açık ögretim nasıl diyorlar ki açıktan lise 2 senede bile liseyi bitirebilrsin.hakkında hiç birşey bilmiyorum.acaba tam bilen emin olan bana yardımcı olabilirmi
Cevabın nedir?
Kredili sistemli, 2 senede biter.Sorular çok basit yani bana öyle gelmişti(geometri,matematik dışında).Bunlar iyi yanları bide bunun kötü yanı var bir kere başında öğretenin yok çok bilgisiz olursun kendini geliştirmediğin sürece.Ama açık öğretim kolay onu söyliyim.
1125 Yorumla- +1 yıl
yani bir kere rahat rahat çalışabilirsin bolbol zamanın var.ama dersten derse değişir mesela benim matematiğim felan çok kötüydü onu fazla çalışmazdım hatta hiç çalışmazdım desem yalan olmaz.Tarihi coğrafyayı felan çok çalışırdım hergün saatlerimi verirdim çok abartıyordum ben.1-2 saat çalışsan yeter hergün bence düzenli ve verimli olarak.
- +1 yıl
valla ben matematiği muaf yapmıştım yani 3 defa kalmıştım o dersten öyle olunca muaf oluyo liseyi öyle bitirmiştimöbür derslere daha çok ağırlık vermiştim.mesela derslerin yanında kredileri yazıyo ordan bakıyosun her sınav 30 kredi oluyo yani sınırın bu olacak senin mesela tarih 2 kredi coğrafya 2 kredi matematik 4 kredi böyle böyle 30 krediye kadar toplıcan o sınava girecen.mesela diyelimki hepsini geçtin aldığın derslerin matematiği geçemedin 4 kredi eksik veriyorlar yani 26 kredi alıyorsun
- +1 yıl
hı yani mesela tarih çografya dil anlatım bunlara çalıştım diyelim bunlardan girecem sınava tamam onuda anladım peki ya o sınava giremediğin dersleride teker teker mi veriyorsun...Ayrıca kredi 2 3 falan en fazla limiti o kadar mı bir sınavın..kreedi 26 27 veya kaldı diyelim ozaman ne olur
- +1 yıl
sınavdan önce sana haber veriliyo sitelerinden ama sitelerinin hep takip etmen lazım internetten mesela ocağın 28inde sınav varsa 1 ay önceden felan haber veriliyo dersleri seç gibisinden sende seçiyosun seçtiğin derslerden sınava giriyosun her sınavda 30 kredilik sınır veriyorlar sana yani mesela tarih 2 matematik 4 coğrafya 2 geometri 2 felsefe 2 yanlarında zaten kredileri var benim aynı verdiğim gibi işte böyle 30 krediyi tamamlıyosun kredi 26-27 de kalırsa o zaman oradan bir tane daha ders
- +1 yıl
bulursun atıyorum 4 kredilik ya da 3 kredilik 30 krediye tamamlarsın ama şunuda söyliyim kafana göre istersen 26 kredide diyelimki bırakabilirsin ama az dersten girmiş olursun ve az dersten geçmiş olursun ne kadar doldurursn (yani 30a tamamlarsan) o kadar senin için iyi derslerini dikkatli seç iyice anlayarak öyle kafana göre seçme derslerin yanında yazıyo seçmeli,ortak,alan diye sen ortak ve alan derslerneden sorumlu olcaksn seçmeli derslerden sorumlu değilsin ama sçebilirsinde seçmek istiyorsan
- +1 yıl
- +1 yıl
Eksiyi bastım ;)
- +1 yıl
geçer tabiki mesela ben lisedeyken hiç sınavlara girmezdim hep okuldan kaçöardım o benim açık lise hayatımı çok etkilemişti ve bana şaka gibi ama gerçek 3 kredi verdiler ben onunla liseyi bitirdim arkadaşlkarım 40-50 krediyle başlarken ayrıca istediğini sorabilirsin çekinme böyle ara ara girdikçe cevap veririrm :)
- +1 yıl
tamam olsun sana güzel bir kredi verebilirler sen bir git konuş ilk önce birazda 2 sene kalıp atıldığın okulla alakalı kaç kredi verecekleri bende senin durumundaydım ama ben baya kötüydüm yani hiç derslere sınavlara gitmezdim durmadan kaçardım ondan böyle geldi belkide benimkisi senin belki daha iyi gelkebiliri kredin belli olmaz o iş çünkü benim diğer bütün arkadaşlarımınki yüksek gelmişti
- +1 yıl
147 yi arayıp oradan sorabilirsin iyice öğren soracağın bütün soruları bir yere yaz oradan sor önemli çünkü bunlar telefonla olmaz diyorsan yaşadığın yerdede açık öğretim kurumu vardır oraya gidip ordanda sorabilirsin.rica ederim iyi araştır ama bak bu iş çok özen istiyor ;)sonrasınıda bana bildir
- +1 yıl
kayıt için annem ya da babamla giderim ozaman sorarım yüz yüze daha iyi hem orada okuyacagım için daha iyi olur sanırım ama takılan bişey olsa ararım :) birde bir sayfaya soruruyum dedim baktım yorum yazmıştılar yaş hakkında yaş farkı yok yazmıştı admin her yaş katılabilir ::( inşallah öyledir
- +1 yıl
ön kayıt bazı şeylerin daha çabuk yapılması için oluyor diye biliyorum mesela ben üniversiteye yazıldığımda bendende ön kayıt istiyordu işlemleriniz daha çabuk oluyor diyordu ama sen işini garantiye almak için yarın bir telefon et istersen ne olur ne olmaz onlar daha iyi bilir sor ondan sonra yap ben açık lisedeyken öyle birşey yoktu yeni çıktı demekki
- +1 yıl
bi sorum daha olacak :) şey ya şimdi 2 yıl gittiğim için okula 46 kredi vermişler bir kişiye sordum dedi ki o kredi boş yani dedim lise 2 ye geçmek için kaç kredi lazım 50 dedi ozaman az kalmış benim dedim yok senin 50 yapman lazım sınavlardan 50 kredi toplaman lazım öyle dedi 46 işe yaramıyor yani doğru mu ya :(
- +1 yıl
o sana bunları diyenleri ıslak odunla dövmek lazım:D nerden çıkartıyorsun yaramaz olurmu hiç onlar sana velinimet bana kaç kredi vermişti biliyormusun okul sadece 3 ben ona rağmen bitirmiştim yarıyor yani sen onun bunun dediklerine kulak asma sadece sınav tarihlerini iyi takip et sakın sınav kaçırma birde girdiğin sınavlardaki derslerin tümünü geçmeye çalış özellikle ''dil ve anlatımı''
- +1 yıl
şimdi anlamıcağını biliyorum çünkü bende zamanındqa anlamıuodumm:)))aynı dersten 3 defa geçedinmi muaf oluyosun yani odersten bir daha girmek zorunda olmuyorsun kredisinide alamazsın tabi dersi geçemezsen orası ayrı bir konu ama dil ve anlatım dersi hariç o dersi kesin geçmek zorundasın yoksa lisen bitmez işte ondan dedim oderse önem ver diye
- +1 yıl
bunda sınıf atlama diye birşey yok tam olarak sadece kredilerini toplaman gerek senin şimdi tam hatırlamıyorum ama 192 kredidemi 194 kredidemi ne lise bitiyordu onu sitesinden bakarsın açık öğretimin mesela ben şimdi liseye yazıldım diyelim 4cü sınıfın derslerinide alabilirim 2ci sınıfın derslerinide alabilirim kafama göre yani bunda amaç sınıf geçmek değil sınavlarda alabildğin kredinin(30) en iyisini almak
- +1 yıl
ozaman seninkisi 192 kredide bitiyor her sınav 30 kredi ygs ve lysye girmek için yani şu kadar kreddi olursa üniversite sınavlarına girebilirim diye bir kaide yok mesela bir örnek vereyim diyelimki senin 150 kredin var üniversite sınavı ocakta olacak ve sen girmek istiyorsun girersin ama diyelimki kazandın üniversite sınavını eğer üniversite kaydına kadar lise kredilerini toplayamamış olursan kazandığın üniversite hiç bir işe yaramıyor çünkü 192 kredin veya üstü olması lazım ama senin kredin 150
- +1 yıl
rahatsız ettiysem kusuruma bakmayın ben sınava girdim şimdi sonuçları bekliyorum mesleğe geçmeyi düşünüyorum nasıl zor mu meslek zor mu biter kredisi yüksek ya.birde çocuk gelişimi varmış orda ana okulu ögretmeni olunuyor mu olunuyorsa geçişmi oluyor hemen ana okulu ögretmeni mi oluyorsun açıkta kalma durumu var mı diye merak ettim.
- +1 yıl
BİŞEY SORACAKTIM ŞİMDİ SINAV SONUCU AÇIKLANDI HİÇ ÇALIŞMADIM HİÇ 46 KREDİM VARDI KAYIT OLDUGUMDA GELMİŞTİ 52 OLDU ŞİMDİ DİLANLATIM İKİ DERSİDE GEÇMİŞİM ÇALIŞMADAN ONA ÇOK SEVİNDİM AMA SADECE 3 DERSTEN GEÇTİM.. :( 11 DERS BAŞARISIZ VE MUAF OLDUGUM FİZİK OLMUŞ ŞİMDİ BEN FİZİGİ HİÇ YAPAMIYORUM ÇALIŞSAMDA O HEP MUAF OLARAK OLSA ENGEL OLUR MU KREDİYE VEYA BAŞKA BİŞEYE BUNU SORMAK İSTEDİM.
- +1 yıl
yani öyle olur ama zamanın boşa gider mesela seeceğin dersi mesela tarih 1 i seçtin mesela tarih 1 in konuları atıyorum osmanlı devleti yükseliş devri mesela bu konuyu ablanın kitabından bulursun osmanlı yükseliş devrini çalışırsın yani ilk önce kitabın konularını öğren ona göre çalış çünkü o verdikleri kitapların konusuna göre soruyorlar soruları sınavda
En İyi Cevaplar
+1 yılkolay bütün derslerin 5 olursa 2.5 yılda biter =) çalışıyorsan zor ama hem okuyup hem çalışmak ama evde ders çalışma şansın varsa çalışıp çok rahat geçebilirsin
00 Yorumla
Komşumuz açık öğretimden kapattı*yine boşta. Adam akıllı bir liseden mezun olup üniversite okucaksın. Başka yolu yok. Açık öğretim falan sadece göstermelik. Pek bir işe yaramıyor yani. Çevremde böyle çok insan var, ordan biliyorum.
02 Yorumla
evet krediyi tamamlarsan 2.5 senede bitrebiliysn . sende 3 veya 4 kere giriyosun . hiç okumamaktan çok çok idir. ben gdhyrm çnkü
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKrediyi tamamladığın an geçiyorsun ama Üniversiteyede gitmek istiyorsan Dershaneye gitmen ya da özel ders alıp açığını kapatman lazım
018 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl192 krediyi tamamlarsan Mezun oluyorsun ama Açık lise çok karmaşık bir lisedir iyi bir bilgi alman lazım Bilgisayarda çalışarak tabikide olur Üniversiteye düşünüyormusun?Eğer Düşünüyorsan Dershneey gitmeni tavsiye ederim
Cevap sahibi+1 yılO zaman imkanının varsa mutlaka dershneye git evde çalışılan ortam malesef okuldaki gibi olmuyor
Cevap sahibi+1 yılTabikide
Cevap sahibi+1 yılNormal lisedeki dersler var ama derslerini internetten kendin seçiyorsun
Cevap sahibi+1 yılKayıp olunurken bankaya 20 TL yatırıyorsun birde senede 3 kere kayıt yenileme var bu üçündede 20 TLyi yatırman gerek ders konusunda gelince kayıt olduğunda sana kullancı adı ve şifre verecekler oradan sisteme girip sınava gireceğin dersleri kendin seçeceksin
Cevap sahibi+1 yılHepsini bir oluyorsun Cumartesi ve Pazar günleri oluyor
Cevap sahibi+1 yılTabikide sınırlı istediğin kadar ders seçemiyorsun
Cevap sahibi+1 yılSenin seçeceğin derslere bağlı en fazla 15 ders diye biliyorum
+1 yılsistem değişti diyorlar ya lisesi nasıl olur bilmem
00 Yorumla
+1 yılaçık öğretim özellikle yağmurda karda zor kapalı mekanla kıyas kabul etmez
00 YorumlaYani bu sitede yurt disinda okuyorum diyip acik ogretimde surunuyorsa kesin basit oldugundan soyluyemiyordur acik.ogretimli oldugunu. Asdfgla
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam