Şiddet içeren oyunların gerçekten şiddete teşvik edip etmediği tartışılır. Bazı ülkelerde aşırı şiddet kullanımı nedeniyle yasaklanan bazı oyunlar oldu.
Oyunlardaki şiddet gerçek hayata yansır mı?
Şiddet içeren oyunlar gerçek hayatta şiddeti teşvik eder mi?
Oyunlar kişinin el becerisi ve düşünme kabiliyetini geliştirir. Tabi ki 10 yaşındaki Can'da gidip GTAV oynamasın bir zahmet. Ama stres atma sebebidir oyunlar.
Şahsen 6 yaşımda başladım. Ps3 oynadım, dövüş oyunları, firari vs vs. Zararı olmadı hiçbirinin. Saldırganlık oyunlardan deşil çevre etmenlerinden oluşur ayrıca.
Selâm, Sadece oyunlar değil filmler, diziler falan insanı oldukça insanı etkiler. Oyunlar tabiki etkiler. Bu güne kadar Minecraft yüzünden onlarca küçük kardeşimiz zarar gördü. Küçük yaşta oyun oynayan kardeşlerimiz ebeveyn kontrolü ile takip edilmelidir. Eğer takip edilmese çocuklar çok kötü şeyler görüp etkilene biliyor. Mesela örnek vermek gerekirse: Minecraft oyununda yapılan salıncağı izleyip evinde balkonda kemerle kurmaya çalışıyor küçük bir çocuk. Ayağı kayıyor ve boyununa kemer takılıp ölümden dönüyor. Oyunlar insanları tabiki etkiliyor özellikle küçük çocukları.
Selam :) Aslında bunun cevabı "oynayan yaş grubuna göre değişir olacaktır" bana sorarsan. Çünkü bir çocuk ya da karakteri tam oturmamış ergenliğe girmiş birisi oyunlarda yapılan şiddete özenebilir ve karakteri ona göre şekillenebilir. Bunun yanı sıra karakteri tam anlamıyla olgunlaşmış bir insan oyundan etkilenmez sadece eğlence amacıyla oynar ve bu tür davranışlara özenmez.
Evet eder sadece oyun değil film ve dizilerde öyle geçmişte bunun örneğini çok gördük ölümle sonuçlanan vakalar var zamanın da mavi balina oyunu vardı oynayan kişileri intihara sürüklüyordu sırf o oyun yüzünden yüzlerce insan öldü toplumun daha bilinçli olması lazım ama çok zor
Bence etmediği gibi tam aksine içindeki şiddet duygusunu o oyunu oynarken harcamana ve azaltmana yarar fayda sağlar.
Oyundan gaza gelip suç işleyen insan sayısı iki elin parmağını geçmez belki bu ülkede ama mafya dizilerine filmlerine özenip suç işleyen onlar gibi bir hayat tarzı benimseyen insan sayısı çok çok daha fazladır. Ya da katillere tecavüzcülere darpçılara gidip sormak lazım daha önce hiç oyun oynamışlar mı diye...
Ben savaş oyunu falan çok oynuyorum ama fazla sinirlenmem. Sinirlensemde şiddete dönüşmüyor. Diğerlerini bilemem tabi. Ama başkasına sinirlenip gelip oyundaki karakterlerden sinirinizi çıkartabilirsiniz.