Kolay mıdır bir anda her şeyden vazgeçip gitmek,
yoksa her şeye rağmen gitmekten vazgeçip
sevmek mi gerek?
Özdemir Asaf
sevmek mi gerek?
Özdemir Asaf
Bir sevgilim vardı; Nagihan.
Gitme, yanımda kal dedi bir gün, tam gitmeye niyetlendiğim o gün.
Mantığım durma dese de bir tatlı sözüne, bir masum bakışına aldandık yine, kaldık.
Çok sevdim Nagihanı, o da beni. Birbirimize pul koleksiyonlarımızı gösterdik şevkle.
Zaman onunlayken nasıl geçiyordu öyle bilmem, ışık olsan tutamazsın, öylesine şen.
Tam işte olduk, artık tamamız derken duyuldu bir kapı tıkırtısı.
İçeriye giren pos bıyıklı, haşin bakışlı, düğme yakalı babası.
Bir o bana baktııııı, bir ben ona; koynumda kızı Nagihanla.
Hani, hani ufak, cılız bir meltem esse o an, tüm benliğinle duyacakmışsın gibi.
Hani bütün gün tembellik yapan Ağustos böceği yine şarkısını mırıldansa mutfaktan
Ve altına girdiği kat üstü kat yükün zorundan osursa zavallı karınca, o bile duyulacakmış gibi;
Öylesine sessiiiiiz, öylesine derin, suskun bir an.
Sordu babası, o da aynen senin gibi, gözlerimin içine bakarak;
"Kolay mıdır bir anda her şeyden vazgeçip gitmek,
sevmek mi gerek?"
Yutkundum, şakaklarım kızardı, gözlerim buğulandı.
Sonra okkalı bir yumruğun hızla bana doğru yaklaştığını görmemle bir oldu gözlerimin kararması.
Kafamda, o karanlıkta yankılanan o paylayıcı ses... "kolaydı lan, kapıyı çekip gidecektin, işte o kadar kolaydı"...
Bi an gözlerimi araladım, gözüme ilişti duvar saati; 17:30, memurların iş çıkışı...
önce sebepleri ortaya koyacaksın. sonra alternatifleri ortaya koyup hesaplayacaksın. ha bu arada eksiler artıları götürmeyecek. eksileri yok sayacaksın.artıları teraziye koyacaksın tart bakalım hangisi daha agır. sonuçta omzuna bir yük alacksın. belki taşıyacak belki yolda kalacaksın. nihayet hayat denen bir daga tırmanacksın. hangi yük hafif geliyorsa onu taşıycaksın
Mücadele ister sabır ister zaman ister sevgi. Kaçmak kolaydır ıssızların yoludur onlar hep yalnızdır gün gelir dönmek ister ama... Ömür geçer gençlik biter. Sevmeyi tercih eden hep mutludur.
özdemir asaf beni çok iyi tanımlamış şuan o ne gidebiliyorum elveda diyip ne de seni seviyorum diyip kalabiliyorum ikisinin arasında sıkışmış bir durumdayım debelendikçe üstüme çöküyolar :(
Cevap
26Cevap
Kolaydır.
İnsanın en kolay yaptığı şeylerdendir vazgeçip gitmek.
Aksi olsa her birimiz defalarca vazgeçip giden ya da vazgeçilip terkedilen olmazdık.
herşeyi arkamda bıraktım ve kaçtım hiç bilmediğim bir yere geldim. Ailem, arkadaşlarım, işim hepsini öylece bıraktım geldim... Kolay mıydı? Tabi ki hayır. Gitmek cesaret istiyor bazen. Ancak zor da olsa yaptım. yaklaşık 3 ay oldu ve hala bazen doğru mu yaptım diye düşünüyorum. Ama istediğim buydu sonuçta. Ve şu an daha mutluyum sanırım huzurluyum. Geçmişi hatırladıkça bana bu fırsatı yarattığı için Allaha şükrediyorum.
O gider sen kalırsın . Sonra o geri gelir sen gidersin . Sonra biraz zaman geçer birleşirsiniz . Sonra yine gitmeler başlar . Sonra yine çabalar barışırsınız . Parola bunlarda geçer olur. Sonra bu ne biçim ilişki lan dersin. Bu tarz arçı depremler ilişkinin temelini zedeler. Ve bu tarz şebermeler sonuçsuz saçma kalır . Kestirme yol . GİTMEK :) Kolaymıdır sorusunun yanıtı ise belli bir zamandan sonra herkezin gideceğine inanıyosun bünye alışıyo sıkıntı yok .
ikitürlü de olmuyor :(
En zor şey kalple mücadele
Kolay kolay kabullenmiyor ayrılığı
Kanayan yara tazeyse hele
Anlamsız geliyor aklın kararlılığı
Gitmek kolay benim için ama yaşananları unutamayacagim icin olan bana olur korkusuyla kaliyorum olduğum yerde
Bence eğer gerçekten seviyosa bir insan vazgeçmek istediklerini arkasına alıp sevmeye devam eder her şeye rağmen.
eger sevdigin senin agzina ediyorsa git kanka git durma
Kolaydır önemli olan kapıdan çıkmadır kapıdan çıkınca herşeyi bırakırsın
Giderler kolay değildir gittikten sonra dönmek isterler. ama bu hayatta imkansız yoktur.birgün zaten herkes ölümü tadacak ha bugun ha yarın bu sebeten üzmeyeceksin kendini gelir geçer diyip başka insanlar tanıyacaksın
herşeyden vazgeçip gitmek zor ben bile yapamadıysam
Kolay değildir tabi ama bazen mecbur kalabilirsin ve vazgeçersin.
Sevmediysen hiç bir zaman gitmemişsindir zaten sen.
Bazrn birseyler kazanman icin kazandiklarini kaybetmekten vazgeciceksin zor degil tabi kazanacigini dusunursek mumkundur...
kolaydır heleki acı varsa gidersem arkama bakmadan giderim !
nereye gidiyorsun :@
gidiyorum .
öyle anlar geliyorki bir anlık U dönüşü yapabilryorsn
şaire sormuşlar, giden mi vazgeçmiştir kalan mı?
şairde demişki, ulan her şeyi de bana sormayın gidin başımdan.
kolaydır. kendinden vazgeçebilecek kadar kolaydır ;)
ayrılmak kolaydı sen kolayı seçtin ben fantayı dbadasnıj
tamam gidiyim en iyisi
Resmini neden değiştirdin ki gözümüz alışmıştı.
Kolay olmaması gitmeyi engellemez.
öyle bişey olur ki çok sevsen de gitmen gerekir...
Karşımdaki İnsana Göre Değişir..
cisim geldi.
tarkan.
o an olması gereken neyse onu yapmak lazım
1 trafik kazası her şeyi çözer ;)
Bayanlar için kolay oluyor.
Yalanını yakalarsam kolay.
çook kolay bir güle güle demene bakar
Olmuyor ise zorlamam.
kolay değil ama naapcan elin mahkum
şeylere bağlı.
kolay değil sanırım.