Bilgisayar oyunlarının beyni geliştirdiğine yönelik çok sayıda yazı bulmak mümkün internette. Genelde İngiltere ve daha birçok yabancı ülkelerde yapılan araştırmalarda, bilgisayar oyunu oynayan çocukların oynamayanlara kıyasla daha hızlı çözümler bulduğunu saptanmıştır. Yine bilgisayar oyunlarının el-göz koordinasyonu ve beyin reflekslerini geliştirdiği de araştırmalar arasında yer almaktadır.
Ben sadece bazı strateji oyunların bunu sağlayabileceğini düşünüyorum. Peki siz bu araştırmalara itimat ediyor musunuz?
Bilgisayar oyunlarının beyni olumlu yönde etkilediğine inanıyor musunuz?
Bazı oyunlar evet olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum. Mesela online FPS oyunlarında aniden bir kişi karşımıza çıktığında ateş etme durumu refleksimizi geliştiriyor, hikayeli bir oyun oynadığımızda hayal dünyamızda bir yeni macera, aksiyon yer edinmiş oluyor. Bu yönlerden olumlu bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Konudan biraz alakasız olacak ama bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Çok fazla vakit geçirmek de zararlı bunu unutmamalıyız. Azı yarar çoğu zarar derler ve bu durum bilgisayar oyunları için de geçerli bir durum. Fazla zaman geçirmek göz sağlığı, bel-boyun fıtığı gibi rahatsızlıkları ortaya çıkartabilir. Yeterince oyun oynamak bu yüzden en uygun olanıdır. İyi günler dilerim😇.
şimdi oyundan oyuna fark vardır misal bazı oyunlar aksiyon silahlı çatışmalı temalıdır ama yine de o oyunda bir beceri bir düşünce tarzı ile hareket etmek çabuk kararlar verebilmek gereklidir
bazı oyunlar ise şifrelere dayalıdır tıpkı bir bulmaca çözmek gibidir bulmaca bir beyin jimnastiği ise o zaman bu tarz oyunlarında beyni olumlu yönde etkilemesi olasıdır
Araştırmalarla sabit oluğunu biliyorum iyi yönde etkilediğinin. Reflex leri arttırdığı, odaklanmayı arttırdığını, birkaç işe aynı anda odaklanmayı geliştiriği aşikar oyunların. Fazla üzerinde durulmaması kaydıyla, çocuklara oyun oynatmak gayet faydalı bence. Uzun sürelerde sağlık problemleri yaşatabilir.