Biseksüel kimliğim ve evlilik (Bu kez ciddi bir konu)

Arkadaşlar bu kez ciddi olarak soruyorum çünkü durum ciddileşmeye başladı. Üzerimde evlilik konusunda ciddi bir baskı oluşmaya başladı. Ama bu konuda çok kararsızım. Ben bazı nedenleri açıklayacağım ve sizden başınıza böyle bir şey gelmesi durumunda ne yapardınız, ne tavsiye ederdiniz, onları öğrenmek istiyorum.

Dediğim gibi biseksüel bir erkeğim ve cinsel veya duygusal anlamda düşündüğümde daha çok bir erkekle birlikte bir şeyler yaşamak istiyorum. Çoğu kişi içinde seksüel geçen kelime görünce, aklına hemen sadece seks üzerine kurulmuş ilişkiler geliyor ama benim durumum bu değil, eğer yaşama imkanım olsa gerçek ciddi bir ilişki yaşayabilirim, ister kadınla ister erkekle… Ama erkekler nedense hep bir adım önde… Bu nedenle birazda olsa ilgi duyduğum kadınlara ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Çünkü bu zamana kadar hiçbir kadınla bir deneyimim olmadı. İş erkeklere gelince veya amaç sadece arkadaşlık olacaksa, bu konuda hiçbir sıkıntım yok ama iş aşka gelince kadınlara açılmak çok zor geliyor bana, çekiniyorum, belki korkuyorum. Bu yönümü ailemden hiç kimse bilmiyor ve bilmesi pek de iyi bir durum gibi gözükmüyor. Ama evleneceğim kişinin biseksüel olduğumu bilmesi taraftarıyım, bu zamana kadar yaşadığım gizli ve yalan hayatın bir son bulup, artık gerçek, yalansız bir hayat yaşamak istiyorum. Bu demek değildir ki, evlenince yine bu tür şeylere devam edeceğim ama burada iş hem bana, hem de eşime düşüyor, eğer beni olduğum gibi kabul ederse, başka bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.

Benim düşüncelerim bu yönde… Özellikle kızlara soruyorum, böyle bir durumdaki birine cevabınız ne olurdu veya tavsiyeleriniz ne olurdu? Gerçekten çok zor duruma sokuyor bu baskı beni…
Biseksüel kimliğim ve evlilik (Bu kez ciddi bir konu)