Sevgilim mesafeli davranıyor, ne yapmam lazım?

erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyorduk . aradığımız kriterleri birbirimizde bulduk diyelim hemen . uyumlu gözüküyorduk . ben başlarda sevmiyordum . aklım eski aşkımda kalmıştı halada yarası vardır içimde . ama yinede unutmak için çıktım . evlenmek istedi benle . sonra ben kötü davrandım elimde olmayarak belkide . oda çekti kendini . ağır hakaretler ettim . kötü sözler söyledim . o sustu . sonra döndü bana yine barıştık . sonra tekrar aynısı oldu . bir kaç ay sonra aradım . burayı terk etmiş . iş problemi yüzünden . memleketine yerleşmiş . herşeye rağmen yine affetti beni . yine başladık . ama ben yanıma gelmesini hemen evlenmeyi istiyordum . eski sevgilim evlenmişti içim çok acıdı . onu unutup yeni bir hayata başlamak için evlenmek istedim hemen . ama o ise iş bulamadığını bulur bulmaz geliceğini söylüyordu . yine kavga çıkardım . beceriksiz vs herşey dedim aşağıladım sonra uzun süre koptuk . bir kaç hafta önce mesaj attım cevap yazmış yine başladık ama o günden beri bana soğuk . ben mesaj atmazsam atmıyor . ama hala benşe olduğunu söylüyor . bugünde yine mesaj attım uzatmadan öptüm falan yazmış sanki birdaha yazma bugün gibi . kafam karışıyor . ne yapsam bilemiyorum ...
Sevgilim mesafeli davranıyor, ne yapmam lazım?