bir yerli aşk filmi izleyin arkadaşlar, hepsinde kavuşmak var, kavuşunca film bitiyor
siz orhan gencebayın hiç gülşen bübikoglunu tanımaya çalıştığı bir filmi gördügünüzmü
sevmeden bir ilişkinin sürdürülebileceğini düşünmüyorum he yürütülüyorsa sadece insanlar cinsel isteklerini ve arzularını tatmin ediyorlardır he sevdiği insanla da insan aynı mekanda bulunmak ve sürekli beraber yaşamak için evlenmekte ister ama insanı tanımak içinde zaman ister
aşık olan, tanımak değil kavuşmak ister
hadi be sende güleyim bari
seviyorsam beklemem. hem sevmeyen adam nişanlanabilir sonuç olarak nişan kolaylıkla atılabilir. kimsede bir şey diyemez
haklısın herkes sallıyor aman yok tanımak lazım, doğru insan lazım falanda filanda
hepsi sevdiğini bulsa basacak nikahı ama bence sallıyorlar
tecrübeliyim :D
Olmaz mı alayı 18 yaşından küçük :D
bizde bunlara soru soruyoruz
Eğer yaşını bilmiyorsan min 5 level olanlara güveneceksin. Gerçi ben 19 a gireceğim :D
Özür dilerim,bir bayan olarak yazdim.Sanirim cevaplari en cok erkeklerden bekliyorsunuz,onlara dair bir soru fakat basligi görünce su sözü paylasmadan gecemedim:
"Sevmeden evlenmek,iman etmeden ibadet etmek gibi alcakca bir istir"
saygilar.
+1
doğru ama evlenen evleniyor, aslında sevgi değil aşk varmı, gerçek aşk
Evlenen evleniyor elbet.Yapanlar var.Dünyada neler olmuyor ki.Yazik sadece.Cok yazik...
Ask...Insanin inandigi,yasadigi ve yasattigi kadar vardir.
Herkesin asktan anlayisi farklidir.Kimisi gelip gecici anlik bir duygu olarak bakar.
Kimisi de sonsuzluga acilan derin bir sevgi olarak...
Ask zaman mekan ayirt etmez.Ansizin sarar insani,ansizin can bulur kalplerde.
Sonra ya sönüp gider,haince yasanir.Ya da en güzel sekilde,kiymet bilinerek yasanir...
aslında biz bakmıyoruz aşka, aşk bize bakıyor, konturolu bizde olmadığı için diyorum evlenmek isterler hemen, mantık çıkıyor devreden
sadece kavuşmaya odaklısın o anda çünkü, acının dinmesi , kaybetme korkusu
Evet...Insan gercek anlamda sevdigi,asik oldugu insana kavusmadan,evlenmeden illaki korkular yasar,
hayat bu...Fakat insanlara düsen sadik kalmak,beklemek ve sabretmektir.Insanlar iyi bir hayat yasayabilmek icin bazi sartlari da uygun hale getirmelilerdir.Bu mantikta olan,ileriyi gercekten düsünen insan üzerine düseni yapar,sevdigini perisan etmez zaten. :) Kalpler bir olsun,evlilik nasilsa olur o vakit...Insan sadece ne istedigini bilmeli. :)
Güven olursa her sey iyi gider...
ya konuşuyorsun iyi güzelde ne diyorsun anlamıyorum
herşey süper ama beklesinler evlenmesinler acele etmesinlermi diyorsun
sevdiğin kızla bir yuva kurmak ister, çocuğu olsun ister ondan, ona sarılmak öpmek ister
evlenmek ister yani kısaca
Anlayamadiginizin farkindayim fakat söyle söyliyeyim.
Eger sartlar uygunsa,kisiler kendilerini de evlilige hazir hissediyorlarsa,
o sorumlulugu alabileceklerine inaniyorlarsa evlensinler tabiki.
Fakat bir heves ugruna,sirf kaybetmemek korkusu ile evlenilmez...Anlatabildim mi bayan. :)
Hayata karsi da hazir olmalilar.
Asik insan evlilik gibi bir kutsal bir eylemi öyle gözü kapali yapmamalidir.Sevdigini düsünmeli.
Insanlar birbirlerini düsünmeli.Yoksa sonrasinda bir seyler daha zor olur ve cok yipranirlar.Yazik olur.Her sey ilk günlerde oldugu gibi olmaz malesef.Evlilik öyle kolay degil.Evlenmek icin insanlar erdemli olmali.O vakit evlenirler.Ask tek basina ye-te-mez.
Siz sanirim bunu anlayabilecek olgunluga erismis durumda degilsiniz. :)
Mantik evliliginden bahsetseydim yukaridaki sözü yazsaydim.Siz yanlis bakis acisi ile yaklasiyorsunuz sadece söylediklerime.Dediklerimin iceligini cözemediniz benim zannimca da.
Ask insanlar icin olan bir duygudur.Ask güzeldir heleki karsilikliysa.Insanlar asik olmamalilar demek yanlis.Bes yil durmak hic kimse icin kolay degildir.Ama bazen sartlar bunu gerektirir.Büyük ve bu kadar kesin konusmayin.
Tek bir düsünce olamaz.Herkes bir seyleri ayni düzende,rahatlikta yasamiyor.Bunu kabul etmeli.
Siz biraz sakin olup önceki yorumlarima bir baksaydiniz "insan ister" diye yazdigimi,yazdiklarimi görür ve böyle bir soru yeniden sormazdiniz.
Asik insan her seyi ister.Gözu kör olmustur cünkü.Ask en basta tutkudur.Anlatabiliyor muyum...
Ama olgun insan yanlizca ask ile hareket edilmeyecegini,daha gercekci bakabilmeyi bilir.
Bunu anlatmaya calisiyorum sürekli.
Eger insanin maddi durumu yerindeyse,evlilige kendisini hazir hissedediyorsa evet evlenir,daha fazla düsünmesine gerek yoktur evet.
Fakat unutmayin istemek her zaman yeterli degildir.Bunun icin cabalamak da gerekir.O caba verilirse zaten sartlar uygun olundugu zaman evlenilir.
Bes sene sonra,iki sene sonra...Bu kisilere göre ve sartlara göre degisir.
Her sey sadece maddiyat da degildir.Insanin psikolojik olarak da buna hazir olmasi gerekir.Evlilik agir bir sorumluluktur.Yirmi yasindaki bir insan kolay kolay alamaz o sorumlulugu mesela.Anliyor musunuz.
Bosanma nedenlerinin cogu ciddiye almamaktan gelir,ani kararlarin sonucudur.
Sizi anliyorum.Asik bir insan risk alir diyorsunuz ama bence risk edilmemeli böyle seyler.Insanlar akli selim bir sekilde,erdemli olarak almamlilar evlilik gibi ciddi bir karari.
Bir kisi hazir degilse eger henüz evlilige,bu asik degil,sevmiyor sekilde yorumlanamaz.
Insanlar biraz empati kurup birbirlerini anlamalilar.Kisilerin derinlerinde ne oldugunu.Hangi cerceveden baktigini bilemezsiniz.Ayni bakis acisina sahip olmayabilirsiniz.Bunu anlamaya cabalamalisiniz.
Ben bir sey demedim.Siz öyle diyorsaniz peki dedim. :)
Siz sadece istediginiz,karsi karsiya oldugunuz bir durum acisindan böyle konusuyorsunuz.
En cok da inanmak istediginiz,hakli gelmek istediginiz icin bu cabaniz.Siz kendi kendinizi hakli
cikartmak istiyor gibisiniz. :)
Ben inanmadigim,yasamadigim,tasvip etmedigim hic bir seyi söylemem hanimefendi.
Bir insani tanimadan yargilamak gibi bir gaflete düsmeyin.Siz sadece dedigim gibi beni anlayacak olgunlukta degilsiniz sanirim.
Ben düsüncelerimi belirttim söyledikleriniz dogrultusunda.Gercekte o kisinin neden sizinle evlenmek istemedigini bilmiyorsaniz bunu kendisiyle ciddi bir sekilde oturup konusmaniz,anlamaniz lazim.
ihtimaller ile olacak seyler degil bunlar.Insanlar birbirleri ile konusmali ve niyetlerini anlamalidirlar.
Herkesin hayattaki felsefesi anlayisi baskadir ve bu aski yasayislarina da yansir.
Önemli olan kalpten safca,masumca sevebilmek.Sadik olmak ve güven verebilmektir.
Bunlara sahip olundugu zaman,insanlar hududunu bildikten sonra
yillarmis,yollarmis asilir.Elbet maksada varilir ve yine en güzel sekilde yasanir.
Cevap
5Cevap
Benim bağyan bir kuzenim vardı. Geçen sene bir çocukla nişanlandı. Ama sonra öğrendik ki çocuk başkasını seviyormuş, aile zoruyla benim kuzenle nişanlanmış. Sonra işte attı nişanı falan.
Oluyor öyle aile zoruyla falan.
sevmek değilde saygı ve edeb adap varsa muhabbet vardır o ilişkide ve o ilişki yaşanmaya değer,fiziki görünüşün pek de bir önemi yoktur...
İyide güzelim kendin söylüyorsun FİLM diye onlar sadece filmlerde olur :D
gerçek onların hepsi masal degil
Hepsi yalan :D
uzun aşklar bitmeye mahkum
uzun ilişkiler diyecektin
uzun aşk nedne bitsin ya
aşk bitmez yerini sevgiye bırakır
o yalancı aşktır
Silah zoruyla nisanlanabilir heralde
yok deve
herkes aşk evliliği yapıyor o zaman ne kadar güzel
yok yani sevmiyosa nisanlanmaz bence onu demek istiyorum
sevmeden evlenmeyen bir çifte rastlamadıysan sokağa çıkmadığını düşünürüm
aşık olmadan evlenenleri gördüm, sevgiye gelirsek eger, alışkanlıktan bile sürüyor bazı ilişkiler
karışık işler bunlar :)
belli olmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar