artık yaşamak istemiyorum ne tutnacak dalım nede yarın için umudum var ve dışarı çıkınca hemen bir an evvel eve gideyim diyorum ihtiyaçlarım olmasa hiç çıkmak istemiyorum kendimi güvende hissetmiyorum etrafımdakiler kendine bak bu ne hal diyorlar ama içimdeki sıkıntıyı boş bir yaşamım olduğunu bilmiyorlar şu an gençliğin yaşanması gerekn yaştayım ama bırakın gençliği normal bir hayat süremiyorum psikoloğa gittim bana kafana bir şey takma dedi ve beni terapi etmeye çalıştı olmayınca kitap yazdı yani psikologda bir şey yapamadı bıktıııım artık intiharı bile düşünüyorum ama ovakit hem Allaha hesaap vermekten korktuğumu ve annemin üzüleceği aklıma gelince vazgeçiyorum ;;;;;;yardım ediiin lütfen ;;;;;;
Cevabın nedir?
+1 yılGenç adam ıssız bir yerdeydi. Uçurumun kenarında. Aşağı baktı ” Lanet olsun böyle hayata.” Bağırmıyordu. Ağlamıyordu. Kararlıydı bu gün bitecekti. Bu esnada arkasında bir el hissetti. Bu saçları dökülmüş bıyıkları hafif kırlaşmış kırklı yaşlarında bir adamdı. Genç öfkelenmişti ama kontrolünü kaybetmedi normal bir sesle” Beni vazgeçiremezsin, kararlıyım.” Dedi. Orta yaşlı adam gülümsedi. ” Seni durdurmaya gelmedim. Sadece şu ağacın yemişi güzelmiş, sana da veriyim dedim, ölmeden güzel bir erik ye”
Genç erik ağacına ve adamın elinde tuttuğu mor eriklere baktı. Eriklerden birini aldı yemeye başladı. Erik sulu, tatlı ve güzeldi. Bu esnada erikte bir küçük bir çürüğü fark etti. Elini kaldırdı eriği atacaktı. Adam ” Küçük bir çürük için bütün eriği mi atacaksın?” Dedi, kendi elindeki eriklerden birinin çürüğünü ısırdı ve tükürüp attı. Eriğin kalanını ise ağzına attı. Genç güldü “Çok bilgece, küçücük çürük için kocaman eriği mi atacaksın diyorsun, burda da erik hayatın güzelliklerini çürük de hayatın acımasızlığı ve zorluklarını temsil ediyor.” Bıyıklı adam inci gibi dişlerini göstererek güldü. “Hayır burda erik, eriği, çürük de çürüğü temsil ediyor.” Genç az önce atmak üzere olduğu erikten bir ısırık daha aldı. Ardından ” Anladım, sen bana hayatın anlamını anlatıyorsun. Ben sana erik ve çürük diyordum anlam verdin bak ne oldu diyorsun, sen bana eğer ben bir anlam verirsem hayatın anlamlı olduğunu söylemeye çalışıyorsun.” Adam yine başını salladı ve gence bir erik daha uzattı “Hayır.” Genç yine düşüncelere daldı ” Hayır şimdi gerçeği anladım, sen buraya beni kurtarmaya gelmedin, sadece erik vermek istiyorsun” Orta yaşlı adam “Ha şöyle, evet erik vermeye geldim, bana çok, ziyan olmasın güzelim erikler.” Genç ” Sen bana bu davranışınla dünyanın benim çevremde dönmediğini, insanların beni umursamadıklarını ve umursamalarının da gerekmediğini gösteriyorsun. Ben özel değilim. Ben kendimi öldürürsem sadece beni seven annem, babam gibi birkaç kişiyi üzüntüden kahrettiğimle kalac190 Yorumla
En İyi Cevaplar
evet bu kervana bende katıldım senin en azından bir sebebin var benim hiç bir sebebim yok her gece Allah a yalvarıyorum al canımı kurtar beni bu hayattan diye ne varlığım ne yokluğum kimsenin umrunda değil yaptıklarım her zaman hüsran iyi yapsamda suç benim kötü yapsamda dost dediklerim canım dediklerim her zaman arkamdan vurdu halende devam ediyor. iyilik diyorsunuz yaptığım iyilikler her zaman beni daha beter kıldı. Engelliyim üstelik sokağa çıkasım gelmiyor işe gitmek istemiyorum eve gitmek istemiyorum kaybolmak istiyorum. 3 yıl oldu annemi kaybedeli ondan sonrada aile dağıldı zaten. kim kime dum duma çocukluğumu özledim annemin yanımızda olduğu zamanları 1 şekere herşeyi unuttuğumuz zamanları. yaşamak ne yorucu şeymiş. sabah kalkıyorsun içinde bir karartı akşama kadar bitmek bilmeyen bir huzursuzluk o gitmek istemediğin yere zorla gitmek. ne su içesim ne yemek yiyesim var kimseyle konuşmak istemiyorum hersey çok basit geliyo gözüme bir kere uyuyup hiç uyanasım gelmiyor bu hayatın bir rüya olduğunu düşünüyorum ama ne zaman uyansam herse aynı berbat bir hayat yine aynı huzursuzluk etrafında sinir bozucu insanlar...
ERKEN GÖRDÜM HAYATI ...122 Yorumla
Aynen ole, Allah a nasil hesab vericeksin.. Sakin intihar et diyenlerin sozlerine aldanma.. Bunu soyleyenleri kiniyorum!
Depresyona girmissin ve gorunen o ki psikologunda yardimci olamamis, cok yanlis bir birinden yardim almaya calismissin... Hala devam ediyormusun blmiyorum ama biran once psikologunu degistir..
Herkezin hayatinda butarz donemleri olmustur ve bazen kendi gucuyle bazen profsyonel yardim alarak atlatmistiriz.. Emin ol sende atlaticaksindir..
Kendine hoby edin..
Resim , yuruyuss, kitap okuma , paten, spor, muzik vs vss..
Arkadaslarinla veya ailenle sosyal aktivteler duzenleyebilirsin..
Icinden gelmese bile kendini zorla..
Bak benim bile buna benzer donemim olmustu.. oyle bunaliyodumki.. yok yani.. Bisey istiyodum ama birturlu bulamiyodum.. aklima gelen onceden hoslandigim herseyi yapiyodum yok yani.. Bunlar degildi canim yapmakda istemiyordu.Okula bile gitmiyordum, Ailem perisan uzuluyodu ben desen birsey istiyorum o beni mutlu edicek ama ne? sorulariyla agliyodum.. odalara kendimi kapadim senin gibi.. Birtek resim yapmak iyi geliyordu ve sadece cizim yapiyodum.. Sonra psikologa gittim ailemin israriyla tedavi kabul etmedim cunki onuda istemiyodum:) Bilmiyorum biliyomusun tedaviyi kabul etmedikce tedavi olamazsin:)) Sonra bir gece abdest aldim namaz kildim o secdede ne aglamalar attim:))) Meger o manevi huzuru istermisim.. Aradigimi bulmustum okadar mutlu oldum okadar iyi geldiki Allah a sarilmak.. Sonra psikologumun yardimi ve manevi huzurumla bu donemi atlattik.. Belkide sende onu ariyosun? Dene aramasan bile o buldugun sana cok iyi gelicekdir...100 Yorumla
inancın var, allahın sana verdiği bir potansiyel, bir güç var o güçle kendi hayatını şekillendirmen daha yaşanası bir sen yaratmaya uğraş.. tam da en bittiğin noktada öldüğünü düşn, yatağına yat uyanınca yepyeni bi sen olarak doğacağını hayatta hiç görmediğin renkleri göreceğini düşün, hala nefes alıyorsan gücün var demektir... çektiğin acıları unut, hiç olmamışlar gibi davran ve annen için yaşa.. bir de ne kadar başarabileceğini görmek için. inan bu hayatta yaşayan cok gereksiz insanlar var, onlardan biri olma. iyi şanslar, umarım düzelirsin...
31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
17Cevap
+1 yılNasıl bir psikologmuş bu anlamadım, kafana takma diye yaklaşımda bulunana da ilk defa raslıyorum :D Çok profesyonelmiş (!) Diplomasını indirimden bakkaldan aldı galiba üçlü beşli... Doktorunu değiştir, bir de sen istemedikçe kimse sana yardımcı olamaz. Madem bu ruh halinden kurtulmayı bu kadar istiyorsun elinden geleni yap... Ben de senin durumundaydım ama geçti, çünkü iyileşmeyi istedim. Ne gerekiyorsa da yaptım. Ölmek istiyorum, intihar etmek istiyorum demedim, sadece iyileşmeliyim dedim, Allah da izin verdi iyileştim bin şükür. Olay budur. İntihar düşüneceğin en son şey bile olmamalı. İntihar edince hiçbirşeyden kurtulmayacağın gibi, cehennemlik olacaksın. Bu dünyada çektiğin sıkıntı, cehennemde çekilecek olanın yanında denizde damla bile değil. Bu yüzden bu fikir aklından çıksın ve gitsin.
62 Yorumla- +1 yıl
Cehennemi ben gördüm ama senin gördüğü hiç zannetmiyorum. Cehennemde sıkıntı, stres, dert, ateş, kazan gibi saçmalıklar yok. Cehennem aksine karanlık, soğuk ve korkunç bir yer, ürpertici bir yer. Önceden intihar teşebbüsü ile gitmiştim. İşte bunu bildiğim için bir daha gitmek istemiyorum. Astral sehayatteki gibi karanlıkta milyarlarca insan var. Mağara gibi korkunç ve karanlık, tek bir ateş parçası bile yok. Hatırlamak bile beni korkutuyor. Bu yüzden vazgeçiyorum. Cehenneme bir kere gittim. bir daha asla gitmem.
Ama böle de çok mutsuzum. Kardeşim yani abim benden çok daha mutsuz. Parası var ama mutlu değil. Üni yok, işsiz, çok yakışıklı biri olmadığı için evlenemedi, benim sevgilim beni terkettiği için evlenemedim. İkimizde mutsuzuz. Ama ben 24 yaşındayım ama kardeşim 30 yaşında ve çok mutsuz. Hep kavga ediyor. Bağrıyor. En küçük şeye kızıyor ve kavga çıkıyor. Böle bir insan deildi. Bişiler oldu. - +1 yıl
@sadipınar astral seyehat ile cehenene mi gittiniz doğru mu anladım
+1 yılSeni bu derece olume iten etken nedir? Aileni dusun, bu dunyada kimsem yok diyorsun ama ailelerimiz bizim canimiz kanimiz. Yine en zor gunde onlar bi yardim eli uzatirlar... Gençsin yazik ediyorsun kendine. Bu dunya kimse için uzulmeye degmez, baskalari ne dusunurse dusunsun sen içinden gelenleri yap. Bir sabah kalk erkenden yuruyuse çik temiz havayla bu hayatta neler yapman gerektigini dusun, bi hedef belirle kendine...Sonra ailenle guzel bi kahvalti yap, guzel muhabbetler falan derken inan o zaman senden mutlusu olmayacak...
12 Yorumla- +1 yıl
Aile ile sorun yok. Kimse ailesini kötülemez. İnsanlar pis, yanlızlık ve mutsuzluk çok, temiz hava almak rahatlatmıyor. Yarın ne olacak. Heryerde yanlız sen dolaş bakalım keyif alıyor musun. Sinemaya yanlız git. Yürümeye tatile gezmeye hep yanlız git bakalım zevk alıyormusun. Aile ile kalvaltı ve güzel sohbet yok. Sonu kavga ile bitiyor. Mutluluk yok. yok. yok. yok. yok. yok. yok. yok.
- +1 yıl
@sadipınar. Bak dostum yasadigin sorunlar cekilemez derecede olabilir, sinirini bozmus, intihara sürüklemiş olabilir. Ama insanlari kendine çekip onlarida karamsarlastirmaya calisma, evet belki hayat sana gore boktan veya ne bileyim igrenc kotu insanlarla dolu ama herkese gore boyle degil, bazilari hala hayatini yasiyor. Kotu insanlar oldugu kadar iyi insanlarda hala var. Tiksindirici bir donem oldugu inkar edilemez fakat dua etmek bir ise yaramiyor dua etmeyin diyen birisinin musluman oldugundan suphe ederim. Senin soylediklerin cidden sacmalamaya kaymaya basliyor. Senin sevgilini Allah aldi dogru, ama onu yaratanda Allahti. Yaratmasaydi sen onunla karsilasamazdin bile. Allah onu senin icin yaratti bunun icin sukretmelisin. Herkes birgun ölecek, bu yuzden bunun icin isyanlara girmen yersiz. Benimde aile sorunlarim var, herkesin var ama olmayanlarinda var bu yuzden yok yok diye birseyde yok. Yapmayin boyle seyler Allah icin ya
intihar gibi düşünceleri öncelikle aklından çıkarmakla başla. Sonra yapman gereken bilmiyorum okuyor musun ya da çalışıyor musun kendine bir hedef koy başarı hedefi ve gözün sadece o hedefe dönük olsun. Hem yaşam tarzını hem de giyim tarzını tamamen değiştir git yeni bir şeyler al ama her zamankilerden farklı olsun. Spor yapmaya başla kendi vücudundaki değişimleri görünce moralin yerine gelecektir. Farklı ortamlara git, gerekiyorsa tek başına git, yeni ve sürekli bir uğraş bul kendine bu dediklerimi canın istemese bile yap bak göreceksin neler değişecek
21 Yorumla- +1 yıl
Evet, bunu deniyeceğim. Zaten son olarak yapmadığım tek bu kaldı. Bu da olmazsa, çekip gidecem ama dünyadan ya da yaşamdan değil . Kardeşimle birlikte derviş gibi vuracaz kendimizi yollara, ben tekte gidebilirim ama ben kızım pek cesaret edemiyorum. Bu yüzden erkek kardeşimle beraber vuracaz yollar, ikimizde evlenmeyeceğiz. Kardeşim 30 yaşında ve ilk o evlenmeden bende evlenmem. Beraber yaşlanırız. Ama ben daha küçük olduğum için yanlız ölürüm.
Gizli Üye(36-45)+1 yılne kadar zavallısın sen yaa.. bu nasıl bi mantık ya.. sen bence bigün çık dışarı git engelli insanların nasıl selpak sattığına,hayata tutunduğuna veya 10 kardeşide hayırsız olan bazı kızların nasıl üniversite okuyup çalışıp didindiklerine..kendilerini nasıl hırpalıyolar bi gör..yada takma ayağıyla spor yapmaya çalışan birine..asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan bi babayı gözlemle sen..sen tembelsin yaa..kıçını kaldıramıyosun bence..ya ailene sen bakmak zorunda olsaydın..yaş aralığına baktım..hayat akıyo lan..gençsin.. git bir kız arkadaş bul kendine..sohbet et onunla..gez toz..git part time iş bul kendine..okuyosan okuluna ,çalışıcaksanda işine konsantre ol.git bi hayvancağızı yada aç bi insanı doyur.iyilik yap bişey yap..nasıl yaşıyosunuz böyle..
02 Yorumla- +1 yıl
Bunları başarmak çok güzel, takdir ediyorum. Bu intihar etmek isteyen kişiyi de kınıyorum ama onun söylediği şey aptallık değil. O sadece bir düşünce, onun aradığı şey hepimizin aradığı şey MUTLULUK
Bak o engelli insanların bu başarıları onları mutlu ediyor. Ama gerçek anlamda asla mutlu değiller. Yanlızlar ve mutsuzlar, sadece yansıtmıyorlar. Benim kardeşimin fiziksel sorunu vardı. Dışardan baksan komik ve eğlenceli biriydi ama içerden yanlız ve mutsuzdu. Çünkü fiziksel sorunu olduğu için anlayacağın hiçbir kız sevgili bile olmak istemedi. Benim yok, birçok arkadaşımında yok. Ben kaç sefer buldum. Birçok erkek arkadaşım bile kaç sefer buldu. Herkes hayatında muhakkak bir sevgili olur ama kardeşim olmadı, bugün 30 yaşında ve mutsuz sinirli kavgacı ve agresif ama böle biri değildi. Sonradan oldu.
İşte bu yüzden başarılarının arkasında hep gizli olan büyük bir mutsuzluk ve umutsuz her zaman var. Sadece mutsuz olduklarını göstermiyorlar ama aslında fiziksel sorunu olan herkes mutsuz - +1 yıl
Mutsuz ve yanlız, dışlanmış ve uzak durulmuş. Sen hayatında fiziksel engeli olan birini hiç sevdin mi? Gönül verdin mi? Aşık oldun mu? Hadi bırak sevgili oldun mu? Hayır, aksine hep o tip insanlara acıdık. Sana aşık oldu mu kaçtık. Evlemek sevmek istemedik. Evet hepsi başarılarından dolayı mutlu ama iç dünyaları da da sence mutlular mı?
Sen hiç fiziksel sorun yaşandın mı? Yaşayan birini sevdim mi? Eğer bunlardan birini yaptıysan büyük adamsın ama yapmadıysa en zavallı insan sensin.
Arkadaşlar hayat bir yol gibi inişi ve yokuşu var
Eğer bu yolda yanlizsan iyisin ama eşin. dostun. yakının. arkadasin varsa beni seviyor lar dediklerin varsa ya da sen sevdiklerini sanarsin ama Yokuş a geldimi bir bir seni yorarlar o zaman anlarsın ki bunların işi inene kadar coqrgi kiwmse düşünmez şu ölümlü dünyada bvasit şeyler için karşındakini kırmaya degmeyecegi ni bunu kimler analar bilirmisin sevdiği kişiyi mezara koyduğu zaman hani derler ya damdan düşen in halini damdan düşen anlar diye bazen diyorum hayata kosusturmak için mi geldik ölünce her şey bitiyor onun için Bir an önce ölmek...00 YorumlaSıkıntısı olan insanın yaşadıkları, başka insanlardan kaynaklanıyor manevi değerlerimizide doğru düzgün yaşayamayınca kendimizi boşlukta buluyoruz yadırgamak, yargılamak yerine dinlemeyi anlamayı tercih ederim... Zaman zaman ara sıra, bazen böyle düşüncelere bende kapılıyorum.. Her bireyin yaşadığı olumsuzluklar kendine çok ağır gelirken başkalarının yaşadığı daha ağır olumsuzlukları fark edemez hale geliyor.. Olumsuz (_) düşünceleri yok etmek pozitif yapmaya yardımcı Çözüm odakĺı (MERKEZLER) OLSA OLSA
00 Yorumla
+1 yılO duygun daha beterini yaşıyorum ben. Sen annenin ve ya babanın olupta annen ve ya baban yokmuş gibi yaşamanın ne olduğunı biliyormusun? Sırf annen ve baban seni görmemek için seni tanımadığı bilmediği insanların yanında yaşamanı istemesi nasıl bir duygu biliyormusun? Özellikle bu aile kızının insanlardan nefret ettiğini biliyorsa! Başkalarının doldurmasıyla sinirlenen bir aile her defasında kızına pisikolojik baskıda bulunuyorsa? İnsanların iki yüzlü olduğunu her defasında yaşayıp görüyorsa! Sen yalnızlık ne biliyormusun? Hayır! Sen eziklik ne biliyormusun? Hayır! Bilmiyorsunki defalarca intihar girişiminde bulundum ama ölmeyi bile beceremeyen bir kızdım. Şunu bilki bir daha aklından intihar etmek geçerse iki kere düşün. Senden önce ölmeyi hak edenler var. Senden belki daha kötü durumda olanlar var. Somurtmayı bırakıp gülmeye ne dersin? Hayat acımasızdır. Alışmalısın. Hayat hiç kimse için toz pembe değil. Hala ölmek istiyormusun?
00 Yorumla
+1 yılyaşamak isteyenlerle tanış,kanseroloji bölümünde yatan hastalara filan bak.senin hayatının 1 dakikasının onların gözündeki değerini gör.senden çok daha aciz insanların yaşam mücadelesini izledikçe kendini sorgula.her ne yaşadıysan dünyanın bir cilvesi olduğunu unutma.seni yaratan isteyene kadar aramızdasın.keyifli bir hayat yaşaman dileklerimle...
02 Yorumla- +1 yıl
Bu tip insanlar dışardan mutlu gözükebilir ama içerden mutsuzlar. Mutsuz ve yanlız, dışlanmış ve uzak durulmuş. Sen hayatında fiziksel engeli olan birini hiç sevdin mi? Kan kanseri olan bir çocuğu iyileştirmek için uğraştın mı? ya da ona iyileşirsen seninle evleneceğim dedin mi? Gönül verdin mi? Aşık oldun mu? Hadi bırak sevgili oldun mu? Hayır, aksine hep o tip insanlara acıdık. Sana aşık oldu mu kaçtık. Evlemek sevmek istemedik. Çocuğumuzda böle olur dedik. Evet hepsi başarılarından dolayı mutlu ama iç dünyalarında mutlu olduklarını hiç sanmıyorum. Buna örnek kardeşimdir. Fiziksel sorunu olduğu için onunla hiç kimse arkadaşlık etmedi. Kızlar çıkmak istemedi. Bugün iyileşti ama sinirli, agresif, aşırı mutsuz ve umutsuz bir çocuk oldu.
Sen hiç fiziksel sorun yaşandın mı? Yaşayan birini sevdim mi? Nasıl anlayabilirsin ki yoksa! - +1 yıl
@sadipınar Güzel kardeşim. Şu an nasılsınız bilmiyorum. Bizler zaman zaman böyle düşüncelere kapılabiliriz. İnsanız sonuçta. Misal ben de bu düşünceye kapılıp çare aramak için girdim bu sayfaya. Ben de kan kanseriyim. Ocak ayında bitti kemoterapim. Çok zor zamanlar yaşadım. Şu anda da bir tanesini yaşıyorum. Ama hiçbir şey hayattan tam anlamıyla vazgeçecek kadar önemli değil. Mutluluk istiyorum diyorsun. Mutluluk kendiliğinden gelen bir şey değil. Hayatta da hep mutluluk yok. Hüzünle beraberdir mutluluk. İyileşmek için adım atmaya çalış. Evet adım atmak bile zor. Şu anda ben de onu yaşıyorum. Ama adım atmadan hiçbir şeyi düzeltmeyeceğimi de biliyorum. Kardeşin ciddi bir travma yaşamış benim gibi. Şimdi iyileşmeye çalışmamız lazım. Tavsiyem git bir psikiyatriste. Durumun yoksa devlete git. Derdini bir anlat. Psikolog desteği de almak istiyorum de. Yönlendiriliyor. İlaçla birlikte terapi desteği al mutlaka. Sen de kardeşin de. Çeşitli terapi ekolleri var. EMDR terapisi, BDT terapisi vs. Psikoloğa gittim demişsin. Günlük hayatta bile her insanla uyuşamıyoruz. Psikoloğunu değiştir. İyice araştırıp git. Bir süre dene olmuyorsa tekrar değiştir. Küçük küçük adım adım gir hayata. Canın istemiyorsa bile yap. En saçma gelen şeyleri bile yap. Telefonu bırak elinden. Herkese yorum yazmışsın. Ben de zaman zaman yapıyorum. Bu halde olan sen değilsin. Ama faydasız. Kardeşin kan kanserinden kurtulmuş. Demek ki içerilerde bir yerlerde hala yaşama umudu var. Lütfen içinizdeki umudu dışarı çıkarmaya çalışın yavaş yavaş.
canim sanki bize toz pembemi geliyo hersey yemek bile agza konmada yutulmuyo hersey zor
seversin kiskanirsin sevmesin hayatin bos yani herseyin iki tarafi var iki boyutlu mutlulugu da var mutsuzluguda nasilsa bütün canlilar ölümlü ölüm hefesin önümüzdeki yillara birak bucani allah birak o alir00 Yorumlaölmek basit iş bi de yaşamayı dene şöyle soluksuz zaten geldiğin noktaya baktığımızda kaybedecek birşeyin kalmamış yani bu seni yeni başlangıclara itmeli kaybedecek birşeyin yoksa özgürsün demektir,ihanete de ugrasan yalnızda kalsan düşsende kaybetsende asla vazgeçme hayat maraton koşanların sahnesidir sonsuza dek kaybedemezsin tutun ucundanda olsa hayat aksın gitsin neticede sonunda yine öleceksin ama ya yaşayacağın çok güzel günler olacaksa...
01 Yorumla- +1 yıl
hayatının 20 yılını gençliği kaybetsen, hiç sevgilin olmasa bile birini sevmeden, evlenmeden, sadece çalışıp okuyarak geçireceğin bir 20 yılı yaşayacağını bilerek maratona devam eder misiniz?
Hayatı karşına alarak 'EVET' diyecek kadar cesaretin var mı? Böle bir şey olsun, ben yine koşarım diyecek cesaretin var mı? Söyle buna EVET cevabını verebilir misin?
hadi ya.. benim de tek umudum psikologdu.. o da mı fayda etmiyo.. vay be.. diyorum ben ölmüşüm haberim yok.. kardeş ben bir yıldır bu haldeyim.. düzelmedi hiçbişey.. dua et intihar falan deme.. onu sil at kafandan.. bak yalnız değilsin.. bende öyleyim..
01 Yorumla- +1 yıl
intihar etmek sadece bir düşüncedir. Hergün umudun olmayan bir yolda yürümek, geleceğe sevinçle bakamamak, mutsuz bir günle yeniden uyanmak nedemektir sen biliyor musun. dua falan etmiyorum. Herşey dua ile olsaydı, ben ve erkek kardeşim bugün çok mutlu birer insan olurduk. gezmek sosyal ortama girmek sorun değil yaparsın ama oradaki insanlar seninle arkadaş olmaları zordur. Ya olmazlar ya da kancıklık yaptıklarını, sevgilini elinden çekip aldıklarını, sonra birgünde evlendiklerini duyar kahrolsun.
benim periyodik olarak içinden geçtiğim bir süreç. insanın yapmak istediği hiçbir şey olmuyor. yaşamaya hevesi olmayan bir insan oluverip çıkıyorsun. psikoloğun en fazla yapabileceği şey sana farkındalık kazandırabilmektir; sorunun çözüm yolu konusunda. yapabileceğin en güzel şey bir uğraşı bulabilmektir. ya da bir hayal kur ve onun için yaşa :))
00 Yorumlaneyin eksik..nankör olma..sağlığın yokmu..bak annem üzülür diyorsun demekki annen var..bak buraya soru yazabiliyorsun.ellerin var...gözlerin görüyor...depresyona girmek için olur olmaz bahaneler üretme...şanslısın senin yerinde olamayanlar var...sadece insanoğlu nankördür o kadar.
01 YorumlaBu hayatta yasayacagima geberip
diger hayatta yasarim daha iyi. Hicbir Zaman Iyi olmayacak Hicbirsey. Ilerleyen gunlerde belli olmaz belki Yasam Defterimi Kapatabilirim...01 Yorumla- Sağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu tarz davranışları sergilemeni tetikleyecek bir durum yaşamışsındır bunu atlatamamana bağlı olarak böyle karamsar düşünüyorsun.Doktor sensin bu düşünceleri kafandan sil at öncelik olarak bunları yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılÖlmek de yaşamak kadar zor..
hem yaşamaya hem de ölmeye üşeniyorum
ama madem hepimiz öleceğiz, dünyayı tadında bırakmak en güzeli. çünkü kaldıkça kabak tadı veriyor..11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah'a sığın kuran oku kendin için dualar et. intiharı aklına şeytan sokuyordur bran önce namaza başla içine huzur gelir bence denemelisn. derdi veren Allah devasınıda verrir
30 YorumlaYaşama güzel yanlarıyla bakmalısın. Yaşamak istemiyorsun çünkü içini karartmışsın ve umudun yok.
Sakın kendine bir şey yapma. Geride bırakacaklarını düşün. Ve hayat çok kısa üzülmeye gerçekten değmiyor.01 Yorumla- +1 yıl
dediğin gibi zaten beni o hayatta tutuyor. ama hayat beni çok çok ama ççok üzdü. Yanlız olmam bu hayat yüzünden, herşey güzel başlamıştı, arkadaşlar dostlar erkekler yakışıklı çocuklar ama sonra bir tek ben ve kardeşim kaldı. Başka kimse yok. Yanlız ve mutsuz bir hayat sürüyoruz. Hadi ben 24 yaşındayım. Kardeşim 30 yaşında ve hala sevgilisi yok. Onu düşününce mutlu oluyorum. Ama kardeşim bu yazdıklarımı duymasın. Onun durumunda olmak istemezdim. Aptal, yanlız ve mutsuz bir insan
Benim gibisin hayat canını acıtıyor ölmek defelarca düşünüyorsun hayatı anlamsız ve tiyatro gibi bence insan bu acıyla yaşayamaz...
40 YorumlaKendine bir hedef belirle ve hedefine ulaşmak için sürekli çalış kafan sürekli biseylerle meşgul olsun kitap oku yürüyüşe çık spor yap kendini eve kapatmaktan vazgeç sinamaya git gibi gibi ışte umarım atlatabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemen bir işe gir çalışş evden çık sosyal ortamın olsun çalışınca kafanı işe verirsin
00 Yorumla
+1 yılrabbim e sığın kardeş özellikle bu durumlarda ondan başka yardımcımız yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim.biliyorum çok kötü bi durumdasın.ben intiharı bile denedim ama başaramadım
00 Yorumlageçmişte ne yaşadın gardaşım sen
00 YorumlaHayat zor gercekten. Şükürler olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
@sadipınar çok geçmiş olsun.
bunun bir nedeni olmalı?
04 Yorumlahayat tek anlamda berbat
00 Yorumla
+1 yılYaşamak gzel boşver ani yakala :)
02 YorumlaAllahın tek ve en büyük hatasiydi insanı yaratmak
20 Yorumla
+1 yılSorun nedir anlamadım ki?
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeterin beteri var.Haline sukret dostum
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılintihar et. kurtulursun valla bak.
21 YorumlaNamaz kıl
01 Yorumla
+1 yıl:(( saçmalama.
22 Yorumla- +1 yıl
:))))
Intihar etmelisin
12 Yorumlaıntıhar etsene
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsabır savaş zafer
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında