Eşim kapanmak istemiyor

Yaklaşık 1 sene önce mahhalemden tanıdığım bir bayanla evlendim. evlendiğimde başı açıktı benim için de o zamanlar bu sorun değildi. zaman içerisinde Allah'a şükürler olsun ki dinimizi daha iyi öğrendim, dine uygun yaşamaya başladım. Eşime de bu yönde telkinlerde bulundum ama eşim kapanmayı istemedi. Dinimize uygun bir şekilde bir kaç kere terbiye amaçlı tartakladım ama yine de işe yaramadı. şimdi benden boşanmak istiyor ama nikah sırasında boşanma hakkı almadı benden o yüzden ne kadar boşanmak istese de İslam'a göre böyle bir hakka sahip değil. Eşimin kapanmaya rıza göstermesini nasıl sağlarım?
Güncellemeler
+1 yıl
bana dinimizi öğretmeye çalışmayın arkadaşlar, light İslam modasına göre konuşmayın. tabiki böyle bir hakkım var : "İtaatsizliklerinden endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, uslanmazlarsa onları yataklarında yalnız bırakın. Yine de dinlemezlerse dövün." (Nisâ:34)
Güncellemeler
+1 yıl
şöyle düşünün eşiniz afedersiniz ama gögüsleri tamamen açık geziyor. bu durumda aaaa zorlama olur mu hiç, bırak gesin öyle mi dersiniz? e ne farkı var saçının açık olmasının? Dinimiz iffet ve namus gereği kapatılması gereken bölümleri demiş mi demiş. kocası olarak bunu istemek, bu konuda zorlamak benim hakkım.
Güncellemeler
+1 yıl
Eşim kapanmak istemiyor