Evliyim bir başkasından etkilenmemek için ne yapabilirim?

merhaba 6 yıllık sevgiliyken evlenmeye karar verdik ve evlendik 1 yıldır evliyim evlenmeden öncede babamı kaybettim evlilik karma karışık geldi bana soracağım soru eşim evlenmeden önce bana daha ilgiliydi elimi hiç bırakmazdı yolda yürürken kalabalık biyere gittiğimize benim yanımd a oturmak isterdi şimdi çoğunluk erkekli masaysa oraya geçiyor beni yalnız bırakıyor ailesinden biri yarın sunu yap bunu yap ddiginde hiç bana sormuyor yarın bir planımız var mı diye ayrıca sevgiliyken söyledi güzel aşk sözlerini hiç söylemiyor muhabbet etmiyor bu durum beni çok üzüyor ve 1 yıllık evli olmamıza rağmen 5 kere uyardım beni sevmediğini düşünüyorum muhabbbet etmiyorsun eskisi gibi değilsin değiştin diyorum ne alak ne alaka diyip duruyor ya albümde bile sevgiliyken sımsıkı sarılmış her resimde şimdi evliyiz komşu kızı gibiyim fotolarda bile üzülüyorum ben soğurum senden böyle yapma diye sürekli uyarıyorum ama yok he he diyip yatıyor uyuyor arkadaşlar bunu sorarken bile utanıyorum gittiğim yerde insanlar ilgili dvranıyor o ortamdan uzaklaşıyorum özel eğitim aldığım bir kurumda arkadaşlardan biri sürekli benle muhabbet etmek istiyor eşleştirme yapılıyor derste yabancı dil olduguneden sürekli benle eş olmak istiyor ara ara bana gözleri dalmış yakalıyorum hep muhabbet etmek istiyor bu davranış her bayanın hoşuna gider eşimden özlemle beklediğim davranışları bir başkası bana yapıyor ve korkkuyorum aklım karışmaya başlıyor ne yapabilirim nedemek bu :(((
Evliyim bir başkasından etkilenmemek için ne yapabilirim?