Aşk elde edene kadar mıdır?
Evet
Hayır
Kısmen. Elde ettikten öncesi ve sonrası farklı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer gercek ask :
*ilk goruste degil , konustukca her etabi gecmektir arkadaslikla hic kafanda olmayipta asik olmaktir ;
*gercek ask kizginken bile saygili olmaktir ;
*sadik olmaktir , sadik kalmayi bilmektir ;
*o kizdiginda icinizde bir burkulma olmasi , gonlunu kazanmayi denemek , nesesini geri vermektir ;
*basina bisey geldiginde yaninda olamasinizda telefonla arayip nasilsin diyebilmektir , gerekirse yardim etmektir ;
*kucuk seylerden mutlu olup kalp kirmamaktir ;
*derdi- kederi paylasmaktir;
* gun icersinde bile sizi unutmamasidir , ozel gunler unutulabilir ama ZATEN SIZ ONUNLA BIR YOLDA YURUYORSANIZ EVLILIK YOLUYSA BU DA ASIL OZEL GUNLER ONUNLA GECIRDIGINIZ GUNLER , ONUNLA KONUSTUGUNUZ SAATLER , ONUNLA PAYLASMAYI BILDIGINIZ SAATLERDIR ! ;
*evlilik dusunuyorsaniz ona her sekilde destek olmaktir ;
* helaliniz olcagini duymak , duyurmaktir karsi karsiya
*** ve GERCEK ASK -ne olursa olsun ucunda aileler bile karissalar dahi sımsıkı sevdiginize sarilmaktir hemde her zamankinden fazla vazgecmemektir ask . En onemlisi de sabirla , saygiyla, sadakat ve hosgoruyle karsilamaktir onu , ondan igrenmemektir ask , cunku ask ancak o zmn gercek asktir Yillari curutmektir ask ...!
Asla değildir aşk esas elde edince başlar mücadele edersin zaman geçtikçe daha yakınlaşırsın insan tanıdığı kalbe aşık olur tanımadığından sadece hoşlanır aşk esas elde edince başlama noktasına gider 50 yıldır evli olan çiftler daha romantik gelir bana yeni sevgililerden=)
Kişiden kişiye farklılık gösterir, konumuz gerçek aşksa zaten bırakmazsın, aşk samimiyettir.
Eğer aşkınızı itiraf ettikten sonra bir süre geçmesine rağmen hala birbirinize karşı bir şeyler söylemeye çekiniyorsanız bu aşk değildir, arzulamaktır.
Aşk elde edince yaşanır aslında. Ortada iki farklı aşk değil tek farlı aşk vardır, ve bu aşkı ikiniz beslemelisiniz, biriniz fazlalıkları budarken diğeri de su dökmeli dibine, Biriniz böcekten korurken diğeriniz de soğuktan korumalı onu. Böyle bir aşk tükenmek bilmez. Sevgisi bitmez, heycanı bitmez, büyüdükçe büyür, çiçek açar, meyve verir büyür de büyür ;)) :)
:))
Aşk dediğin sadakat ve güven'saygı ile yoğrulduğunda yaşlı ellerde bitene dek savaşarak sürdürmektir Ben buna Aşk derim
Tşk edrm
Cevap
105Cevap
Cogunlukla elde edene kadar cunku ilk hoslantida hep o kisinin olumlu yonlerine odaklaniyorsun olumsuz yonlerini aklinin ucuna bile getirmiyorsun. Elde ettikten sonra tanidikca ya daha cok baglaniyorsun ya da soguyorsun. Cogunlukla soguyorsun elde edince bitiyor yani. Aslinda biz o kisiyi kendi hayallerimizi susleyen kisiye benzetiyoruz kiyidan koseden oyle olmadigini farkedince hevesimiz kaciyor. Kucukken hayalini kurdugumuz oyuncagi binbir turlu cabayla alip sonrasinda yuzune bakmamamiz gibi bisey. Hayal gucumuz cok genis onun kurbani oluyoruz
Neyi elde edene kadarmıdır? Bu nasıl sorudur? Kınıyorum ...
