Açık saçık giyinen hemcinslerim cehennemden korkmuyor mu?
Umarım Allah size doğru yolu nasip eder
Umarım Allah size doğru yolu nasip eder
Sanırım damarıma bastın bu konuda.. kusura bakma ama ne istersem giyerim.. Dinime inanırım, Allahtan korkarım, ama kendimi bildim bileli "açık saçık" diye tabir ettiğiniz türden giyinirim.
Biliyorum sizin gibi düşünen insanların kafasını değiştirmek çok zor.. Sıcak turistik bir bölgede doğup büyüdüm hala da burdayım. Babamın tarafı hep kapalıdır, onların yanına gittiğimde de giydiğim şeylerden ödün vermiyorum. İnsanlar buna seçimlere saygı duymak zorunda. Benim onlara duyduğum gibi lakin "dinde zorlama yoktur" babamın tarafı benimle konuştu imalarda bulundunyıllar önce, "hayır" dedim onlarda saygı duydu, konu kapandı.
Ben, küfür etmeyen, her yıl elime geçen paradan ayırarak fakirlere, yetimhanelere yardım eden biriyim, sahipsiz bebeklere aile bulan vakıflarda gönüllü üyeyim , yolda gördüğüm halsiz köpeğe marketten su alıp içiren biriyim ben. Eğer sırf giydiğim şeyler yüzünden namussuz ni olarakn yargılanacaksam, kızlığımdan bir şey kaybettiğim düşünülecekse, ve hayatı boyunca yaşam felsefesini insanlara yardım etmek diye benimseyen ben.. cehennemde yanacağımı düşünenler varsa bence onlar yürüdüğü yolu kontrol etsinler, dinimizi tekrar araştırsınlar baştan okusunlar. Allahın takdiridir cennet cehennem.. ben hayatım boyunca hep iyi şeylerle karşılaştım, allah bozmasın takdirini :)
iyi güzel diyorsun da olay başka zaten kardeşim:)) ben bu düşüncedeyim buyrun beni ekleyin mantığı.hani namazında abdestinde muhafazakar erkekler ben buradayım olayı..yoksa insan kendini neden ifşa eder?
Fakirlere yardım etmen köpeğe su vermen seni iyi biri yapar mı bundan bize ne soruyu soranı eleştirmişsin sadece giyinmekle görevimiz bitmiyor diye aynı hatayı sende yapıyorsun fakirlere yardım etmeklede iş bitmiyor.Zaten bu soruda bundan bahsedilmiyor giyiminden rahatsız değilsen niçin ama bende fakirlere yardım ediyorum gibi bir savunmaya giriyorsun bunu dediğine göre sende biliyorsun ki askında yaptığın yanlış kendini başka bir açıdan doğrulamaya gidiyorsun
kesinlikle katılıyorum
Niye agrasifleştin bilmiyorum ama Allah bu konuyu önemsemiyor olsa bize böyle bir emir vermezdi demi Allah'tan daha mı iyi biliyorsun bi.Ben Allah'a ve İslama inanmıyorum dersen o zamam tartışmayı başka argümanlar üzerinde kurarım ama madem İslama inanıyorsun örtünmek Allah'ın emri bu konu önemsiz olsa Allah bize örtünün demezdi demi sen başka iyilikler yapıyor olabilirsin çok güzel birşey ama onların sevabınında azaldığını bil
Aferin bu senin düşüncen ve bana göre doğru değil.
Senin düşüncene göre benim düşüncem doğru değil.
Benim düşünceme göre benim düşüncem doğrudur böyle mutlu huzurşuyum olay kapanmıştır. Elbet öğreneceğiz gerçeği ama kalbim mantığım ve hislerim doğru yoldasın diyor. Lütfen dini aadece Kuran-ı kerim olarak ele almadan önce diğer kitapların, orjinallerini ilk hallerinin örneklerini bulup, okuyun. Kapanma zorunlulukları vs olaylara göre değişkenlik gösterdiğini keşfedersiniz. Daha fazla cevap yazma.
merhaba hanım efendi dinde zorlama yoktur derken sanırım siz yanlış anladınız dini seçerken zorlama yoktur ama ilamiyeti seçtikten sonra allah (c.c) emir ve yasakları vardır kitap 1 tanedir ve emir ve yasaklar acık acık yazmaktadır uymak veya uymamak size kalmıs ha soruyada gelince sizide ancak allah yargılar bize yorum yapmak düşmez. Saygılar
Allah yolunuzu açık etsin :)
Herkes aynı inançta olmak zorunda değil.Aynı inançta olsa bile her koyun kendi bacağından asılır.Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok ki sen kim oluyorsun da kimin cennete cehenneme gideceğini karar veriyorsun...
Kime göre açık saçık bazı insanlara göre gözler açıksa bile açık...bir saçımız açık diye laf ediliyor sonra bizim baş örtümüze kimse karışamaz.
Ne zaman kıyafetlere takılmayı bırakıcaz o zaman insan olacağız...
E sen niye karışıyorsun allah doğru yolu nasip edeceğine inanıyorsun da ;?
İnsan çıplak doğuyor çıplak ölüyor. Giysi ve örtünme ile iyi insan ve ahlak olmuyor.
Örtünüp saklanması gereken ayıplar, örtmekle yok olmuyor. Ahlaksızlık da örtü ile kapanmıyor.
Bir kadının saçı açık gezinmesi mi daha kötü bir şey, bir insanı bir ay eşşek gibi çalıştırıp eline asgari ücret tutuşturmak mı daha kötü ? Bir malı fahiş fiyattan satmak mı ? Bir başkasının sırasını hakkını almak mı ? Bakın Bir kadının arkasından bilip bilmeden kötü kadın damgası vurup iftira atmak mı?
Kimsenin kafasını örtmesine karışmıyorum, ama o örtüyle hiçbirşeyi kapatamıyorsunuz bilin bir tek beyinlerinizin üstündeki örtüyü kaldırın yeter.
braaavoo ! aynı fikirlerdeyiz
ben fikrimde özgürüm koçum sen işine bak
biz seninle aynı inançta değiliz mesela ama bu konudaki düşüncelerimiz aynı.ben dini siyasi içeriklere girmeyi sevmiyorum burada.ama bazılarının amaçları gerçekten karşı cinsi etkilemek.bu kadar muhafazakar takılan bir kadının da sanal bir ortamda 3-5 adamla sohbet etmesi de caiz değil o açılardan bakarsak.hal böyle olunca deli oluyorum ben sürekli inancımı sömüren bir kesim var.ibadetin gizlisi makbul,her ortamda farkılı konularla ifşa derdindeler..
İşte siz böyle yaptığınız sürece benim türbanıma niye laf ediyorlar diyeceksiniz. O öyle inanıyor, sanane her şeyi doğru bilen bir siz misiniz? Kaldı ki insan vücudu D vitamini salgılamak için güneş'e muhtaçtır, Allah insanı böyle yaratmıştır. Kaldı ki kuranda kapanın der. İnan bana hiçbir erkek bir kadının saçından tahrik olmaz.
Cevap
27Cevap
o kadar günah var ki daha ona sıra gelmez...güzelim insanlarda erkek kız istisnasız şu anda kimse korkmuyor herkes günü birlik yaşıyor yarını düşünen yok bu yüzden bu kadar insanlar merhamet ve insani duygulardan uzaklaştılar..giyinip giyinmemek onlara kalmış her koyun kendi bacağından asılır sonuçta..herkesin seçimi de yaptığı yanlışlar da doğrular da kendine onlara göre doğru olan sana yanlış sana yanlış olan da onlara doğru gelebilir...her insan farklıdır ve seçimleri öyle..herkes üstüne gelmiş suçlu gibiymişsin gibi sanki bunu da anlayamadım sadece bir soru sormuşsun..
üstüne gelenlerin en başında ben varım.olay ortalığı kızıştıracak bir konu bulup çekip gitmek.level 1 zaten.Allah bilir eski üyelerden.değilse bile kendi tarzında bir adamı kafeslemek.sonra burada din düşmanlığı doğruyor.aleni müslümanlık olmaz.gayet güzel açıklamışsın.
beni anlayan nadir insanlardan birisin =) ama o niyetle sordu ise bir şey diyemem ama amacı kötüye benzemiyor =) gibi geldi
kim ne niyette seceresini dökerim sana buradakilerin:)
yok sen gene de ön yargılı olma =)
Neden giyinmesinler? Erkekler tahrik olmasın diye mi? Zaten asıl sorun da orada. Kadın çıplak gezse de kimsenin tecavüz etme hakkı yoktur. Yan gözle bakma olayı falan da. Şimdi sırf erkekler (tabiri caizse) azmasın diye açık giyinmezlerse erkeklerin üstünlüğünü kabul etmiştir. Nitekim müslüman bir bayan olmak da bunu kabullenmektir zaten.
ne var biliyor musun burada sen ve senin gibi muhafazakar takılan tiplerin tek derdi kendi gibi düşünen adamaların ilgisini çekmek..yoksa kim nereden bilecek sanalda benim giyim tarzım nedir ne değildir.herkes fikirleri ile burada..ama gel gör ki kazın ayağı başka.
Bu konu sadece cehennem korkusuyla açıklanamaz Allah'a inanmayan birisi bile kendini bir et parçası olarak sergilemekten çekinecektir dini bir inancın olmasa bile bir takım ahlakı sorumlulukların farkında olmamız gerekir.
Bazı şeylerin farkında olan insanlar kendilerini bu kadar basitleştirip vucutlarını teşhir ederek fark edilmek yanlışına düşmezler bunlar basit insanların yapacağı şeyler
Sen, ben gibilerin korkusunu merak ediyorsun ya, bende en az o kadar merak ediyorum sen gibi kibir sahibi, ukala dindar geçinen kapalılarla öbür dünyada karşılaşır mıyız acaba?
Kıyamet günü sen neyin ben neyin hesabını veriyor olucaz acaba?
Ama işte Allah biliyor be cevabı Allah biliyor yavrum..Dilini biraz tevazuyla tutta sabret, sen de bende elbet öğrenicez anyayı konyayı..
Rabbim şefaatini esirgeyeceği günahlardan korusun bizi...Dilerim sende buna dua et!
Açık giyinen kadınlar doğru yoldan değilde yanlış yoldan mı gidiyor yani. Konu din veya başka bir şey size doğru gelen şey tüm evrende "doğru" diye bir şey yok. Herkesin inancı ya da tercihleri kendinedir. Herkesin doğrusu yanlışı da kendinedir.
O kadar fazla günah var ki emin ol açık giyinmekten gidilmez oraya. Ama başkalarını yargılamaktan ve "kötü yolda bu insanlar" diyerek başkaları hakkında kanılara varmak emin ol cehennemliktir.
Bir kere söyledigin yanlış. Merak etme onu cok kişiuyarmıştır. Herkesin inancı ve gunahı kendine. seni niye bu kadar ilgilendiriyor ki? uyaran uyarmıştır emin ol. Böyle yaparak kendin de günah işlersin. Sadece şunu bil bir kişiyi uyarırsın. sen görevini yapmış olursun. zoraki birşey yapamazsın. üstüne gidemezsin. hatta öldüremezsin de. Anlatabildim mi?
Kimse kimsenin günahını üstlenir mi?
''Kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmeyeceksiniz.'' Hz.Peygamber
Öyle ya .. Haremlik - Selamlık gelsin Ks'ye .. ! :D
Böyle düşünmek doğru değil hani kastın kapanmaksa hiç böyle söyleme,kapanmayıpta iyi olan çok insan var çünkü.
Ama nedense hep böyle miniler,kısa şortlar,erkekler tarafından dikkat çeken insanlar daha mutlu hayallerine isteklerine falan hemen kavuşan tipler.
İsyan etmiyorum ama Allahta kabul etsin bu böyle.
Biliyor musun bence bu korku çok yanlış. Eğer senide korkutmasalardı istediğin gibi giyinebilirdin. Kendi kararını kendin verebilirdin.
Kimin cennete kimin cehenneme gideceğini kimse bilemez, hiç kimseyi kıyafetiyle bu şekilde yargılamak doğru değil
Bizzat benim başıma geldi o yüzden kimseyi kınamamalıyız.
bu konuda sana gelen bir gorev mi var dogru yollu gostermek gibi, insanlar icinden geldigi gibi giyinmeli, kendi kendinizi asagilamayin bari bu kadar, erkekler yeterince asagiliyor zaten sizi.
korkuyorum Allah'tan O'nun emrine karşı gelmek istemiyorum ama kıbrısta yaşıyorum kapanamam Allah affetsin Allah'tan korkuyorum ama açık seçik giyiniyorum
Allah korkuma bakar veya giyinişime sen bilemezsin
Sana ne ? Söylediğin doğru ama insanları bu şekilde yargılamak sana düşmez ...
link
Piiii bize kızlı erkekli yorumlaşıyoruz.Çok zındık mıyız neyiz dişi aslan ;(
helal be sana bal arısı vala ben utanıyorum onların yerine ya bir *** *** onlarda var sanki :) dimi erkekler göstersen ne olacak göstermesen ne olacak ya :) 5* sana bal arısı
Ölümü düşünüyorlar mı diye sorsan daha mantıklı olurdu 50 yaşına gelince hepsi namaza başlıycak.
Her kulun hesabı kendinden sorulur.Müslümanım deyip başkasının günahına karışma ki sende o nun kadar günaha girme
valla bu tür soruları gizli değilde kendi profilinden soranlar bana hiç samimi gelimiyo ! Bırak bu cici kız ayaklarıyla erkek tavlarım ayaklarını dinide katma piss işlerine uza şimdi.
cehennemin olduğuna çok eminsin gidip görmüş gibi ;))
O yea :)
Geçen bir tanesi ''Go home Yankee'' yazdı :) Üzgünüm hayatım yobazlarla sevişemiyorum eve gitmeyelim dedim cinnet geçirdi hahahaha :D
bu sıcakta hiç kapanamam Allah korkum var ama sadece kapanmayla ibadet olmaz diye düşünüyorum
ya sizene ya isteyen istedğini giyer alemin derdi senimi gerdi elbet cezasını çekcek bunu burda paylaşmanın lüzumu yok...
Peki sen onlara dil uzatırken korkmuyormusun onunda günahı vardır allah katında sonucta
amin inşallah
evlerinde ne giyiyolarsa sokakta da aynılar, bu ne be
onlara ateş işlemiyormuş kenks yanmaz yapışmaz maddeden yapılmış onlar korkmuyorlar
önce ahlak.kapalı giyinipte ne şeytan olanları bilirim.başta babaannem olacak acuze..kalbi ve ahlakı doğrulttuktan sonra icraata geçmek lazım
Azıcık inancı olan insan herşeyin ölçüsünü bilir ...
bu seni ne kadar ilgilendirir?
herkes kendi çorbasına baksın.
Bence akıllarına bile gelmiyor zaten son dönemde dini eğitim önemsizleşti genç nüfus için teknolojinin bu kadar ilerlemesinin yan etkileri işte
Hayır istesem çıplak gezerim kimseyi alakadar etmez Cehennemde taş çocuklar olacak bunj unutma
Bence soruyu sorar iken bu soruyu anlayacak kapasitede insan var mı diye düşün bir daha ki sefere :)
olay başka burada kardeşim.hatun milleti kendi gibi adamların derdinde biliyorsun işte.
sor bakalım başımızdakiler bu ülkeyi bu şekilde yönetirken Allah'tan korkmuyorlar mı? o zaman sorun yok kızlar bu şekilde gezmeye devam edebilir...
açılırım lan sanane istediğimi yaparım çokta hoşuma gidiyoaçılmak
Elalemin derdi sizi mi gerdi?
çok iyi bir soru 5 puan verdim ...cevapları özenle takip edicem
Hı hı her türbanlıda cennete gircek ya zaten.
umarım korkmuyorlardır. korkak gençlik istemeyiz
sana da doğru yolu göstersin
sen bal önce de bir faydan olsun bize
O hemcinslerini yirim ben .
ahuahau bende demek isterdim ama başımın etini yediremicem bu saatte :D :D
dermiyim hiç :P demedim diyemedim :( :D :D
aaa ben yazmadım kuzenim yazmış aşkım :( çok terbiyesiz ya nabıcam bunla bilmiyorum :O
Demek ki korkmuyorlar...
Bal yapamayinca ne soracagini mi sasirdin ari ?
istedigimi giyerim...sananeee.
Cehennem benden korksun <3
cehennem olmasaydı sen nasıl giyinirdin?
allah islah etsin.
Korkan giymez :\
demekki korkmuyorlar
cehenneme gidecekleri ne malum?
Komik ya :)
ya cehennem yoksa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar