anneleri oğullarına öğretmen kız arıyor! memur da olur ama öncelik tercih öğretmen... eskiden kızlar mesleğine göre eş seçerdi ailesini geçindirebilecek mert namslu bir erkek isterlerdi. şimdi ise erkekler mesleğe göre eş arıyorlar. ne kadar kötü bir durum ya.. aşk sevgi vs nerde? paragöz iğrenç erkekler
Cevabın nedir?
yok bence değil..
siz işin para kısmındasınız..bence benzer veya eş meslek olması önemli..
ben eşit eğitimli kişilerin evlenmelerinden yanayım..aynı dili konuşmaları açısından..
eğer 4 yıllık üniversite bitirerek mesleğe girmiş bir bayanı tutarda çaycı çorbacıya verirsen o evlilikten hayır gelir mi?110 Yorumla- +1 yıl
ben ondan bahsetmiyorum. her iksi de ünv. mezunu diyelim ama öğretmen kız diyorlar illaki. o zaman kızlar da ila bir meslek tuttursunlar. yani benimle mesleğim içi evlenecek adam kişiiksizdir uzak olsun
- +1 yıl
ne bileyim çevremde öyle görüyorum. öğretmenden baka bişey duymadım. erkekler kadınlardan daha paracı onu biliyorum
- +1 yıl
daha önceki oturduğum üst komşum öğretmendi ilginç tiplerdi..biribirlerine hiç saygıları yoktu..uzaktan bakınca öğretmenin mesaisi kısa ve evine daha çok faydası dokunacak diye düşünülüyor ama kısa zamanda karıkoca yüzgöz oluyorlar..istisnalara birşey diyemem ama genelde bu böyle...paracı olayına gelince boşanmalarda en büyük nafakaları isteyenlerde hep kadınlardır unutma..
- +1 yıl
mesleğe göre seçilen eşle ne kadar mutlu olunabilir ki zaten... kadının bir geliri yoksa ve cocugu varsa nafaka alması normal ama bazı kadınlar boşandıkları kocalarından intikam almak ister gibi sanki donuna kadar alcaz derler ya :D
- +1 yıl
bence sabredin..acele etmeyin..
kafanıza uymayan kişiyi de kabul etmeyin..içinize ılımayan hiç bir şey sizin için sevinilecek bir durum değildir..mutlaka denginizi aramalısınız..
nasıl bir yerde yaşadığınızı bilmiyorum ama mümkünse işinizi özel sektörde de yapmaya çalışın..az da para alsanız kendinizi ve tecrübenizi geliştireceğinizi unutmayın..ayrıca dediğiniz gibi çalışan kişinin sosyal kariyeri de artacaktır..kimse sizin kazandığınız parayı bilemez..
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı. haklısın ama hala gerçekten sevmeye değer verenler ama şunuda unutma kızlarda işsiz erkekle evlenmiyo her nekadar cinsiyet icabı haklılık payları olsada erkekelrin de işlerine göre seçilmesi kötü bir durum
114 Yorumla- +1 yıl
tamam ikisi de çalışacak ama öğretmen kız aramak nedir kardeşim?
- +1 yıl
bence ikiside çalışıcak olayı saçmalık bir evlilikte erkek bakabiliysa kadın çalışmayabilir bu gözünü hırs bürümüş kız annelerinin bu dönemde ortaya attığı bişey kızın kocası insan evladı ise bakar eşine dediğin konuya gelince de öğretmen olan kızda aptal olamsın oğlan ve annesini iyice ölçüp tartsın maddiyata bağlı bir evlilikse kendini kullandırmasın arada sevgi aşk yoksa
- +1 yıl
kesinlikle haklısın. ama erkek ne kadar maaş alırsa alsın kafayı öğretmene akmışlar.
- +1 yıl
alakası yok çevremde sürekli gördüğüm bişey bu yüzden paylaşmak istedim
- +1 yıl
hahah :) değilim evet olmak da istemem bana göre değil :) ayrıca iğrenç olan kısmı mesleğin için seninle evlenecek birisinin olması. dershana öğretmeni olan bir kızı kadrolu öğretmen sanmıslar. sonra dershane öğetmeni oldugunu öğrenince vazgecmişler istemekten :D
- +1 yıl
o kız öğremen olmasaydı o zabıta zımbırtısı onu istemezdi:) olaya bak ya iğenç
- +1 yıl
hayır yok. hatta ben ünv mezunuyum o olmasa da olur. ailesine bakabilecek düzeyde helal kazanıyorsa gercekten adam gibi adamsa etmişim diplomaya
- +1 yıl
sevgilim mi :)) paragöz olmayan kimseyi görmedim şimdiye kadar... bir mevkiye gelmeyen insanlar çok severler ya mevkiye gelince tanımazlar... çoğu aynı gerçekten ADAM denilebilecek kimse kalmamıs bu zamanda
evet ben bunu bizzat gördüm ögretmen eş arıyorlar artık güzelliğe maharete önem veren yok işi meslegi olan memur ögretmen arıyorlar kimse namuslu olsun edebi ahlakı yerinde olsun demiyor ne olursa olsun işi meslegi olsun diyorlar artık namussuzlukta diz boyu
29 Yorumla- +1 yıl
hiçbişeyin önemi yok para diyorlar aşka bişey demiyorlar
- +1 yıl
ben bunu bizzat gördüm ya benimde tanıdık bir ögretmen vardı elektronik mühendisi görücü geldi düşün sevgi falan yok kız çirkinde ama maaşı var aşka bir tanıdık vardı ögretmen kız başka bir memurla evlendi kızı görsen çirkinler çirkini ama gelgörki ikiside memur görsenkocsı buaşıgı bile yıkıyor evişini kocası yapıyor insan bunları duyunca kıskanmamak elde degil çirkin şansı m kısmet mi bilmiyorm bize tane yakışıklı memur denk gelmedi bunlar görücü usulü bulmuş kıskanıyorum
- +1 yıl
mesleğine takılmıyorum ben canım adam olsun kıymet bilsin yeter. devlette ya da özelde çalışması farketmiyor
- +1 yıl
ee erkekler de diyor ki işte kızlar böyle düşünüyorsa biz de düşünürüz memur öğretmen eş ararız diyorlar... onlar boşuna eleştirmemek lazım senin bakış açınla
- +1 yıl
öyle maalesef erkekler kadın erkek eşitliğini sadece parasal olarak görüyorlar. ayrıca kadın hem dışarda çalışıp para kazanıyor hem de ev işi çocuk bakımı kadına kalıyor... erkeklerin çoğu işten gelince ayağını uzatıp yan gelip yatıyor kadın ev işi yapıyor
- +1 yıl
canım tahsili olanlar bile asgari ücretle çalışıyor artık maalesef
Bir arkadaşım Kpss sınavını kız kazanırsa işe girer o zaman onunla evlenirim yoksa kızı bırakırım demişti.Adını sen koy bunun
27 Yorumla- +1 yıl
adını koyamayacağım kadar adice bir olay :/
- +1 yıl
ne kadar kötü bişey ya düşünsene adam seninle sen oldugun için değil de memur olduğun için evleniyor:(
- +1 yıl
bu evlilikten ne kadar mutluluk bekliyor acaba.. nasıl bir mantık bu böyle ama maalesef bu zamanda insanların büyük bir çoğunluğu böyle ya da en azından benim çevremde
- +1 yıl
Amin...
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
kızlarda öyle yavrumm öncelik iş olmuş ama kimse karşıdakinin kişiliğine bakmıyor ne hissettğine bakmıyor ne yazık ki
14 Yorumla- +1 yıl
bi de illa öğretmen olacak :) kişiliği falan önemli değil hiç. öğretmen olsun bir de nefes alsın yeter :D iğrenç ya düşünsene adam seninle mesleğin için evleniyor..
- +1 yıl
Amin hayırlısı olsun hepimiz için
geçen gün metroda gidiyorum annemle bak dedi şu kız seni kesiyo telefonu cebimden çıkarttım bir baktım kızın yüzü ekşidi :D cinsiyetle değil şahsiyetle alakalı bir durum :D
11 Yorumla- +1 yıl
:D haha yuhh :D
+1 yılGarip bende bu talepleri, karşı cinslerden duyardım. Demek ki durum her iki taraf içinde vahimmiş. (:
119 Yorumla- +1 yıl
ya herkes calıscak tabi ki destek olcak eşler birbirine ama öğretmen ya da memur kız aramak ne alaka yaa öğretmen değilsen olmaz ama öğretmensen ne oldugunun önemi yok hemen alalm :D hahah yuh yaf
- +1 yıl
Çevremde ki, arkadaşlar sağolsun bana kız aramaya koyulmuşlar, anlattığına göre kızların çoğunluğu erkeğin mesleğine takılmış tipine, kişiliğine, huyuna, suyuna bakmadan "memursa hemen tanışalım" diyorlar(mış).
Bir özel sektör çalışanı olarak, şahsım adına işler iyi görünmüyor. Lakin erkeklerin de böyle bir talebi olduğunu bilmiyordum, ben hala herkesi kendim gibi görüyor muşum da haberim yok. (: - +1 yıl
olay meslek değil ki. önce o insanı sevmelisin... ee hadi memur diye evlendin. aklm mantıgım almıyor yani meslek için evlenmeyi. gecen annemle sahilde yürüyüş yaparken bir bankta bir teyze oturuyordu annem cok yoruldum baska oturacak yer yok dedi. oturduk kadının yanına. kadın oğluna kız arıyormus. öğretmen misin sen dedi. hayır dedim. olsan iyiyi ben oğluma kız arıyorum dedi. yok teyze sağol olsam da istemem zaten dedim :D sustu kadın :D bu arada sorumda da burdan yola cıktım :D
- +1 yıl
Ahir zaman dünyası para her kapıyı açar hale gelmiş. Her iki taraf için de üzücü bir mevzu.
Kadına iyi yanıt vermiş hatta az bile demişsin, öğretmen gelini bulur, bikaç yıl sonra da oğlu boşanırsa hiç şaşırmam. Para ile saadet, olmaz olsun. (: - +1 yıl
maalesef herşeye para gözüyle bakıyorlar.. boşanırlarsa ben de şaşırmam :)
- +1 yıl
Hayırlısını isteyen bir sen, birde ben galiba. (:
- +1 yıl
sanırım öyle :)
- +1 yıl
Sence umut var mı?
- +1 yıl
her zaman bir umut vardır. hayatın ne zaman ne getirip götüreceği belli olmaz
- +1 yıl
Orası muhakkak, nefes aldığımız sürece bir umut vardır. Nitekim fakirin ekmeği umut. (:
Lakin ortada ki gerçekleri hafife almamak lazım. Yaş geldi vesselam. Galiba panik havası bu yüzden. - +1 yıl
hahahah :D evde kalcaz :D
- +1 yıl
Karamsarlık zaten diz boyuydu, tuz biber oldun. "Her zaman bir umut vardır." sözünle cümleyi bağlayayım. (:
- +1 yıl
:D işte umut varda umudun azı var çoğu var bakalım :)))
- +1 yıl
Sende ki umut ne kadar?
- +1 yıl
ben de bilmiyorum pek umutlu değilim aslında ama avutmaya çalışıyorum kendimi(:
- +1 yıl
Durum o kadar vahim mi?
Peki evleneceğin kişi nasıl biri olmalı, Kriterlerin neler?
("Devlet memuru olmalı" dermişsin, bende iyi gülerim.) - +1 yıl
devlet memuru olması lazım :D hahahah
esra erol evlilik programında gibi hissettim bir an :D - +1 yıl
Şirkette yemek yapan "Abla" dediğimiz kişinin vazgeçilmezi, öğleden sonra ne zaman mutfağa girsem, o program açık oluyor. Oylama bile yaptığımız olmuştur. :D
Kriterler yok mu? - +1 yıl
valla öncelikle ADAM olsun gerisi gelir zaten
+1 yılparayla mutluluk olmaz. benım cıcın farketmez aılem evlenmeyecek o yzuden ogretmen doktor kaymakam hemsıre köylu guzel cırkın zayıf farketmez ben ıstedım mı aılem ıkna olur :)
10 Yorumla
+1 yılöyle diyorsunuz ama başka türlüsü de yürümüyor. çalışmayan kadınlar da çalışan kadınlar gibi yaşamak istiyor ona da güç yetmiyor. maaşlı çalışan biri eşini istediği gibi yaşatacak gücü bulamıyor. en azından birlikte kazanır birlikte yaşarlar diye düşünüyor insanlar. hayatı beraber omuzlayabilmek için çabalıyor insanlar. aşk sevgi konularına gelince onlar zaten hiç bir zaman evliliğin gerekçeleri olmadı
05 Yorumla- +1 yıl
ben kadınlar çalışmasın demiyorum ki... erkeklerin memur eş diye tutturmalarına bir anlam veremiyorum
- +1 yıl
başka çare yok ama hayat zor. başka işlerde çalışan kadınların hem iş şartları zor hem mesaileri uzun. öğretmenlik zaman açısından rahat meslek. iki insan birbirini seviyorda o öğretmen değil diye aile kabul etmiyorsa tabii ki saçma da gelin bulma niyetiyle hareket eden bir annenin öğretmen arzu etmesinde alınacak bir şey yok bana göre
- +1 yıl
yok ya öğretmen olsun da nasıl olursa olsun diyorlar ve bu çok aşağılayıcı bir tabir. öğretmensen isticek değilsen istemicek yani seni sen oldugun için değil de mesleğin için alcak iğrenç yaa söyleyecek kelime bulamıyorum
- +1 yıl
öğretmen olsun da nasıl olursa olsun demez kimse. ama öğretmenlik saygın meslektir. öğretmen olduğuna göre zaten iyi insandır inanışı vardır. doğru değildir ama insanlar buna inanır. insanları mesleklerine kazançlarına göre ayırmak çok yanlış bir şeydir. ama hep böyleydi. sadece artık kadınlarda çalışıyor ve kadınlar da mesleklerine göre ayrıma uğruyor. erkeklerin dünyasına hoş geldin. az kahretmedik fakirliğimize. senin bir derdin var belli. istersen onu yaz belki işe yarar fikirlerimiz vardır
- +1 yıl
derdim yok çok şükür. ama bu şekilde iğrenç mesleğe göre insan seçmek aşağlık geliyor bana. öğretmen olduguna göre iyi insan mıdır :D hahah dalga mı geciyorsun? kötü insan yok mu, ahlak nasıl? ya da kişiliği? erkeklerin dünyası mı :D paragöz ve menfaatçi erkekler desek daha doğru olur. bunu düşünen erkeklerin hepsi iğrenç. pislikler
+1 yılEvlenmeyeceğime göre bu beni bağlamıyor da genellemeseydin iyi olurdu.
12 Yorumla- +1 yıl
cevremde cok gördügüm için genelledim
- +1 yıl
Anlıyorum.
Aşk İlişkileri konusunda 975 cevap paylaştı. hali hazırda sevdikleri yok işte napsınlar aşk olmadı para olsun..
02 Yorumla- +1 yıl
evlencek birisini aramak baska bişey meslek aramak baska bişey
+1 yılyine bir genelleme yine ağır yalnız bir kadın...
16 Yorumla- +1 yıl
çevremde çok görüyorum
- +1 yıl
bende çevremde bir çok kadın görüyorum ama genellemiyorum aşk varsa mesaleğin canı cehenneme ...
hem annneler arıyor diyorsun erkekler değil peki o zaman neden erkeklere paragöz iğrenç diyorsun ? annelerde mi erkek ? - +1 yıl
erkekler istiyor anneler de kız arıyorlar işte ortak yapım :D
- +1 yıl
sen nasılsın söylim annemede seni istesin bana kıskanma artık milleti :)
- +1 yıl
ahahahah öldüm :D
- +1 yıl
ölme ölme daha yaşayacağımız çok günler var :)
Herkesin gözünü para bürümüş
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılEvet iğrenç ama aynı şeyi kız yapınca iğrenç olmuyormuydu?
05 Yorumla- +1 yıl
ben hiç kimseyi mesleğine göre secmem ama bir kızı istemeye giden erkeğe babası sorar ne iş yapıyor şimdi ters oldu kıza soruyorlar
- +1 yıl
Bir kızı sevmiştim nişanlanmıştık sonra kız bankanın birine işe girince bir tarafı kalktı nişanı falan bozdu tavırları değişti evlenmedi sonuç olarak ben onu işsizken sevmiştim ama o işe girince benden ayrıldı benim işim falan vardı o zaman buna ne denir peki?
- +1 yıl
tam pislikmiş... kurtuldugun iyi olmus. bir arkadasımın kaç yıllık sevgilisi de aynısını yaptı memur oldu sonra arkadasımı begenmemeye basladı ayrıldılar... paraya tapan insanlar bunlar
- +1 yıl
Para değiştiriyor insanları sonuç olarak erkek içinde aynı bayanlar içinde aynı eskiden beri bu böyle bir doktor mühendis hayranlığı vardı şimdi aynı eksen kızlardan erkeklerede geçmeye başladı çünkü artık kadınlarda çalışma hayatında yer almaya başladı sebebide bu ve paragözlerde bu noktada net görülmeye başladı kadın olsun erkek olsun hepside
- +1 yıl
dedemin zamanında hayat daha güzelmiş... bu kadar paragöz değilmiş insanlar o zaman hersey daha güzelmiş keşke o zamanda yaşamış birisi olsaydım
eskıden kızlar secerken ıyıydı dıyorsun
05 Yorumla- +1 yıl
yok yani olay tamamen ters döndü erkek kızı istemeye gider mesela kızın babası sorar ne iş yapıyor evi gecindirip kızıma iyi bakabilecek mi diye. şimdi teyzeler öğretmen kız diyip duruyorlar
- +1 yıl
şimdi para var sistemde diyosun yani:)
- +1 yıl
mesleğe göre yapılmıs bir evilik ne derece mutlu olur ki
+1 yılöğretmen bir eş hımm fena olmaz :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası