diger arkadaslarda deginmiş bende degineyim... dinde zorlama evet yoktur... onu tartaklayarak döverek bu işe bir çözüm bulamazsin... birincisi Dini sana ögretmeye calişmak degil sen din nedir bilmiyorsun... birde kalkmiş dini bana ögretmeyin diyorsun sen kadar Dinimizi biliyorsun... birincisi aciz bir kadini tartaklamak dinizmizde sevap sanirim ya da farz da bizim haberimiz yok...
Kissadan Hisse ;
Mecnun çölde Leylasının hasretiyle avare avare gezerken namaz kılan bir bedevinin önünden geçer. Bedevi kıldığı namazı yarım bırakarak ayağa kalkar ve Mecnun ile aralarında şöyle bir konuşma geçer.
Bedevi:
ALLAH kahretsin seni.Dininin sana öğrettiklerini unuttun mu? Namaz kılan bir insanın önünden geçmenin günah olduğunu bilmiyor musun?
Mecnun:
Bağışlayın beni.Etrafımı göremez oldum.Görevlerimi yapamaz oldum.Aklımda sadece ve sadece aşkım var.
Bedevi:
Dünyadaki aşkını unut. ALLAH’ı düşün.Yoksa cehennemde cayır cayır yanarsın.
Mecnun:
Tapmanın aslını aşk oluşturur.Ancak aşk doruğa ulaştığında tapmaya dönüşür.Oysa sizin yaptığınız şey sadece “şekilde” kalıyor.
Bedevi:
Ne dedin..! Ben namaz kılmasını bilmiyor muyum yani..!
Mecnun:
Kızmayın lütfen..! Ben Leyla’nın aşkından senin namaz kıldığının farkına bile varamadım. Ama sen ALLAH’a dua ettiğini iddia ediyorsan önünden geçtiğimi nasıl fark ettin.
Gerçek inanç güç bir şeydir. İnsan dua ederken dünya işlerinden arınmalıdır.
Benim aşkım senin ibadetinden daha yüce! der ve çölde yürümeye devam eder.
Bedevi Mecnun’un ardından seslenir:
Bir dakika dostum. Sen çok haklısın. ALLAH senden razı olsun. der ve Mecnun’un elini saygı ile öper ve son sözü söyler. “Bana gerçek ibadetin nasıl olacağını öğrettin20 Yorumla
En İyi Cevaplar
kardeşim sana tavsiyem tatlı dillen analtmandır. Eminim anlayacaktır. sen düzgünce konuş asla kızma şiddet gösterme hoş sohbetle söyle çünkü eğer şiddet gösterirsen her baş örtü duyduğunda ona gmsterdiğin tepkiden dolayı tiksinecek nefret edecek hatta şeytana uyacaktır benim tavsiyem tatlı dil yolunda. Peygamberimiz asla eşlerine bir fiske vurmamıştır bunu unutma o güzel ahlakıyla örnek olmuştur sen hakikati anlat tatlı dille anlayacaktır Allahın izniyle baktın olmuyo ozmn eğer çoluk çocuğun yoksa en son çaren boşanmak okur ama bunu önermem sana düzeleceğine inanıyorum kötü arkadaşlarından kopar mesela dindar arkadaşlar edinmesine vesile okursan işin dahada rahat olaxaktır.
10 Yorumla
Bu nasıl bir mantık ya? Sana ne. Saç onun saçı, o şartlarda yaşamak istememiş boşanmak istemiş, kurtuluyorsun işte, rahat bıraksana. Ayrıca o dediğin sadece aldatma için geçerli. Kadir Mısıroğlu gibi bir dangalağı dinliyorsan zaten, herşey beklenir senden. Kendin söylüyorsun, evlenmeden önce açıktı diye. O zaman sorun değildi de şimdi niye sorun oldu? O zaman böyle bir konu konuştun mu onunla. Benimle evlenmek istiyorsan saçını ört mü dedin? Hayır. Evlendikten sonra artık sen benim malımsın kölemsin istediğim herşeyi yapacaksın, niye kadın insan değil mi? Biz de dünyaya bir kere gelmiyor muyuz? Kadın bir bireydir, insandır, kendi kararlarını kendisi verir. Sonra da din düşmanı oluyoruz, erkek düşmanı oluyoruz di mi? Sonra kadına şiddet kadın cinayeti niye var? Bu beyin yıkamalar yüzünden olmasın? Üç günlük kahrolası dünyada eziyet istemiyoruz, İNSAN gibi yaşamak istiyoruz.
81 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılİstemek hakkın.. Ama zorlarsan ters tepki yapar. Hepten açılır..
Sabır ve tevekkül edip Rabbe sığınmalısın.. Elbet eşinin içine hidayeti nasip edecektir..
Rabbim yardımcın olsun...41 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
+1 yılsen bu dini nasıl öğrendin ? islamda zorlama mı var ? senin anlatman farz ama uygulamak ona kalmış. tartakladım diyorsun sen bilmez misin ki? ve okumadın mı islamda hiç kadının haklarını ? "hanımına kötü davrananın ahirette hasmı ben olurum" diyen bir peygamberin nasıl oluyorda ümmetiyim diye biliyorsun...
boşanma hakkına gelince o iş öyle olmuyor... kadın senden kendi isteğiyle 6 ay gibi süre ayrı kalıp boşanmayı arzuluyorsa dinen boşanma hakkı onada tanınmıştır. islamda erkek padişah mı sandın ?
islamı okuman öğrenmen güzel hoş ama şunu layıkıyla öğren be kardeşim... işine geldiği gibi değil...
sonra sizler yüzünden yüce dinimiz kötü muamele görüyor islam kusursuzdur kusurlu olan müslümanlar yani bizleriz...610 Yorumla- +1 yıl
kur-an da işine gelen ayeti alıp islam budur diyemezsin kur-an bütündür.. örnek verdiğin ayetin bir önceki ve bir sonraki ayeti nediyor onları neden yazmıyorsun ? ve ayeti de tam yaz eksik yazma...
- +1 yıl
nisa 34
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatk?rdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. - +1 yıl
Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.
Soran+1 yılevet ayetin tamamı bu. farklı anlam mı çıktı yani şimdi?
Soran+1 yılitaat edip kapansa neden eşimle aramda bir sorun olsun ki? itaat etmedi.
- +1 yıl
kapanmayı istememek evlilik yükümlülüğünü yerine getirmemek demek midir ? nereden bu kanıya vardın hadi söyle bana ?
Soran+1 yıleşim benim namusumdur. ve İslama uygun bir şekilde kapanması hem farz, hem de namusun gereğidir. evlilik yükümlülüğü eşimin benim namusumu korumasını gerektirir. yani kapanmalıdır.
- +1 yıl
bak kardeşim islam yükümlülüklerini ona anlatman sana farzdır. uygulamak ise ona farzdır. ama uygulayıp uygulamaması onun kendi kararıdır. diyelim ki sen onunla kapalı olarak tanıştın sonradan açıldı o zaman boşanmak hakkın ama bu türlü islama görede insani duygulara göre de haksızsın...
Soran+1 yılinsani duygular dediğin humanizm'se o beni ilgilendirmiyor. İslama göre haksız değilim, örneğin namaz kılmasa uyarabilirim ama o kadar .. ama kapanması namus ve iffetin simgesidir. açık olması bu yüzden beni rahatsız ediyor.
- +1 yıl
islama göre haksızsın çünkü zorluyorsun olmadığı bir şekle sokmaya çalışıyorsun. eğer öyle bir eş istiyorsan boşanmak hakkındır. ama yok ben boşanmakta istemiyorum onun saçının açık kalmasınıda istemiyorum dersen bu günaha sokar seni. yanlış yoldasın eşin sen tanıdığındada açıkmış şimdi onu değiştirmek istemen normal yerinde ama zorlaman onun hakkına girmendir. kul hakkı nedir biliyorsun dimi ? yapma kardeşim yapma...
