Alınganlık bir hastalık olabilir mi ?

Arkadaşlar ben çok hassas yapıya sahip biriryim . Değer verdiğim sevdiğim insanların söylediği ufak bir şeye aşırı derece alınganlık gösterip hıçkırıklara boğularak ağlarım . Özellikle ailemin söylediği şeylere hemen alınıp büyütorum,ağlıyorum sevilmediğimi hatta aileme yük olduğumu benden nefret ettiklerini düşünüp bunalıma giriyorum . Dün annemle biraz tartıştık , bana Allah senin belanı versin dedi . Bu beddua yüzünden saatlerce ağladım . Bir anne kızına nasıl bunu der diye kafamda bayağı kurdum . Annemle şu an konuşmuyoruz . Annemin bedduası aklıma geldi yine ağlayasım geldi :'( Zaten hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor , Sanki her şey mükemmelmiş gibi bir de Allah belanı versin diye beddua etti bana :( Mutsuz olduğumu , içime iyice kapandığımı bile bile annemin böyle bedfdua etmesini hazmedemiyorum :'( Çok hassaslaştım ben iyice , her şeye üzülüp ağlayabiliyorum . Sevdiğim insanların bana kötü bir söz Söylemelerine hiç ama hiç tahammül edemiyorum . Çok mutsuzum hatta şu an da yine ağlamaya başladım . Ben neden bu kadar hassaslaşmış olabilirim neden her şeye ağlıyorum , sürekli mıymıy moddayım :'( Sizce doktora gitmeli miyim ? Bu bir hastalık mı ? Depresyonda olabilir miyim ben ? Sanki hiç kimse beni sevmiyormuş gibi hissediyorum , sanki ömür boyu yalnız ve mutsuz olacakmışım gibi hissediyorum :'( Hayata karşı hiç pozitif değilim , her şeyin en kötüsünü en en en kötüsünü düşünüyorum , resmen negatif enerji yüklüyüm . Hatta şu sıralar kafamda şöyle bir şey var ; annemle babam öldüğünde ben kimsesiz kalıcam , odamda kimsesiz yaşlanıcam , tek başıma öleceğim ve cesedim haftalar sonra belki de aylar sonra bulunacak :'( hayatın çok boş olduğuna inanıyorum . Hiç normal kızlar gibi pembe hayaller kurmuyorum . Normal kızlar aşık olacağına inanır , evleneceği çocukla ebedi olarak mutlu olacaklarının hayallerini kurarlar . Ben de böyle hayaller hiç yok . Yani böyle bir evlilik masalına ben hiç inanmıyorum . insanlar evlenmek için evlenir , çocuk yaparlar koca aldatır kadın da çocugu için o evliliği sürdürür . Ben evlilik için böyle düşünüyorum . mutlu evliliklere inanmıyorum .Evlenirken evleneceğim adama aşık olmamalıyım diye tabularım var . Aşık olursam canım yanar diye düşünüyorum . Çünkü eninde sonunda her kadın aldatılacaktır , evlendiğimde biliyorum ki beni de kocam aldatılacak . O yüzden aşık olmamalıyım aldattığında canım yanmasın . Böyle garip düşüncelerim var . Neden normal kızlar gibi pembe hayallerim yok benim yaa :'( bıktım bu negatıflıgımden ben artık . Bu arada ergenlikle alakalı bir durum değil 24 yaşındayım . Uzun yazdım içimi boşaltmak istedim çünkü . okumak istemeyen okumasın , gözleri yorulacak olanlarda okumasın . zorlama yok sadece içimi boşaltmak istedim .
Alınganlık bir hastalık olabilir mi ?