Utangaç bir çocuktan hoşlanıyorum, nasıl davranmalıyım?

Uzun bir yazı olacak ama içimi döküp, görüş alabileceğim tek yolun bu olduğunu düşünüyorum. İlgilenen olup, yardımlarını dile getirirlerse çok sevinirim :)

Aynı okulda olduğumuz çocuktan sene başından beri hoşlanıyorum. Ancak çok utangaç bir kişiliğim olup, onu her gördüğüm yerde saçma sapan hareketlere başvurduğum için asla yanına gidip konuşamadım. İlk senenin sonunda yaz tatilinde mesaj attım. İki aya yakın bir süre çok güzel şekilde mesajlaştık. Kim olduğumu da biliyor. Sanki yeni tanışmış değil de uzun süredir arkadaşmışız gibi konuşuyorduk, özel konular da dahil. Birbirimizi sinir etmek için takma isimlere bile sahiptik. Okul açılmasına bir ay kala yazışmayı kestik. İlk mesajı ne o ne de ben attım. Okul başladığı gün hiçbir şey olmadı. Sanki ilk senede olduğu gibi birbirimizi tanımıyorduk. Ortak derslerimiz var bunun haricinde sınıflarımız da karşılıklı ancak dediğim gibi ikimiz de hiçbir adım atmadık. Yüzüne bakmak için bile büyük cesaret gerektiriyordu benim için. Kendisinin de benim gibi utangaç biri olduğunu şimdi anlıyorum. Konuşmamızdan önce kişiliğine bağlıyordum, çünkü sınıfından olmayan kişilerle diyalog kurmuyordu pek. Meğersem çocuk çok utangaçmış, artık hareketlerinden de anlayabiliyorum bunu. Yanıma gelip selam vermiyor falan, ben de aynı şekilde. Ancak ilk hafta yeni bitti ve birkaç kez bakıştık bile. Cesaretimi topladığım zamanlarda en fazla 1-2 saniyeliğine bakıyorum sonrasında ise beni görecek diye bakışlarımı hemen çekiyorum. Arkadaşlarım da kendisinin bana bakarken yakaladıklarını söylüyor ama dediğim gibi kimse ilk adım atamıyor. Böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor az çok biliyorum ama yapmaya asla cesaret bulamıyorum. Kalp atışlarım o an çok hızlanıyor ve resmen elimi ayağımı kontrol altına alıyor gibi bir şey yapmama izin vermiyor. Cesaret etmemi sağlayacak yardımcı görüşleriniz varsa bekliyorum, ne yapabilirim?
Utangaç bir çocuktan hoşlanıyorum, nasıl davranmalıyım?