o mardinli ben bursalıyım. ileride bir sorun olur mu? Ayrıca sevgilim aşiret olduğunu söylemişti bana. ..?
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 846 cevap paylaştı.
+1 yılSen onu seviyorsan o da seni seviyorsa,
İkinizin ortasında ayrım yapılmıyor ve ilişkiniz için "biz" sözcüğü sürekli yankılanıyorsa,
Gerçekten ona sarıldığında şu kalleş ve şerefsiz Dünyanın tüm pisliklerini unutuyorsan,
Lütfen bırakın şu ayrımcılığı... Söz gelimi ben kürt kökenli Aleviyim ama hiçbir zaman çevremi ve eşimi dostumu ayrımcılığa maruz bırakmadım, kimseyi hor görmedim ve ayırmadım.
2014'e girmek üzereyken hala şu Türk,kürt,alevi,sünni,laz,çerkez muhabbetini bir kenara bırakın.
3-5 şerefsiz ellerinde silahla daha çıkıp kendi insanlarına,polise,askere kurşun sıkıyor diye bütün doğu halkına terörist ya da bölücü gözüyle lütfen bakmayın artık.23 Yorumla- +1 yıl
+1
Soran+1 yılBu dediklerinin hepsi sevgilimle benim aramda var. Gerçekten birbirimize bağlıyız. Haklısınız ama ailelerde önemli..
- +1 yıl
Karar sana ait..
En İyi Cevaplar
Kürt olma ve aşiret olma olayını fazla kafasına takıyorsa pek tavsiye etmeyebilirim ama aranızdaki ilişkiye de bağlı bu.
Ben de etnik olarak Kürt'üm, kız arkadaşım ise Karadenizli. Herhangi bir çatışma yaşamıyoruz çünkü etnik kimlik olayını pek ilişkimize yansıtmıyoruz.
Zaten ne kadar Kürt olduğum da tartışılır, Kürtçe bilmiyorum, babam da Kürtçe bilmiyor, annem Türk. Baba tarafım Alevi, ama babamın herhangi bir dini inancı yok. Annemin de herhangi bir dini inancı yok, annemin babasının da yoktu.11 Yorumla
ıkı taraftta sevıyorsa sorun olmaz hepımzı turkıye cumhuruyetınde yaşıyoruz sonuçda kürtler pkk dıye genelleme çok yanlış benım erkke arkadşımda da doğulu ve polis memuru bende istbulluyum ama yerı geldığınde sen ona uymaısnı bıleceksın kı huzur sağlansın seçim sana kalmış..
10 Yorumla
+1 yılaşk sonsuz bir duygu değildir. ne yazık... ama şöyle bir gerçek var Türkiye de iki kişi evlenmiyor sadece aileler de evleniyor. kültr farkı yüzünden çok boşanan var etrfımda sadece kürt türk meselesi değil egeliyle karadenizlili evlenince de problem olabilir.ben düşünmem..
14 Yorumla
Soran+1 yılBenim babamın babası rizeli mesela.. babama ters düşebilir en çokta
- +1 yıl
canım senin çevrenle onunki farklı emin ol...senin yemeğin yaşam tarzın hayata bakış açın aile ilişkilerin onlarla çok farklı..
Soran+1 yılHaklısınız ama işte of off :(
- +1 yıl
seviyosn demi? ama biryerde huzur yoksa sevgi de saygı da biter..yol yakınken dönmen tavsiye edilir benim kuzenim nişanlandı az kalsın evleniyordu düğün zamanı yaklaştı davetiyeler dağıtıldı ama ne sabırla.. en sonunda düğün gelmeden iki gün önce vazgeçti insanlar birbirlerinden.. sabır sevgi saygı kalmamıştı çünkü..
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
29Cevap
+1 yılDoğunun aile yapısı ve aile içi ilişkileri batıdan farklı olur. Her aile aynı olmamakla beraber aile içinde ataerkil ve baskıcı bir düzen olduğunu söylemek yanlış olmaz. Önce sevgilini sonra ailesini iyi tanı. Aile önemli bir husustur, bizde de bir tane Urfalı var oradan biliyorum.
23 Yorumla
Soran+1 yılPeki sizin urfalı nasıl biri :D ?
- +1 yıl
Urfalı olan benim babam asfghjhgfds
Adam teoride süper düşünme yeteneğine sahip ama iş pratiğe gelince o konuda sıkıntılar oluyor. Kendisi boş adam değildir. Sporcu, öğretmen ve iş adamıdır ama yine de o "doğu kafası" her daim mevcut. Bunu kötü bir şey olarak söylemiyorum ama bilmekte fayda var.
Soran+1 yılHaklısınız :)
Irkçı gibi olmak istemem ama belli bir adet ve kültür farkıda mevcut...
1- O senden neler bekliyor?
2- O senden neler istiyor?
3- Sen onun isteklerini ve beklentilerini karşılayabilecek misin?
4- Onu tamamen tanıyor musun? Şıp diye ne istediğini biliyorum diyebilir misin?
Bu sorulara cevap bulursan net bir karar verebileceğini düşünüyorum...11 Yorumla
Soran+1 yılÇook doğru..
Simdi adamlarin hepsi teroristlerin kendileri icin kazandigu savas sonucu kurt olmalariyla gurur duyacak ki
O teroristler binlerce vatan evladini oldurmus olacak
Hala o iyi kurt dedigimiz adamlarin agzindan bir tane apo aleyhinde soz duymucaz
Yada pkk aleyhinde soz dypuymucaz
Bunlar magdur olacak
Ben kurtleride kurtce konusani da sevmiyorum deyince irkci olucam
İrkciyim tabiki sonuna kadar :-)30 YorumlaBende kürdüm elazıglıyım ama bir sorun olmaz zamanla alısırsın seni zorlayacak olan belki aile yapısı olabilir cünkü bizim gelenek ve görenekler biraz farklı tabi ama her yörenin farklılıkları var mesela .Aşiret doğu ve g.anadolunun her yerinde var öyle televizyonlarad ki gibi değil aşiret kavramı biraz abartıyorlar .
00 YorumlaKürt erkekleri Türkler'den evlenince tabiri caizse hanımlarının kölesi oluyorlar tabi durum böyle olunca erkek tarafında geline karşı antipati oluşuyor böyle durum olmasını istemiyorsan ilk 3 yıl çok önemli ilk3 yıl erkek tarafının suyuna gidersen hiç bir sorun yaşamazsın
00 YorumlaKiz kardesim olsan seviyorsan zaten benden izin istersin seviyorsan tabiki izin veririm
Lakin her an ensenizde nefesimi hissetiririm ufacik birseyde asiretinin ...
Ama ve lakin benim kiz kardesim olsan zaten asiret cocugu bir kurtle isin olmaz :-)
Sen mesaji aldin :-)02 Yorumla
Soran+1 yılAbimde aynı sen vallahi aynı seen.
+1 yılAşiretin getirdiği yükümlülükler olursa yani gelin olarak şöyle davranacaksın bunu giyeceksin böyle yapacaksın gibi gibi gibi. Bunları yapabilirsen problem yok. Birde siyasi konularda umarım anlaşmazlık yaşamazsınız. Ama birbirinizi olduğu gibi kabul edip olduğunuz gibi severseniz bir problem olacağını sanmıyorum.
00 YorumlaHer gün evinde 20 tane misafir ağırlayabileceksen,10 çocuk doğurabileceksen,leğhh çeğğkh gibi kelimelere katlanabileceksen. Sıkıntı yok. :)
214 Yorumla
Soran+1 yılof çokta tiksinirim böyle şeylerden
Soran+1 yılof off :D
Soran+1 yılZaten daha evliliğe var baya.. Bi fikir almak istedim
Soran+1 yılAnnemde babamda Türk
Soran+1 yıl:)
10 çocuk doğurabileceksen sıkıntı yok... Güneydoğulu zihniyetinde feodal sistem hala bitmedi, kadının metalaştığı yer güneydoğu.. Irkçılıksa ırkçılık olsun sevmiyorum kürtleri.
35 Yorumla
Soran+1 yılYaa sen bana bir şey anımsattın. Sevgilimle öylee konuşurken 2 çocugun çok az oldugunu söylemişti gerçekten..
Soran+1 yılBi kız arkadaşım var oda böyle söylüyor. olur mu olur gözün başkasına kayar falan vururlar kızım seni diyor :D
+1 yılMardin kapısından atlayamazsın.
liraların dökülür toplayamazsın
sana mektup yazar yollayamaz.
kültür farkı var. sorun olabilir.
kendi yörenden biriyle evlen.11 Yorumla
Soran+1 yılDaha fazla açıklama yapabilirmisin? :(
sen sevgiline inanıp güveniyorsan ne sıkıntısı olabilirki türk kürt alevi farketmez önemli olan karakterli düzgün bir insan olsun yeter...
11 Yorumla- +1 yıl
+1 helal :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılaşiret devri kapandı artık kimse kimsenın hayatına müdahale edemez siz anlaşmışsanız olay tamamdır kürt aileleri öyle değildir bizde aşiretiz öğreneğin ben urfalıyım ama sanmam öyle bişey olacağını sen sevmişsen anlaşmışsan sıkıntı cıkmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılAma onların tarafında ezilme gibi bir durum yaşarsam?
Cevap sahibi+1 yıltürklerde olur öyle şeyler inan biz kürtlerde yok öyle birazda sevgiline bağlı tabi her ailede olur o şeyler sende biraz uyanık ol birazda benim abiminde sevgilisi öyleydi geldi evimize tanıştı annemle babamla kız bir kere geldi dahada bizim evden çıkmak istemedı kendi evi gibiydi habersiz öyle hep gelip giderdi annemi arardı babamı arardı öyle konusurlardı felan :D
Soran+1 yılUyanık ol derken?
Cevap sahibi+1 yılkendini ezdirme yani sonuçta ev senin kocan senin aynı evde kalma kaynananla yeter
aılen ıcın sorun olmuyorsa ve onlarda bursada yasıorsa sorun yok ama sen bursada o mardındeyse ve sen oraya gelın falan gıdeceksen vay halıne dıyım
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır istanbuldalar
bu sorunun cevabını sadece sen verebilirsin çünkü biz ne seni ne sevgilini ne de ailelerinizi tanımıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılBoyle seyler artk olmamalı. Sevıosanz bitmiştir hersey nlck kurt oldu dıye. Aileler onmlı evet ama emnm onlarn ailesi ve szn ailenz anlasacaktr. Mtluluklarr
10 YorumlaKültür farkı olabilir ama karşılıklı anlayışla sorun olmaz sakın böyle bir sebepten olmaz deyîp de ayrılma
00 Yorumla
+1 yılonların kültürleri gelenekleri çok farklı beni ekle anlatayım sana .
01 Yorumla
Soran+1 yılolur. sizi ekleyemediğimden mesaj attım size..
+1 yılSanki Kenyanın bilmem ne kabilesinden evleniyorsun :)
Git bir ziyaret et .Aşiret dedikleri soy sop.Sen aileye bakacan.10 YorumlaSiz sorun yapmazsanız olmaz, ermeni, türk, kürt ne fark eder yaşadığı toprağa ihanet etmesin yeter
00 YorumlaGüneşi Gördüm-3 oldu, üçlemenin en duygusal bölümü bu olsun. Ergonomik bir yastıkta kocayın
00 YorumlaAsiretle baglari var mi onu sorustur derim. Kurt olmasinin bir sakincasi yok.
00 Yorumla
+1 yılKürt olmasında sorun yok ama aman kızım aşirete falan bulaşma.
01 Yorumla
Soran+1 yıl178 kuzenlermiş of Allahım :(( :D
önce ailelerin anlaşması önemli eğer anlaşıyorsanız ileride problem olmaz.
00 Yorumlaİlerde sıkıntı yaşarsın diye düşünüyorum. Çünkü aile yapıları farklı.
02 Yorumla
Soran+1 yılbiraz daha açıklama yapsanız..
+1 yılSorun olacak bir şey yok aileler sorun çıkarmayacaksa ve de size kalmış birşey aslında aşiret sistemi de 70 li yıllarda ki gibi değil çöktü artık bence...Sevgiye devam..
00 Yorumla
+1 yılÇevremde örneği çok.Bir sorun yaşamadılar.
Ama kişiden kişiye fark eder tabi.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürt arkadaşlarımdan sevdiklerim de var, iğrendiklerim de. Bunun Kürt olmak ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum...
01 Yorumla
Soran+1 yılBende biraz öyle düşünüyorum ama ister istemez işte..
aşiret olmak da suç olmuş :(
bdp'liyse iyidir yoksa geç32 Yorumla- +1 yıl
Aşiret olmak suç değil. Ama kendini etnik bir grubun, siyasi grubun, dinin, aşiretin veya bilmem neyin bir parçası yerine birey olarak görebiliyorsa sorun yoktur.
Arada herhangi bir dine mensup olabilir, siyasi görüşü de olabilir. Bu ayrı birşey tabi.
Ama aşiret olayı cidden saçma.
+1 yılaşkın dini dili ırkı olmaz aşkın sınırları olmaz...
02 Yorumla
Soran+1 yılBazen oluyor..
- +1 yıl
önyargılardan kaynaklanıyor turizm sektöründe çalıştım ingiliz rus alman amerikalı sevgililerim oldu aşkın sınırları yok...
İyi bir insansa ve sevginiz de sağlamsa hiç bir şey olmaz aksi halde sıkıntı olur sebeplerden biri de bu olur.
00 Yorumlaneden çıksın.Bende doğuluyum.ancak aileler eski kafalı olduklarından sorun çıkarabilir. Başbakan tayyip Rize emine Siİrt değil mi?
01 Yorumla
+1 yılolabilir olmayabilir de o kişiden kişi fark var bende Kürtüm Doğulu değilim ama neyse inşallah mutlu olursunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlerde sorun yaşayabilirsin eğer sen kürt olsaydın onun ailesine bir şekilde ayak uydurabilirsin ama onun olması işleri değiştirebilir .
014 Yorumla
Soran+1 yılBirde şöyle bir şey var şimdi iyi güzel anlaşabiliyoruz ama ileride bir durum oldugundan ailesini savunursa diye korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılBende bunu kastediyorum çünkü aile bağları kuvvetli oluyo mesela atıyorum bir laf ettin o benim annem nasıl cevap verirsin gibilerinden
Soran+1 yılAyneeen öyle. Kız arkadaşım var. Kızım olur mu olur gözün başkasına kayar diyelim. vururlar seeni diyor :D
Cevap sahibi+1 yılHahaha :D aynen sen ne yap et soğutmaya bak kendinden aşirete kurban gidersin :p :D
Soran+1 yılbi yandan seviyorum bir yandan korkuyorum bende anlamadım. :D
Cevap sahibi+1 yılGönlün başkasına kayarsa senide sever kürtler :D :D
Soran+1 yılAhahahah onu da biliyorum :D
Cevap sahibi+1 yılKurtulmaya bak bence yani :D
Soran+1 yılNasıl yapıcam bunu :D
Cevap sahibi+1 yılNe kadar oldu ki ? :D
Soran+1 yılonu tanıyalı 1 buçuk yıl oldu. 1 yıldırda sevgiliyiz :d
Cevap sahibi+1 yılValla ne diyeyim hayırlısı neyse o olsun :D
Soran+1 yılAynen
olur. olmaz diyenler halt yemiş.
23 Yorumla
Soran+1 yıl:/
Aile & Toplum konusunda 886 cevap paylaştı. takılın işte kime ne :/
01 Yorumla
Soran+1 yıldemesi kolay
Kültür çatışması yaşarsınız mutlaka.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle dşünüyorum
+1 yılbide aşiretmiş ev hergün yol geçen hanına dönecek
15 Yorumla
Soran+1 yıl:(
- +1 yıl
erkek akrabağlarınında ayak kokusu var bide sıra geçesi yaptıkları zaman oda 1 hafta ayak kokabilir
Soran+1 yılıyy :D
- +1 yıl
salla salla
- +1 yıl
sallamıyorum bu olumsuzlukları hesaba katıp bikere daha düşünsün diye yoksa katlanamayıp boşanırsa daha kötü değil mi
aşiret diyorsun bir de.Hiç girme o işlere derim.
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden:/?
Soran+1 yılHadi yaa. Peki düğünleri nasıl oldu?
Abooooo kiz naptjn.. sjdjdj sonuc noldu
00 YorumlaOlabilir ailende izin vermeyebilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle abim karşı çıkıyor zaten
Sana ayrılmanı tavsiye ederim ;)
42 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. Aile başkısı olur hep üzerinde.
00 YorumlaAilelerden sorun çıkabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten abimle annem sevgilimi öğrenince çok kızmışlardı..
+1 yılikinizde insan iseniz sorun olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılhepimiz gardaşız don't problemooo
20 YorumlaAileden uzak yaşayın..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolur bence her şeyinin farklı olduğunu anlarsın.
00 Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem