neye dayanarak Allah'a inanıyoruz onu göremiyoruz herhangi bir şey yok nasıl inanıyoruz. Belki bu din de batıl inançlar gibi dilden dile dolaşan saçmalık yani siz müslüman olarak nasıl inanıyorsnuz? bunu araştırıyorum din öğretmenime ile sordum ama mantıkı bir cevap alamadım. Mantığıma uymuyor yani göremiyoruz sonuçta. bir de size sormak istedim. Etrafına bak onları kim yarattı gibi cevaplar beklemiyorum bana cidden Allah'a nye dayanarak inandığınızı söyleyin?
Cevabın nedir?
+1 yılkardeş görmediğin bir şeye inanmıyorsan elektriğe, kablosuz internete, bluetooth cihazlarındaki veri alışverişlerine de inanmamalısın. uyku anınd stand by durumunda olduğun halde rüya görüyorsun. her şeyi madde ile açıklayamazsın. bu cümleler klavyede kendiliğinden yazılıyor desem deli dersin bana. şu koskoca evrene bak hepsi kendi kendine mi oldu? ben sorgulayarak iman ettim. örümcek kafalı deyip aşağılarsın belki ama uzunca düşündüm. islamı çok yaşamasam da Allahtan yine açık yardımlar gördüm. ya emin ol karnım aç ve param da yokken Allahım karnım aç bana yemek gönder dedim ve 15 dk geçmeden hesapsız yemek geldi önüme tabi gökten inmedi ama sonuçta gittiğim bir yerde yemek geldi ben sormadan, yine gittiğim okulumda aklımdan çay geçtiğinde canım çay çektiğinde sınıftan birisi geldi bir şey istiyor musun dedi ya zahmet olmasın dedim ama çay getirdi ben demeden. işte bunlar çok oluyor hayatımda. islamı yaşayamasam da hayatımda etkisini hissediyorum Allahın. öncelikle iman et ki kapılar açılsın. her gün kablosuz neti kullanıyorsun, bluetooth cihazlarından veri aktarıyorsun, elektriği kullanıyorsun. şu doğadaki hassas tasarımlara hesaplara bak. edison lambayı icat etti diye hakkını teslim edersin sürekli anarsın. bak şu evrenin mükemmelliğine. güneş her gün her an ısıtıp aydınlatıyor dünyayı. dünyadaki hangi lamba güneşin yerini tutuyor? güneş en ucra yerlere giriyor ama gözün kamaşmıyor ama suni lamba öyle mi? gündüz çok rahat bir şekilde perdeyi bile aşıyor güneş. kardeş aklını kullan. Allahın insana verdiği görünmez aklını kullan düşün. ateizmin babası kabul edilen felçli bir insan bile itiraf etti Allahın varlığını. sorgulaman yanlış değil tabii ki sorgulayacaksın bu toplumun cahiliye adetlerini tabi terk edeceksin. bu toplumun yaşantısına bakarak islamı yargılama. irana arabistana bakarak islamı yargılama. islam kur'andakidir kur'anla çelişmeyen hadislere de bak. işte islam kur'an ve sünnettir. gerisini unut gitsin. cahil uygulamalar islam olamaz. bu toplumda islama mal edilen o kadar yanlış var ki? bir de biz güzel örneklik oluşturamıyoruz asıl suç bizde. bunu yazıyorum ama normalde bu siteye dahi girmemem lazım. ama giriyorum Allah affetsin. profilimi incelesen islamla yakından uzakla alakası yok profilimin. işte toplumun geneli böyle kardeş. bizde inanç var ama yaşayan yok. çünkü hepimiz kur'anı bilmiyoruz. kaç müslüman var kur'anı komple mealen bitiren. kaç müslüman var ayetler hakkında her gün tefekkür eden? kaç müslüman var günlük hayatını kur'anla kıyaslayan? işte durumumuz bu kardeş. bu yüzden inançlarını sorgulayan sizler haklısınız :( eğer biz böyle olmasaydık siz de bu inancı sorgulama gereği duymazdınız alenen her şey açık olurdu sizin için. batıda ateizm bozuk bir din yüzxünden türedi ama bizim elimizde sağlam ancak yaşanmayan bir din var :( Tüm peygamberlere aynı mesaj geldi aslında. insanlar çıkarlarına göre bozdular ve Allah artık vahyini koruma altına aldı insana bırakmadı. bu son şekline de İslam ismini verdi. biz yaşamıyoruz!
213 Yorumla- +1 yıl
elbette hakkındır mutlaka. mantıklı bir cevap arıyorsan aslında etrafa bak. yazdığım yorumda okumuşsundur bunca yat-ratılan tesadüf olamaz. bu klavyeden dökülen cümleler bir insan bir mantık ürünü ise bu cümleler kendiliğinden yazılıp yorum gönder butonuna kendiliğinden tıklanılmıyorsa bunu iradeli bir varlık yapıyorsa şu koskoca evreni bir yaratan var. benim yazabileceğim en mantıklı cevap budur. yorumuma bakarsan benzer cevap vermişim. Aslında sen dinler neden bu kadar çok onu merak ediyorsun
- +1 yıl
bak ne diyeceğim. bu siteye girdim canlı yayına baktım bunu gördüm. normalde hiç yapmadığım bir şey canlı yayına girmek. canlı yayında bu denk geldi girip yazayım dedim. normalde karşında konuşamam bunları. kelimeler boğazımda düğümlü kalır. bence beni buraya iten de bunları yazdıran da Allahın iradesidir. aklına takılan soru varsa çekinme sor. sana bazıları gibi hakaret edemem. bildiğim konularda yardımcı olmam benim görevimdir ben böyle bilirim. yaşayamıyorum o ayrı Allah affetsin.
- +1 yıl
rica ederim. ne zaman istersen sorabilirsin. istersen buradan istersen özelimden. elimden geldiği kadar yardımcı olmaya söz veriyorum. belki bu vesileyle günahlarımı affeder Rabbim :(
- +1 yıl
bu arada sana bazı bilimsel bilgiler vereyim. insanın duyma aralığı 0-140 dB'dir. yani her sesi duymayız ama duymadığımız bir çok ses var. yeryüzünde şu an küçük depremler oluyor ama hepsini hissetmiyoruz. morötesi, kızılötesi, mikrodalga, x-ışınları, alfa ışınları, radyo daglası, tv dalgası vs görmediğimiz bir ton ışın var biz sadece belli bir frekans aralığını görebiliyoruz. bu ışınlar bu çağda keşfedildi ama hep vardı bilinmiyordu. dünya yuvarlak diyeni astılar batıda ama gerçek çıktı ortaya.
- +1 yıl
yeni bizler çıplak gözle, çıplak kulakla vs her şeyi algılayamayız; ancak zamanla bilim geliştikçe yeni bulgular bize ışık olur. önceki kavimlere gelen mucizeler bu zamanda gelmiyor çünkü ayan beyan ortada her şey. bu bilimsel veriler kanıt değil midir? bilim adamlarını imanla tanıştıran bu bulgular iyice düşünüldüğünde insanı Allaha ulaştırır. bilimle islam çelişmiyor aslında. islam incelenirse sosyolojik, ekonomik, kültirel, siyasal vs her alanda en uygulanabilir hükümler. bizler yaşamıyoruz..
- +1 yıl
niyetini sorgulamıyorum. haşa böyle anlaşıldıysam özür dilerim. ben sadece yardımcı olmak istiyorum sana. bunları biliyorsun ama bunlarla hedefe varabilmen için yol gösteriyorum sana. bunları herkes biliyor ama hala görmediğim bir şeye inanmam diyen insanlar var. biz ne kadar görebiliyoruz ki. bu dünyada görüş alanımız duyu alanımız çok sınırlı ve zamanımızda görmediğimiz halde var olduğunu bildiğimiz bir çok şey var ve bunlardan bazılarını kullanıyoruz da sana yardım etmek istedim yanlış anlama
En İyi Cevaplar
ZATEN KURANDADABELİRTMİŞTİR BİZ İNSANLARI DAİMA ŞÜPHE İÇİNDE BIRAKIRIZ DİYE..inen bana namaz kılan kuran okuyan insanların içine bile bu şüpke düşer...sana verebileceğim cevap herşeyin bir yaratılışı vardır ve şu dünyadaişleyen düzene bakarmısın bir solucanın bile yok olması demek dünyanın dengesının bozulması demektir arının bal yaparken yaptığı petek beşgendir başka hangi türlü yaparsa yapsın o petek o düzende olmaz...allah zaten suretini gösterseydi herkes ona inanırdı iman ederdi önemli olan görmeden sevmek inenmak iman etmek bu dünya bir sınav ortamı kimimiz geçicez kimimiz kalıcaz herkes inandıgı gibi yaşar şimdi ben sana bir sorucam ben allah inanarak var olduguna ınanarak yaşarsam ki zaten var ve sende olmadıgına inanarak yaşarsan öldükten sonra öteki alem varsa benim ne zararım olur kazancım olur ama sen ınanmayarak yaşarsan sonun hüsran arkadaşımm..elini ateşte 5 sn tutamıyosun o sıcaklıga nasıl dayanıcaksın..
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah'ı tutup kolundan getiremezsin hiçbir zaman. Hissetmek ile alakali. Kesin yok diyen ateistlere şaşırdım. Benim ateist dostum bile belki de vardır ama ben görmeden inanmam, hayali geliyor der hep. Yani sonuç olarak bu güzel evrene, güzelliklere bakıp hissedecekve inanacaksin bu da benim yorumum.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSaygı duymadığımı söylemedim ki zaten.
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Müslümanım deyip Allah a dair kanıt istemen ?
Önce Müslüman kelimesinin anlamını öğren.
Kaldı ki herkese akıl ve irade verilmiştir. bunca şeye bir yaratıcı sebep değil diyebiliyorsan hala boşver derim. sen zaten baştan inanmamayı kabullenmişsin içten içe.15 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
Sadece olan seyler inkar edilebilir. Allah olmadigi icin onuda inkar edemezsin :)
Senin hatan Tanriyi Islami Allaha baglaman.
Eger bir Tanri olsa bile, bu Tanrinin Allah oldugunu nerden biliyorsun ?
Allah yok cünkü Kuran yanlis ve Muhammed bu Dini kendi cikarlari icin uydurdu.
Insanlar Allaha (Islama) inaniyor cünkü Islam Dininin icine yetistirildiler.
Dinler Cografyaya bagli. Türkiyede dogudu, müslüman oldu ve hak Din Islamdir.
Amerikada amerikan ailede dogusaydi hak din Hristiyanlik olucakti.
Islami bir Tanri yani Allah tabiki yok. Genel Tanri kavrami burada daha zor.
Suanda bilim bir Tanrinin varligina delil göstermiyor. Evreni gayet iyi Bilimlen aciklaya biliyoruz.
Ne Tanrinin varligi neden onun yoklugu Ispatlana bilir. Ben kendim onun varligina inanmiyorum ben bir Ateistim.
Soru sormak istiyorsan sor cevaplarim.05 YorumlaAkıl mantık çerçevesi içinde düşünrsen zaten cevabı bulamazsın. Varlığı ya da yokluğu kanıtlanacak bir şey değil. Varda olabilir yokta olabilir. Cevabı bulmanın yolu kişisel olarak maneviyata bakar.Eğer hissediyorsan veya inanmak istiyorsan vardır diyeblirsin.Bu bir şeyi ispatlamaz.
02 Yorumlainkar etmiyorum diyosun alt tarafta inkar ediyorsun. Yürekli ol benim dinim yok de işte.bak aziz nesine ne kadar delikanlı adam açıkca benim dinim yok dedi lafı hiç saptırma .Birisine inanmak iyidir, kendinize inanmak muhteşemdir ve Tanrı’ya inanmak
hayatın anlamıdır.03 Yorumlapeki dişin ağrıdığı zaman ya da karnın veya baş ağrın sen o ağrıları görebiliyor musun birine karnım, başım, dişim ağrıyor dediğinde sana inanmadığında nasıl ispatlarsın sen o ağrını çıkartıp gösterebilirmisin al işte bu benım ağrıdır gözle görülecek şekılde gösterebilirmisin
07 YorumlaRüzgarı da göremezsin ama hissedersin sevgili soran.
Mesela ben dinlere inanmıyorum ama bir yaratıcının varlığına inanıyorum ben de ayrı bir dünyadayım.11 Yorumlabu dünyayı çiçekleri kelebekleri tüm canlıları kim yoktan var etti? sana bu canı kim verdi? ölüm deniyor ölüm denen şey kalbin durması değil ruhun bedenden çıkmasıdır. sana akıl fikir veren kim? teknolojinin gelişmesiyle insanoğlu robotlar yaptı ama bir tane insan yapamadı farkındaysan. bizi ve her şeyi kim yarattı sorusuna tek bir cevap kalıyor ALLAH(cc).
10 YorumlaOnlar inanıyor çünkü büyükler onlara küçüklüklerinde bunu öğretiyorlar. allah'a inan diyorlar. he kendi araştırıp inanan da var ona saygım var.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. sen inkar etsen belki cennete girersin ama bu kafayla zor :)
11 Yorumla
+1 yılSevdiğin birine sıkıca sarıl ne hissediyorsan tanrı odur. Bu cevabı seviyorum.
00 Yorumla
+1 yıl:) bazen ateistlere cinler musallat oldumu cok guzel oluyor :)
08 Yorumla- +1 yıl
:) gulerim ben sana daha sonsuzlugu dusunemezken Allah i sorgulamak senin benim insanlarin beyin yapisi ne kadar kaldirir sence?
- +1 yıl
ben yuzumle gulerim sen nerenle gulersin bilmem
- +1 yıl
seviyesizleşmeye gerek yok araştır benim dedigimin dogru oldugunu öğreneceksin senin beynin bazı şeyleri düşünmeye kapasitesi yetmez yani idrak etmez
- +1 yıl
idrak i meali bu küçük akla gerekmez zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez
bu sözü araştır
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak bu siteyi araştır oku link
Hayatın da hiç Kur'an-ı Kerim okudun mu ?05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBak şöyle bir düşün bakalım.
Kur'an-ı Kerim'i Melekler indirmiştir.
Peki insanlar niye Kur'an-ı Kerim'i atmıyorlar ? neden yakmıyorlar ? biliyor musun ?
+1 yılSeniin gibilerle aynı hayatta nefes aldıgım ıcın yazık.
11 Yorumla
+1 yılOlmayan bir şeyi nasıl inkar edebilirsin ki? Var olduğunu iddia edenler düşünsün.
110 Yorumla- +1 yıl
Duyduklarına göre. Adam bir kitap açıp okuma ya da biraz kafa yorma zahmetine hiç girmemiş ki. 3 yaşından itibaren beyni yıkanmış. Doğru olarak kabul etmesi gayet doğal. Adam ne duyduysa karşısındakine onu anlatıyor. Bi' de gelip alim kesilmiyorlar mı:) Bitiyorum.
- +1 yıl
Varsa, benden özür dilemesi gerek.
- +1 yıl
''Böyle bir evreni yaratan biri böyle dandik bir kitabı nasıl yazabilir?'' diye hesap sormaya bile hakkım var.
- +1 yıl
Nasıl oluştuğunu bilmiyorum ama yaratanın Allah veya Zeus olmadığını adım gibi biliyorum.
- +1 yıl
evreni zaten zeus değil sadece insanları zeus yaratmıştı neyse hiç mitolojiye girmeyelim ama bir etki olmalı o denge düzen araştırdığım yapılardaki inceliklere bakıyorum da bilmiyorum çok özenli geliyor şans eseri o oraya nasıl orada nasılla çözemedim ve çözemeyince bir yaratanın olduğuna inanmaya karar verdim herkes gibi ve araştırdığım için daha sağlam inanıyorum
- +1 yıl
Seni anlıyorum. Fakat yeteri kadar kurcalamamışsın demek ki. Neyse soranı da rahatsız etmeyelim artık. İyi akşamlar.
bu devirde Müslümanız diyoruz ancak islam dinine yönelik hiçbirşey yapmıyoruz mesela ALLAH için bugün ne yaptık ? sadece laftayız...
00 YorumlaAllah sana Kuran'ı göndermiş aç oku cewap bulacaksın hmde çok mntıklı cewaplar
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoy ismide Hacı , hahahah
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltss
Cevap sahibi+1 yılgöt oldu rizeli :D
bnce senn içine seytan kaçmış
01 YorumlaYT da "siyaset meydanı din bilim ve darwin" yaz
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı