Yabancı dil özürlüsü olmak (dil öğrenme yeteneğinin olmayışı) diye bir şey var mı?

Merhaba; bunu pek çok kez duydum hakikaten böyle bir şey var mıdır ? Dil öğrenmek belli kişilere özgü bir yetenek midir yoksa isteyen herkes istisnasız dil öğrenebilir mi? Şahsen ben ilkokul yıllarımdan beri yaklaşık on küsür senedir defalarca ingilizce öğrenme maceram oldu ve hepsi de başarısızlıkla sonuçlandı. En az 2-3 defa farklı kurslara gittim, okulda gördüğüm eğitimler de cabası, üstelik bir çok farklı değişik dil öğrenme metodu da denedim ama hiç biri işe yaramıyor nedense bir türlü dil öğrenemiyorum. Herkes 2-3 dil konuşuyor ben bir ingilizceye hakim olamıyorum genç bir insan olarak kendimden çok utanıyorum ve özgüvenim kırılıyor. Kendime son bir şans vermiştim 2 ay önce yeni bir kursa başlamıştım, kursta şuana kadar 2 defa sınav olduk ve ilkinde sınıfın en düşük notunu

ben aldım. İkincisi de bugün açıklandı ve tüm okulda en düşük notu ben almışım :( üstelik bugün kursum var ve utancımdan nasıl gideceğim bilemiyorum.

Hocamız geçen gün isim vermeden bana göndermede bulunmuştu sanırım, buraya kadar birşey anlamayan İngilizceyi bıraksın tenise, voleybola filan yönelsin, yeteneğiniz yoktur demişti :( hakikaten bu doğru mudur? ben ne yapmalıyım? özellikle dil bilenler lütfen yardım edin.
Yabancı dil özürlüsü olmak (dil öğrenme yeteneğinin olmayışı) diye bir şey var mı?