Şimdi 64 GB diye düşündüm ama tek bir oyun da değil. Ayrıca güncelleme geldikçe bazıları bir hayli kabarıyor depolama alanında. 1 Tb mı yoksa 64 GB mı? Hangisi rahat oyun oynamak için uygundur? #benkendall
Mobil oyuncular için ideal cihaz hafızası en az kaç GB olmalı?
Telefonlar için maksimum hafıza 512 GB diye biliyorum ama Webtekno'nun bir araştırmasına göre Play Store veya App Store'daki oyunların tamamının toplamı 377 ila 412 GB ediyormuş. Tüm oyunları da oynamayacağımıza göre 128 GB hafızası 8 GB RAM'i olan bit telefon hayli hayli yeter diye düşünüyorum..
Ne kadar yüksek o kadar iyi. En yüksek 128 GB 4,5 yıl sonra daha çok yükseği de çıkar ya da onun yerine 1 den fazla telefon alacan oyunlarını ayrı telefonlar da oynayacan. Yani mesela 1 telefonda 6 tane oyun oynan. 1 telefon daha al ikiside 128 GB olsun. 1 tanesinde 3 tane oyun oynan Diğer telefonda 3 tane oyun oynan. Depolama alanı ni daha çok boş olur. Oyunlar daha hızlı olur.
Sahsen buna alirken karar veririm arada çok fark yok ise 128 almak mantıklı. Eğer bütçe 64 yetiyosa onu sd kart ile desteklersin mesala video resim bazi uygulamalari sd kart atarsin