Öncelikle düzgün bir yıkama rutini oluşturun ve bunun dışına çıkmayın derim iki günde bir yıkamak saçlar için ideal saçlarınızı kurutacak yıpratacak ısı kimyasal gibi işlemlerden uzak durun saç bakım yağlarının faydaları çok fazla badem yağı hint yağı hindistan cevizi yağı gibi yağlar saçları besliyo nemlendiriyo saçlarınızı hacimli gösterecek saç modelleri tercih edin doğal dalgalar bunun için çok ideal saç uçlarınızı 2,3 ayda bir mutlaka kestirin katlı kesimleri tercih edebilirsiniz ancak yüzünüze yakışıyosa tercih edin derim
Benim de saçlarım zaman zaman sönükleşiyor, kupkuru bir hal alıyordu. Saçlarımın ihtiyaç duyduğu nemi sağlasam da bir süre sonra kabarıp, şekil vermemi zorlaştırıyordu :) Çözümü saç bakım setinde buldum, öncelikle hacimli saçlar için önerilerimi vermek isterim tabii ki.
Hacimli saçlara kavuşmak için ne yapmalı?
Öncelikle düzgün bir yıkama rutini oluşturun ve bunun dışına çıkmayın derim. İki günde bir yıkamak saçlar için ideal.
Saçlarınızı kurutacak, yıpratacak ısı, kimyasal gibi işlemlerden uzak durun.
Saç bakım yağlarının faydaları çok fazla. Badem yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağlar saçları besliyor, nemlendiriyor.
Saçlarınızı hacimli gösterecek saç modelleri tercih edin. Doğal dalgalar bunun için çok ideal.
Saç uçlarınızı 2-3 ayda bir mutlaka kestirin.
Katlı kesimleri tercih edebilirsiniz. Ancak yüzünüze yakışıyorsa tercih edin derim :)
Sönük saçlar için çözüm bulundu: Elidor Gün Boyu Hacimli Saçlar By Elvin Levinler Bakım Seti
Elidor sönük saçlıların da imdadına yetişiyor :) Temposuna rağmen hacimli saçlara sahip olan Elvin Levinler ile iş birliği yaparak bu seti bizlere sunmuş. Bize de denemek düştü, bence hiç vakit kaybetmeyin çünkü tek kelimeyle efsane :)
Elidor Gün Boyu Hacimli Saçlar By Elvin Levinler Bakım Setinde neler var?
Süper Saç Maskesi
Elidor By Elvin Levinler Süper Saç Maskesi: Haftada bir kez kullanıyorum. Duştan 5 dakika önce tüm saçlarıma uyguluyorum ve 5 dakika sonunda doğru duşa gidiyorum :)
Elidor By Elvin Levinler Şampuan: Silikonsuz olması ve rengi çok dikkatimi çekti :) Üstelik misler gibi de kokuyor. Yapısına bayılacaksınız.
Elidor By Elvin Levinler Bakım Kremi: Saçları ağırlaştırmıyor, diplere değdirmeden uçlara doğru uygulayabilir ardından saçlarınızı durulayabilirsiniz.
Elidor By Elvin Levinler Süper Saç Kremi: İçeriğindeki koku incileri sayesinde kokuyu saçlara hapsediyor :) Saçlarınız her savrulduğunda 48 saat boyunca misler gibi kokuyor.
Elidor By Elvin Levinler Saç Bakım Yağı: Kuru saça da nemli saça da uygulanabiliyor. Saçları besliyor ve yumuşacık yapıyor. Kolayca taramak için ideal :)
Gün boyu hacimli saçlara kolayca kavuşmak istiyorsanız, tüm seti deneyim derim :) İçeriğindeki C vitamini deposu nar çekirdeği yağı sayesinde saçlar hayat buluyor, hacimli ve dolgun görünüyor ♥
Saç ne yaparsan yap dıştan beslenmez ve yıpranır, bu sebeple sağlıklı beslenip sadece doğal ürünler kullanmalısın. Yeme içme şeklini değiştir saçına doğal şampuan kullan ve şekil verirken saçı yıpratma tamamdır.
Saçlarına hacim kazandırmak istiyorsan saç tonigi kullanmalîsın saç diplerini ferahlatıyor, gözenekleri açıyor, kan dolaşımını hızlandıriyor hem ben kendime de kuaför salonumda da kullanıyorum fonex'in sür masaj yap ve bırak biraz mentolden dolayı yanma hissi olabilir. Ama endişelenme✂️
Öncelikle düzgün bir yıkama rutini oluşturun ve bunun dışına çıkmayın derim iki günde bir yıkamak saçlar için ideal saçlarınızı kurutacak yıpratacak ısı kimyasal gibi işlemlerden uzak durun saç bakım yağlarının faydaları çok fazla badem yağı hint yağı hindistan cevizi yağı gibi yağlar saçları besliyo nemlendiriyo saçlarınızı hacimli gösterecek saç modelleri tercih edin doğal dalgalar bunun için çok ideal saç uçlarınızı 2,3 ayda bir mutlaka kestirin katlı kesimleri tercih edebilirsiniz ancak yüzünüze yakışıyosa tercih edin derim
Argan yağı saçı inceltir ve daha da sönük kalmasını sağlar. Yağ konusunda basit bir örnek deney yapabilirsiniz. 3 kağıt alın birisini suya batırıp balkona güneş altına koyun doğerini ise herhangi bir yağa batırın üçüncü kağıt ise direkt dursun. Güneş başta yağlı olanı kuruyur ve kağıt çıtıt çıtır bir hale gelir ve kırılmaya başlar peşine normal kağıt ısıdan dolayı renk değiştirmeye başlar ve hafif oda kurur ama ıslak olan pek zarar görmez saçta o hesaptır. Yağ değil saçın sadece suya neme ihtiyacı vardır. Bu sebeple sağlıklı beslenip doğal şampuan dışı hiç bir şey kullanmamalıyız. Baktık olmuyor mu 2 3 takviye var o besin takviyelerini alıyoru saç nem bombası haline geliyor