi "youtubeden izliyorum" dedi. İşte böyle çocukların hayranıyım ben... Şu an o çocuğun oyuna girmesini bekliyorum desenli silah hediye edecem ona :D
Yaş sınırı koymak için kimlik şartı getirilmelidir yani sadece yaş şartı gelse bile insanlar yaşını büyük gösterip üye olurlar.. ama günümüzde online oyun oynuyanlarun yaş ortalaması baya düşük.. bazı insanlar karşı taraf çocuk bile olsa kötü gözle bakıp konuşabiliyor bu nedenle yaş ortalaması 16 olmalıdır
6 yaşından beri oyunların içindeyim. Günümüzde daha oyunun O'sundan anlamayan hayatın da tek Pubg ya da Valorant gibi oyunlar oynamış (yaşı hiç fark etmiyor ) kişilerin gelipte sana bilmişlik taslaması kadar sinir bozucu bir şey yok ! Oyunlarda yaş sınırı dediğin şey Kore'de League of Legends için yapılmıştı. Oyun da yeni hesap açmak için kimlik bilgilerini girmen gerekiyordu. Ancak öyle bir sistemle çözülebilir bu sorun.
Veletler yüzünden oyun oynamayı bıraktım. En az +18 olsa çok iyi olur. Çoluk çocuğun oyunda ne işi var ya. Anne babası veriyor eline telefonu pc yi kendi kafaları rahat oyunda sinir ediyorlar olan bize oluyor. İstisnaları vardır ama veletlerin..😂
Kesinlikle olmalı 12 yaşında ki çocuklar gelip ağıza alınmayacak küfürler ediyor buna yaş sınırı değil de bence bilgileri alınmalı toxiclik yapan oyunculara işlem yapılmalı
18 falan olmali. Çocuk cok fazla var ve saçma sapan şeyler yapıyorlar. Rutbe kasma falan yaptiginda sabote edebiliyorlar. En çok da sesli sohbette çok boş yapmalari sinir ediyor:D
Yaş kısıtlaması değilde ayrıştırabilirler grup yapabilirler sen kendi yaşıtlarınla oynarsın onlar kendi yaşıtlarıyla yoksa yapımcı senin derdinle uğraşmaz kazancına bakar neden çemberi daraltsın ki
Arık oyun oynayasım kalmadı zaten 2 aydır filan oynamaya başlamıştım şu küfür ve yavşayan tipler ayar etti beni info veriyorum çocuk numarasını yazıyor chate