Kendime düzleştirici almak istiyorum. Saçlarım fön gibi yumuşak değil jilet gibi sert dümdüz olsun istiyorum. Sanki ütü yapmış gibi.. Ne önerirsiniz?Saçlarımı düzleştirmek için ne yapabilirim?
Saçları düzleştirmenin en ideal yolu saç düzleştiricilerdir. Saç düzleştiriciler ya da düzleştirici taraklar ile evde saçlarınıza düz bir şekil verebilirsiniz. Ancak bu işlemler saçların yıpranmasına neden olabilir. Bunun dışında fön işlemi ile de saçlarınıza düz bir şekil verebilirsiniz.
Saçların yıpranmasını önlemek için neler yapılmalı?
Saçların yıpranmasını önlemek için öncelikle çok fazla ısılı işlemler uygulamayın.
Saçları korumak için şekillendirme öncesi ısı koruyucu sprey kullanın.
Saçlarınız için onarıcı saç bakım ürünleri kullanın.
Saç bakım maskeleri ile saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayın.
Ama bence en önemli etken kullandığımız saç şekillendiriciler. Saçımız için bu tarz yüksek ısı içeren saç şekillendiricileri ne kadar az kullanırsak o kadar az yıpranmasını sağlarız. Aslında geçen bir video gördüm. Rachel Araz Dyson Airwrap'ten bahsediyordu.
Saça hem düz şekil hem de dalgalı şekiller verilebiliyor. Üstelik saça direkt ısı uygulamadığı için saçın yıpranmasına da neden olmuyor. Aslında bu tarz bir saç şekillendirme ürünü ile saçımıza zarar vermeden şekillendirmek mümkün. Bunu bir denemek lazım. Senin de aklında olsun, belki bakmak istersin :)
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
breziyla fönü diye bir şey çıkmış, saçları dümdüz yapıyormuş ve de kalıcı imiş. velakin piyasada saçları istediğin düzlüğe getirebilecek bir ürün bulabilirsen bana da haber ver derim; zira benim doğuştan düz saçlarımı bile öyle kalıp gibi yapabilenini bulamadım ben şimdiye kadar:)
neden sertleşsin istiyorsun ki, herkes yumuşacık saçların hayalini kurarken? fakat illa biraz sert olsun diyorsan, al benden en hesaplı tavsiye sana: saçlarını şampuan yerine kaliteli bir zeytinyağlı sabun ile yıka, ardından krem sürüp biraz beklettikten sonra durula. üstelik saç dökülmesi sorunun varsa onu da büyük ölçüde halledersin. daha önce kuaförün haşat ettiği saçlarımı bu yöntemle birkaç ayda hayata döndürdüm ben:)
bak ne güzel, hem gür hem de yumuşak saçların varmış... şu anda kullandığın yöntem ne olursa olsun saçını hırpalayacak ve düzelmesi zaman alacak sorunlara yol açacak. o nedenle kalıcı çözümler aramak yerine ne bileyim, şu seramik saç düzleştirici maşalardan falan kullanmayı düşün bence. en azından saçların sana kalır...
ha illa sertleşsin diyorsan al sana bir başka alternatif: boyat saçını, bak nasıl sertleşiyorlar:)
bol bol kır saç uçlarını ayarla dereceyi 250ye yak saçını sonra düzleştir şemsert olur emin olabilirsin buna:)philipsin düzleştiricisini kullanıyorum kullanmadan öncede daha düz olsun diye elidor mükemmel düzü kullanıyorum sen bunun yerine düzleştirip wax sürebilirsin
saç fonledikten sonra kafadan aşağı kolayı boca ediyorsun, sonra kurutma makinesiyle hafif ısıda kurutuyorsun, al işte, hem beton gibi hem de dümdüz saçın oldu. unutma bu iyiliğimi.
not: annem denedi, %100 çalışıyor. saçında değil gerçi, el işlerine uyguluyor, "kolalamak" diyorlar.
Bence dedğin düzleştiriciyi al. dediğin gibi ancak o yapar heralde yoksa fönle zannetmiyorum. Tabi yapan bayanlar varsa söylesin . Daha iyi bilirler sonuçta.
heh bnde var doğrudur öbür markalara bakınca hem az kırıyor hem de baya bi geç benim saçladrım baya bi uzun yapıourm bn braunla kaç yıldır ama hani öyle gözle görülür vede kötü bi kırık yapmadı
En İyi Cevaplar