Aşk'ı ne sanıyorsunuz ki? Aşka nasıl doyulur ki..? Nasıl elde edilir ki?
Ya nadiren de olsa verilen cevapları okudum.. sanırım kimse Aşk'ın ne olduğunu bile bilmiyor yahu; tatmış, yaşamış olmak bir yana...
Aşk bir şeyi elde edinceye kadar süren veya bir şeyi elde ettikten sonra başlayan bir şey değildir ki... Aşk, sevilmeden, elde etmeden ( her neyse o iştee) de oluşan duygu yoğunluğudur. Aşıksan birine ona hiç doyamazsın ki... Abartı gelecek ama .. Aşık kişi aşkını yemek istercesine açlık çeker, ihtiyaç duyar... ( Çimdi size çikulatadan birer karşı cins göndereyim bari ...Nutella kaplatıyorum olur mu :-)))))
aşk ilk başta başını döndürür ,kendini unutturur , hayatı sevdirir , hep içinde bir heyecanla uyanırsın sabaha...paylaşım arttıkça aşkın o büyüsü de zamanla azalır elbet .Aşk azaldıkça bir taraftan da sevgiye dönüşebilmeli . Aşkın yerini sevgi almaya başlar .Ona artık alışırsın ,bağlanırsın ,bağımlılık olur.Evliliklerin yürümesinin 1. sebebi aşkı sevgiye dönüştürebilenlerdir zaten! Sevgi içinde saygıyı ,şefkati ,huzuru ,kıymeti , anlayışı ve dürüstlüğü barındırır ,gerçek sevgi böyledir. Aşkı sevgiye dönüşmüş aşıklara ne mutlu:)
selam öncelıkle hosnutlugun adını ask koymuslar az ılgılı alakalı olunca asıgım dıyorlar gercekten asık olsan elde edebılmek ıçın çok zaman emek ıster kendıne saygısı olan bırı verdıgı emege saygısı varsa zaten asık gelıp gecıcı degıldır bır kez olsun yuregıne sahıp olan kısı hıc gıtmesın ıster bır anlık zevk ıçın asıgım sevıyorum demeye baslıyan cok bunada ask denmıyor çok kısı askla sevgıyı karıstırıyor onların yasadıkları ve boyle dusunenler zaten askı tanımamıslar ask cana anneye babaya kardese gözyasına dogaya havaya vede suya benzet yasadıkca guzellesır rabbıb herkesın yuregınden askı sevgıyı eksık etmesın k.i.b
"insan ulaştığı şeyin nankörü ulaşamadığı şeyin delisidir" bir zamanlar dünyanın iki süper gücü abd ve rusya uzay için yarışıyordu önce kim aya bayrağını dikicek bunu mücadelesini veriyordular gün geldi neil armstrong amerikanın bayrağını ayın semalarında dalgalandırdı ne oldu ay cazibesini yitirdi artık ulaşılmaz olmaktan çıktı şimdi hedef marsa ulaşmak kısacası aşk böyle bir şey gökyüzündeki ulaşılmaz bir yıldız gibi her zaman insana cazip geliyor elde elttikten sonra cazibesini yitiriyor insanoğlunun tabiatı böyle kainat insanoğlunun gözlerini hırslarını arzularını tatmin edemez ama bir avuç toprak kafi gelir insanoğluna kalbi doyar bedeni doyar herşeye...
o yüzden mi erkekler hep daldan dala atlar?
feyk hesap kış kış...
Kesinlikle değil, aşk anlatıldığımı gibi bitmez hemen... bence ilişkileri yıpratan süreci belirsiz olanlarıdır. Uzun süreli ilişkilerde malesef çifler birbirlerinden bıkıyorlar çünkü amacı olmuyor, yaşnan herşey yaşanmış oluyor ve sonra kabahatli aşk oluyor :) esas olan aşkı taçlandırmak ve sonsuz kılmaktır, çiftler baktılar 5-6 ay güzel herşey derhal evlensinler ve bazı şeyleri evliliğe bıraksınlar.. ki aşk'a mana katasasın.. tanrılar gibi sevmek için bu gerekli.. ;) aşk
Aşk ta elde etmek gıbı hedef gözetemez ınsan..Zira gözlerinde kendını gormek sevişmek kadar haz verir.Yıllarca yüreğinde sızısını taşıdığın bir Aşk a ömur biçebilirmi insan?
Elde etmek yatakta çıplak görebilmekmıdır kişi için?
Bir sen daha görebilmek mi yoksa yüreğinde?
*Aşk bitmez..Tükenir insanlar..
aşk elde edene kadar degildir gerçek aşk elde etmedende elde ettikten sonrada bitmez.
imkansız olsada bitmez
hiçbir şekilde bitmez
zamanda silmez yasananlarda.
ancak sevdiginiz kişi bir anda baska birine dönüşürse silinir unutulur vazgecilir
Gerçek aşk elde ettikten sonra artarak devam edendir.Elde ettikten sonra bitene aşk denmez.Ona sadece heves denir.Aşk önünde gördüğün ateşe tereddüt etmeden atlamaktır.Sonunu bile bile yanmaktır.Elde edince biter diyen aşktan hiç anlamamış.Asıl elde ettikten sonra başlar aşk.
İlk ve en önemli sebep erkeklerin genel karakteristik özelliği olan “elde etmenin yarattığı heyecan hissi”nin kadını elde ettikten sonra kaybolmasıdır. Erkek sizi elde edene kadar siz av, erkek avcıdır. Av kaçtığı kadar av, avcı kovaladığı kadar avcıdır. Avcı emeline ulaştığında avcı olmaktan çıkar, av da yakalandıktan sonra av olmaktan. Sonuç olarak artık heyecan bitmiştir. İlgi kaybolmuştur.
kaçan kovalanır, kovalanan sevilir.. yani amaç neyse ona ulaştın mı büyü bozulur. Aşkın bitmemesi için kişinin karşısındakini gelecek için görmesi lazım. Amacı büyük olmalı ki ulaştığında bitmesin. Ben bununla evleneceğim. Bu benim eşim, karım, kocam.. olmalı demesi lazım ki, evlenip birlikte yaşlanana kadar mutlu olmanın yollarına baksın. Ama ben bunu tavlıycam, ben bunla yatcam diye işe girerse, işte o noktada dediğiniz gibi aşk biter, büyü bozulur
yani kovalanmak için kaçmak mı gerekir ?
öyle değildir.bence .aşk başka anlamlar sıfatlar taşır evlendikten sonra.mesela eşin olur karşındaki kişi.sonra ondan olana aşık olursun .evinin hanımı olarak seversin .annenenin gelini olarak seversin .aşk zamnın arkasına gizlenir.unutulur snarsın oysa saçlarının teline zarar gelse korkarsın ödün kopar.aşk sadece üç harften oluşmaz. . . .
asla elde edene kadar değil .
elde ettıkten sonra baska bır ınsanın varlıgıyla yasamak ona dokunmak onu ozlemek kokusunu hıc bıseye değişememek her gördüğünde heyecan duymak dünyanın en güzel duygusu bence.
zamanla karsındakı ınsanı tanıdıkca anılar biriktikçe daha da yaşanılası oluyo bence.
Hedefiniz elde etmek olursa, başarınca istek söner...
Kaybetmemek olmalı ki amaç, ayakta tutunabilsin o arzu.
Ya şöyle oluyor hasret aşkı körüklüyor.
Yani nazım hikmetin aşkları kavuşunca bitermiş hasret aşkın kankisi ama aşk evrim geçiriyor sevgi saygıya sadakate dönüşüyor bence.
Ama insanın birbirini fazla tüketmemesi lazım.
Tamam bende dedimki hasret aşkı körükler aşk sevgiye dönüşür.
"Aşk şehveti, cinselliği içermekle birlikte ondan daha fazla bir şeydir. Bu zamanın sorunu, herhangi bir kadının ya da erkeğin herhangi bir erkeğe ya da kadına duyduğu ilgiye endekslenmesi ki, şehvetin aşkın yerine konmasıdır."
sen hiç kavuştuktan sonrası için yazılmış bir aşk hikayesi duydun mu
Bir şeyi kazanmak için mesai harcamak gerekir Bu aşk ise çok mesai harcamak gerekir Kazandığında artık eskisi kadar mesai harcamazsın zaten kazanmışsın sadece şekillendirmek için mesai harcarsın
Eğer gerçekçi pencereden bakarsanız başka cevabı yok.
erkeklere göre sanırım evet bir kere seni kesin bu beni seviyor olarak görmesinler tamam bitti
ayrıca evlenince aşkta bu yüzden bitiyor işte elde etmiş oluyorsun
Peki o saatten sonra ne yapılmalı ? Kıskandırılmalı mı ?
bilemiyorum
Kişiye göre değişebilir tabi.Ama aşk gerçek aşksa elde edene kadar değildir.Zaten aşk gerçek aşksa evlenene kadar da değildir.Eğer aşk gerçek aşksa,hem sevgi hem saygı varsa aşk bitmez.
değer vermek sevgiyi herzaman taze tutar
Kişiden kişiye göre değişir ama şu bir gerçek yeni tanışılan birisiyle hoşlanılıyorsa konuşmak görüşmek çok tatlı gelir ama belli süreden sonra o heyecan kaybolur :)
B tabisi. 'elde edene kadar' mantıgı ile düşünen kişinin düşündüğü aşk değildir. hoşlantıdır yahut hırstır inattır vs 'gerçek' bir aşk için canını veren hayatını adayan insanlar var.
Aşk susuzluk gibidir,
ölesiye susarsın bir damla su için dünyaları vermeye razı olursun ama bir testi sudan sonra artık geçmiştir o susuzluk...
dikkat et bugüne kadar büyük aşk denilen hiçbir aşkta kavuşma yoktur.
Neden sence?
hayır alakası yok o söylediğin bence çocukluktur bu çocukluğu ne yazıkki 30 yaşındaki hatunlar bile yapıyorrr
aşkta gurur olmaz gerçek aşkta karşılıklı olanda
Aslında her şey elde edene kadar değerlidir diyoruz ama işin aslı bence insanlar istediklerini elde edene kadar değerlidir. İnsanın değeri düşünce elde ettiği ne yapsın. Bilmem anlatabildim mi?
hayır katılmıyorum buna ilk aşık olduğum kız yanımda olsun ben ona hergün bir kez daha bir kez daha daha daha yani aşık olurum
aşk elde edene kadardır kimi inkar eder ama işte benım dedıgınde bır azalır... sonra öptüğünde ilk dudaklarından artmaz bır daha azalır ... sarılıp uyudugunda bır daha azalır...yaptıgın herseyde azalır ask bıtırırsın tuketırsın aşkı...aşkı bıtırırsın ama anılara baglanırsın bu sefer dusunursun hatırlatacak kucuk bırseyde aşk tukenır ama anılara bağlanırsın
Şöyle bir söz var seversin alırsın karın olur, seversin kavuşamazsın karasevdalın olur. Kısaca dostum aşk kavuşulamayanadır.
Çoğu erkek için öyle. Erkekler elde ettiklerinden zamanla hevesini alıp bıkarken, kadınlar zamanla daha çok bağlanırlar
Hayır...
Aşk en başından en sonuna kadar aşktır...İlk gördüğün günden,ilk aşkını söylediğin güne ve kaybedişine.
Hayır,buna aşk değil peşinde koşmaktan zevk alıyor denir ya da başka birşey ama "aşk"bu kadar basit değil.
elde edene kadar
elde ettikten sonra alışana kadar
elde edemediginde belli bir süre gecene kadar.
her türlü bitiyor
bi kiz var şimdi kndini bişey sanan tiplrden yazıorum buna pas vermıo pek ama bır pas atarsa onu pişman edıcem...oyunları kuralına gore oynamak azım:)
hayır gerçekten aşk söz konusuysa ölünceye kadardır
Süpersin dost .
ölene kadar süren kaç aşk gördün ya da duydun
Aşk elde ettikten sonrada devam eder o kişinin istikrarına kalmış. kişilik meselesi yani herkeste aynı olamaz.
beklentiye göre değişir..
cinsellik bekleyerek aşık olanda vardır,
evlilik beklentisiyle aşık olanda.. kişilik le alakalı...
Yatağa girene kadardır. Kız da erkekte seks yaşandıktan bir süre sonra sonra değişir.
bunu dediydim bende anlamazdan geldi :D
benim gerçeğim değil panpa ondan dolayı sıkıntım yok ama insanların bu çiğliği midemi bulandırıyor :(
hayır aşkın süresi tam 6 aydır bu 6 aydan sonra artık eski duygular kalmıyor sadece geriye sevgi kalır...
bunu en iyi bu şarkı anlatıyor..
https://www.youtube.com/watch?v=wwh3MRXkyfQ Şimdi siyah beyaz filmler gibi
Güzelim sevdalar da bitti
Özlemler hayaller veda makamı
Şarkıların canı cennete gitti..
çok merak ediyorum aşk kime göre neyi ifade ediyor?bu elde etme meselesi ya da edememe meselesi heves ile ilgili olmasın?benim aşktan anladığım bo surunn mizacı ile alakasız bir durum.
Gerçek AŞK ise kesinlikle ve kesinlikle öyle değildir olamaz.
Benim için hayır, dışarıdaki birçok insan için evet...
yani her insanın bu konudaki düşünceleri farklıdır tabi ama genele baktığında bu böyledir
böyle olmamalı ama olanda var tabi elde ettkten sonra heves kaçıyor hesabı
bahsettiğimiz gerçek aşksa elde edene kadar değil ölene kadardır.
Hayır elde ettikten sonra başlar. Elde etmeden önce sadece hoşlanırsın. Bana göre tabi
Böyle diyenler aşkı hiç tatmamış olanlardır... Onlarınki heves.Aşk değil.
aşkı elde edemezsin aşk imkansızlıklar bütünlemesidir.
mezera kadardır.pazara kadar olursa zaten aşk değildir.
aşk yaşamasını bilen kişiyle yaşadıgında güzel ve kalıcıdır ;)
olurmu hoca ne yaptın asıl maç ondan sonra başlar..
bi insan bencil ve karektersizse ve menfati için birine yaklaşıyorsa evet elde edene kadardır ama normalde aşk her daim olabilicek bir şey elde ettikten sonra daha da artar
Elde Edene kadar Ask Elde ettikten sonra sevgi tutku arzu ve sefkat :))
Aşk, bir ömür boyu, birlikte her anı paylaşıp, mutlu olmaktır.
geçen bununla alakalı konuştuk ne demiştim şarkıda da diyor aşk dediğin 3 günlük eğlence bilemedin 5 gün sürsün
aşk değil önemli olan akıl uyuşumu
allah insanı yaratırken insana bazı özellikler vermiş
insanı bu dünyada imtihan etmek için
bunlardan bir taneside şehvet
aşk yemek gibidir
karnın doyunca
canın istemez
bana göre aşk ilk gördüğünde oluşan yoğun beğeni duygusudur fiziksel sadece o yüzden ilk konuşmaya başladığında da bitebilir ilk öpüştüğünde de bitebilir ...
aynen aşk elde edene kadar kısmen uzunda sürebiliyor kişiden kişiye değişir
Elde etmek kabaca lakin aşk ilk zevki ilk peşlerde dolanmaları sonradan maalesef vermez .
Hayır aslında seviyosa elde etsede sevgi devam eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar