Merak gidermek için bakmaktan bahsetmiyorum, hastalık derecesine getiren var..

Sevmiyorum stalklamayı, ya moral bozuyor, ya sinirlendiriyor. En güzeli engellemek kafa rahat..
Var mı sizin stalk hastalığınız?
Merak gidermek için bakmaktan bahsetmiyorum, hastalık derecesine getiren var..

Sevmiyorum stalklamayı, ya moral bozuyor, ya sinirlendiriyor. En güzeli engellemek kafa rahat..
Var mı sizin stalk hastalığınız?
Sosyal medyanın bi hayli artmasıyla birlikte stalkın yayıldığı düşünülsede, aslında çağımızın değil geçmişten günümüze gelen bir casusluk, veri toplama ve toplanılan verileri belirli algoritmalarda değerlendirme sürecidir. Tarihin derinliklerine inecek olursak devletler arası casuslar bilgiler toplayarak bir birlerinin açıklarını vs öğrenme çabasına girmişlerdir. Ya da yakın çağa gidecek olursak, duvarı bardakla dinleme, pencereden mahalleyi izleme gibi durumları sayabiliriz. (Sevim koşş) 🙄
Yukarıda sosyal medya yaygınlığının neticesinde stalkın daha çok ön plana çıktığını söylemiştim. Misal bir ilişkiye ele alalım; ilişki öncesi, ilişki içi ve ilişki sonu diye 3 gruba ayırabiliriz.
🍀İlişki öncesi stalk; İlgilenilen kişi hakkında masumhane bilgiler toplama serüvenidir. Nelerden hoşlanır, eski ilişkilerinde neler yapmış, arkadaşlarıyla arası nasıl vs diye ilertebiliriz.
🍀İlişki içi stalk; Bu detayda ilişki içinde olan x ve y kişilerden en az bir tanesi diğer tarafın hal ve hareketlerini yakınen takip ederek olası bir yanlışı önleme adına yapılan stalk türüdür.
🍀İlişki sonu stalk; Biten ilişki ardından acaba neler yapıyor. Yeni birisini buldu mu? Benim hakkımda bir şeyler yazıyor/söylüyor mu? Bensiz kalınca ne kadar üzüldü gibi detayları ekleyebiliriz.
Stalker diye kabul edilen birey, hiç tanımadığı ve ilgilenmediği kişileri derinlemesine stalk yapması durumunda stalk hastalığına yakalandığını söyleyebiliriz.
Ben önceden stalk yapardım. En derinlerine inerdim. Sonradan anladım ki, stalk yapmak başlı başına farklı konulara evriliyor. Bir konuda tatmin olmuyor insanoğlu. Bir şey öğrendiği zaman daha derine daha derine inmek istiyor.
Aynen bende bıraktım sonra sebepsiz moral bozukluğu oluyor
Bu şey gibi korku filmi izleyip korkmamayı istemek gibi 🙄
Izlemiyorum korku filmi artik.. ben psikolojik gerilim severim
Ben de fantastik gerilim
Bilim kurgu da güzel
Merhaba,
Hayır böyle bir şey yok. Biz öyle bir talimat vermedik. Ben böyle bir şey yapmıyorum ama tabi ki aşkımı takip ederim, ne yapıp yapmadığına bakarım. Bu hastalık değildir. Meraktır merak, insanın başına ne gelirse meraktan gelir demişler, merakı severim, meraklı biriyim, meraklı insanları da severim! 😅
Gülmek istiyorsan izle 😅
Hastalık derecesinde tabiki yapmıyorum ama yapanı biliyorum 😂
Bilmiyorum ya bazen beni güldürüyor o stalk bazen şaşırtıyor 😂 ama tabi herşeyin fazlası zarar...
Neyseki merak olarak bakıyoruz kimisi gerçekten abartıyor
Çooookkk.. 😂
Cevap
47Cevap
Stalk hastalık değil bence. ama önemli olan ne kadar yapıldığı eğer tüm günü buna ayırıp da stalk yaptıktan sonra kendini mutsuz üzgün hissederse tabi ki de gereksiz olur bu kadarı. ama sadece merak etmek ve arada bakmak sorun olmaz. kaldı ki insan sevdiğine güvenmeli zaten. sürekli takip ediyorsa sorun var demektir
Stalk davranışı Psikolojide sağlıklı bir davranış olarak görülmez. Psikososyal davranışlar içerisinde de "Başkalarının yaşamına odaklanarak merak, ilgi veya takip" olarak değerlendirilir ama bunun sürekliliği elbette sağlıksız olarak nitelendirilir. Deniz Unay bey bir çok faktörü harika açıklamış. Bir başkası hakkında araştırma, onu tanımak amacıyla stalk davranışı sergilendiği gibi "genel olarak" insanlar güvensizlik, reddedilme, değersizlik hisleriyle stalk davranışı sergilemektedir. Obsesif Kompülsif Kişilik Bozukluğuna sahip bireylerde görülmekle birlikte sağlıklı insanlarda da obsesif bir davranış olarak görülmektedir. Eski sevgilimin hayatının nasıl gittiğine dair inanılmaz bir merak içinde olmadım. Bir ilişki bittiğinde her şeyiyle bitirmiş olmak sağlıklı seviyede özsaygı, öz değer ve özgüven göstergesidir. Alırım bi "Aferin Cemu"nuzu :)
Sadece yeni tanıştığım birinin annesinin veya babasının adını doğum tarihiyle bilsem yeter 😅 sülalesinde kim var kim yok bulup numarasındaki açılan hesapları görün fake bi hesapla takip edip hepsine bakarım, zamanla tabi bu süreç.. Ama kendi orj. Dan asla istek atmam o atana kadar 😅
Bu durumun hastalık olması için kişilerin kıyaslama içinde olması gerekiyor, örneğin çoğu insan sosyal medya üzerinden yaşanan bir çok hayata özeniyor, bu da kişilerin psikolojik olarak kendisini kıyaslama kıskançlık krizine girmesine neden oluyor. Ancak haber sayfalarını takip etmek gündemi sosyal medya üzerinden incelemek faydalı oluyor.
Nerden öğrendiğimi bilmediğim şeyler var bir kişiyi her yerden hemen bulabiliyorum keyfine stalk yapmak güzel veya arkadaşım bişey anlatıyor 6. hissim mükemmel bı bakayım diyorum çocuğun didisinin didisini buluyorum çocuğun sevgilisini arkadaşıma kuzenim diye tanıtmış ve tanistirmis merak ettiğim şey o ortamda kimse mi bişey sormadı veya arkadasimi ne diye anlattı djdkskb neyse işte ortaya çıkarmıştım stalk yapmayın basınız agrimasin
Tehlikelisin Uuu severiz😅
Teknolojininin olmadığını düşün. Birinin ne yaptığını merak edip onu adım adım takip eder miydin ve bu bir hastalık olur muydu.
Sapiklik stalkamk olmuş jzjhzhx
😂ben her yerdeyim jjjsjdjsjd
😂sus zjsjjs simdi buna çevirdim
Bir ara vardı evet ama bem o duyguyu yenmesini bildim napcam stalklayıp zaten biraz aklı olsaydı vaşkasına gitmezdi deyip direkt 3 noktaya basıyorum
Engellemek gerçekten iyi.. fake de açmak yok
Evet
Yapmam merak edersemse bakarım ve çıkarım yani 😇😊
4 aylık soruyu hortlattigin için çok tenkyü
Kiz valla önume cikti istersen ss atayim 😅😂 yanliş anlaşılmayı sevmem
Yoo😀olsun yanlış anlaşılmaz Bi'Bilen cevap verdiği için ara sıra çıkar akışa jdjs
Bi'Bilen bölümünde kalmiş bende diyorum alla alla bunlara niye 1 yil aylar yaziyot bi baktim aaa nerdeymişim kiz ben 🤣🤣
😀he sen Bi'Bilen bölümündesin jsjsjs o benim de başıma geldi
Valla benim çok geliyor bakmak için giriyorum sonra diyorum ki alla alla her birinr 100 den cok yorum ne zaman oldu herkesde djnsns
Ay kesinlikle bana göre hastalık bir kere baktınmı devamı geliyo
Günde 789 kere bakarken.. ertesi gun 600 lere düşür jdjdjdjd öyle öyle azalt
Evet hele ki günlük stalklamalar neden bi başkasının hayatını merak edersiniz ki stalkmaları bırakıp kendi hayatınıza odaklanırsanız emin olun daha mutlu olacaksınız
Bazılarında takıntı haline gelmiştir hatta hastalık derecesine gelmiş olabilir :D fakat bence hobidir bu sjjd canın sıkıldıkça bi bakayım napıyo bu denyooo diye yoklamaktır.
Hocam valla ilişkide güvenle alakalı tamamen. Ben onu şahsi olarak hiç stalklamadım. Lakin öğretmenlerini bulurum anlattığı akrabalarını bulurum. Bir yerden bahseder mahallesinde orayı bulurum falan oda eğlenceli oluyo odnwowka , kesinlikle güvenle alakalı hocam stalk işi
Karşıdaki insanın hayatını merak etmek veya onun hakkında bir şeyler bilmeyi istemek doğal olarak bir hakkımız. Sorularını karşıdaki kişiye sorabilirsin. Cevaplarsa hem sen cevaplarını almış olursun hem de o sana karşı açıldığı için aranızda samimilik oranı artar. Stalklamak normal bir şeydir ama bunu hastalık haline getirmeyelim lütfen.
Kimseyi stalklamaya ihtiyaç duymuyorum sadece ilk defa gördüğüm bir insan hakkında kafamda bir şeyleri oturtmak için hesabına bakarım bunu stalktan saymıyorum🤓
pek sağlıklı bir iş değil. bittiyse bitmiştir belki kısa bir süre kesin bitmediğini düşünüyorsan olabilir ama netleştikten sonra devam etmesi manyaklık olur...
Cevap veriyorum : EVET ciddi bir hastalık hem de. İnsanları tanımak yerine sosyal medya hareketleri ile yargılamanın başlangıç adımıdır.
Cok güzel stalk yaparım ebesi ninesine kadar bulabilirim 😂
Bende bende😒
Onun bilmediği detaylari ben biliyorum ayol jsjsjss
Benim bildiklerimi bilse korkar benden 😂
https://hizliresim.com/d3xcptf
Temsili sen 🤣
Ve ben kdkdjd
😂😂😂😂 hayır ailesini tanıtsa tanımıyormuş gibi yapmak zorunda kalıcam
Ağızdan laf kaçırmak var evlerden ırak 🤦♀️
Stalk yapmak mental olarak sizi de çökertiyor, sadece kendi merak duygunuzu bastırmak için bağımlılığın içine düşüyorsunuz..
Bence değil merak normal bir duygu ee merak eden insan bakar. Takıntı derecesindeyse hastalık olur sadece o da geniş bi kavram zaten
Vardı 3 5 ay önce, ne hali varsa görsün modundayım artık kafam rahat iyi böyle.
Yeterli yapılması tanıma isteğini, aşırı yapılması takıntının göstergesi
Kesinlikle hem bir hastalık hem de bir zaman kaybıdır
Hastalık derecesinde stalkladığım biri yok ama nerdeyse kullandığım tüm sosyal medya hesaplarımda ilgimi çeken kadın erkek farketmez profiline bakar stalklarım.😅
Merak ettiği için bakarsa sıkıntı yok ama takıntılı gibiyse sorun var demektir.
Kimseyi merak etmiyorum, merak etsem de sabrım stalk yapmaya yetmiyor😄
Stalklamak bir hastalık değil hoşlandığın kişinin fotoğraf larına bakmak onu özlediğini gösteriyor
O başka bir sey... takip ettiklerine bakmak... kimler takip ediyor... ne paylaşmış... nereye gitmis burada ne yazmış... şu yazdığı kim o yazdığına bakmak bile yazdığının yazdığına bakmak 😂derin iş
Takıntı boyutunda olursa evet, ama eğlencesine yaparsan normal
bence fazlası evet ama artık ulaşılabilir olduğu için her şey birini tanımak için stalklamak abartmadan yapmak bi hastalık değil çünkü bakan herkesin görebileceği şekilde ulaşılabilir bir şey
Zararı sana , gerekirse hesabı kapatıyorum ben öyle bir şey yaptığımı fark edince
Evet hastalıktır bende hastayım pişman değilim güven veren erkek olsun da stalklamayalım sanki bayılıyoruz
Stalkladığın kişiler önem verdiğin merak ettiğin kişiler olur genelde bunu sürekli yaparsan alışkanlık edinirsin kötü olur senin için
Sapkınlık hastalık ise stalk ta bir hastalık bence
Bu soru ne zaman vitrinden düşer acaba😂
Niye ki bilmem 😂🤔
Sen ne zaman mod oldun kız
Senin yoklundan sardim bu islere jdjdjd.15 gun oldu galiba belki de daha fazla
Yokluğum çok mu belli oldu ya ben gidersem kimse farketmez diyordum :)) hayırlı olsun
Seni kime sordum ben bir ikisiye sordum.. haberim yok dediler... baya baktim sana ama neyse geldin hoş geldin 💃
🦋🦋🙏
Bagimlilik yapabilir her zaman yapma istegi duyarsin
abartmazsan tabiri caizse bkunu çıkarmazsan sıkıntı yok ama takıntı gibi her gün her saat bakarsan işte bu hastalıktır
Öyle bokunu çıkarmadıkça değildir yani yoksa kafayı takıp aynı şeyler bakıyorsan stalklamak olmuyor o direkt sapıklığa geçiyor.
Bunu burada öğrendim, saçma bence.
Yok yok var... fake hesaplar bunun için var jsjss
Sosyal medya kullanmıyorum ki, burada sohbetleri görünce merak edip anlamına baktım, meğer lügatımıza ne kelimeler girmiş..🙂
maalesef
Evet
Berabersem tillahına kadar bakarım.
Kötü kiz
Sana demedim kötü diye🤣virgül iste virgülün önemi
Kötü kızda olabilirim sorun yok 😂 olaki adımını yanlış atar, belki kurtların arasında kuzudur sevdiceğim alıp kurtarmak gerek 😈😂😂😂
Ayy bak yumuş yumuş oldum🤣
Bırakmamak lazım canım benim 😂😂
En iyisi takip cihazı yerleştirin çok rahatliyosunuz
İyi ki öyle bir hastalığım yok
Yiioo bence zevk ve ben bayılırım 😂
🤣 haberin yok gibi durmak zor.. anlatıyor haberim var diyemiyon jsjss
canım ayağına yatmak en iyisi aşko 😂 ne p*oklar yediğini anliyon😂
🤣🤣
Seni stalk yapmışlığım var yanikim
Ee sonuç ? 🙄
Sıcak kanlı neşeli şakacı iyi niyetli say say bitmez😅
Teşekkür ederim 🌸