Birincisi insanın içinden gelir kapanmak kalbini kapatır mesela... ki iffetine dikkat ediyor seni seviyor senden baskasını görmüyor ise ne diye kapatasın evet onu düşünüyor dini yönden onun da mutlu olmasını istiyorsun bir eş olarak bunu düşünmen MÜKEMEEEEELL fakat bu Yüce Yaradan ile eşin arasında... Unutma ki dinimizde zorlama yoktur..Ve Nisa suresini bu gibi söz dinlememe açısında yorumlama çünkü ilahiyetciların çoğu itatsizliği iffet açısından yorumlar yanı sıra sunu da unutma tatlı dil her zaman iyidir ...
Karının illaki kapanmasını istiyorsan dayakla değil (ki Allahın yarattığına vurmak vb şiddetselvari şeyler uygulamak dinen caiz değildir böyle birşey olsa Peygamber efendimiz hz. Ayşe annemize şiddet uygulardı değil mi ...
Ki sen yazdıklarına bakılırsa aklı başında maşallah denecek bir insansın karının dini açıdan ferahlaması için yapıyorsan bunu karına tatlı dille anlatarak yap kapanmanın güzelliklerini söyle göster... Annelerimizden örnek ver derim..22 Yorumla
Soran+1 yıluygun şekilde kapanmak iffet gereğidir.
- +1 yıl
Kul ile Allah arasına girmekte sana düşmez be abim ama diyorsan ki bak yeniden diyorum dini açıdan mutlu huzurlu ferah olmasını istiyor o yuzden kapatmak istiyorum o zaman tatlı dil devreye girer ha karın kapanmazsa ama kalbi kapalı ise daha ne ? tübanlı olup alttan bacak sallayanıda var ... Bunu da göz ardı etme.. yeniden diyorum YÜCE DİNİMİZ DE ZORLAMA YOKTUR TATLI DİLLE HALLEDERSEN OLUR...
Bakın demişsiniz ki zaman içerisinde Allah'a şükürler olsun ki dinimizi daha iyi öğrendim.
Bu demek oluyor ki öncesinde sizinde hatalarınız var. Yüce Allah içinize feyz vermiş ve daha çok islama ısınmışsınız. Eşinizinde böyle olmasını sağlayın. Kalp kırmadan, incitmeden, hoşgörü ile, islamiyetin harika bir din olduğunu anlata anlata açıklayın.
Ayrıca dinimizde zorlama yoktur sözünü her şeyde kullanmaları çok saçma. O söz sadece Alalh'a şirk koşanlar içindir. Onlara karşı bir zorlama yoktur dinimizde.
Ama müslüman bir insana güzellikle devamlı söylemek lazım. Müslümana zorlama yoktur diye bir şey yok.21 Yorumla- +1 yıl
Allah insana irade vermiştir. Kimseyi birşeye zorlayamazsın. Eğer eşime benden başkası bakmasın, kimse göz dikmesin o yüzden istiyorum deseydi anlaşılır olabilirdi eğer kendi inancına eşini ikna edebilseydi kadın öyle giyinmek isteseydi anlaşılır olabilirdi. Kendimize eziyet etmek için değil mutlu yaşamak için evleniyoruz. Ama kadın boşanmak istiyorsa, mutlu değilse kusura bakmayın da yok öyle bir saçmalık, boşanır da, ne isterse onu da yapar. Bu lanet baskı yüzünden insanlar ateist oluyor. Çünkü diyorlar ki madem baskı ve zorlama bir tek müslümanlara var ben bundan sonra müslüman değilim ve artık ÖZGÜRÜM. Dini insanlara eziyet etmek için kullanır, bunu da Allah'ın adını kullanarak yaparsanız, insanlar sizden de dininizden de nefret edip en sonunda Allah düşmanı olduklarında gider ahirette dinden çıkmasına yol açtığınız insanların hesabını Allah'a verirsiniz.
Göğüsleri açık geziyorsa zaten boşanma senin hakkın. Boşanmak istemiyorsan senin şerefin, namusun. Benim dinde zorlama yoktur demekten kastımı çok iyi biliyorsun. Din ile ilgiliyim diyorsun. O zaman bu " Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir." (Bakara, 2/256) bunu bilmen gerekir. Senin eşin bunu düşüncek bir insan sonuçta bayan. Ne yapması gerektiğinde özgür zorlayamazsın. Ne yapmak isterse yapar. Sana laf getirmeyecek şekilde.
04 Yorumla
Soran+1 yılo ayet bir müslüman olmayanı zorla müslüman yapmaya çalışmak yasaktır anlamında. biraz araştırırsan daha iyi olur
+1 yılkusura bakma da eşini alırken gözün kör müydü gelmiş şimdi saçma sapan örnekler veriyosun açıklar o*ymuş gibi konusmaya hiç hakkın yok içinden geliyosa kapanır gelmiyosa kapanmasının zaten allah katında bir hükmü yok dinde zorlama yoktur
120 YorumlaNecmettin Erbakan ın hayatını biliyomusun? aşık olarak evlenmiş karısının başı açıkmış. Hocasından izin alıp o kızla evlenmiş çok aşık olduğu için. ve o kıza hiç baskı yapmamış kız zamanla kocasının çevresindeki dindar kimselerle tanışıp kaynaşmış sohbetlere katılmış kitaplar okumuş ve evlendikten 4 yıl sonra kendi isteği ile kapanmış. Erbakan bir gün bile kapan diye zorlamamış.
onu dinden soğutma anlayışlı ol güzellikle anlat50 YorumlaAyeti eksik yazmışsın arkadaşım Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür..
Eşin evlilik yükümlülüklerini yerine getirmediği için değil başını kapatmadığı için şiddet uygulamışssın... Kapanması konusunda sadece uyarabilirsin ondan öteye geçemezsin, dinde zorlama yoktur, herkes inancını farklı yaşar o Allah ve kul arasındadır.12 Yorumla
Soran+1 yılhayır kapanması hem farz hem de namus gereğidir. evlilik yükümlülüğü gereği namusunu korumak zorundadır bu da emredildiği gibi kapanması anlamına gelir. bu konuda onu zorlamak benim görevimdir.
- +1 yıl
Dinin özü imandır. İmanın temeli de kalp ile tasdiktir. Kalp insanın iç dünyasındadır. İnsan burada alabildiğine hürdür. Hiçbir inanç, insana zorla kabul ettirilemez. En baskıcı rejimler dahi bunu başaramazlar. Bakara 256. ayet bunu bildirmektedir.
“Dinde zorlama olmaz; artık doğru ile eğri birbirinden iyice ayrılmıştır. Bundan böyle kim zorbaları tanımaz da Allah’a inanırsa kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa yapışmış olur. Allah işitendir, bilendir.” (Bakara 2/256)
+1 yılBirkaç terbiye amaçlı tartakladın? Dinde zorlama olmaz bunu öğrenememişsin ve kadına el kalkmaz sen dindar değil zorbasın insan söyler baktın kabul etmiyor süre verir belki ileride kapanacaktı kapanmıyorsada kendi bileceği iş karışamazsın.
515 Yorumla
Soran+1 yıl"İtaatsizliklerinden endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, uslanmazlarsa onları yataklarında yalnız bırakın. Yine de dinlemezlerse dövün." (Nis?:34)
- +1 yıl
İşte bu yüzden müslüman değilim, bir insan bir insana bunu yapar mı lan nasıl bir zihniyetiniz var sizin
- +1 yıl
ben seni bir dövücem ağzınla burnun yer değiştircek gelsene lan yanıma
- +1 yıl
İtaatsizlik? seni aldattı mı bu kadın dinde zorlama yoktur hem geri açılsa daha mı iyi Missrapper dinimiz arkadaşın anladığı gibi zorba bir din değildir ve insanlara çok kolaylık sağlanmıştır araştırmayı denemeni öneririm
- +1 yıl
Bak arkadaşım kadın bir namussuzluk yapmadıktan sonra ne dinine ne saçına karışırsın göğüs açmakla saç açmak aynı şey mi dini araştır dinde insan haklarını kadın haklarınıda öğren gel
Soran+1 yılgögüs iffet bölgesiyse saçı da dinimize göre öyledir. bir farkı yoktur
- +1 yıl
devir değişti artık erkekler saçın açıklığına tahrik olmuyor alıştılar önemli olanda erkeğin o kadın hakkında bir şeyler hissetmesi düşünmesi herkesin açık olduğu bir dünyada kapalı olan tek bir kadın mı dikkat çeker açık olanlar mı
- +1 yıl
Yani eşin bir namussuzluk yapmıyor o içinde olsa zaten ooo yeni nesil kapalılara bak mesela her yeri meydanda saçı kapalı namuslu mu oldu şimdi ve bu konu eşini dövmeni gerektirmez boşanmaya da hakkı var ama özür dilesen telafi etsen sabretsen belkide kapanır ha
Soran+1 yılDimiz devre göre değişir mi? Kuran'ın yasakları devre göre esnetilebilir mi? ben ne yapayım Dini mi reddedeyim?
- +1 yıl
Saçmalama konuyu saptırma önceden herkes açık mıydı açık olanlar dikkat çekiyordu dinimizdekiş bu kapanma isteği erkeklerin ilgisini dikkatini saçın çekmesiydi şimdiyse alıştılar sadece saç açıksa makyaj yapmıyorsa dövme oje vs kullanmıyorsa vs ne önemi var şimdi erkekler ona bakmıyor yani saçı açık kızlar dikkatlerini çekmiyor anlatabildim mi yani tüm açıklar namussuz tüm kapalılar namuslu mu
Soran+1 yılyani artık kapanmamak günah olmaktan çıktı mı?
- +1 yıl
öyle birşey demedim! saçı açık diye o***** muamelesi yapmanın mantıksızlığını anlatıyorum
- +1 yıl
Kadının hak-hukuk tanımayıp
isyan etmesi dışında, sudan
bahanelerle erkek karısını
dövemez, (Karının dövülmesi
konusunda (Nis?, 4//34)
Soran+1 yılyemeğin tuzu neden az sudan bir bahanedir. neden İslam ahlakına uygun şekilde kapanmıyorsun geçerli bir nedendir
- +1 yıl
isyan mı etti ihanet mi boşanmak istiyorsa boşanın unutma herkes dininde özgürdür senin yapman gereken şey onu alıştırmaktı buda zamanla olacaktır döverek olmaz
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ne desem boş...Böyle insanları düşmanım için bile dilemem.
Hem eşini zorla hem döv hem de boşanmasına izin verme.80 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPeygamber efendimiz aynı zamanda şunu demiş eğer ikna olmuyorsa boşan. Ayrica sen hemen kadını dövmüşsün, böyle bir hakkın yok. Bosanma hakkı diye birşeyde yok, şeriat ülkesinde yaşamıyoruz. Tek mahkemeye bakar emin ol. Esini zorla kapatmak gibi bir hakkın yok. Ayrica ha saçı açık ha göğüs dekoltesi var demişsin. İlk olarak asla aynı şey değil ve ayrıca karının bu kadar kapanmadinda niye ısrar ediyorsun başkaları ona bakmasın diyemi? Evet öyle, peki bunu nerden biliyorsun sen dışarıda başkasının karısına, kızına, bacısına mi bakıyorsunda bu kadar bu durumu ciddiye alıyorsun
00 Yorumla
+1 yılİslamiyet'i iyi öğrenen bir insan eşini dövmemesi, tartaklamaması gerektiğini bilir. Ve yine islamiyeti iyi bilen bir insan dinde zorlama olmadığınıda bilir.
32 Yorumla
+1 yılDövün derken arapcada dövmek farklı bir anlamdadır.
Peygamberimizin hic bir kadına vurduğunu gördün mü ne durumda olursa olsun?
Peygamberimize yakistiramadigimizi Allah a mı yakışıyorsun.
Birde din biliyorsun tartaklamakmış.20 Yorumla
+1 yılBu tarz dini şeyler insanın içinde gelmesi gerekir sizin eşinizi zorlamanızla olmaz hem dinimizde zorlamada yoktur böyle yaparak dahada çok günaha girersiniz.
Ona islamın ve dinimizin güzelikelrınden bahsedin ve kapanmasını istediğinizi güzel ve tatlı bır dille söyleyin fakat , kararı ona bırakın zorlamayın, aksi taktirde siz böyle yaptıkça evlilğinizde yıpranıcakdır karşılıklı olarak zarar göreceksinizdir.00 Yorumla
+1 yılSırf bu sebeple ciddi bir ilişkim bitti. O senin görüşündür saygı duyarım ama benim babam imam ve bugune kadar hiçbir baskı değil sözünü bile açmadı. Bu insanın kendisiyle Allah arasındadır. Baskı niye yani. Çok sacma geliyor. Günahı kendi boynuna
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen eşini oyle gorup almışsın bastan isteseydin daha iyi olurmus ama sonradan dikkat etmeye başladım diyorsun .. bence zorlama sadece oyle olmasını çok istedigini soyle benim guzel karıma da bu yakısır , falan filan guzel sozlerle aklini celmeye bak .. zorladigini hissederse inatla kapanacagi varsa da kapanmaz. Güzellikle ikna etmeye bak , yani sana cok is düşüyor insallah kabul ettirirsin seni de gercekten taktir ettim
20 YorumlaZorlamak ne demek ya bir de tartaklamak,islamda şiddetin yeri yoktur heleki bir bayan Allah ın sana verdiği emanettir,umarım düzelirsiniz ya da sizden kurtulur
30 Yorumla
+1 yılHerkesin hur idaresi vardir.Esini taktaklaman hicte ovunebilecek bir durum degil.Unutma dinde zorlama yoktur.
40 Yorumla"Dinimize uygun bir şekilde bir kaç kere terbiye amaçlı tartakladım"
sen dini yanlış öğrenmişsin herahalde, islamiyette zorlama yoktur.. şiddet hiç yoktur..40 Yorumla
+1 yılDininize uygun şekilde tartaklamak ne ya -.- Suphaneke mi fırlattın?
Her koyun kendi bacağından güzel arkadaşım.İslam dini hoşgörü dini sonuçta?21 YorumlaTartaklamak derken tekme-tokat girişmedin galiba.Erkeğinin bir sözünü dinlemeyen kadın olamaz diye düşünüyorum.Boşan bence diyecem ama yuva yıkmakda çok kötü
02 Yorumla
Soran+1 yıltabiki hayır. sadece bir kaç kez omuzlarından tutup sarstım. vurma falan yok. sonuçta karım o benim ..
+1 yılDini kitaplar okumasını sağla, ne kadar büyük bir günah olduğunu açıkla, tatlı bir dille. Sohbetleri dinlet..
03 Yorumla
Soran+1 yılokumuyor. sen mi hesap vereceksin benim yerime diyor. anlamıyor
- +1 yıl
yapılabilecek her şeyi yapmışsınız.. Allah yardımcınız olsun
Soran+1 yılAllah razı olsun
+1 yılsenin inandigin seye inanmak,ibadet etmek zorunda diyl.ha ben ille de dine uygun olarak yasiycam karimin da benim gibi olmasini istiyorum diyosan DOV,AMA HAFIFCE DOV.ozaman kapanir belki.sende rahatlarsin,sevaba girersin...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. dinde zorlama yok hoşgörü var eğer içinden gelmiyorsa zorlayamazsın hoşgör
30 Yorumla
+1 yılOnunla acik.olarak.tanistin ve evlendin istemiyosa zorlama biraz saygi duy
20 Yorumla
+1 yıl3 kez uyarın sonra mesuliyet üzerinizden kalkar. şiddet ile çözüme ulaşamazsınız eğer içinden gelmiyorsa zorlamayın ama biraz daha usturuplu giyinmesini isteyin
20 Yorumla
+1 yılSizin gibi insanları bir türlü anlayamıyorum ya sen dinini yaşa sana karışan yok ama sende asla kimseye karışmayacaksın sanane be ister kapanır ister açılır sanane yani neden zorluyorsaun ki ben olsam böyle davranış karşısında inadıma kapanmazdım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılKadın bosanmak ıstıyormus sen hala nasıl kapandırırım dusuncesındesın .. Icınde olmayınca kapansada bır fayda etmez .. Kendı rızası ıle olur ..
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılzoraki kapatınca çok mu sevaba giriceksin? dinde zorlama yoktur arkadaşım öğren şunu. boşansın bencede senden. çok doğru bir karar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsonucta evlenirken böyle talebin olmamış şimdiden sonra da olmasın sen kapan demişsin o istememiş sonuc olarak günahı onun boynuna üzerine gitme
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılZorlama kardeşim. İçinden gelmiyorsa zorlama.. Kendi haline bırak.
00 Yorumla Bence zorlama esini herseyi iyilikle guzelikle anlat zaten sirf sen istiyorsun diye kapanmamaki onunda icinden gelmeli bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl''Dinimize uygun bir şekilde bir kaç kere terbiye amaçlı tartakladım''
Kadının hayatına etmişsin sen. Sonradan benimsediklerinle değişim istiyorsun.21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHacı dövün diyen bir yaratıcı ayrı alem de neyse madem bir şey istiyorsun zorlamak yerine ona sevdirmeye çalış. Güzel yaklaşırsan belki zamanla o da kapanır. Kapan diyerek kapattırmak ne işe yarar içinden kapanmak gelmedikten sonra..
+1 yılsağlayamazsın insanlara zorla bişeyler yaptırmaktan vazgeçin artık boşanmakta haklı senden
22 Yorumla- +1 yıl
dindarsın öylemi ? Bu sitede ne işin var o zaman yobaz herif ne halin varsa gör
Git namaz kıl. Gerisi gelir.
12 Yorumla
Soran+1 yılelhamdulillah elimden geldiğince namazlaımı kılıyorum . yine de Allah razı olsun bu konuda uyardığın için.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMasAllah dinimize göre yasadigin icin ama dinimizde kimseyi zorliyamazsin.
10 Yorumlaİslamda zorlama yoktur !
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. :) fazla zorlama koparırsın..
10 Yorumla
+1 yılSenin gibi eşim olsa inadına kapanmazdım.
20 Yorumla
+1 yılSoru bir numara.
21 Yorumla- +1 yıl
Sayı olarak demedim, bugünlerde niçin yanlış ifade ediyorum düşündüklerimi hay Allah
Ben bu sorunun, İslam'ın yanlış olduğuna inanılan yönlerin olduğundan da baskın ifade edilerek, sitedeki müslümanlara aksinin söylettirilmeye çalışıldığı gayesi ile sorulmuş, bir sınamadan ibaret olduğunu hissediyorum.
sen boşanmak istiyomusun
12 Yorumla
Soran+1 yılhayır, seviyorum eşimi
Karının yerinde olsam seni her türlü boşarım.
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat